• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Anket)

Kota konsa istediği satış rakamına ulaşılmadığında seçilen firma laf edecek konmasa benim gibi istediği kahveyi alamayanlar olacak tam bir muamma. Bunu biraz da alanlar düşünmeli öncelikle. 3-5 kilo aynı çekirdeği almak biraz abartılı bir durum gerçekten.

Ankarada olup worka siparis veremeyen bir arkadasim varsa ben memnuniyetle verdigim siparisten paylasabilirim, ozelden yazmaniz yeterli bu kadar ilgi olacagi benim de aklima gelmemisti, fiyat avantaji nedeniyle 4x250 siparis verdim bu arada...
benim anladığım kadarıyla 4x250gr verilen siparişler 1kg'lık tek pakette gelecekler
1kg lık tek siparişlerde de %10+%25 indirim yapılacaktır ve 1kg lık siparişler 1kg lık paketler içerisinde tek paket olarak gönderilecektir.

Tadım etkinliği haline getirme şansımız yok mu alım süreçlerini? Bu haliyle müşterinin toplu alıp sürümden kazanma / kazandırma şeklinde ilerliyor gibi, tabii naçizane görüşüm bu şekilde. Farklı düşünen arkadaşlar elbette vardır, saygı duymak gerek. :) Kilolarca siparişle boğuşan kavurmacıda da kalite düşebiliyor, durduk yere linç yiyorlar, kısa vadede para kazansalar da uzun vadede zarar görüyorlar. Kalitenin düşmediği toplu alımlar bir elin parmakları kadar sayılıyor.

Naçizane tavsiyem, eldeki tüm çekirdekleri 100'er gramlık paketler halinde, set olarak normal fiyatları üzerinden satmalarıdır. Normal fiyat uygulamasının, kilolarca almak isteyen insanları biraz düşündürmesi, aynı kavrum çekirdeği daha fazla kahveseverin deneyimlemesini mümkün kılacağını düşünüyorum. Alacaklarsa yine alabilirler tabii normal fiyat üzerinden. Ayrıca toplu alımların rekabet ortamına zarar verip çekirdek fiyatlarında artışa sebep olduğunu da düşünüyorum inceden... Yine naçizane :)
Aynı çekirdekleri tadım yapıp yorumlamaksa mesele, reçete karşılaştırmaksa, çekirdek özelinde mükemmele yakınsamak için yardımlaşmaksa, önerimin değerlendirilmesini arz ederim. Naçizane...
Merhaba Ömer

Alımın çıkış amacı aslında tam da bu söylediğin konuydu. bir kaç kere zoom üzerinden beraber demleme yaparak tadım etkinliği düzenledik. Bu online tadım etkinliklerine zamanla katılım azaldı ve daha sonrasında arkadaşlarımızın talepleri ve kavurucularında bu duruma olumlu yaklaşmaları sonucunda aylık alımlar bu şekilde kendiliğinden ilerlemeye başladı.

Naçizane tavsiyem, eldeki tüm çekirdekleri 100'er gramlık paketler halinde, set olarak normal fiyatları üzerinden satmalarıdır. Normal fiyat uygulamasının, kilolarca almak isteyen insanları biraz düşündürmesi, aynı kavrum çekirdeği daha fazla kahveseverin deneyimlemesini mümkün kılacağını düşünüyorum. Alacaklarsa yine alabilirler tabii normal fiyat üzerinden.
Aynı çekirdekleri tadım yapıp yorumlamaksa mesele, reçete karşılaştırmaksa, çekirdek özelinde mükemmele yakınsamak için yardımlaşmaksa, önerimin değerlendirilmesini arz ederim.
hocam siz kendiniz gibi düşünen bir grup forumdaş ile bu uygulamayı kavurucuların deneme paketlerini alarak yapabilirsiniz.

fiyatların durumu ve forumun gücü malum, bırakınız ulaşılabilir fiyata kalite 9/10'dan 6/10'a düşsün.. indirimi kullanan herkes bu riski alıyor zaten :)

Merhaba Ömer

Alımın çıkış amacı aslında tam da bu söylediğin konuydu. bir kaç kere zoom üzerinden beraber demleme yaparak tadım etkinliği düzenledik. Bu online tadım etkinliklerine zamanla katılım azaldı ve daha sonrasında arkadaşlarımızın talepleri ve kavurucularında bu duruma olumlu yaklaşmaları sonucunda aylık alımlar bu şekilde kendiliğinden ilerlemeye başladı.
kapitalizm böyle bir şey.

