• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka ORO Mignon Single Dose Elektrikli Kahve Değirmeni

Teşekküre derim hocam. Dişlilere zarar vermeyiz değil mi bu şekilde?
Bende sıfır noktası 0’dı ki bildiğim kadarıyla Oro’lar bu şekilde ayarlı gönderiliyor. 4-5 arasında oluyor espresso genelde bende.
Eğer sürtünmeden zarar gelmesin istiyorsanız üst hazneyi söküp elle öğütme yönünün tersine çevirerek de dişlilerin değme noktasını bulabilirsiniz. Youtube the wired gourmet’in videolarına bakabilirsiniz.

Bu arada Oro’yu alalı 7-8 ay oldu, artık körük kullanmaya gerek olmadan retention 0 veya 0,1gr noktasına ulaştı. Çekirdek de farketmiyor. Sanırım seasoning ile de alakalı. Sizlerde de durum aynı mıdır?

Bu arada Oro’yu alalı 7-8 ay oldu, artık körük kullanmaya gerek olmadan retention 0 veya 0,1gr noktasına ulaştı. Çekirdek de farketmiyor. Sanırım seasoning ile de alakalı. Sizlerde de durum aynı mıdır?
Hocam ben alalı 2-3 gün oldu. Ayar mekanizması 360 derece dönüyormuş ben heralde baya dökmüşüm çünkü aletin sesi kısıldı çekirdekleri anlamaya başladı sonra tekrar gevşettim

Ben de size şunu sorayım aklıma gelmiş ve de araştırmadan hazır bilgiye konmak için unutuyorum zira:
Bunun altındaki yapışkanı (veya her ne ise) çıkarıyor musunuz? Kenarlar yağış yapış zira. Titreşim vs engelleme gibi bir görevi var desek, bilemedim.

IMG_4416.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_4415.jpeg
    IMG_4415.jpeg
    63.4 KB · Görüntüleme: 151
Ben de size şunu sorayım aklıma gelmiş ve de araştırmadan hazır bilgiye konmak için unutuyorum zira:
Bunun altındaki yapışkanı (veya her ne ise) çıkarıyor musunuz? Kenarlar yağış yapış zira. Titreşim vs engelleme gibi bir görevi var desek, bilemedim.

Ekli dosyayı görüntüle 27759
Ben yapışkanı çıkarmadım, gerek duymadım orada olmalı gibi geldi bilemiyorum:)

Ekli dosyayı görüntüle 27759
Bende çıkartmadım. Sanırım çalışırken titreşim dolayısı ile dönmesini engellemek ve dolayısı ile altındaki ahşabı çizmemesi için konulmuş. Bu öngörüm doğru ise İtalyanların tasarım yaklaşımına da pek yakıştıramadım doğrusu.

Bende çıkartmadım. Sanırım çalışırken titreşim dolayısı ile dönmesini engellemek ve dolayısı ile altındaki ahşabı çizmemesi için konulmuş. Bu öngörüm doğru ise İtalyanların tasarım yaklaşımına da pek yakıştıramadım doğrusu.
Bana daha çok ses engelleme amaçlı gibi geldi. İlk versiyonunda ses ile ilgili şikayet alınınca modelde güncellemeye gittiler diye biliyorum. Bu da o güncellemelerden biri olmalı

Selamlar. Öğütücüyü uzun zamandır kullananlar memnun mu? Ben espresso için bu öğütücüyü düşünüyorum ama belki nadiren pour over için de kullanırım. Yani önceliğim espresso.

-Makinenin espresso aralıkları nasıldır? 2.3-2.8 demişler ama çok az bir öğütüm aralığı gibi geldi.
-Kalibre olayı var mı bunda? Kullanımdan önce veya bir süre kullandıktan sonra dişlileri hizalama gibi işlemi oluyor mu DF64'deki gibi?
-Espresso-pour over geçişleri intihar ettirecek seviyede mi? :D

@CoFFeePaTh hocam sendeyiz. :)

Selamlar. Öğütücüyü uzun zamandır kullananlar memnun mu? Ben espresso için bu öğütücüyü düşünüyorum ama belki nadiren pour over için de kullanırım. Yani önceliğim espresso.

