• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka ORO Mignon Single Dose Elektrikli Kahve Değirmeni

Forum verileri, önerileri ortada... Artık karar vermesi kalıyor renk vs. uyumu, demleme şekli yoğunluğuna göre. 🙂

10 liraya bi espresso aleti alayımdan konu 45 liralara nasıl geldi anlamadım :) Bana single dose'a doğru gidiyorum %80 oranında :)

Sizin makineniz gelmişmiydi kullanmaya başladınız mı?

Aslında anladığım kadarıyla genel anlamda perfetto kullananlar genel olarak memnun kalmışlar. Akıl aldıktan sonra diğer varyasyonlarda kalmış olasada öldüm bittim gibi bir durum yaşanmamış :)

Şu an Espresso Perfetto'da beyaz bir perfetto var rengine bakmaksızın onu mu alsam (setup'ım siyah ve chrome üzerine) yoksa siyah specialita için 1.5 - 2 ay kadar mı beklesem. En olmadı farkını verip single dose mu alsam kafam bir dünya :) Maalesef bu uğraş bütçe meselesi hiçde hafife alınacak bir yanı olmuyor...
Ben Mignon Specialita'yı yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. Çok da seviyorum. Yalan yok Oro'ya yan gözle bir baktım ama değecek bir tarafını göremedim. Single dose ile single dose olmayanın da farkını pek anlayamıyorum açıkçası. Single dose olarak kullanmak için pompaya da ihtiyaç duymadım hiç. Benim makinamda retention neredeyse yok denecek kadar az. Tartıyorum atıyorum hopper'a. Deneyimim bu kadar.

Ben Mignon Specialita'yı yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. Çok da seviyorum. Yalan yok Oro'ya yan gözle bir baktım ama değecek bir tarafını göremedim. Single dose ile single dose olmayanın da farkını pek anlayamıyorum açıkçası. Single dose olarak kullanmak için pompaya da ihtiyaç duymadım hiç. Benim makinamda retention neredeyse yok denecek kadar az. Tartıyorum atıyorum hopper'a. Deneyimim bu kadar.

Bu single dose durumu benim biraz kafamı karıştırıyor açıkcası. Çok çok önemli olmazsa olmaz mı kafam karışıyor :) Oro 65 mm. Ev için 50-55 de başlangıç için yeter gibi geliyor ama verdiğim ön sipariş teslimatlarının 1.5 - 2 ay sürecek olması beni zorunlu olarak stokta olan Oro'ya itecek gibi görünüyor. Sonuçtan muhtemelen memnun olacak olsamda şu an hiçte içinde bulunmak isteyecek bir durumda değilim bütçe ve düşünsel zaman açısından.

Perfetto ile Specialita'da pompasız kullanımda retansiyon, yani sonraki demlemeye geçen miktar ortalama 2 gramdır espresso için.
10 liraya bi espresso aleti alayımdan konu 45 liralara nasıl geldi anlamadım :) Bana single dose'a doğru gidiyorum %80 oranında :)

Sizin makineniz gelmişmiydi kullanmaya başladınız mı?
Bugün geldi, az önce kurdum, 2. Shotta ayarı buldum kahvem için. 🙂
Tat profilini genel olarak beğendim, Mignon Perfettoma göre daha iyi bir çıktı aldığımı söyleyebilirim. Ayar topuzu daha yumuşak bir histe...
Pompasını çok efektif bulmadım şimdilik, içinden kahve çıkarmadı henüz. Contaları yumuşadıkça performansı artacaktır.
Kapak vidasını çok sert sıkmışlar, açıp bıçaklara bakamadım, onu bir ustaya açtırıp inceleyeceğim, değerlendirmeleri yazarım.

Bu single dose durumu benim biraz kafamı karıştırıyor açıkcası. Çok çok önemli olmazsa olmaz mı kafam karışıyor :) Oro 65 mm. Ev için 50-55 de başlangıç için yeter gibi geliyor ama verdiğim ön sipariş teslimatlarının 1.5 - 2 ay sürecek olması beni zorunlu olarak stokta olan Oro'ya itecek gibi görünüyor. Sonuçtan muhtemelen memnun olacak olsamda şu an hiçte içinde bulunmak isteyecek bir durumda değilim bütçe ve düşünsel zaman açısından.
Oro perfetto'ya göre hızlı, tat profilini de perfetto'ya göre daha çok sevdim. Bir de uzun zamandır çevir çevir; el değirmeni beni yormuş. 3-4 saniyede öğütüm işinin hallolması çok güzel. 😂

