• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Anket)

Tabiki, memnuniyetle.

2 adet tarifimi var, ikisinin de ilk kısmı aynı sadece sonda uyguladığım işlem değişiyor.

1. Tarif
Demleme; 250 ml sıcak suya 4,5-5 gram hibisküs, 7 8 adet kuşburnu, 20 gram şeker(damak tadına göre değiştirebilirsiniz). Sıcak sıcak buzdolabına atmak istemediğim için 10 15 dk dışarıda bekletiyorum ve sonrasında buzdolabına atıyorum.

Sunum; Shaker a veya ufak bir kavanoza( 400 ml lik bir kavanoz buldum onu kullanıyorum) 3 adet buz 5 6 adet böğürtlen atıp çalkalıyorum, içindeki buzlardan dolayı böğürtlenler eziliyor ve tadı içeceğe daha iyi çıkıyor. İyice ezildikten sonra demleme sonucu elde ettiğim bardağı çay süzgeciyle süzüp içine ekliyorum ve sunuma hazır

2. Tarif
Demleme; ilk tarifle aynı demleme

Sunum; 2 adet buz, 5 6 adet çilek , 5 6 adet böğürtlen ve süzdüğüm bardağı mikserden geçiriyorum.

İlk tarif Starbucks berry hibiscusü gibi oluyor, ikinci tarif ise daha çok smoothie ye benziyor. İkisi de birbirinden güzel, ama benim tercihim kıvamlı bir yapısı olduğu için 2. Tarif.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :)
Malzemelerimnerden alacaguk

Malzemelerimnerden alacaguk
Kuşburnu ve hibiscüsü aktardan alabilirsiniz, böğürtlen yeni yeni çıkmaya başlıyor, donmuş da kullanabilirsiniz. Büyük boyuna 20 lira civarı veriyorum starbucksta, kendim yapınca maliyeti 5 tl civarına geliyor koca bir bardakta

TH-3 mü ABACA mı emin olamasam da ABACA seçimim ve ona eşlik eden Bombe vasıtasıyla Null ile ilk dansıma imkan sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, emeğiniz büyük.

Cold brew için tavsiye çekirdek var mı?
( ekşimsi tatlar olmasın )

Naturel process in verdiği tatlılık, damak doygunluğu hissini cascavel verde de bulabilir miyim acaba?
Benim yaptığım demlemelerde kahve çok tatlı. Hatta benim için fazla tatlı diyebilirim. Tatlılık bakımından bahsediyorsanız doyuruculuğu bayağı bir yüksek. En tatlı fincan Kalın öğütüm ve düşük sıcaklıkta ortaya çıkıyor bu kahve özelinde. Cmd 30 click , 92-93 derece su

Tabiki, memnuniyetle.

2 adet tarifimi var, ikisinin de ilk kısmı aynı sadece sonunda uyguladığım işlem değişiyor.

1. Tarif
Demleme; 250 ml sıcak suya 4,5-5 gram hibisküs, 7 8 adet kuşburnu, 20 gram şeker(damak tadına göre değiştirebilirsiniz). Sıcak sıcak buzdolabına atmak istemediğim için 10 15 dk dışarıda bekletiyorum ve sonrasında buzdolabına atıyorum.

Sunum; Shaker a veya ufak bir kavanoza( 400 ml lik bir kavanoz buldum onu kullanıyorum) 3 adet buz 5 6 adet böğürtlen atıp çalkalıyorum, içindeki buzlardan dolayı böğürtlenler eziliyor ve tadı içeceğe daha iyi çıkıyor. İyice ezildikten sonra demleme sonucu elde ettiğim bardağı çay süzgeciyle süzüp içine ekliyorum ve sunuma hazır

2. Tarif
Demleme; ilk tarifle aynı demleme

Sunum; 2 adet buz, 5 6 adet çilek , 5 6 adet böğürtlen ve süzdüğüm bardağı mikserden geçiriyorum.

Not: demleme yapıp soğuttuğumuz içeceğe buz atarsak berry hibiscus oluyor, ben genelde starbucksta extra özüt ekletiyorum, her tarifin 2. Basamağını aslında o extra özütün tadını yakalamak için yapıyorum

İlk tarif Starbucks berry hibiscusü gibi oluyor, ikinci tarif ise daha çok smoothie ye benziyor. İkisi de birbirinden güzel, ama benim tercihim kıvamlı bir yapısı olduğu için 2. Tarif.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :)
Çok teşekkürler :)

Kibingo Intenso Burundi ve Bombe Ethiopia deneyen var mıdır? İkisi de ilgimi çekti ama bunlarla ilgili gözüme pek yorum çarpmadı.

2 pahalı kahve mevcut sitede.
Kibingu ve Timbuyacu.
fikri olan var mı bu kahveler hakkında ?
İkisini de denedim. Deneyip yorum yapılması gereken kahveler ikisi de. Ne kadar aromatik vs olsa da kibingoyu bana hitap etmeyen bir kahve olarak yorumladım. Ama denenmesi gerekiyor. Timbayacu bana daha hitap eden bir çekirdekti.

