Kıymetli ve Saygıdeğer @SerifBasaran
Ben bir mokapot demleyicisiyim ve mokapotun çıkarttığı gövdeyi çok sevdiğim için genellikle natural ve espresso[daha ziyade Full City] kavrumlar tercih ediyorum.
Bu senenin ysz başlarıydı sanırım sizden 3 farklı natural çekirdek temin etmiştim epresso[Full City Plus]kavrumlarınızı ve dilediğim gövdeyi alamayınca size başvurmuştum ve sizde filtre[City Plus] kavrun derecenizi tercih etmem gerektiği ve nispeten daha kalın öğütüm tercih ederek yüksek gramajlı demlemeler yapmamı önermiştiniz lakin ben sonrasında kahvelerinizi temin etme fırsatı bulamadım.Bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız çok mutlu olurum;
-Bu kez city plus kavrumlarınızı tercih etmeni öneriyor musunuz hala?
-Seçkilerinizde honduras cabellaro ve honey prosses kolombiya haricinde tüm çekirdekleriniz yıkanmış,bu çekirdeklerin içerisinde mokappt demelemelerinde yüksek gövde alabileceğim/alabileceğimiz seçkileriniz nelerdir.
Hambela Wamena kritik düzeye indi evet, diğer iki Nordic'ten daha 2-3 hafta yetecek kadar vardır.Ben dün 2 kahveyle alıma katıldım ama aklımda bir soru var; bu başlıkta çok yazı okudum ama gözümden kaçtıysa özür diliyorum.
@SerifBasaran hocam, acaba Nordic kahvelerde stoklar kritik seviyelerde midir? Ben deneme paketini almıştım ama henüz deneyemedim, beğendiklerimden almak isterim ama bir yandan elde kahve yığılınca tek tüketmem zor oluyor diye beklemek de isterim.
Ben çok nadir de olsa evde tek olduğum zamanlar Filtre Makinesi'nde 1 litre demlemek yerine Moka Pot demliyorum. Moka Pot Espresso'dan çok, Filtre kahveye benzer aslında (basınç 1-2 Bar ile çok düşük ve TDS ile ölçtüğümüzde de % 2.2 - %2.5'ler çıkıyor). Tek fark (ve sevmediğim yanı) kahvenin yukarı tırmanması için bazen suyun fazla ısınması ve 95 üzeri kahveden klorojenik asidite çıkıyor olması.
Daha kalın öğüterek 95 üzerine yerine 93-94 derecelerde de suyun yukarı çıkması kolaylaşıyor ve basınç biraz daha düşüyor ve içimi kolaylaşıyor.
Ancak sizin yazdıklarına bakılırsa bilerek yüksek gövde istiyorsunuz sanırım. O zaman daha ince öğütmeniz mantıklı evet.
Nordic'ler hariç :
Colombia Paraiso Red Honey Process
Brezilya Chapadao da Natürel
Bu ikisini bir deneyin derim.
Ben v60 ile demledim. 94 derece ile bir sonraki demlemede 90 derece deneyeceğim. Tavsiye olarak kahveyi içtikten sonra bir kısmı bırakıp oda sıcaklığna gelmesini bekleyin. Şaşıracaksınız@NoDRaC suat bey v60 için herhangı bir tavsiyeniz varmı yoksa aeropress mı daha yakışıyor bu kahveye bende immersion yapabileceğim ekipman olamadığı için deneyemiyorum
Selam arkadaşlar, saat 14.00'ten beri (Acil ve özel bir çağrı ile çıkmam gerekti) bilgisayar karşısına geçip Kahve Fabrikası arayüzüne bakamadım, ancak hem Cep'ten takip ettim yazışmaları, hem de ofis, web master, imalathane üçgenindeki yazışmaları takip ettim.
Saat olarak gündüz yerine gece 1-2 gibi kodun aktif olabileceğini düşünerek uykusuz bıraktığım kişiler olduysa özür dileriz. 13:00 - 14:00 yazdığımı düşünüyordum.
Nodrac buradaki yazışmamızı yoğunluğundan takip edemediği için sanırım 14.55'te "kampanyayı akşam 20:00'de başlatabilir miyiz" yazmış, ben de forumda bir sorun çıktı sanarak ofistekilere son dakika "arkadaşlar biraz bekleyin, forumu okumam lazım" dedim. Arabayı arıza şeridine çekip 3 sayfa yazılanları okuyunca Nodrac'ın veya sizin forumda erteleyin diye yazınızı görmeyince web mastere kodu açın talimatı verdim. Son dakika erteleme ve mesajını okuyup aktif hale getirmesiyle kod 10 dk kadar geç aktif oldu, ancak bu sefer iki sorunla:
3X100 gr 200 ile sınırlı ve espressosuz olunca aynı kod ile çakışma oldu. Hemen ani bir kararla "SheForHe" kodunu uydurduk, aktif ettik ve ben arabayla yetişmem gereken yere devam ettim.
Kronolojik;
250 gramlar 15:10
3x100 gr Nordic 15:13
450 kişi forumda online durumda 15:15
5 adet yeni eklenen kahveler 15:42
Nordiclerde bir sipariş ile sınırlama kodunun çalışmadığını fark etmemiz 15:53
3x100 gr Nordic 200 paket bitiş 16:30 civarı (yarın bilgisayardan daha net cevap alırım)
- 130 tl çekilen varsa iade ederiz.
