• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

1 ve 2 nin 250gr fiyatı: 312.5 kg fiyatı 1250Tl

Sitede yer Colombia Geishanın fiyatı 250 gr fiyatı 218Tl kg fiyatı 872 Tl

4 ve 5 in 250gr fiyatı 230 Tl kg fiyatı 916 Tl

4 ve 5 in sitede satılan koke ve sumatra çekirdekler ise fiyatları 250 gr 50 1 kg 200 TL

Kahveleri denemedim ama her iki sayfada yazan bilgileri baktığımda benzer işlemler yapılmış 48-72 saat anaerobik sonra termal şoklama ve kurutma. Orantı olarak biri 1 ve 2 1.5 kat artmış, 4 ve 5 4 kat pahalınmış. Fiyat olarak baktığımız da ise biri 378 tl pahalanmış diğer iki çekirde 716tl pahalanmış.

Fiyat kısmını bir kenara bırakırsak bu şekilde deneysel işlere girmiş olmalarını kesinlikle tebrik ediyorum. Yerin de saymayıp sürekli araştırıp yaptığım işi daha iyi nasıl yapabilirim fikri çok güzel.

Afiyet olsun!

Suat bey merhabalar,

Gram bazında hesaplamışsınız sanırım :) Her kahve için miktar arttıkça aynı paralelde fiyatlandırma yapmıyoruz. İnternet sitemizde 90, 150, 500 ve 1000 gram fiyatlandırmaları arasında ki farklara bakabilirsiniz.

4 ve 5'in fiyatları verdiği tadım sonucuna göre belirlendi. Her bir proje için yapılan emek, alınan test ekipmanları ve labaratuvar araştırma maliyetleri fiyatlara belirli oranda pay edilmiştir.

Amacımız her zaman söylediğimiz gibi kahveye saygı ve ona bilimsel yaklaşım. Deneysel projelerimiz devam etmektedir.

Teşekkürler
 
Fiyattan bağımsız, yenilikçi işler yapan ve deneysel yaklaşan işletmeleri seviyorum. Umarım başarılı sonuçlar elde ederler.

Özellikle 4 ve 5 nolu projelerin sonuçlarını çok merak ediyorum. Eğer bu projelerde sonuçlar başarılı ise, kahve deneyimi farklı bir boyuta ulaşabilir.

4 ve 5 nolu paketlerin içeriğinde, aynı çekirdeklerin post fermentasyonsuz halleri de var mı bilemiyorum ama ikisini birden deneyimlemek güzel olabilir.

Son olarak merak ettiğim konu, aynı çekirdeğin normal ve post fermentasyon kavrumları arasındaki fark :) Parametreler, kavurma profili, vs nasıl değiştirildi öğrenmek isterdim.

Deneyenler yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

Selamlar,

4 ve 5'in sonuçları 1 kadar potansiyele sahip. Özellikle 4 çok fantastik :)
 
Selamlar,

Rem Project ile ilgili sorularınız varsa alabilirim.
Selamlar Hakan Bey,
Hoş geldiniz!

Özellikle 4 ve 5 numaralı projeler özelinde Sonuçları merak ediyorum. Daha uygun fiyatlı bu çekirdeklerdeki tat profili nasıl değişti? Bu gerçekten kahve keyfimizi farklı bir yere götürebilir.

Öncesi ve sonrası için, asidite, gövde, tat, aroma, aftertaste bazında değerlendirmeleri paylaşabilir misiniz?

Tekrardan başarılar!
 
@hakanie

Öncelikle Merhaba hoşgeldiniz foruma :)

Evet tek tek gramaj üzerinden oranladım. Sayfada yazan açıklamalarınıza istinaden bir maliyet fiyat kıyaslaması yaptım. Ama arkaplanda olan maliyet tabi ki siz daha detaylı açıklayabilirsiniz.

Sorularım:
Bundle yapıp fiyatı daha uygun tutma ihtimaliniz var mı?
1- Bildiğim kadarı ile kargo ücretsiz en azından paket başı 10 tl kargo masrafınız var. 4 lü bundle da 30 tl düşebilir :)

2-Çekirdeklerin işlemsiz hallerini pakete koyup test etme imkanı sunmayı düşünür müsünüz?

3- anaerobic fermantasyon da herhangi bir mikroorganizma ekliyor musunuz?

4-anaerobic çekirdekler tanklarda suda mı bekliyor özel bir tank mı yaptırdınız?