En çok denemek istediğim worka'da stok kalmamış. Keşke stok sorunu belirtilen kahvelerde en azından yüklü miktar alım yapilmasaydi da daha fazla kişi tadım yapabilseydi

Merhaba

önümüzdeki alımlarda stok sorunu olan kahveler için ilgili firma internet sitesi kurgularına göre eğer alım limiti koyma şansımız olursa kişi başına alım limiti koyacağız. Öneriniz için teşekkür ederiz.

Merhaba

önümüzdeki alımlarda stok sorunu olan kahveler için ilgili firma internet sitesi kurgularına göre eğer alım limiti koyma şansımız olursa kişi başına alım limiti koyacağız. Öneriniz için teşekkür ederiz.
Sanırım bu gerçekten gerekli bir hal aldı. Normalde kişisel olarak derim ki isteyen istediğini alsın, duruma göre bir kilo da alınır. Fakat iki günde Worka'ya soğan patates muamelesi yapılıp 2-3 kiloluk siparişler oluşmaya başladı. Anlamadığım durum bunların bir de marifetmiş gibi yazılması. Potansiyel olarak 100 kişinin yapacağı alım veya tadımı 20-30 kişi yapıyor gibi oluyor.

Sanırım bu gerçekten gerekli bir hal aldı. Normalde kişisel olarak derim ki isteyen istediğini alsın, duruma göre bir kilo da alınır. Fakat iki günde Worka'ya soğan patates muamelesi yapılıp 2-3 kiloluk siparişler oluşmaya başladı. Anlamadığım durum bunların bir de marifetmiş gibi yazılması. Potansiyel olarak 100 kişinin yapacağı alım veya tadımı 20-30 kişi yapıyor gibi oluyor.
bence başta worka 20 kilo kaldı denmese bu zaten olmazdı. Şahsen ben alsam mı almasam mı derken alayım belki pişman olurum kalmazsa diye aldım. siparişi gece 12de verdim. belli workanın sabaha çıkmayacağı :) bu söz bana erken sipariş bile verdirdi.
ayın 10unda sipariş ederdim normal şartlarda. :))

Gerek yok bence alım kısıtlamasına. Bu işler böyle, hızlı olan kazanır. Denemek isteyen alımın ilk birkaç dakikasında alabilirdi. Alımın 12. saatinde gelip ben bu kahveyi alamadım demek aslında denemeyi çok istemediğinin göstergesi.

Elbette stok sorunları çıkacak. Bu çekirdek uzun süredir satışta. Almak isteyen arkadaşlar olmadı toplu alımı beklemeden almalıydılar o halde.

bence başta worka 20 kilo kaldı denmese bu zaten olmazdı. Şahsen ben alsam mı almasam mı derken alayım belki pişman olurum kalmazsa diye aldım. siparişi gece 12de verdim. belli workanın sabaha çıkmayacağı :) bu söz bana erken sipariş bile verdirdi. 10unda sipariş ederdim normal şartlarda. :))

evet kritik stok belirtmemiz biraz daha hızlı tükenmesine sebep oluyor fakat takdir edersiniz ki bunu belirtmemiz de gerekiyor. Aksi durumda sürpriz bir şekilde stoktan çekilseydi de itiraz edenler olacaktı.

Tadım etkinliği haline getirme şansımız yok mu alım süreçlerini? Bu haliyle müşterinin toplu alıp sürümden kazanma / kazandırma şeklinde ilerliyor gibi, tabii naçizane görüşüm bu şekilde. Farklı düşünen arkadaşlar elbette vardır, saygı duymak gerek. :) Kilolarca siparişle boğuşan kavurmacıda da kalite düşebiliyor, durduk yere linç yiyorlar, kısa vadede para kazansalar da uzun vadede zarar görüyorlar. Kalitenin düşmediği toplu alımlar bir elin parmakları kadar sayılıyor.

Naçizane tavsiyem, eldeki tüm çekirdekleri 100'er gramlık paketler halinde, set olarak normal fiyatları üzerinden satmalarıdır. Normal fiyat uygulamasının, kilolarca almak isteyen insanları biraz düşündürmesi, aynı kavrum çekirdeği daha fazla kahveseverin deneyimlemesini mümkün kılacağını düşünüyorum. Alacaklarsa yine alabilirler tabii normal fiyat üzerinden. Ayrıca toplu alımların rekabet ortamına zarar verip çekirdek fiyatlarında artışa sebep olduğunu da düşünüyorum inceden... Yine naçizane :)
Aynı çekirdekleri tadım yapıp yorumlamaksa mesele, reçete karşılaştırmaksa, çekirdek özelinde mükemmele yakınsamak için yardımlaşmaksa, önerimin değerlendirilmesini arz ederim. Naçizane...

Geri