• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

ben hayat su, hamidiye ve jav ( jandarma vakfı ) suyundan randıman alamadığım için PH kalemi ile de analiz yaptık ama sonuçları aklımda değil BRİTA akıllı sürahi kullanıyorum

Bimde satılan abantı kullanıyordum dün baktım 30 ppm çıktı :(

Hepsi birer katyon olsa da, sodyum’un etkisi kalsiyum ve magnezyum kadar drastic değil. Tabi birkaç makalede fazlalığının, acılığa sebep olduğu yönünde yazılar var, ama şu anki durumda bir sıkıntı olduğunu sanmam.

Maalesef, bu iyon bilgileri yazılması şart olan bilgiler değil, e-mail atarak öğrenme ihtimaliniz var ama eğer sitede yazmıyorsa...

aradım ve bilgi veremeyeceklerini söylediler çok ilginç :)

ben hayat su, hamidiye ve jav ( jandarma vakfı ) suyundan randıman alamadığım için PH kalemi ile de analiz yaptık ama sonuçları aklımda değil BRİTA akıllı sürahi kullanıyorum

Ben de bir süre onu kullandım, Üsküdar'da ikamet ediyorum ve bir ara çeşme suyunun tadı kokulu ve acıydı. Brita bile etki etmiyordu. Sonra rafa kaldırdım :(

aradım ve bilgi veremeyeceklerini söylediler çok ilginç :)

Arıtma bölgeleri ihale usülü satışa çıkarılıyor, teknik olarak tam nokta atışı vermek zorunda olmasalarda, belli bir aralık vermek zorundalar. Ki Pınar bile yeterince ısrardan sonra gerekli bilgileri vermişti.

En kötü durumda ise kendiniz akvaryum titrasyon testleriyle ölçebilirsiniz, ama bir kere ölçülecekse laboratuvarda ölçtürtmek daha ucuz olabilir..

@Kahveciningalaksirehberi formülleri girmişsiniz teşekkürler. Son olarak bir de gh ve ch ideal değerleri kaç arasında olursa iyi olur ?

Arıtma bölgeleri ihale usülü satışa çıkarılıyor, teknik olarak tam nokta atışı vermek zorunda olmasalarda, belli bir aralık vermek zorundalar. Ki Pınar bile yeterince ısrardan sonra gerekli bilgileri vermişti.

En kötü durumda ise kendiniz akvaryum titrasyon testleriyle ölçebilirsiniz, ama bir kere ölçülecekse laboratuvarda ölçtürtmek daha ucuz olabilir..

Hiç öyle imkanlarım yok :( halk ağzıyla konuşacağım bu su lezzet ve yumuşaklık olarak uludağ premium ya da evian'a çok benziyor, ben de o yüzden tercih ediyorum. günlük kullanımda değiştirmem ama kahve için abant/pınar'ı en kısa sürede deneyeceğim.

Bozdoğan Madrana Geçtim. Pınar Madran ile Aynı kaynaktan dolum yapıyor Tesisleri arasında 2Km fark var dolum yerleri Bozdoğan-Aydında. Su değerleri Pınar Madran ile hemen hemen aynı diyebilirim. Ege bölgesinde Bozdoğan Madran Bulması basit bir su Pınar Madranı aksine hiç bulamıyoruz. Suyun Değerleri ekte.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    160.3 KB · Görüntüleme: 23
Çine topçam madran suyu kullanıyorum bir süredir. Ph ve sodyum değerleri ideale yakın gibi olduğu için kullanmaya başladım. Bu suyu kullanıp memnun olan var mıdır? Sizce bu suyun değerleri nasıl?

Ekli dosyalar

• IMG_1089.JPG
    IMG_1089.JPG
    119.6 KB · Görüntüleme: 29
Ben şebeke suyunu brita ile arıttıktan sonra kullanıyorum. 3 senedir bu yöntemle kahve demliyorum. Ve makinemde kireçlenme sorunuyla karşılaşmadım.

Ben şebeke suyunu brita ile arıttıktan sonra kullanıyorum. 3 senedir bu yöntemle kahve demliyorum. Ve makinemde kireçlenme sorunuyla karşılaşmadım.
Köyde felan mükemmel suyu olan bir yerde yaşamıyorsanız. Brita çok sert bir bittiremsi kötü bir kahve içmenize yol açar. 1-2 Gün Evde Suyum bittiginde kullanayım dediğimde içememiştim. İyi Sular ile yapılan iyi kahveleri içince Brita ile yaptıgınız kahve çok kötü oluyor.

Köyde felan mükemmel suyu olan bir yerde yaşamıyorsanız. Brita çok sert bir bittiremsi kötü bir kahve içmenize yol açar. 1-2 Gün Evde Suyum bittiginde kullanayım dediğimde içememiştim. İyi Sular ile yapılan iyi kahveleri içince Brita ile yaptıgınız kahve çok kötü oluyor.

Aslında yaşadığınız bölgeye göre değişiyor. İstanbul içi bile farklı, açıkçası ben çok iyi verim alıyorum brita'yla. Ancak çok klorlu ve sıkıntılı bölgelerde brita kâr etmez.

Aslında yaşadığınız bölgeye göre değişiyor. İstanbul içi bile farklı, açıkçası ben çok iyi verim alıyorum brita'yla. Ancak çok klorlu ve sıkıntılı bölgelerde brita kâr etmez.
Brita Suyu yumuşatmak için yeterli değil malesef sadece klor ve kireci bir miktar elimine edebiliyor onun haricinde öne çıkan bir özelligi yok o yüzden iyi bir hazır suyla brita suyu arasında dağlar kadar fark oluyor malesef.

Abantın 30 ppm çıkması üzerine dün munzur aldım yaklaşık 80-85 ppm aman çok alkali ph 8.4 :( Değerleride ekledim

Ekli dosyalar

• 987F5779-57B2-4DB8-A195-59B40B94CB46.jpeg
    987F5779-57B2-4DB8-A195-59B40B94CB46.jpeg
    70.3 KB · Görüntüleme: 20
  • 12EF7239-E8D1-442E-903B-8C819A9355E7.jpeg
    12EF7239-E8D1-442E-903B-8C819A9355E7.jpeg
    99.6 KB · Görüntüleme: 19
Peki maden suyuyla demleme fikrine ne diyorsunuz? Daha önce denemişliğim var ve çok güzel oldu. Hiç deneyen var mı?

Geri