• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

Kahve: Guatemala San Pedro Necta Organic
Kahve/Su oranı: 18/290
Su: Buzdağı-93 derece
Dripper: V60
Reçete: Coffee Rem'in sitesindeki reçete
Bitiş: 3:27

dayanamadım bir daha demledim, bu sefer Buzdağı ile.Yine çok beğendim. Bu sefer bitişe doğru daha net bir asidite aldım.

Bu saatte bu kadar kahve içersem şöyle olurum tabi :) :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
dayanamadım bir daha demledim, bu sefer Buzdağı ile.Yine çok beğendim. Bu sefer bitişe doğru daha net bir asidite aldım.

Bu saatte bu kadar kahve içersem şöyle olurum tabi :) :)

Önümüzdeki hafta sonu İstanbul'a geleceğim. Herkade reçete denemeleri yapmak için arabayı bu su ile doldurabilirim 😂 bir görelim Buzdağı nasıl bir suymuş.

Selamlar,

Öğütüm çok kalın gözüküyor.

Daha ince bir öğütüm tavsiye ederim. C1 için minimum 18 klik Comandante de 21-22 ye tekabül ediyor herhalde. 16 ve 17 klik ile deneme şansınız olursa daha iyi bir demleme elde edebilirsiniz. Sürenin 3 dk'yi geçmesi gerekiyor. Bitiş için 3:20-3:40 arası güzel bir ekstraksiyon sunacaktır. Sonucu paylaşırsanız sevinirim 😊

Dediginiz yontem ile demledigimde gercekten kahve boyut değiştirdi. Bu kadar ince oguttum kahvelerde genelde aci oluyordu. Ancak bu kahve kipir kipir oldu. Cok beğendim.

Son günlerde Etiyopya Koke Natural hep baş ucumda yer aldı. Sürekli arayışlarda bulundum, V60 ve Aeropress ile 10'a yakın demleme yaptım.

Su tercihim hep Buzdağı oldu. "Kahve İçin İdeal Su" başlığında Teoman ve Oğuzhan Bey'lerin karışım tariflerini kullanıp yüksek ppm değerini (100, 115 ppm) tercih ettiğim gibi, hiç karışım eklenmemiş suyu da kullandım. Derece ise 93'te sabitti.

Demlemelerde Hario'nun 40'lı filtresini hiç değiştirmedim. O hep sabit kaldı.

Değirmen ayarıyla da pek oynamadım; Comandante'de 20 veya 21 klikte çekirdekleri öğüttüm.

CoffeeRem'in kahve için tavsiye ettiği reçetelerin yanında başka reçeteler de kullandım; süreyi uzun tuttuğum reçeteler de oldu, firmanın tavsiye ettiği sürelere yakın denemeler de yaptım.

Öğütümden en son yuduma kadar kayif veren Koke Natural için en iyi netice aldığım reçeteyi aşağıya bırakıyorum. Öncesinde şunu ifade edeyim ki, Coffee Rem'in diğer bazı kahvelerinde iyi sonuç veren uzun süreler bu kahveye gitmedi. Bu sabah 3:29'da bitirdiğim demlemede asidite de, tat profilleri de hakkın rahmetine kavuşmuştu :)

En iyi netice aldığım reçete (firma reçetesine oldukça yakın)
Bitiş: 2:59 (firma 2:40-2:55 tavsiye ediyor)
Kahve/Su: 18/280 Buzdağı 100 ppm, 93 derece (firma maksimum 85ppm değere göre tarifte bulunmuş)
Değirmen: CMD 21 klik (firma 23 klik tavsiye ediyor)
Döküş: Firmanın tarifi (3 döküş)

Demlemeyi bitirip ilk yudumu aldığımda o kadar güzel bir asidite hissettim ki, mest oldum. Çiçeksi koku ha-keza. Baştan sona mükemmel bir fincan vardı. Sadece bitişte tadım notlarını hissedemedim ama o kadar kusur kadı kızında da olur deyip aldığım keyfe odaklandım.

