• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

Anladığım kadarı ile yazdıklarımı ulaştırmışlar zaten çekirdek üzerine yaptığım yorumlardan bahsettiğim çekirdeğin sumatra olduğunu anlamışlar bu çekirdeğin bu şekilde olduğunu bildikleri için.Kendileri bana uzunca anlatıp yardımcı oldular burada da kendi konuları üzerinden bilgilerini bizlerle paylaşsalar kötü olmaz tabi :). Konuşmamızın üzerine isteklerinizi ileteyim ben de .
Tam olarak anlamak için soruyorum, sumatra genellikle defect çekirdeklerden mi oluşuyormuş?

Tam olarak anlamak için soruyorum, sumatra genellikle defect çekirdeklerden mi oluşuyormuş?
hayır bahsettiğimiz çekirdekler defect değilmiş
Kahve ayıklarken bakmamız gereken tek şey görüntü değilmiş arkaplanı varmış yani işin(bölge,işlem vs vs).Bu kahve yarı yıkanmış ve yıkandıktan sonra düzgün görünse bile kavrumdan sonra açık renkli taneler kalıyormuş bunların bazı testlerini ve demlemelerini de yapmışlar.Catimor tipi çekirdeklerde böyle düzensiz görüntü ve şekil bozuklukları oluyormuş.Daha detaylı dinlemek isterseniz ulaşabilirsiniz daha güzel anlatacaklardır.

Son düzenleme:
Henüz bu işlerde yeni sayılırım, denediğim bilindik 5-6 kavurucudan bir tanesi. 2 farklı single origin siparişimden sonra, bugün 3 adet daha single origin siparişi geçiyorum. Neden valfli paketler kullanmadıklarını, degassing ile ilgili çalışmalarını vb. uzun uzun Instagram DM'den açıkladılar sağolsunlar, ilk 2 denemem benim açımdan gayet olumluydu, her şekilde samimi ve bilgilendirici şekilde ilgili olmaları + puan kazandırdı gözümde.

Doğrusunu söylemek gerekirse kahveleri oldukça hoşuma gidiyor. Bir çok kahvelerini denedim. Hepsi de yapması gerekeni yaptı. İlk demlemede istediğim sonuca ulaşamayıp 2. Ve 3. demlemede "işte bu" dediğim de oldu.
Denemek amacıyla çoğunu cam şişelerde aldım. Özellikle Koke naturelleri şok etkisi yaratmışt bende. 150 gr daha sipariş vermiştim. Şimdi Rem Project siparişini bekliyorum. Oldukça heyecanlı.
Hakan Bey ise son derece ilgili ve sıcak kanlı.

Rem Project çekirdeği alan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz.

Nerden başlasam bilemiyorum ama bu kahve gerçekten farklı bir proje deneyimini sunuyor o kadar naif ki içerken derinden aldığınız tatlara çok şaşıracaksınız daha önce içtiğim her hangi bir kahveye benzemiyor onu söylemem lazım .tertemiz berrak bir fincan çıkarıyor v60 öğütün ayarına göre 3 tık ince öğüttüğüm halde herhangi bir acılıkla karşılaşmadım deneyince pişman olmayacağınız bir kahve tavsiye ederim 71B025F1-4A1C-403A-B316-213AC4CFC9FE.jpeg5E814EC3-7740-4BFC-B6C7-F7A66FB02141.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Herkese Merhaba,
ve video hazır. Sosyal medyanın en çok paylaşılan kahvelerinden biri olan Coffeerem Roastery'nin deneysel kahvesi REM PROJECT-01'i demledim ve bir ev baristası olarak yorumladım.
Neden bu kadar sevildi? sorusuna cevap ararken farkettim ki bu kahveyi tam olarak nasıl sınıflandıracağınıza karar veremiyorsunuz.
Adına yakışır bir şekilde deneysel ve çok farklı bir kahve...
İyi Seyirler...