Şuanki sistem gayet iyi.Kusursuz sistem yoktur.İlla ki memnun olmayanlar her zaman olacaktır.Surum azalsa indirim azalir yine memnuniyet olmaz.Surum artsa kalite duşer.Haber verilir çabuk bitiyor denir.Haber verilmez verilmedi denir.
Dün söylenmiş 10 kg denmis.10 kg worka dünya tersine dönse yine sabahı çıkarmaz.Çok isteyen zaten alır.Dün akşam çoğu kisi de görmüştür zateb.Şuana kadar stok sinirli denilen kahvelerden hiç bir tanesini bile almak isteyip alamadigim olmadı.Çok istiyorsam bayatlamasinı bile göze alıp verdim siparişimi.Göze alamasaydım vermezdim kahveyi kaçırır içmezdim.Denklem bu kadar basit aslında

evet kritik stok belirtmemiz biraz daha hızlı tükenmesine sebep oluyor fakat takdir edersiniz ki bunu belirtmemiz de gerekiyor. Aksi durumda sürpriz bir şekilde stoktan çekilseydi de itiraz edenler olacaktı.
Belki belirli bir sürelik sınır koyulabilir. Mesela 10 günlüğüne kişi başı en fazla 2 paket alınabilir şeklinde ayarlama yapılabilir sonrasında ise sınırlama kaldırılır. Elbette denemek isteyen en erkenden atlar ama o an parası olmayan ya da kahve stoğu çok fazla olan insanlarda olabilir, mesela ben ay ortasına doğru alım yapacağım çünkü elimde 2.5kg kahve var.

Bence de sistem iyi sonuçta iki taraf için de win/win olması lazım sonuçta ..ciddi alıcı alır :) buradaki asıl soru paket açmadan tazeliğini bozmadan ne kadar bekleyebiliyoruz.... fiyat zaten bu klüp için 2. Planda bkz stokları sabahı göremeyen c40/fellow

Merhaba Ömer

hocam siz kendiniz gibi düşünen bir grup forumdaş ile bu uygulamayı kavurucuların deneme paketlerini alarak yapabilirsiniz.

fiyatların durumu ve forumun gücü malum, bırakınız ulaşılabilir fiyata kalite 9/10'dan 6/10'a düşsün.. indirimi kullanan herkes bu riski alıyor zaten :)
Sadece fikrimi söyledim. :) Nazik yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Gerek yok bence alım kısıtlamasına. Bu işler böyle, hızlı olan kazanır. Denemek isteyen alımın ilk birkaç dakikasında alabilirdi. Alımın 12. saatinde gelip ben bu kahveyi alamadım demek aslında denemeyi çok istemediğinin göstergesi.