Son not: Aeropress'te de üç tarif denedim ama bu kahvenin V60'a daha iyi yakıştığını düşünüyorum.

edit: imla

Moderatörün son düzenlenenleri:
Fotoda gördüğünüz kahve akşam akşam kanıma girdi, “hep Koke hep Koke, biz de buradayız” diye sitem edince kıramadım kendisini :)

Aslında dördüncü demlemem bu, ilk defa açıldı kahve bana. Keyif veren fincanı ilk defa yakaladım diyebilirim.

22 klik Comandante
108ppm buzdağı su, 94 derece
15/250 kahve su
V60, 40’lı filtre
Üç döküş (50 gr blooming 45 saniye, 100+100 iki döküş (0:45 ve 1:25’te) son döküş çok yavaş
Döküş bitişi 1:50
Demleme bitiş 2:58 (rao veya başka bir işlem yok)

Kör tadım yaptım. Hani can eriğinin ağaçta kaldığı süre uzar ve erik mor renge bürünür, mayhoş bir tat çıkar ortaya ya. Bu kahvede tam olarak aldığım his buydu.

Birçok kahveyi ardı ardına deneyince, akılda kalması için fincanın gerçekten önemli iz bırakmasına ihtiyaç duyuyorum; Koke’de olduğu gibi. Bu kahve de çok güzel, neredeyse o seviyede ama birkaç sefer daha denemem lazım

5EACBCA0-8400-4A54-8F62-5C78DC1EDD80.jpeg

Fotoda gördüğünüz kahve akşam akşam kanıma girdi, “hep Koke hep Koke, biz de buradayız” diye sitem edince kıramadım kendisini :)

Aslında dördüncü demlemem bu, ilk defa açıldı kahve bana. Keyif veren fincanı ilk defa yakaladım diyebilirim.

22 klik Comandante
108ppm buzdağı su, 94 derece
15/250 kahve su
V60, 40’lı filtre
Üç döküş (50 gr blooming 45 saniye, 100+100 iki döküş (0:45 ve 1:25’te) son döküş çok yavaş
Döküş bitişi 1:50
Demleme bitiş 2:58 (rao veya başka bir işlem yok)

Kör tadım yaptım. Hani can eriğinin ağaçta kaldığı süre uzar ve erik mor renge bürünür, mayhoş bir tat çıkar ortaya ya. Bu kahvede tam olarak aldığım his buydu.

Ekli dosyayı görüntüle 4548
İyi bir demleme de o kadar müthiş bir kahve ki ben doyamadım bu kahveye 😊 afiyet olsun

İyi bir demleme de o kadar müthiş bir kahve ki ben doyamadım bu kahveye 😊 afiyet olsun

Evet, bu akşam farkettim iyi demlenmesinin gerçekten önemli olduğunu. Zira ilk üç demlemede bu akşam aldığım keyfi alamamıştım.

Sanıyorum pek hata kaldırmayan bir çekirdek. O yüzden son reçetemi daha iyi hale getirmeye çalışacağım

Evet, bu akşam farkettim iyi demlenmesinin gerçekten önemli olduğunu. Zira ilk üç demlemede bu akşam aldığım keyfi alamamıştım.

Sanıyorum pek hata kaldırmayan bir çekirdek. O yüzden son reçetemi daha iyi hale getirmeye çalışacağım
Potansiyeli çok yüksek ve bilinen tabuları yıkıp demlemek lazım.

Cofferem'in projectlerinden biri olan endonezya post fermente işlemi sonrası kavrulan çekirdeğine yapılmış geniş kapsamlı bir analizle ilgili ünlü bir Q grader'in paylaşımına denk geldim. Açıklama ve tanımlamalar biraz keskin olduğundan çeviri yaparak yorum katmak istemediğimden ekran görüntülerini aşağıya bırakıyorum....

Screenshot_20200920-232256_Instagram.jpg
Screenshot_20200920-232332_Instagram.jpg

Bence gayet keyifli bir kahveydi. Herhalde q grader olmadığım için soğan notasını alamadım : )

Ayrıca eğer o kahve 78-79 puandaysa, ülkemizde nitelikli diye aldığımız kahvelerin %90'ı 75 puanı geçemez.

Geri