5-laboratuvarda hangi testleri yaptırıyorsunuz

6-herhangi bir toksik madde rapor veya analizi var mı?
 
Son düzenleme:
Öncelikle REM PROJECT benim tarlada yapmayı düşündüğüm bir süreçti. Ancak 2 sene önce yeşil çekirdeğe bir deneme yapmış çok büyük fark elde edememiştim. Şimdi ise daha detaylı test araçları ile sürecin büyük bir kısmını kontrol ederek ilerlemeler sağladım.

REM PROJECT 01 ile elde ettiğim sonuç son derece etkileyici idi ve zaten bu durumu bekliyordum. Uğraştırıcı, yorucu ve tek atımlık şansınız olan deneyseller bunlar. Yani bir kahveyi onlarca kilo fermantasyon sürecine almam şu an için imkansız. O yüzden şu ana kadar tek üründe elde edebildiğim kontrollü maksimum miktar 4200 gram oldu.

Kalitece demeyelim de potansiyel olarak daha düşük segment çekirdeklerin bu süreçlere etkileşimi daha önce de yazdığım gibi son derece farklı. Bunu kendi instagram hesabımda öncesi sonrası görselleri ile paylaşıyorum.

Tatsal olarak asidite de önemli farklılıklar var. Kahvenin tekrar fermantasyonu ile ortaya çıkan mayalanma farklı karakteristikleri ortaya çıkarıyor. 4 ve 5'in kısaca asidite, gövde, tat, aroma ve aftertaste gibi tüm karakterleri değişmiş durumda :)
 
@hakanie

Öncelikle Merhaba hoşgeldiniz foruma :)

Evet tek tek gramaj üzerinden oranladım. Sayfada yazan açıklamalarınıza istinaden bir maliyet fiyat kıyaslaması yaptım. Ama arkaplanda olan maliyet tabi ki siz daha detaylı açıklayabilirsiniz.

Sorularım:
Bundle yapıp fiyatı daha uygun tutma ihtimaliniz var mı?
1- Bildiğim kadarı ile kargo ücretsiz en azından paket başı 10 tl kargo masrafınız var. 4 lü bundle da 30 tl düşebilir :)

2-Çekirdeklerin işlemsiz hallerini pakete koyup test etme imkanı sunmayı düşünür müsünüz?

3- anaerobic fermantasyon da herhangi bir mikroorganizma ekliyor musunuz?

4-anaerobic çekirdekler tanklarda suda mı bekliyor özel bir tank mı yaptırdınız?

5-laboratuvarda hangi testleri yaptırıyorsunuz

6-herhangi bir toksik madde rapor veya analizi var mı?

Hoş bulduk :)

1- Her hangi bir bundle düşüncemiz yok açıkcası :)

2- Aslında bu sürpriz olacaktı. Biz zaten çekirdeklerden 17 gram normal hallerinden satın alınan paketlere ekleyeceğiz.

3- 1-2-4-5 'te herhangi bir mikroorganizma mayalanmayı tetiklemek adına eklenmedi. Eklenmese de oluyormuş bunu görebildim :)

4- Şu an 10 lt lik bir vakum odasında yapıldı şöyle 60-100 lt'lik bir tank bakıyorum.

5- Bu kısım ile ilgili bilimsel veri topladığım için şu an açıklama yapmasam daha iyi :)

6- Evet yeşil kahve halinin ben de detaylı analizleri var.
 
Öncelikle REM PROJECT benim tarlada yapmayı düşündüğüm bir süreçti. Ancak 2 sene önce yeşil çekirdeğe bir deneme yapmış çok büyük fark elde edememiştim. Şimdi ise daha detaylı test araçları ile sürecin büyük bir kısmını kontrol ederek ilerlemeler sağladım.

REM PROJECT 01 ile elde ettiğim sonuç son derece etkileyici idi ve zaten bu durumu bekliyordum. Uğraştırıcı, yorucu ve tek atımlık şansınız olan deneyseller bunlar. Yani bir kahveyi onlarca kilo fermantasyon sürecine almam şu an için imkansız. O yüzden şu ana kadar tek üründe elde edebildiğim kontrollü maksimum miktar 4200 gram oldu.

Kalitece demeyelim de potansiyel olarak daha düşük segment çekirdeklerin bu süreçlere etkileşimi daha önce de yazdığım gibi son derece farklı. Bunu kendi instagram hesabımda öncesi sonrası görselleri ile paylaşıyorum.

