• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

Zaman ayırıp detaylıca yazdığınız için çok teşekkür ediyorum, temel de olsa giriş seviyesi bilgim olduğu için açıklamanızı anlamak sorun olmadı :)
Rica ederim ne demek. Kahve kavurmak basit bir iştir. Yeterki ona odaklanın ve yaptığınız her şeyi ölçümlemeye çalışın, elde ettiğiniz her veriyi doğru yorumlayın. Artı veya eksi müdahalenizi yapın. Bu kadar 😊. Kalıplar ve doğru bilinen yanlışlar maalesef herkesin en büyük handikapı.

Coffee Rem'den sipariş ettiğim kahvelerden La Gallineta'yı denedim. İki gün arayla iki demleme yaptım.

İki demlemede de
15/245 1/16,33 oran,
dört eşit döküş (Orkun Üstel tarifi),
91 derece Nestle Pure Life su kullandım.

Aldığım ürün 90 gramlık şişede olanından. Bunlara karşı pozitif önyargı taşıyorum. Sanki daha kaliteli bir ürün içecekmişim hissi oluyor bende.

Ayrıca, şişelerin üzerinde tadım notları yazmıyor. Böylece kör tadım yapıyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Damağıma, aldığım tatlara ve aromalara daha fazla yoğunlaşabiliyorum.

Kahvenin kuru kokusu çok hoşuma gitti. 6 yaşındaki kızım da gidip gelip kokladı durdu kahveyi :)

İlk demlemede CMD 19 clix ve Hario 40'lı filtre kullandım (iki tur rao spin yaptım)- bitiş 3:08
-gövde düşüktü
-demleme bitince karaftan tatlı notalar aldım.
-ilk yudumda asidite neredeyse hiç yoktu. kahve soğudukça asidite belirgileşmeye başladı. sonlara doğru baskın hale geldi.
-yeşil elma tadını bu fincanda aldım. Haricinde pek bir tat alamadım.

İkinci demlede CMD 18 klik ve Sibarist filtre (bitişte rao spin) - bitiş 2: 20
-Sibarist Filtre'yle demleme yapmak daha ince öğütüm istiyor. Rem Project'leri demlerken yaşadığım durumu, yani kahvenin suyu tutmamasını bu filtreyle yaptığım demlemede de yaşadım.
-İlkine göre burada gövde daha yüksekti ama diğer kahvelere göre yine düşük geldi bana.
-Asidite bu sefer en baştan itibaren vardı ve bitişe kadar dengeli gitti diyebilirim.
-Belirgin aldığım bir tat olmadı

Genel olarak kahveyi yumuşak buldum. İlk bıraktığı intiba çok keyifli bir akşam kahvesi olabileceğiydi. Notaları almakta zorlansam da beğendiğimi söylemem gerek.

Denemelere devam edeceğim. Hakan Bey'in önerisiyle öğütümü daha da inceltip, demleme süresini 3:20-3:40 arasına çıkartmaya çalışacağım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Coffee Rem'den sipariş ettiğim kahvelerden La Gallineta'yı denedim. İki gün arayla iki demleme yaptım.

İki demlemede de
15/245 1/16,33 oran,

Aldığım ürün 90 gramlık şişede olanından. Bunlara karşı pozitif önyargı taşıyorum. Sanki daha kaliteli bir ürün içecekmişim hissi oluyor bende.

Ayrıca, şişelerin üzerinde tadım notları yazmıyor. Böylece kör tadım yapıyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Damağıma, aldığım tatlara ve aromalara daha fazla yoğunlaşabiliyorum.

Kahvenin kuru kokusu çok hoşuma gitti. 6 yaşındaki kızım da gidip gelip kokladı durdu kahveyi :)

İlk demlemede CMD 19 clix ve Hario 40'lı filtre kullandım (iki tur rao spin yaptım)- bitiş 3:08
-gövde düşüktü
-ilk yudumda asidite neredeyse hiç yoktu. kahve soğudukça asidite belirgileşmeye başladı. sonlara doğru baskın hale geldi.

-Sibarist Filtre'yle demleme yapmak daha ince öğütüm istiyor. Rem Project'leri demlerken yaşadığım durumu, yani kahvenin suyu tutmamasını bu filtreyle yaptığım demlemede de yaşadım.
-İlkine göre burada gövde daha yüksekti ama diğer kahvelere göre yine düşük geldi bana.
-Asidite bu sefer en baştan itibaren vardı ve bitişe kadar dengeli gitti diyebilirim.

Genel olarak kahveyi yumuşak buldum. İlk bıraktığı intiba çok keyifli bir akşam kahvesi olabileceğiydi. Notaları almakta zorlansam da beğendiğimi söylemem gerek.

Denemelere devam edeceğim. Hakan Bey'in önerisiyle öğütümü daha da inceltip, demleme süresini 3:20-3:40 arasına çıkartmaya çalışacağım.
Merhaba;

Sibarist filtreleri kullanırken normal filtreyle demleme reçetenizde kullandığınız öğütüm ayarını en az 3-4 klik inceltmenizi tavsiye ederiz.