Elbette stok sorunları çıkacak. Bu çekirdek uzun süredir satışta. Almak isteyen arkadaşlar olmadı toplu alımı beklemeden almalıydılar o halde.
Benim kast ettiğim alımın kaçıncı saati olduğu ile alakalı değil. Gece ödeme yapma durumum olmadı bugün hesapları ayarlayıp girip baktım ve stok kalmadığını gördüm. Önerdiğim konu tarafinizdan yanlış anlaşıldığı gözüküyor yapmış olduğunuz açıklama ile.
Bu çekirdek uzun süredir satışta olması benim burada yaptığım öneri ile alakası yok. Anket sonucu açıklandığında firmalardaki çekirdeklere bakıp alım listesi oluşturuyorum. Bunu yapan birçok kişi olduğunu da tahmin edebiliyorum.
Kota konsa istediği satış rakamına ulaşılmadığında seçilen firma laf edecek konmasa benim gibi istediği kahveyi alamayanlar olacak tam bir muamma. Bunu biraz da alanlar düşünmeli öncelikle. 3-5 kilo aynı çekirdeği almak biraz abartılı bir durum gerçekten.
Aynen benim de bahsettiğim şey buydu, bunu haklı görenler de var yanlış anlayan da. Ilk gun 20kg stok var denilen bir çekirdek için kişi başına limit olmalıydı benim fikrimce ki daha fazla kişi tadım yapabilmesi adına
Şuanki sistem gayet iyi.Kusursuz sistem yoktur.İlla ki memnun olmayanlar her zaman olacaktır.Surum azalsa indirim azalir yine memnuniyet olmaz.Surum artsa kalite duşer.Haber verilir çabuk bitiyor denir.Haber verilmez verilmedi denir.
Dün söylenmiş 10 kg denmis.10 kg worka dünya tersine dönse yine sabahı çıkarmaz.Çok isteyen zaten alır.Dün akşam çoğu kisi de görmüştür zateb.Şuana kadar stok sinirli denilen kahvelerden hiç bir tanesini bile almak isteyip alamadigim olmadı.Çok istiyorsam bayatlamasinı bile göze alıp verdim siparişimi.Göze alamasaydım vermezdim kahveyi kaçırır içmezdim.Denklem bu kadar basit aslında
Sistemin kusuru var yada yok şeklinde bir bahsim yoktur. Ilk günde stok sıkıntısı olduğu söylenen kahvelerde bir limit olmalı diye bir öneride bulundum. Evet ben alamadım eminim ki almak isteyip alamayan birden fazla da kişi vardır.

Bir çekirdekten 3 kilo, diğerinden 2 kilo almayı kesinlikle abartı ve gereksiz bulmakla birlikte; kısıtlama, kota vs. görüşlerine katılmıyorum.

Toplu alımlardan yakınıp, indirim yapılmasın veya küçük tadım paketi yapılsın ve almak isteyen alsın görüşüne de asla katılmıyorum. Bunu tadım etkinliğinin yanında ucuza kahve almak olarak gören, öğrenci olan vs. bir sürü arkadaş var burada. İstemeyen toplu alıma katılmaz. Hali hazırda da küçük gruplar eşliğinde alım yapıyor zaten forum ahalisi. Gerek kahve arkadaşlığı, gerekse buradaki dostluktan ötürü kurulan gruplar var ve bu şekilde alımlar da mevcut.

Bir diğer katılmadığım ve samimi bulmadığım konu da yeterince fazla insana ulaşsın ve onlar da tadabilsin konusu. Birçok arkadaşı alımdan sonra buralarda göremiyoruz, deneyim paylaşımı da kısıtlı. 20-30 kişi üzerinden dönüyor tadım etkinliğine dair tecrübe paylaşımı.

Herkesin fikrine saygı duymakla birlikte katılmadığım konuları belirtmek istedim. Mevcut sistemin ilerleyişi bana göre de en makul sistem. Çetrefilli işlere girmenin bir yararı olacağını düşünmüyorum.

Bir çekirdekten 3 kilo, diğerinden 2 kilo almayı kesinlikle abartı ve gereksiz bulmakla birlikte; kısıtlama, kota vs. görüşlerine katılmıyorum.

Toplu alımlardan yakınıp, indirim yapılmasın veya küçük tadım paketi yapılsın ve almak isteyen alsın görüşüne de asla katılmıyorum. Bunu tadım etkinliğinin yanında ucuza kahve almak olarak gören, öğrenci olan vs. bir sürü arkadaş var burada. İstemeyen toplu alıma katılmaz. Hali hazırda da küçük gruplar eşliğinde alım yapıyor zaten forum ahalisi. Gerek kahve arkadaşlığı, gerekse buradaki dostluktan ötürü kurulan gruplar var ve bu şekilde alımlar da mevcut.