Tatsal olarak asidite de önemli farklılıklar var. Kahvenin tekrar fermantasyonu ile ortaya çıkan mayalanma farklı karakteristikleri ortaya çıkarıyor. 4 ve 5'in kısaca asidite, gövde, tat, aroma ve aftertaste gibi tüm karakterleri değişmiş durumda :)

Kahveler silverskin üstündeki haliyle fermente ediliyor değil mi?

Normal fermentasyon sürecinde mucilage gerekli besin görevini görüyor, mikroorganizmalar ve maya içindeki şekeri yıkarak, asitlere çeviriyor. Kısaca mucilage fermentasyonda çok önemli bir role sahip.

Mucilage olmadan fermentasyon yapmanın çözümünü nasıl buldunuz ? Bu sizin sırrınız olabilir :)

İlerde yüksek hacimli ve daha uygun fiyatlı deneme paketleri çıkar mı? :)Potansiyeli daha düşük çekirdekleri üst seviyeye çıkarmak gerçekten güzel fikir!!
 
Kahveler silverskin üstündeki haliyle fermente ediliyor değil mi?

Normal fermentasyon sürecinde mucilage gerekli besin görevini görüyor, mikroorganizmalar ve maya içindeki şekeri yıkarak, asitlere çeviriyor. Kısaca mucilage fermentasyonda çok önemli bir role sahip.

Mucilage olmadan fermentasyon yapmanın çözümünü nasıl buldunuz ? Bu sizin sırrınız olabilir :)

İlerde yüksek hacimli ve daha uygun fiyatlı deneme paketleri çıkar mı? :)Potansiyeli daha düşük çekirdekleri üst seviyeye çıkarmak gerçekten güzel fikir!!

Müsilaj olmadan da kahve kendi yapısındaki şekerler sayesinde bakteriler için gerekli enerji kaynağını sağlayabiliyor. Bu benim de merak ettiğim bir konuydu REM PROJECT 01 ile olabildiğini gördüm. Diğerleri de sağlama oldu :)

Yüksek hacim ve diğer tüm maliyetler üzerinde çalışıyorum. Ancak kolay bir iş olmadığı gibi çok çok büyük miktarlara çıkılmadığı sürece maliyetin gramda 0,2 veya 0,4 TL'yi görmesi kilosu 30 TL lik kahve bile kullansam zor.
 
Hoş bulduk :)

1- Her hangi bir bundle düşüncemiz yok açıkcası

Açıkçası ben hepsini merak ediyorum ama bu haliyle 260Tl biraz bütçe zorlayıcı oluyor :)

30 gr lık paketler yanında tek demlemelik 15gr işlemsiz halleri ile 125 - 130 tl gibi bir rakam çok güzel olurdu :) Eminim kahvelulübü stokları bitirirdi hem de güzel bir geri bildirim alırdınız bu topluluktan
 
Müsilaj olmadan da kahve kendi yapısındaki şekerler sayesinde bakteriler için gerekli enerji kaynağını sağlayabiliyor. Bu benim de merak ettiğim bir konuydu REM PROJECT 01 ile olabildiğini gördüm. Diğerleri de sağlama oldu :)

Yüksek hacim ve diğer tüm maliyetler üzerinde çalışıyorum. Ancak kolay bir iş olmadığı gibi çok çok büyük miktarlara çıkılmadığı sürece maliyetin gramda 0,2 veya 0,4 TL'yi görmesi kilosu 30 TL lik kahve bile kullansam zor.

Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler. Süreç kafamda epey oturdu. Uzun uzun düşünülmüş, epey de yatırım (özellikle emek kısmında) yapılmış güzel bir proje olmuş. Daha yüksek hacimlere çıkma düşünceniz de, projenin başarılı olduğunu gösteriyor.

Son bir sorum daha olacaktı :) Aynı kahvenin önceki ve sonraki halleri için aynı kavurma profilini kullanıp deneme yaptınız mı? Kavurma profili sabitken sonuçları merak ettiğimden soruyorum. Not: Farklı kavurma profili kullanmışsınızdır diye düşünüyorum.

Deneysel bir proje olduğundan, fiyat politikası hakkında bir şey diyemeyeceğim. Tamamen maliyetler ve emek ile ilgili. Arkasındaki yatırım, emek, vs takdir edilesi bir durum.

ancak.... @NoDRaC ın da yazdığı gibi, hangisini denesek diğeri aklımızda kalacak :) Hepsine denemek istesek, bir çok kişi için maddi olarak zor olacak. Bu nasıl bir dilemmadır, işin içinden çıkamadım :)
 
01 hariç hepsini ben de merak ediyordum :) Merak güzel şey...

