Coffee Rem'den sipariş ettiğim kahvelerden La Gallineta'yı denedim. İki gün arayla iki demleme yaptım.
İki demlemede de
15/245 1/16,33 oran,
dört eşit döküş (Orkun Üstel tarifi),
91 derece Nestle Pure Life su kullandım.
Aldığım ürün 90 gramlık şişede olanından. Bunlara karşı pozitif önyargı taşıyorum. Sanki daha kaliteli bir ürün içecekmişim hissi oluyor bende.
Ayrıca, şişelerin üzerinde tadım notları yazmıyor. Böylece kör tadım yapıyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Damağıma, aldığım tatlara ve aromalara daha fazla yoğunlaşabiliyorum.
Kahvenin kuru kokusu çok hoşuma gitti. 6 yaşındaki kızım da gidip gelip kokladı durdu kahveyi
İlk demlemede CMD 19 clix ve Hario 40'lı filtre kullandım (iki tur rao spin yaptım)- bitiş 3:08
-gövde düşüktü
-demleme bitince karaftan tatlı notalar aldım.
-ilk yudumda asidite neredeyse hiç yoktu. kahve soğudukça asidite belirgileşmeye başladı. sonlara doğru baskın hale geldi.
-yeşil elma tadını bu fincanda aldım. Haricinde pek bir tat alamadım.
İkinci demlede CMD 18 klik ve Sibarist filtre (bitişte rao spin) - bitiş 2: 20
-Sibarist Filtre'yle demleme yapmak daha ince öğütüm istiyor. Rem Project'leri demlerken yaşadığım durumu, yani kahvenin suyu tutmamasını bu filtreyle yaptığım demlemede de yaşadım.
-İlkine göre burada gövde daha yüksekti ama diğer kahvelere göre yine düşük geldi bana.
-Asidite bu sefer en baştan itibaren vardı ve bitişe kadar dengeli gitti diyebilirim.
-Belirgin aldığım bir tat olmadı
Genel olarak kahveyi yumuşak buldum. İlk bıraktığı intiba çok keyifli bir akşam kahvesi olabileceğiydi. Notaları almakta zorlansam da beğendiğimi söylemem gerek.
Denemelere devam edeceğim. Hakan Bey'in önerisiyle öğütümü daha da inceltip, demleme süresini 3:20-3:40 arasına çıkartmaya çalışacağım.