• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

set elime geldiğinde hemen deneyemedim biraz kahveden uzaktım 2 haftadır. nihayet denemelerim bitti. buna vesile olan @hakanie ve @NoDRaC a teşekkür ederim. bütün parametreleri önerilen gibi yaptım timemore 15 klikte yakaladım istenen süreyi.

project 1

kokusu daha önce hiç duymadım o yüzden anlamlandıramıyorum. maya kokusuna benzettim, keskin ve ağır. ilk yudumda çilek tadı alırken soğukdukça tatlar farklılaşıyor. dilin kenarlarına ve arkaya doğru asiditeyi hissediyorum. biraz burukluk bırakıyo. alttan alttan siyah çay tadı da geliyor. bu kahveyi iki kere demledim ama kesin bir tad almakta çok zorlandım. sarı meyveler harici her tadı alıyorum sanki. kafamı karıştıran bir kahve oldu. güzel bi deneyim oldu ama bi daha alıp içer miyim? sanmıyorum. damağıma uymadı.

project 2

muzlu süt gibi kokuyor. kokusu inanılmaz mutlu etti beni. berrak bi içimi var. arka arkaya 3-4 fincan içebilirmişim gibi. tat olarak tatlı limon alıyorum. şekerli asidik meyveler diyeyim. gövdesi hafif geldi bana. bir daha içmek isteyeceğim kahve oldu açıkcası.

project4

2 numaradaki süt kokusunu bunda da alabiliyorum. içerken greyfurt tadı alıyorum. tatlı bi asiditesi var turunçgiller ön planda. keyifli içimi var beğendim

project 5

öğütmesi en kolay kahve bu oldu. kuru kokusu tarçına benzerken demledikten sonra domates kurusu gibi kokuyor. project 1 ile çok yakın tadlar alıyorum. çok az farklılıklar var kör tadım yapsam aynı kahveler diyebilirim. bunun içimi daha hafif geldi bana.

yanında yolladıkları işlem görmemiş koke ve sumatrayı beğendim damağıma uyan kahveler oldu.

Afiyet olsun 🙋🏽‍♂️ yorumlar son derece güzel. Demleme farklılıkları ve elde ettiğiniz kahvenin berraklığı nasıldı?
bir de 19 klikte denedim her kahveyi öyle demlediğim gibi ama tadları sönük kaldı. kesinlikle ince olması güzel sonuç veriyor. inceltebildiğiniz kadar inceltin arkadaşlar. kahvenin rengi de açık içimi de açık oluyor sanılanın aksine. her v60 orta öğütüm olmazmış onu anladım.

Evet 15-16 klik bile hiç acılaşmadan tatların daha olgunlaşmış bir şekilde ortaya çıkmasını sağlıyor. Renk ise o kadar ince öğütümle bile başka her kahveye göre son derece berrak!

Ben de bir yandan Kenya Nguvu AA Plus'ı içerken bir yandan "kör tadım seti"ne başladım. 24 klikte V60 ile 93 derecede deniyorum. Biraz evvel ilk tadımımı yaptım, cupping formunun nasıl doldurulacağını bilmesem de tadım notalarına göre çıkarımlar yapmayı düşünüyorum.

Ben de bir yandan Kenya Nguvu AA Plus'ı içerken bir yandan "kör tadım seti"ne başladım. 24 klikte V60 ile 93 derecede deniyorum. Biraz evvel ilk tadımımı yaptım, cupping formunun nasıl doldurulacağını bilmesem de tadım notalarına göre çıkarımlar yapmayı düşünüyorum.
Afiyet olsun 🙏 Tadım yorumlaması için takıldığınız bir şey olursa yardımcı olabilirim.

Afiyet olsun 🙏 Tadım yorumlaması için takıldığınız bir şey olursa yardımcı olabilirim.
Çok teşekkür ederim. Uzman yardımına hiçbir zaman hayır demeyiz :) Bu arada Project 1 için önerdiğiniz demlemeyi uygulayacağım. Aeropress'te de denemek istiyorum açıkçası, onun için bir tavsiyeniz olur mu ?

Aeropress için evvelsi gün Instagram'da bir tarif paylaştım size de tavsiye edebilirim.

Aeropress ile normal yöntem
  1. 13 gram kahve 200 gram su
  2. Comandante 22 klik
  3. 50 Gr su ile ön demleme 35 sn bekleme
  4. Sonra 150 gram su ekleyip 30 saniye bekleme
  5. Daha sonra pistonu takıp yavaşça 1:40 a kadar basabilirsiniz.
  6. Su bitip hava sesi geldikten sonra demlemeyi tamamlayabilirsiniz.

Selamlar, rem project 1’i ilk satışa sunulduğunda ön sipariş ile almıştım. Geçen hafta foruma özel yapılan kampanya ile tekrar satın aldım; deneme fırsatı buldum.
Her iki kavrum da aynı tarihli mi? Geçen hafta aldığım kahveleri ilk gelenlere oranla daha fazla kavrulmuş buldum.

