Süper olur bir an gözümde canlandırdımda
Ben de kör noktaların çokluğunu görünce inanamadım, gerçekten saçma sapan bir pist olmuş. Söylediğin her sözün altına imzalı atarım. Şampiyonluk sadece sürüş ya da hızlı araba değil, mental olarak hazır olmayı gerektiriyor. Max aslında çok iyiydi, şaşırdım böyle bir hata yapmasına. Umarım çabucak toplar kendini. İlk virajda bottası geçecektir. Baskı altın kötü kalkıyor bottas ve bence gridin en kötü kalkan 2-3 isminden biri. Max oldukça hızlı göründü, kazalar olacak gibi duruyor ve bu kazalar sonucunda kırmızı bayrak çıkması çok muhtemelen, geç piti zorlayıp kırmızı bayrağı beklemek de strateji olabilir. Ham erken pite girip o ara kaza olup max piti o ara yaparsa bambaşka bir senaryo çıkabilir. Gerçekten çok süprizli bir yarış olacak, canlı izleyemeyeceğim ben yolda olacağım için. Bakalım hayırlısıBugün itibariyle son 2 yarış. Düello iyice kızıştı, daha önce belirtmiştim yeniden belirtmek isterim ki Suudi Arabistan Gp takvim için gereksiz ve bi o kadar da tehlikeli bir pist. F1 yapısının artık kaliteli yarış değil yönünü parasal değerlere çevirdiğinin bir ispatı bu durum. Pistin kötü olacağını tahmin ediyordum fakat bu kadar tehlikeli ve kör nokta yapısına sahip olacağını düşünmüyordum açıkcası, düşünün 240 km/s süratle giderken virajı dönüyorsunuz önünüzde yavaş giden bir araç beliriyor ve turunuz çöp.
Antreman seanslarında klasik bir Mercedes performansı yaşandı, tabi Max'de olması gereken yerde kendine pozisyon bulabilmişti. Sıralama turları çok dramatik sonuçlandı ve belkide Max'in gözünü kör eden bu hırs son 2 yarış kala şampiyonluğuna mal olabilir. Hasar sonrası şimdilik vites kutusunda problem yok gözüksede ilerleyen saatlerde değiştiriyoruz, risk almak istemiyoruz diyebilirler ki bunun en güzel örneğini 2021 Monacoda Leclerc ile gördük.
Tahminim 10 Tur Maylender liderliğinde gidermuhtemelen kaza olucaktır, Max vites kutusu değiştirmez ve 3. cepten iyi start alıp Bottası geçerse kartlar yeniden dağıtılır. Ham startta hemen arayı açmak isteyecektir ve Mercedes takımı bunun için Bottası Max ile arasında tampon görevini üstlenmesini sağlayacak, Perez yine her zaman ki gibi arkalarda ama cadde pistlerinde süpriz performansları var. Geçiş zor olduğu yine strateji ve pit stop istatistiklerinin bir biriyle çarpışacağı gün.
Bir an evvel bu pistten kurtulmak istesemde saati 20:30 çok zor edicem gibi görünüyor. Güzel bir kahve eşliğinde keyifli ve hepsinden önemlisi kazasız bir yarış olsun.
Brezilya olabilir, sürekli olay var zaten
Jos verstappen’le ilgili çok ilginç iddialar gerçekten, kötü olduğunu biliyordum ama bu düzeyde olması garip…
Verstappen'e yol ver emri geldikten sonra uzun bir süre yol vermedi, en sonunda ise 10 mt ilerde rahatça yol vermek yerine DRS alanının başında yavaşlayarak hem Hamilton'un DRS kullanmaması hem de kendisinin verdiği yolu DRS yardımıyla geri alabilmesi için saçma sapan bir yerde yavaşladı. Dediğiniz durumda Verstappen'in yarışı tamamen bitebilirdi, ama hamilton'un yarışı da biterdi ki bu Verstappen'e yarardı. O lastiklerle zaten Hamilton'a dayanması mümkün değildi yarış sonuna kadar, Hamilton neden arkadan çarpıp riske atsın kendini.Hamilton'ın arkadan çarpmasına nasıl ceza çıkmadı anlam veremiyorum. Yavaşlamasını anlamasa bile (VSC?...) arkadan çarpma Verst. yarışını tamamen bitirebilirdi.
Hamilton Bey diyeceksiniz44 numaralı aracın takımını ve pilotunu tebrik ederim
Hamilton bilerek çarptı demiyorum ki arkadan çarpan pilot başka birisi olsaydı kesinlikle ceza alırdı, nerede yol vereceği ilgili tamamen öndeki pilotun insiyatifinde yol verip drs avantajı sağlamak isteyebilir. Arkadan çarpma konusunda Verstapen böyle bir risk almaz aktarım organları hepsi ve riskli parçaların hepsi orada, en basitinden verst. spin atıp duvara çarpanilirdi. Sene başından beri Mercedesi destekleyen Massi ve Fia eseriyle gurur duysun. İngilizler bu oyunda ki en güçlü aktörler kimi destekledikleride belli.Verstappen'e yol ver emri geldikten sonra uzun bir süre yol vermedi, en sonunda ise 10 mt ilerde rahatça yol vermek yerine DRS alanının başında yavaşlayarak hem Hamilton'un DRS kullanmaması hem de kendisinin verdiği yolu DRS yardımıyla geri alabilmesi için saçma sapan bir yerde yavaşladı. Dediğiniz durumda Verstappen'in yarışı tamamen bitebilirdi, ama hamilton'un yarışı da biterdi ki bu Verstappen'e yarardı. O lastiklerle zaten Hamilton'a dayanması mümkün değildi yarış sonuna kadar, Hamilton neden arkadan çarpıp riske atsın kendini.
Hamilton Bey diyeceksiniz![]()
10 sn ceza gelmiş Max'e...Eğer bu harekete ceza gelmezse bence fia tamamen redbull lehine davranmış olur
Pozisyon verdikten sonra 1 viraj geçmesi gerekiyordu sanki, aynı virajda tekrar geçemiyor diye biliyorum…Pozisyon verme konusunda daha net kurallara ihtiyacı var FIA'nın. İkisi de DRS için saçma sapan hareketler yaptılar. Pozisyon verilirken DRS 1 turluk kapatılabilir belki, çözüm üretilmeli. Bottas'a da bir uyarı gelmeliydi sanki, hiç 'subtle' değildi yavaşlaması.![]()
Pozisyon verdikten sonra 1 viraj geçmesi gerekiyordu sanki, aynı virajda tekrar geçemiyor diye biliyorum…