• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka ORO Mignon Single Dose Elektrikli Kahve Değirmeni

CoFFeePaTh

Barista
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Değirmen
Kinu M47 Classic, 1zpresso K Ultra
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Eureka'nın, ev kullanıcıları tarafından talep edilen ya da ihtiyaç duyulan bir alana yanıtı, Eureka ORO Single Dose!!!

Oro single.jpg
Oro beyaz.jpgOro siyah.jpg

65 mm. "Pure Diamond" flat bıçakları, retansiyonu düşürülmüş/sıfırlanmış öğütme odası, öğütüm sonrası kalan kahve tozlarını tahliye edecek pompası, şık dizaynı ile albenisi oldukça yüksek bir değirmen...
Espresso Perfetto tarafından satışı gerçekleştirilen; klasik 1/2 oranlı dozlar için harika bir dişli seçeneğine sahip olduğunu düşündüğüm bu değirmende karar kılıp siparişi geçtim. 50 mm. flat Mignon Perfetto'dan, espresso kalitesini ve single dose hissini artırmak için yükselttiğimi söyleyebilirim. Geldikten sonra kullanıp yorumlayacağım.

Diğer kullanıcıları da yorumlarlarsa güzel bir bilgi havuzu olabilir. 🙂

Son düzenleme:
Beni de beyaz olanı çok çekiyor merak ettiğim bir değirmen tecrübelerini merakla bekliyorum :)

Güle güle kullanın. Dizaynını beğendiğim için birara bende denemeyi düşünmüştüm. Ama arayışım, sizinkinin aksine klasik espresso değil, daha uniform bir burr olduğu için vazgeçmiştim.

Dün aşağıda linki paylaştığım postu gördüm. Normalde 64-65mm farkından dolayı SSP 64mm burrların ORO'ya takılabildiğini duymamıştım. Görünüşe göre SSP MP'nin Eureka'lar için versiyonu çıkmış. Kutu üzerinde özellikle Eureka yazıyor. Muhtemelen standard 64mm MP değil, belki oturma yeri biraz modifiye edilmiştir. ORO, Mignon XL, Atom 65 gibi değirmenleri olup, farklı burr profiler denemek isteyenler için güzel bir opsiyon olabilir. Ben farklı bir değirmende SSP MP kullanıyorum. Filtre için oldukça iyi.

Güle güle kullanın. Dizaynını beğendiğim için birara bende denemeyi düşünmüştüm. Ama arayışım, sizinkinin aksine klasik espresso değil, daha uniform bir burr olduğu için vazgeçmiştim.

Dün aşağıda linki paylaştığım postu gördüm. Normalde 64-65mm farkından dolayı SSP 64mm burrların ORO'ya takılabildiğini duymamıştım. Görünüşe göre SSP MP'nin Eureka'lar için versiyonu çıkmış. Kutu üzerinde özellikle Eureka yazıyor. Muhtemelen standard 64mm MP değil, belki oturma yeri biraz modifiye edilmiştir. ORO, Mignon XL, Atom 65 gibi değirmenleri olup, farklı burr profiler denemek isteyenler için güzel bir opsiyon olabilir. Ben farklı bir değirmende SSP MP kullanıyorum. Filtre için oldukça iyi.

Takmış kullanıyor adam, demek ki uyumlu. 🙂
Aslında bıçak geometrisi SSP'nin HU (High Uniform) geometrisine benziyor. O da espresso kalitesine odaklanmış bir set... MP'si alınıp denenebilir tabi uyumlu ise...

Ben de yeni bir kullanıcısıyım henüz 1 hafta bile olmadı :) canlı olarak görmeniz için foto atıcaktım ama dandik bir telefonum olmasına rağmen forum tüm fotolara boyut çok yüksek diyor o yüzden bu şekilde atabildim umarım görünüyodur

Takmış kullanıyor adam, demek ki uyumlu. 🙂
Aslında bıçak geometrisi SSP'nin HU (High Uniform) geometrisine benziyor. O da espresso kalitesine odaklanmış bir set... MP'si alınıp denenebilir tabi uyumlu ise...

Bu fotograftakiler MP. 64mm HU'nun uniform olmayan bir geometrisi var. Aşağıdaki linkteli HU:

Bu fotograftakiler MP. 64mm HU'nun uniform olmayan bir geometrisi var. Aşağıdaki linkteli HU:

Tamam işte, benim eski Perfetto'nun dişleri de aynı böyleydi, şimdiki Mignon Single Dose de dişleri HU benziyor.
Attığınız linkteki alttaki beyaz dişlere bakın.

Espresso Perfetto nun sitesindeki değirmende "ORO" yazmıyor. Açıklamada dişlilerde de Pure Diamond yazmıyor. Acaba farklı bir model mi oradaki?
Link

Espresso Perfetto nun sitesindeki değirmende "ORO" yazmıyor. Açıklamada dişlilerde de Pure Diamond yazmıyor. Acaba farklı bir model mi oradaki?
Link
Ürünü bu siteden aldım ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Ürünün dişlileri konusunda bilgim yok henüz açıp temizlendim ve dişlileri de görmedim fakat ürünün üzerindeki etikette “ORO” ibaresi var.