Selamlar, rem project 1’i ilk satışa sunulduğunda ön sipariş ile almıştım. Geçen hafta foruma özel yapılan kampanya ile tekrar satın aldım; deneme fırsatı buldum.
Her iki kavrum da aynı tarihli mi? Geçen hafta aldığım kahveleri ilk gelenlere oranla daha fazla kavrulmuş buldum.
Kontrol ettiğimde ilk yaptığım Rem project 01'i almışsınız. Şubat Mart dönemi ortam sıcaklığı ile Haziran dönemi ortam sıcaklığından kaynaklı fermantasyon da biraz daha yoğun gözüken bir karakter farkı var. Özellikle kavurmadan 16 gün sonra daha çok kendini hissettiren bir yoğunluk farkı ortaya çıkardığını ben de son denemelerimde fark ettim. Su oranını 1:15,5 ila 1:16,5 gibi değişkenlerle deneyebilirsiniz.

Bir sonraki Rem project 01 'de klimayı sürekli açık tutarak ortam ısısını 24-25 °C de stabil tutmaya çalışacağım.

@orkunustel hocamın 5N 1 Kahve programından REM Project #5 tadımı

Rem Project 05 (Sumatra Blue Mandheling)Indonesia Sumatra Blue Mandheling GR1
Öğütüm: Comandante 17 Click
Su: Erikli Uludağ- 92 derece
Oran: 17 Gram Kahve-250 gram su
Yöntem: V60- Sitede verilen tarif.
Bitiş: 2.04
Yorum: Koku olarak diğer Sumatra ile alakası yoktu. Fermente olduğu çok belli, hafif alkolümsü fermente bir meyve gibi kokuyordu. Demlendikten sonra çok keskin bir meyve kokusu hakimdi. Yin tat da (Tad değil Tat, bknz: https://sozluk.gov.tr/) koku gibi işlenmemiş Sumatra'dan bambaşkaydı. Tadım notlarını Sıcak-Ilık-Soğuk olarak üçe ayırmak istiyorum.
Sıcak: Sanki fermente etmek içini koyduğum kara eriklerin fermantasyonunu yarıda kesmişim de alıp yemişim gibi çok yoğun ve keskin kara erik tadı aldım. Fermantasyondan dolayı oluşan o alkolik tat çok net hissediliyordu, biraz rahatsız etti.
Ilık: Kahvenin bana göre zirve yaptığı nokta bura oldu. Fermantasyon tadı düştü yerine hafif bir asidite ile şeker geldi. Hala kara erik tadı vardı ama bu seferki dolapta uzun süre beklemiş ve aşırı tatlanmış biraz daha dursa çürüyecek bir erikti. Bunun yanında yine çok aşırı olgunlaşmış asit düzeyi düşmüş yerine bolca şekerlenmiş ananas tadı da aldım.
Soğuk: Asidite ve fermantasyon bu aşamada tat olarak çok çok azaldı. O kadar şekerli bir hale geldi ki içine şeker atsam anca böyle olurdu. Bu halini beğenmedim, gerçekten çok şekerliydi.

Sonuç olarak normal halinden çok farlı çok ayrı bir kahve çıkmış ortaya. Sürekli içebilir miyim emin değilim. Hep ılık halde bardağı bititirsem kesinlikle içerim ama soğuk ve sıcak hali sürekli içilecek bir bardak değil. Ama kesinlikle soğuk yöntemlerde iyi sonuç vereceğim diyor kahve, ve Hakan bey de muhtemelen bu yüzden soğuk haline bambaşka diyor. Böyle denemeler bence cesaret isteyen ve yapılması kahve sektörünü bir adım daha ileri taşıyacak işler. Hakan beyin ve İrem hanımın ellerine sağlık diyorum. Sırada Project 04 ve Hakan bey'in hediyesi olan Project 02 var :).
Öğütüm: Comandante 20 Click
Su: Erikli Uludağ- 93 derece
Oran: 19 Gram Kahve-300 gram su
Bitiş: 2.15
Yorum: Topraksı, odunsu bir başlangıç, ılıdıkça hafif meyve asiditesi, soğumalyla beraber limoni tatların ortaya çıkması diyebilirim bu hali için.
rem.jpeg