Herkese Merhaba,
ve video hazır. Sosyal medyanın en çok paylaşılan kahvelerinden biri olan Coffeerem Roastery'nin deneysel kahvesi REM PROJECT-01'i demledim ve bir ev baristası olarak yorumladım.
Neden bu kadar sevildi? sorusuna cevap ararken farkettim ki bu kahveyi tam olarak nasıl sınıflandıracağınıza karar veremiyorsunuz.
Adına yakışır bir şekilde deneysel ve çok farklı bir kahve...
İyi Seyirler...

Yalnız soda olmamış :) San Pellegrino veya Perrier lazım doğal mineralli su. (Şakaydı sadece :) )

Elimdeki kahveler bitince deneme için 2 çeşit kahvesini alacağım, hangilerini önerirsiniz? Yorumlara bakılırsa biri Etiyopya Koke olacak.

Elimdeki kahveler bitince deneme için 2 çeşit kahvesini alacağım, hangilerini önerirsiniz? Yorumlara bakılırsa biri Etiyopya Koke olacak.

Hocam Panama ve Tanzania denemiştim festivalde güzeldi. Koke geldi ama suyum kötüydü demleyemedim. Tekrar iyi bir su ile demleyeyim yorumlarımı iletirim mutlaka :)

4 farklı proje ile gece 00:00'de ön satış ilanı vermiş firma.

1 ve 2 nin 250gr fiyatı: 312.5 kg fiyatı 1250Tl

Sitede yer Colombia Geishanın fiyatı 250 gr fiyatı 218Tl kg fiyatı 872 Tl

4 ve 5 in 250gr fiyatı 230 Tl kg fiyatı 916 Tl

4 ve 5 in sitede satılan koke ve sumatra çekirdekler ise fiyatları 250 gr 50 1 kg 200 TL

Kahveleri denemedim ama her iki sayfada yazan bilgileri baktığımda benzer işlemler yapılmış 48-72 saat anaerobik sonra termal şoklama ve kurutma. Orantı olarak biri 1 ve 2 1.5 kat artmış, 4 ve 5 4 kat pahalınmış. Fiyat olarak baktığımız da ise biri 378 tl pahalanmış diğer iki çekirde 716tl pahalanmış.

Fiyat kısmını bir kenara bırakırsak bu şekilde deneysel işlere girmiş olmalarını kesinlikle tebrik ediyorum. Yerin de saymayıp sürekli araştırıp yaptığım işi daha iyi nasıl yapabilirim fikri çok güzel.

Afiyet olsun!

Son düzenleme:
İndirim kodu vardı bitmiş o sanırım?

Fiyattan bağımsız, yenilikçi işler yapan ve deneysel yaklaşan işletmeleri seviyorum. Umarım başarılı sonuçlar elde ederler.

Özellikle 4 ve 5 nolu projelerin sonuçlarını çok merak ediyorum. Eğer bu projelerde sonuçlar başarılı ise, kahve deneyimi farklı bir boyuta ulaşabilir.

4 ve 5 nolu paketlerin içeriğinde, aynı çekirdeklerin post fermentasyonsuz halleri de var mı bilemiyorum ama ikisini birden deneyimlemek güzel olabilir.

Son olarak merak ettiğim konu, aynı çekirdeğin normal ve post fermentasyon kavrumları arasındaki fark :) Parametreler, kavurma profili, vs nasıl değiştirildi öğrenmek isterdim.

Deneyenler yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

Deney yapmaktan korkmayan kavurucuları tekrar tekrar tebrik etmek istiyorum. Korkmadan, düz gitmekten sıkılıp, engebeli yolları kolaylaştıran firmalar her zaman destek görücektir. Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun ve yorumlarını bekliyoruz.

Hakan bey ile görüşme sağlanıp video veya yazı olacak bi şekilde rem project hakkında detaylı bilgi ve anlatım talep edebiliriz. :)

Geri