Ben de yeni bir kullanıcısıyım henüz 1 hafta bile olmadı :) canlı olarak görmeniz için foto atıcaktım ama dandik bir telefonum olmasına rağmen forum tüm fotolara boyut çok yüksek diyor o yüzden bu şekilde atabildim umarım görünüyodur
wp den kendinize gönderip sonrada foruma fotoğrafları ekleyebilirsiniz. Maalesef sayfalar daha hızlı açılması için dosya boyutunu küçük tutuyoruz.

wp den kendinize gönderip sonrada foruma fotoğrafları ekleyebilirsiniz. Maalesef sayfalar daha hızlı açılması için dosya boyutunu küçük tutuyoruz.
Whatsaptan attığımızda kalite düştüğü için sanırım boyutta düşüyor değil mi inşallah siz bilgilendirdikçe alışacağım foruma :) çok teşekkürler

Whatsaptan attığımızda kalite düştüğü için sanırım boyutta düşüyor değil mi inşallah siz bilgilendirdikçe alışacağım foruma :) çok teşekkürler
Çok ciddi bir kayıp olmuyor. Bu arada aramıza hoşgeldiniz Samet Bey :)

Çok ciddi bir kayıp olmuyor. Bu arada aramıza hoşgeldiniz Samet Bey :)
Çok sağolun ben uzun zamandır takip ediyordum ikinci el ilanlardan bir şeyler satın almak için hesap açtım. Sonra toplu alımlar ve ortam çok hoşuma gitti her gün takip eder oldum :)

Specialita / Perfetto (İkisi de aybu fiyatta) yerine fiyat farkı verip bu değirmeni almak mantıklı mı acaba? Aslında hiç girmek istemiyorum bütçem dışına çıkıyorum ama değer mi gerçekten bir öğrenmek istiyorum.

Bunu sormamın sebebi ön sipariş olarak geçtiğim değirmenin geç gelecek olması : (

Bende Perfetto vardı, espresso kalitem artsın ve single dose için geliştirilmiş olsun diye buna geçiyorum. Bütçe varsa ben geçerdim.

Evet Perfetto ile ilgili düşünceleriniz konuyu tekrar araştıranlara referans olması için şuraya eklemiş olayım;

Peki siz Perfetto'yu ne kadar süre kullandıktan sonra bir üst öğütüye geçmeye karar verdiniz?

Peki siz Perfetto'yu ne kadar süre kullandıktan sonra bir üst öğütüye geçmeye karar verdiniz?
Perfetto'yu 3.5 yıl kadar kullandım. Yapı kalitesi muazzam, tık demeden kahrımı çekti. 🙂
Single dose olarak kullanmak için pompa vs. edinmiştim, fakat 3D yazıcıda çıkanı kolayca yırtılıyordu, kauçuk olanı sipariş edecekken Espresso Perfetto indirimine denk geldim. Dişleri daha büyük, single dose için geliştirilmiş olduğu için almak istedim.

Perfetto'yu 3.5 yıl kadar kullandım. Yapı kalitesi muazzam, tık demeden kahrımı çekti. 🙂
Single dose olarak kullanmak için pompa vs. edinmiştim, fakat 3D yazıcıda çıkanı kolayca yırtılıyordu, kauçuk olanı sipariş edecekken Espresso Perfetto indirimine denk geldim. Dişleri daha büyük, single dose için geliştirilmiş olduğu için almak istedim.

Aslında anladığım kadarıyla genel anlamda perfetto kullananlar genel olarak memnun kalmışlar. Akıl aldıktan sonra diğer varyasyonlarda kalmış olasada öldüm bittim gibi bir durum yaşanmamış :)

Şu an Espresso Perfetto'da beyaz bir perfetto var rengine bakmaksızın onu mu alsam (setup'ım siyah ve chrome üzerine) yoksa siyah specialita için 1.5 - 2 ay kadar mı beklesem. En olmadı farkını verip single dose mu alsam kafam bir dünya :) Maalesef bu uğraş bütçe meselesi hiçde hafife alınacak bir yanı olmuyor...

Aslında anladığım kadarıyla genel anlamda perfetto kullananlar genel olarak memnun kalmışlar. Akıl aldıktan sonra diğer varyasyonlarda kalmış olasada öldüm bittim gibi bir durum yaşanmamış :)

Şu an Espresso Perfetto'da beyaz bir perfetto var rengine bakmaksızın onu mu alsam (setup'ım siyah ve chrome üzerine) yoksa siyah specialita için 1.5 - 2 ay kadar mı beklesem. En olmadı farkını verip single dose mu alsam kafam bir dünya :) Maalesef bu uğraş bütçe meselesi hiçde hafife alınacak bir yanı olmuyor...
Forum verileri, önerileri ortada... Artık karar vermesi kalıyor renk vs. uyumu, demleme şekli yoğunluğuna göre. 🙂

Espresso perfetto da herhangi bir kupon kod vs var mı ekstra indirim için

Geri