- Fazla nordic alanların birden fazla için çekilen tutarları yarın hesaplarına/kartlarına iade edilir (hediye paket gidecek)
- iptal görünen varsa bulur düzeltiriz
- espresso aktif hale gelmiş sanırım
- 3 x 100 gram espresso blend kampanyası açacağım bu hafta
Eleştirilere de yapıcı yaklaşmak isterim, ama bazı istenilenler pek mümkün olmuyor. Örneğin sitemizde yıllardır 250 gram yerine 1000 gram alındığında %10-15 kadar bir iskonto uyguluyorduk sitemizde. %15 üzerinden bir %25 daha iskontoya izin vermemiz mümkün değil. Totalde %36.25 gibi bir iskonto ile bu kampanya sürdürülebilir bir "ticaret" olmaktan çıkıp, 130'a yakın kahve çekirdeği tedariğinde bulunduğumuz cafelere de ekstra indirimler yaparak işin içinden çıkılmaz bir noktaya gelirdik.
Bir konuda da açıkçası rahatsızlık duyuyorum mevcut forumda, daha önce tam olarak adlandıramıyordum, ama bugün 2-3 yorumda bu rahatsızlığı neden hissettiğimi anladım:
Forumda bazen sanki sizler "müşteri", bizler (kahve kavuranlar) ellerini ovuşturup turist bekleyen Esnaf Dayı gibi bir ortam oluşmuş veya böyle olduğunu düşünen bir kaç kişi var.
Benim bu foruma girme sebebim para kazanmak, reklam yapmak veya şirketimi tanıtmak olmadı hiçbir zaman, 14 yıl önce de kendi şirketimin bir kez olsun reklamını yapmamıştım, bana etik gelmiyor. Forumda yeni şeyler öğrenmek, eleştiri ve önerileri okuyup ona göre önlemler almak ve geri dönüşüm sağlamak ve paylaşmak için bir "üyeyim". Sadece "Üyeyim" arkadaşlar ve eğer son 1 aylık kampanyalardan para kazandığımı düşünen varsa imalathaneme buyursun, tüm faturaların üzerinden açık ve şeffaf bir şekilde geçelim. Ortağım yok, finansörüm yok, yatırımcım yok ve hesap vermem gereken kimsem olmadığı için elimdekileri paylaşabiliyorum (satıyorum demiyorum, kâr yok).
1-2 gün içerisinde siparişlerde sorun yaşayanlara da özelden ulaşırım, almak isteyen kimse kahvesiz kalmasın.
Saygılarımla,
Şerif
@SerifBasaran, Espresso alımımı yaptım, Moccamaster demlemesine göre yoğun meyve aramalı çekirdek önerirseniz ay sonuna doğru 2.faz alımımı yapabilirim. (Nansebo Refisa baz alınarak daha yoğun meyve aromalı çekirdekleri arıyorum, seçenek çok olunca seçim zorlaşıyorevet hepsi %25 iskontolu
WBC' de başarılar ve bol bol sabırlar diliyorumGünaydın Arkadaşlar, siparişleri düzenlemeye başladım.
Çok fazla 2 ve 3 paket alan olmamış (13 kişi birer adet, 2 kişi ikişer adet). Benim bilgileri ilettiğim yazım yukarı tutturulamadığı için (Pin) gözden kaçmış olabilir ve bir çoğunun kasıt olmadan 2 veya 3 sipariş verdiğini düşünüyorum. 250 gram ek paketler özellikle bu yüzden iletilecek.
Kampanya sonrası kodsuz 6 kişi 130 TL vererek almış 3x100 gramı, onlara 32.50 TL (%25) para iadesi yapılacak.
Buna göre Ek 11 adet 3x100 Nordic sisteme düştü, onu da açıyoruz şimdi bitene kadar (umarım yine bu yüzden sorun çıkmaz forumda). Yine sadece 1 adet sepete eklenmesini sizlerden rica ediyorum. İndirim Kodu : SheForHe ve sadece 11 adet, sepete başka birşey ekleyemiyorsunuz indirimli.
Dün 3 x 100 gram Nordic alanların tümünün kargolarını da biz karşıladık, %25 indirim yerini bulsun diye.
Yeni gelen Brezilya Chapadao'yu dün sistemde açmadığımızı fark ettik, şimdi eklenecek.
Yeni gelen kahvelerin puanlarını soran olmuş, ben Arabica QGrader olsam da, kendi kahvelerime puan vermeyi etik bulmuyorum. Ancak hiçbirinin 83 altında olmadığını iletebilirim.
Özelden gelen mesajlarda dün tam kampanya başlangıcı öncesi 14:30'da acilen çıkma sebebimin yine sağlık sorunu olduğunu düşünüp yazan olmuş, değildi. Dün İtalya Başkonsolosluğu'na çağırdılar son dakika, 10 gün sonra İtalya'da düzenlenecek WBC'de Jüri Üyesi'yim. Türkiye'den gelenlere İtalya'da karantina uygulanmaması için prosedürler vardı, evrakları acilen istediler.
Sadece indirimli kahve için foruma giren insanlar varBirrden fazla nordic alanlar hediye lafını da duyunca hediyeyi seçebiliyor muyuz diye sormaları gerekir. Bu noktada birden fazla alan adam olmak tam da bunu gerektirir. Nasıl bir topluluk olduk gerçekten anlamadım.
İkiside çok güzel ama ben hondurası tercih ederim.hondurasla ethiopia arasında kaldım sizce hangısını alayim colombia efsane zaten onu kesın sipariş vereceğim bildiğin tatlı sütlü cıkolata bu kahve baya hoşuma gitti hambeladan iyi bir sonuc alamadım henuz hondorus daha dengeli geldi ama ethiopiada baya övülüyor sizce hangısı daha iyi
Hocam dünden beri kan döküldü buralarda. Bu vakte 3x100 mü kalır ilahi dolmuştur kontenjan.3x100 için indirim kodu geçersiz diyor, yine mi yetişemedik![]()