Bugün siparişim elime ulaştı, 4 projeden de satın almıştım her birisinin non-fermente türleri de tek demlemelik olarak eklenmiş.
Öncelikle project 1 ve project 2'yi denedim beraberinde gelen non-fermente gesha'yı demledim.
Demlemeyi;
5 sn 50 gram
45 sn 75 gram
1:15 75 gram
1:50 50 gram
Kendi sitesinde belirttiği şekilde cmd-c40 18 click ile 2:10'da demleme bitecek şekilde 40'lık filtrelerle demleme suyu da erikli uludağ olacak şekilde yaptım.
Project 1'den oldukça fazla beklentim olmuştu en başında ama acaba o abartılı sözleri haketmiyor mu diye düşünüyordum. İşin açıkçası beğenmedim.
Project 2 daha iyiydi hiç değilse tatları ayırt edebiliyordum. Ama project 1 çok renkli tarif edemeyeceğim değişik bir tada sahipti. İnstagram üzerinden Hakan bey deneyimimi merak etti. Daha sonra aslında beklentilerimi tamamen karşılamadığını belirttiğimde beni telefonla grüntüle konuşarak birlikte demleme yapmayı istedi. Tekrar en baştan nasıl dediyse demledim ama bu sefer 100'lük beyaz paketten demeleme yaptım bu sefer demeleme süresi 2:25 olarak 15 sn kadar uzadı. Bu sefer tadımda tadı çok daha farklıydı, birlikte dediği şekilde tadımladık bu sefer sırasıyla tatlı vişne, sonrasında şeftali-mango arası tropik bir tat ve en sonunda bildiğiniz doğal arı balı tadı geldi. Bu sefer aldığım tadı ne ekşi ne tatlı olarak yorumlayabildim, tek yorumum tadı oldukça parlak. Parlak tat nedir bilmiyorum. Önceki tam tat notalarını alamadığım kahve ise soğuma kısmında şarap gibi fermente bir tat alabiliyordum.
Ayrıca belirtmek istiyorumki bu demeleme sonrası 40'lık filtrede daha önce 21 clickte 1:50'de demlediğim Etiyopya Burtakaana (Overdose) 18 clickte 2:50'de demledim ama project 1 ile aralarda boşluk bırakmama rağmen demeleme 2:10'da sonlandı.
Hakan beyin, kavurma yaparken beni videolu görüşme ile yönlendirmesine puanım 10 üzerinden 10, sağolsun.
@hakanie
Olumsuz tarafı; fiyatı yüksek, 60 gram olması nedeniyle 3 demleme hakkı oluyor
Project 4 ve 5'i günlük kahve gramımı abarttığım için sonraya bırakıyorum