-Makinenin espresso aralıkları nasıldır? 2.3-2.8 demişler ama çok az bir öğütüm aralığı gibi geldi.
-Kalibre olayı var mı bunda? Kullanımdan önce veya bir süre kullandıktan sonra dişlileri hizalama gibi işlemi oluyor mu DF64'deki gibi?
-Espresso-pour over geçişleri intihar ettirecek seviyede mi? :D

@CoFFeePaTh hocam sendeyiz. :)
Selam, benden uzun süre kullananlar da var. Ekleme yapabilirler.
Kısaca, öğütüm aralığı geniş. Espresso öğütümü ve tat profili üst düzey... Filtre öğütmez, kesinlikle filtre öğütüme uygun değil.
Kalibrasyon; yaparsanız olur, ama ben çok sevmiyorum öyle şeylerle uğraşmayı... ama bir miktar fark yaratabilir. Ben uğraşmamıştım.

Selam, benden uzun süre kullananlar da var. Ekleme yapabilirler.
Kısaca, öğütüm aralığı geniş. Espresso öğütümü ve tat profili üst düzey... Filtre öğütmez, kesinlikle filtre öğütüme uygun değil.
Kalibrasyon; yaparsanız olur, ama ben çok sevmiyorum öyle şeylerle uğraşmayı... ama bir miktar fark yaratabilir. Ben uğraşmamıştım.

Ben filtre de öğütüyor diye hatırlıyorum ama yanıldım sanırım. Neyse, orası çok mühim değil. Filtre için Sage'den memnunum şu an için. Kalibrasyon olaylarıyla uğraşmayı sevmediğim için zaten ben de yapma taraftarı değilim. O yüzden bunu gerekli kılmayan iyi bir değirmen arayışındayım. Bu işe noktayı koymak istiyorum artık. Makinemi de güncelledim, bir de düz bıçaklı bir espresso öğütücüsüne ihtiyacım var. Zaten fazla model de kalmamış piyasada. DF64 istemeyenler için şu an için tek seçenek bu gibi duruyor bu fiyat bandında. Beklemeye değecek bir öğütücü çıkacak mı piyasaya onu bilemem. 😅 Bilgiler için teşekkürler. Ekleme yapmak dostlar varsa birkaç gün daha beklemedeyim, sonra sipariş geçeceğim inşallah.

Ekleme: Sanırım bu öğütücünün ilk versiyonlarında titreşim ve başka sorunlar var. Sonradan güncelleme yapmışlar ve sorunlar çözülmüş. Siz Espresso Perfetto'dan mı almıştınız ve titreşim gibi sorunlarınız var mı? Acaba hangi versiyonu satıyorlar sitede bilgi yok. Kendilerine de soracağım ama önce sizlere bir sorayım dedim.

Son düzenleme:
Merhaba, bende de ORO var, filtre için öğütmüyor. Kalibrasyon da yaptım. Espresso için 4,5-5,5 aralarında gidiyor genellikle. 0 noktası bıçakların birbirine değdiği noktadan ileride. yani 9 noktasına yakın değiyor bıçaklar. 0'da değmiyor bile
Espresso perfetto'dan 1 yıl kadar önce aldım ve güncellenmiş versiyonu idi. Titreşim, gürültü vb sorunları yok. Retention da çoğunlukla 0, nadiren 0,1 gr.
Bence tek eksiği SSP burr takılamaması. Hatta bir ara elimden çıkarıp SSP burr takılabiliyor diye DF64 alayım diye düşündüm ama krom versiyonu Bianca ile beraber çok güzel duruyor diye yapmadım. Bir de SSP'nin bir süre sonra Eureka ORO'ya uyumlu bir disk çıkarma ihtimalinden dolayı.
Aslında filtre için de kullanacaksanız DF64 alıp SSP multipurpose ile kullanmanız daha mantıklı olabilir sanki, eğer özel bir nedeni yoksa

Merhaba, bende de ORO var, filtre için öğütmüyor. Kalibrasyon da yaptım. Espresso için 4,5-5,5 aralarında gidiyor genellikle. 0 noktası bıçakların birbirine değdiği noktadan ileride. yani 9 noktasına yakın değiyor bıçaklar. 0'da değmiyor bile
Espresso perfetto'dan 1 yıl kadar önce aldım ve güncellenmiş versiyonu idi. Titreşim, gürültü vb sorunları yok. Retention da çoğunlukla 0, nadiren 0,1 gr.
Bence tek eksiği SSP burr takılamaması. Hatta bir ara elimden çıkarıp SSP burr takılabiliyor diye DF64 alayım diye düşündüm ama krom versiyonu Bianca ile beraber çok güzel duruyor diye yapmadım. Bir de SSP'nin bir süre sonra Eureka ORO'ya uyumlu bir disk çıkarma ihtimalinden dolayı.
Aslında filtre için de kullanacaksanız DF64 alıp SSP multipurpose ile kullanmanız daha mantıklı olabilir sanki, eğer özel bir nedeni yoksa
Güle güle kullanın. Dizaynını beğendiğim için birara bende denemeyi düşünmüştüm. Ama arayışım, sizinkinin aksine klasik espresso değil, daha uniform bir burr olduğu için vazgeçmiştim.