Merhaba;

Sibarist filtreleri kullanırken normal filtreyle demleme reçetenizde kullandığınız öğütüm ayarını en az 3-4 klik inceltmenizi tavsiye ederiz.
Evet evet, bunu tecrübe ettim bugün.

henüz değerlendirme yapacak kadar kullanmadım. İlk seferdi, en az 10 olduktan sonra yapabildiğim kadarıyla bir değerlendirme yapacağım inşallah. Şimdiden notlarımı almaya başladım :)

İki demlemede de
15/245 1/16,33 oran,

-gövde düşüktü

Bu arada La Gallineta gövdesi hafif ve zarif bir kahve, asiditesi çok keyifli ve tatlı. Gövdeyi artırmak için su miktarını 10 gram seviyesinde azaltabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir duyuru yapacağım.

Belki SMA tip 2 teşhisi konulan Gökalp'i duyanlar vardır. Bilmeyenler için buraya link bırakıyorum https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/oglumu-yasatin-son-24-gun-1759420

Bir nebze elimizden geldikçe destek olmak için tüm gelirinin Gökalp için kullanılacağı bir kahve satışa çıkardık. Bu kahve tamamen semboliktir. Dileyenler Geisha, San Pedro ve Societe Maitea hariç herhangi bir çekirdeği siparişinin not kısmına yazarak talep edebilir. Amacımız elde edilen gelirle Gökalp için bir fayda sağlamaya çalışmak. Destek olmak isteyenler varsa aşağıdaki linkten sipariş verebilirler. Destek olan herkese şimdiden teşekkürler.

https://coffeerem.com/product/gokalpi-yasatmak-icin-destek-olun/
Gökalp’in tedavi parası toplanmış. Amerika hazırlıkları başlamış 😍

Indonesia Sumatra Orang Utan G1

İlk demleme;
Timemore c1 22 klik, 400 gram Abant su, 26,7 gram kahve
60 gr su ile 45 sn blooming, ardindan 1:10 300 gram agresif dokus, 1:45 yavas dokus ile tamamlama. Kahveden aroma alamadım çok standart icimi keyifli olmayan bir kahve elde ettim.

İkinci Demlemeyi Kasuya yontemi ile yine 400 gram kahve Timemore 28 klik ile 70-160-240-320-400 dokus ile 3:15 de bitis. Yine kahveden performans alamadım. Soğuk kahve icin kenara ayıracağım. Demleyip daha iyi demleme tarifi önermezseniz:)

İlk demleme;
60 gr su ile 45 sn blooming, ardindan 1:10 300 gram agresif dokus, 1:45 yavas dokus ile tamamlama. Kahveden aroma alamadım çok standart icimi keyifli olmayan bir kahve elde ettim.

İkinci Demlemeyi Kasuya yontemi ile yine 400 gram kahve Timemore 28 klik ile 70-160-240-320-400 dokus ile 3:15 de bitis. Yine kahveden performans alamadım. Soğuk kahve icin kenara ayıracağım. Demleyip daha iyi demleme tarifi önermezseniz:)
Selamlar,

Öğütüm çok kalın gözüküyor.

Daha ince bir öğütüm tavsiye ederim. C1 için minimum 18 klik Comandante de 21-22 ye tekabül ediyor herhalde. 16 ve 17 klik ile deneme şansınız olursa daha iyi bir demleme elde edebilirsiniz. Sürenin 3 dk'yi geçmesi gerekiyor. Bitiş için 3:20-3:40 arası güzel bir ekstraksiyon sunacaktır. Sonucu paylaşırsanız sevinirim 😊

Kahve: Guatemala San Pedro Necta Organic
Kahve/Su oranı: 18/280
Su: Nestle Pure Life
Dripper: V60
Reçete: Coffee Rem'in sitesindeki reçete

İki demleme yaptım. Tek fark öğütüm ayarlarında... Birinci demelemede CMD 18, ikinci de 19 klik tercih ettim.

İlk demlemede 3:23'ü gördüm, ikinci demlemede 3:10'u.

3:23'te bir tık fazla, 3:10'da ise bir tık eksik extraction olduğunu düşündüm. Belki Red Clix'te 37 klik (peh peh :) ) ideal demlemeyi verebilir.

Kahve, Coffee Rem'in sitesinde yazdığı gibi gerçekten tatlı ve bana göre keyifli bir kahve. Asidite soğudukça derinden alınabilir ama neredeyse yok gibi.

Gövdesi gayet dengeli, bu yönden damak tadıma oldukça uygun.

Yine kör tadım yaptım diyebilirim, zira şişede aroma ve tadım notları yok. Elma ve üzüm alabildiğim tatlar

Colombia La Gallineta'yı keyifli bir akşam kahvesi olarak kodlamıştım. Guatemala San Pedro'yu da filtre kahveyle pek haşır neşir olmayan, sizin hatrınıza kahve içmeyi kabul eden misafirler için çok uygun bir kahve olarak not ettim :)

İki demleme yaptım. Tek fark öğütüm ayarlarında... Birinci demelemede CMD 18, ikinci de 19 klik tercih ettim.