Pompa sistemi daha farklı olabilirdi, hopper yuvaya çok zor oturuyor, çok itmedim zarar görmesin diye, hava veriyor o noktadan. Bir süre kullanımdan sonra daha iyi oturacaktır sanıyorum.

merhabalar sadece filtre öğütüm için bu öğütücü uygun olurmu? aklımda fellow ode var ama onun yeni versiyonu 3 4 ay sonraya gelecek diyorlar

“Mayıs ortası” diye bilgi geldi. Dün sipariş geçmiştim beyaz olandan. Bakalım süreç nasıl işleyecek.

Kapalıçarşı döviz fiyatları:

13.226₺ idi sipariş verdiğimde.
13.340₺ idi dün.
13.433₺ şu anda.
IMG_3584.jpeg

Son düzenleme:
Ben Eylül 2022 den beri kullanıyorum.
Özetle
Retention, max.0.3 gr (Körük kullanmaksızın), Körük ile Sıfır.
Topaklanma yok.
Öğütüm kalitesi önceki makinem Eureka MCI ile kıyaslandığında özellikle retention ve topaklanma konusunda çok çok iyi.

MCI için yeni bir burr aldım, fırsat bulduğumda yeni burr ile ikisini kıyaslayacağım.

Ben Eylül 2022 den beri kullanıyorum.
Özetle
Retention, max.0.3 gr (Körük kullanmaksızın), Körük ile Sıfır.
Topaklanma yok.
Öğütüm kalitesi önceki makinem Eureka MCI ile kıyaslandığında özellikle retention ve topaklanma konusunda çok çok iyi.

MCI için yeni bir burr aldım, fırsat bulduğumda yeni burr ile ikisini kıyaslayacağım.
Hem filtrede hem de espressoda memnun ediyor mu hocam yoksa sadece espressoda mi kullaninyorsunuz ?

Ben genelde espresso da kullanıyorum, filtre performansını birkez denedim, bana göre iyiydi ancak o konuda uzman değilim

Nihayet Oro elime ulaştı. Kutulama ile ilgili fotoğraflarını ekleyip, vakit buldukça oynayacağım. Başından beri Sayın arkadaşım @CoFFeePaTh ile iletişim halindeyiz , teşekkür ediyorum kendisine buradan da. Daha çok rahatsız ederim 😀
3C35C6C6-0FFF-4B20-BB1F-7243520F971C.jpeg
IMG_3754.jpeg

IMG_3755.jpeg
IMG_3756.jpeg
IMG_3757.jpeg
IMG_3758.jpeg

Selamlar, yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Filtre için kullanılamıyor bilginize.

Merhabalar bu öğütücüyü yeni aldım. Öğütme derecesini nasıl ayarlayacağım. 2.3-2.8 Espresso deniliyor.

Merhabalar bu öğütücüyü yeni aldım. Öğütme derecesini nasıl ayarlayacağım. 2.3-2.8 Espresso deniliyor.
Makineyi çalıştırın dişlilerin hafif sürtme sesi gelene kadar ayarı düşürün. Sürtmesine izin vermeden biraz geri çekin ve 1/2 oranında bir espresso alın. Hedef çıktı gramına ulaşma süreniz beklentiniz içerisinde ise ok dir. Fakat çekirdeğinizin tazeliği bayatlığı ve su tutma oranına göre ayarınızı tekrar yapmanız gerekecek. Hatta bu yaşayan birşey çekirdeğinizi hızlı tüketmiyor iseniz zaman içerisinde aynı çekirdek için bile ayarınızı güncellemeniz gerekebilir.

Son düzenleme:
Makineyi çalıştırın dişlilerin hafif sürtme sesi gelene kadar ayarı düşürün. Sürtmesine izin vermeden biraz geri çekin ve 1/2 oranında bir espresso alın. Hedef çıktı gramına ulaşma süreniz beklentiniz içerisinde ise ok dir. Fakat çekirdeğinizin tazeliği bayatlığı ve su tutma oranına göre ayarınızı tekrar yapmanız gerekecek. Hatta bu yaşayan birşey çekirdeğinizi hızlı tüketmiyor iseniz zaman içerisinde aynı çekirdek için bile ayarınızı güncellemeniz gerekebilir.
Teşekküre derim hocam. Dişlilere zarar vermeyiz değil mi bu şekilde?

Geri