Dün aşağıda linki paylaştığım postu gördüm. Normalde 64-65mm farkından dolayı SSP 64mm burrların ORO'ya takılabildiğini duymamıştım. Görünüşe göre SSP MP'nin Eureka'lar için versiyonu çıkmış. Kutu üzerinde özellikle Eureka yazıyor. Muhtemelen standard 64mm MP değil, belki oturma yeri biraz modifiye edilmiştir. ORO, Mignon XL, Atom 65 gibi değirmenleri olup, farklı burr profiler denemek isteyenler için güzel bir opsiyon olabilir. Ben farklı bir değirmende SSP MP kullanıyorum. Filtre için oldukça iyi.

Galiba Eureka için SSP var. Daha önce paylaştığım linke bir göz atabilirsiniz.

Çok teşekkürler çok yardımcı oldu bu bilgiler.

DF64'e bir türlü ısınamamanın nedeni sık sık kalibrasyon istemesi veya kalibrasyon ayarlarının çabuk bozulması. Bir de topaklama ve dozajın etrafa saçılmamasj gibi nedenler için sürekli bir aparat istemesi. Yani demo ürün kullanıyor hissi vermesi. Tabii yorumlardan okuduklarım bunlar, net bilgim yok ama DF64 SSP aklımı karıştırmıyor değil. Ama dediğim gibi önceliğim filtre değil (filtre olsa da olur olmasa da) ve DF64'ün bu sorunları ilerde canını sıkabilir.

Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.tin coffee den son versiyonunu almıştım.
Üründen gayet memnunum.toplasanız 3 kg çekirdek tüketmişken bugün bir detaylı temizlik yapayım dedim ve ilginç bir durumla karşılaştım.makinenin ilk kez bıçaklarını söktüm.üst bıçağı söktüğümde durum böyleydi;

411BDEB2-0687-4EBA-AD94-F25D125FBB02.jpeg

Ardından alt bıçağı söktüm

ADFDB19B-E4C9-4629-B024-65E9C1B55D26.jpeg

Bıçak altlarına bu kadar kahve girmesi hoşuma gitmedi açıkcası.
Güzelce temizledim;

603765BA-62A0-46F8-A1BB-A404A0940DED.jpeg

Şimdi ilginç nokta; Makine prizdeydi; prizi anahtarlı, açıp bir boşa çalıştırayım dedim. O da ne alt bıçağın kenarlarından kahve kustu.ben temizleyip çalıştırdıkça kustu ve sonunda tertemiz yaptım;

25027BE4-37EC-448C-8164-885D5CA44883.jpeg

Yanlardan görülüyor umarım durum.
Tertemiz yapıp topladım öğütücüyü. İlginçtir ki daha aldığım günden beri; makineyi kapatınca 2-3 sn dönmeye devam eden bıçaklardan sürtme sesi gelirdi, hepsi gitti.hiçbir ses duyulmuyor.sadece tiz bir şekilde motor sesi var o kadar.

Temizlik yapacağınız zaman bu şekilde yapmanızı şiddetle öneririm.

IMG_2678.jpeg

Ayrıca bu bıçak altlarının bu kadar kahve alması normal mi belki eureka nın geliştirme grubundan olduğunu belirten @raistlin bizi bilgilendirir;

Son düzenleme:
1 aydır elimde espresso için kullanıyorum, espresso perfetto'dan almıştım, genel olarak memnunum, retention oranı körükle 0.1-0.2 gram arasında değişiyor, öğütüm kalitesi de gayet iyi.

Onu mu alayım bunu mu alayım derken yüzde 10 indirimi kaçırdım, fiyatı şu an istemeyeceğim bir noktada. Bir de sonradan DF64 karşılaştırma videolarını izledim, DF64 daha olumluydu. DF'ye de pek ısınamadım. İyice kararsızlaştım.

Bence Oro'yu alın geçin bıçak altında birikme vs bunlar engellenebilecek şeyler değil. Zero retention ancak konik değirmenlerde olabilen bir şey anladığım kadarıyla. Bıçak altında kalanlar bir süre sonra yapışıyor ve sabitleniyor. Muhtemelen bu yüzden siz yine koyduğunuz miktarı almaya başlıyorsunuz. Bu detay o kadar önemli mi bilemiyorum, ben çok memnunum.

Ben de uygun bir vakit, söküp temizliğini yapıp bıçak hiza kontrolünden geçireceğim umarım.

Geri