Bizden bir kere dahi ürün alan her müşterilerimize sağladığımız bir indirim var onlar zaten her kahveyi %10 indirimli alıyor.

Bence stoklar kolayca bitmesin. En son REM PROJECT 01'in herkes deneyebilsin diye kendime ayırdığım kahveyi bile dağıtmak zorunda kalmıştım :)

Satışa çıkan ürünlerin sayıları ve mevcut şu an ki stokları

REM PROJECT 01 Başlangıç stok: 45 - Şu an stok: 21
REM PROJECT 02 Başlangıç stok: 45 - Şu an stok: 21
REM PROJECT 03 Başlangıç stok: 50 - Şu an stok: 25
REM PROJECT 04 Başlangıç stok: 50 - Şu an stok: 31
 
Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler. Süreç kafamda epey oturdu. Uzun uzun düşünülmüş, epey de yatırım (özellikle emek kısmında) yapılmış güzel bir proje olmuş. Daha yüksek hacimlere çıkma düşünceniz de, projenin başarılı olduğunu gösteriyor.

Son bir sorum daha olacaktı :) Aynı kahvenin önceki ve sonraki halleri için aynı kavurma profilini kullanıp deneme yaptınız mı? Kavurma profili sabitken sonuçları merak ettiğimden soruyorum. Not: Farklı kavurma profili kullanmışsınızdır diye düşünüyorum.

Deneysel bir proje olduğundan, fiyat politikası hakkında bir şey diyemeyeceğim. Tamamen maliyetler ve emek ile ilgili. Arkasındaki yatırım, emek, vs takdir edilesi bir durum.

ancak.... @NoDRaC ın da yazdığı gibi, hangisini denesek diğeri aklımızda kalacak :) Hepsine denemek istesek, bir çok kişi için maddi olarak zor olacak. Bu nasıl bir dilemmadır, işin içinden çıkamadım :)

Evet proje başarılı. Nerdeyse işleme istasyonu veya çiftlikte yapılanın önüne geçen durumlar ortaya çıkardı. En önemli artı bu süreçleri kendimiz yönetiyoruz. Bunu yerinde yaptırmaya çalışmak deli maliyletlere tekabul edebiliyor. Ha hoş bizim de fiyatlar şu an yüksek bunun sebebi üretim ve miktar azlığı. Az olan değerlidir.

Kavurmaları farklı elbette zaten kahvenin önceki haline göre gösterdiği seyir de farklı. Ben her kahvemizi profil bazında kavurmuyorum. Bir profili belirleyip aynı şeyi tekrar yapmaya da çalışmıyorum. Kahve her an değişiyor. Değişime göre kavurmanın seyri de değişiyor. Tüm kavurmalarım makinenin başında kendi yazdığım hesaplamalarla kahvenin kavurma sürecini yöneterek geçiyor.

Daha önce 17 gram sattığımda herkes tadı damağımda kaldı dedi. Bu yüzden en az 3 demlemelik hatta espresso ve türk kahvesi de yapılırsa diye bir miktar belirledik. 17 gram almak istiyorum diyen varsa birkaç 60 gram stoğu azaltıp 10 ar adet 17 gram belki satışa çıkarabilirim.
 
17 gramı kesinlikle tavsiye etmem, yetmiyor :D.
 
17 gramı kesinlikle tavsiye etmem, yetmiyor :D.

İki kişi içince hiç yetmemiştir :) Şaka bir yana ben herkese 17 gramlık demlemeyi kendiniz için diye belirttim. Çünkü katmanlar sıcaklık değiştikçe çok değişiyor. Sonuna kadar tek bir demlemeyi içmekle %50 sini içmek arasında bile büyük fark var. @PepukKahve 'ye de özellikle söyledim :)
 
Son düzenleme:
İki kişi içince hiç yetmemiştir :) Şaka bir yana ben herkese 17 gramlık demlemeyi kendiniz için diye belirttim. Çünkü katmalar sıcaklık değiştikçe çok değişiyor. Sonuna kadar tek bir demlemeyi içmekle %50 sini içmek arasında bile büyük fark var. @PepukKahve 'ye de özellikle söyledim :)
hahaha kesinlikle yetmedi :D. Bu seferki siparişimi sadece kendim için verdim ama sorun yok :D.
 
Geri
Üst