İlk demlemede 3:23'ü gördüm, ikinci demlemede 3:10'u.

3:23'te bir tık fazla, 3:10'da ise bir tık eksik extraction olduğunu düşündüm. Belki Red Clix'te 37 klik (peh peh :) ) ideal demlemeyi verebilir.

Kahve, Coffee Rem'in sitesinde yazdığı gibi gerçekten tatlı ve bana göre keyifli bir kahve. Asidite soğudukça derinden alınabilir ama neredeyse yok gibi.

Gövdesi gayet dengeli, bu yönden damak tadıma oldukça uygun.

Yine kör tadım yaptım diyebilirim, zira şişede aroma ve tadım notları yok. Elma ve üzüm alabildiğim tatlar

Colombia La Gallineta'yı keyifli bir akşam kahvesi olarak kodlamıştım. Guatemala San Pedro'yu da filtre kahveyle pek haşır neşir olmayan, sizin hatrınıza kahve içmeyi kabul eden misafirler için çok uygun bir kahve olarak not ettim :)
Hakan bey’in affına sığınarak söylemeliyim ki o reçeteyi ben beğenmedim.O kadar ince ogutume inmek ve bloomingde 80-90 ml bana uymuyor.Bir de buzdaği su ve 22 klikte 40 ml blooming sonrası 160 a tamamla ve 260 a tamamla şeklinde deneyin derim.Çunku bu kahve misafirlik kahve degil.İcip sonra saklanacak bir kahve kimse gormesin diye :) bunlar benim dusuncelerim tabi

Hakan bey’in affına sığınarak söylemeliyim ki o reçeteyi ben beğenmedim.O kadar ince ogutume inmek ve bloomingde 80-90 ml bana uymuyor.Bir de buzdaği su ve 22 klikte 40 ml blooming sonrası 160 a tamamla ve 260 a tamamla şeklinde deneyin derim.Çunku bu kahve misafirlik kahve degil.İcip sonra saklanacak bir kahve kimse gormesin diye :) bunlar benim dusuncelerim tabi

Eyvallah

Birkaç farklı reçete daha deneycektim, sizin önerinizi de deneyceğim.

Son zamanlarda hangi kahve olursa olsun, en çok 20 kliğe çıktım, en az da 17 kliğe indim. Genelde beni tatmin eden sonuçlar aldım.

Misafire bakış açısı işte Emre Bey :p Sevsinler ki, kahve konuşacağım insan sayısı artsın :)

Bu kahveden stok yapmayı düşünüyorum. Ağustos alımı beni yakmasaydı çoktan sipariş geçmiştim bile :)

İlk demleme;

Sizdeki timemore ile benim kullandıklarım arasında devasa fark yoksa 22 klik kasuya için ideal diyebilirim.25 ustunu cold brew bile yapmam ben.Standart v60 icin en fazla 19 genelde 18-17

Eyvallah

Birkaç farklı reçete daha deneycektim, sizin önerinizi de deneyceğim.

Son zamanlarda hangi kahve olursa olsun, en çok 20 kliğe çıktım, en az da 17 kliğe indim. Genelde beni tatmin eden sonuçlar aldım.

Misafire bakış açısı işte Emre Bey :p Sevsinler ki, kahve konuşacağım insan sayısı artsın :)

Bu kahveden stok yapmayı düşünüyorum. Ağustos alımı beni yakmasaydı çoktan sipariş geçmiştim bile :)
Tabi belki o tarif daha çok damağiniza uyar.Zaten sitede yazdigi gibi kahve tamamen subjektif bir durum ve bu reçeteler hic bir zaman en iyisi gibi sıfatlar alamaz.Çok yakın tatları alıp birimiz bayılırken birimizin beğenmediği bile o kadar cok oluyordur ki...
Misafire verilebilie tabi işin şakası.Hani kahveyle haşir neşir olmayn birine verelecek kahveler genelde daha düz asiditesi zayif kahveler oldugu icin oyle syledim.Bu kahvenin asiditesi guçlu diye yorumlamıştım ben.Hatta kent’in yeşil şekerine benzetmiştim aromasını.Aroma alamadiginiz zaman isterseniz bir de peynir yedikten sonra deneyin.

Tabi belki o tarif daha çok damağiniza uyar.Zaten sitede yazdigi gibi kahve tamamen subjektif bir durum ve bu reçeteler hic bir zaman en iyisi gibi sıfatlar alamaz.Çok yakın tatları alıp birimiz bayılırken birimizin beğenmediği bile o kadar cok oluyordur ki...
Misafire verilebilie tabi işin şakası.Hani kahveyle haşir neşir olmayn birine verelecek kahveler genelde daha düz asiditesi zayif kahveler oldugu icin oyle syledim.Bu kahvenin asiditesi guçlu diye yorumlamıştım ben.Hatta kent’in yeşil şekerine benzetmiştim aromasını.Aroma alamadiginiz zaman isterseniz bir de peynir yedikten sonra deneyin.

İlginç, ben de asiditeyi çok belli-belirsiz aldım.

sizin tarifinizle denedikten sonra tekrar değerlendiririm.

Geri