Bir diğer katılmadığım ve samimi bulmadığım konu da yeterince fazla insana ulaşsın ve onlar da tadabilsin konusu. Birçok arkadaşı alımdan sonra buralarda göremiyoruz, deneyim paylaşımı da kısıtlı. 20-30 kişi üzerinden dönüyor tadım etkinliğine dair tecrübe paylaşımı.

Herkesin fikrine saygı duymakla birlikte katılmadığım konuları belirtmek istedim. Mevcut sistemin ilerleyişi bana göre de en makul sistem. Çetrefilli işlere girmenin bir yararı olacağını düşünmüyorum.
+1 diyorum. aynı fikirdeyim.
Geçtiğimiz ay espresso deneme paketi aldım. sonrasında paketteki 2 kahve ve başka bir kahveden 250grlık siparişler verdim tekrardan. ama kargo paket problemleri dışında keşke alıma katılanların en azından %50 sinin deneyimlerini paylaştığını görebilsek keşke.

+1 diyorum. aynı fikirdeyim.
Geçtiğimiz ay espresso deneme paketi aldım. sonrasında paketteki 2 kahve ve başka bir kahveden 250grlık siparişler verdim tekrardan. ama kargo paket problemleri dışında keşke alıma katılanların en azından %50 sinin deneyimlerini paylaştığını görebilsek keşke.
Bu kahve çok lezzetli
Bu güzel değil
Bu kahve sıradan( aromasız)

Ben kahve gurmesi olmadığım için yorumlarım bu noktadan öteye geçmez muhtemelen. Bu benim şahsi fikrim sonuçta başkası neden benim fikrime göre hareket etsin. Ayrıca zaten 80 puan üstü kahveler satılmıyor mu 3. nesil kahvecilerde. zaten birileri puanlamış beğenmiş bize sunmuş. Dolayısıyla kahve çekirdeği yorumlarından bende etkilensem de bence bu doğru değil. Ben yeniyim daha ama muhtemelen bi süre sonra ayda bir gelip indirim kodumu alıp sitedeki en ucuz kahveden alıp geçeceğim. Şu an fikrim o yönde en azından. Abartmamak lazım. Sonuçta sadece bir kahve.

Bu kahve çok lezzetli
Bu güzel değil
Bu kahve sıradan( aromasız)

Ben kahve gurmesi olmadığım için yorumlarım bu noktadan öteye geçmez muhtemelen. Bu benim şahsi fikrim sonuçta başkası neden benim fikrime göre hareket etsin. Ayrıca zaten 80 puan üstü kahveler satılmıyor mu 3. nesil kahvecilerde. zaten birileri puanlamış beğenmiş bize sunmuş. Dolayısıyla kahve çekirdeği yorumlarından bende etkilensem de bence bu doğru değil. Ben yeniyim daha ama muhtemelen bi süre sonra ayda bir gelip indirim kodumu alıp sitedeki en ucuz kahveden alıp geçeceğim. Şu an fikrim o yönde en azından. Abartmamak lazım. Sonuçta sadece bir kahve.
Olay kahvenin lezzetii aroması değil ki?
Bazen bir arkadaşın paylaştığı demlemede hoşuna gitmeyen kahve başka bir arkadaşın önerdiği parametre değişikliğiyle bambaşka boyuta ulaşabiliyor. Burada herkes kahve gurmesi değil ya da herkesin damak tadı damak seviyesi bir değil. Ama kahve yaparken ki tecrübelerin paylaşımı insanlara yol gösterici olabiliyor. Benim demek istediğim oydu. Yoksa çıkıp hep beraber kahveyi oylayalım derdinde değiliz.

Arkadaşlar herkesin kahve tüketimi çok farklı. Biri gider günde 1(bir) bardak v60 demler(demlemeye çalışır) ayda 600 gram kahveyi geçmez. Bazıları eş dost akrabaya da demler birkac günde 1(bir) paket bitirir. Haliyle herkes kendine göre alıyor.

Linç gelmeden dipnot: ben hep 50 liralık alıyorum.

Geri