Rem Project 05 (Sumatra Blue Mandheling)Indonesia Sumatra Blue Mandheling GR1
Öğütüm: Comandante 17 Click
Su: Erikli Uludağ- 92 derece
Oran: 17 Gram Kahve-250 gram su
Bitiş: 2.04
Yorum: Koku olarak diğer Sumatra ile alakası yoktu. Fermente olduğu çok belli, hafif alkolümsü fermente bir meyve gibi kokuyordu. Demlendikten sonra çok keskin bir meyve kokusu hakimdi. Yin tat da (Tad değil Tat, bknz: https://sozluk.gov.tr/) koku gibi işlenmemiş Sumatra'dan bambaşkaydı. Tadım notlarını Sıcak-Ilık-Soğuk olarak üçe ayırmak istiyorum.
Sıcak: Sanki fermente etmek içini koyduğum kara eriklerin fermantasyonunu yarıda kesmişim de alıp yemişim gibi çok yoğun ve keskin kara erik tadı aldım. Fermantasyondan dolayı oluşan o alkolik tat çok net hissediliyordu, biraz rahatsız etti.
Ilık: Kahvenin bana göre zirve yaptığı nokta bura oldu. Fermantasyon tadı düştü yerine hafif bir asidite ile şeker geldi. Hala kara erik tadı vardı ama bu seferki dolapta uzun süre beklemiş ve aşırı tatlanmış biraz daha dursa çürüyecek bir erikti. Bunun yanında yine çok aşırı olgunlaşmış asit düzeyi düşmüş yerine bolca şekerlenmiş ananas tadı da aldım.
Soğuk: Asidite ve fermantasyon bu aşamada tat olarak çok çok azaldı. O kadar şekerli bir hale geldi ki içine şeker atsam anca böyle olurdu. Bu halini beğenmedim, gerçekten çok şekerliydi.

Sonuç olarak normal halinden çok farlı çok ayrı bir kahve çıkmış ortaya. Sürekli içebilir miyim emin değilim. Hep ılık halde bardağı bititirsem kesinlikle içerim ama soğuk ve sıcak hali sürekli içilecek bir bardak değil. Ama kesinlikle soğuk yöntemlerde iyi sonuç vereceğim diyor kahve, ve Hakan bey de muhtemelen bu yüzden soğuk haline bambaşka diyor. Böyle denemeler bence cesaret isteyen ve yapılması kahve sektörünü bir adım daha ileri taşıyacak işler. Hakan beyin ve İrem hanımın ellerine sağlık diyorum. Sırada Project 04 ve Hakan bey'in hediyesi olan Project 02 var :).
Öğütüm: Comandante 20 Click
Su: Erikli Uludağ- 93 derece
Oran: 19 Gram Kahve-300 gram su
Bitiş: 2.15
Yorum: Topraksı, odunsu bir başlangıç, ılıdıkça hafif meyve asiditesi, soğumalyla beraber limoni tatların ortaya çıkması diyebilirim bu hali için.
Ekli dosyayı görüntüle 3122

Afiyet olsun,

Eğer elinizde kaldıysa süreyi 2:20'nin üzerine çıkaracak çok yavaş döküş ve ara beklemeleri uzatarak bir demleme daha tavisye ederim.

Soğuk halinin son demlemesine bu pazartesi başladım. Yarın akşam bitiyor fırsat bulursanız denemenizi isterim. Zira bu fermantasyonun son kalan çekirdekleri ile yapıldı.

Afiyet olsun,

Eğer elinizde kaldıysa süreyi 2:20'nin üzerine çıkaracak çok yavaş döküş ve ara beklemeleri uzatarak bir demleme daha tavisye ederim.

Soğuk halinin son demlemesine bu pazartesi başladım. Yarın akşam bitiyor fırsat bulursanız denemenizi isterim. Zira bu fermantasyonun son kalan çekirdekleri ile yapıldı.
Merhaba Hakan bey, bugünkü demlememde hem süreyi dediğiniz gibi artırdım (2.25'te bitti) hem de erikli yerine her zaman kullandığım Buzdağı kullandım (bendeki erikli uludağ 75 ppm, buzdağı 81 ppm'di). Sıcakken rahatsız eden o fermente tat çok azaldı, sıcakken de lezzetli ve asiditesi olan bir kahveye dönüştü. Ilıdıkça yine çok olgun kara erik ve ananas tadı aldım ama sanki yanında çok bildiğim ama tarif edemediğim bir tat da vardı. Asıl ilginci bu sefer soğudukça rahatsız edici bir şekerlenme yerine bildiğinizi kayısı çağlası oldu :D. Hala 1 demlemelik var elimde başka öneri varsa o yönde ilerleyeyim. Bu rem projectler benim için çok hoş bir keşif süreci haline geldi :).

Merhaba Hakan bey, bugünkü demlememde hem süreyi dediğiniz gibi artırdım (2.25'te bitti) hem de erikli yerine her zaman kullandığım Buzdağı kullandım (bendeki erikli uludağ 75 ppm, buzdağı 81 ppm'di). Sıcakken rahatsız eden o fermente tat çok azaldı, sıcakken de lezzetli ve asiditesi olan bir kahveye dönüştü. Ilıdıkça yine çok olgun kara erik ve ananas tadı aldım ama sanki yanında çok bildiğim ama tarif edemediğim bir tat da vardı. Asıl ilginci bu sefer soğudukça rahatsız edici bir şekerlenme yerine bildiğinizi kayısı çağlası oldu :D. Hala 1 demlemelik var elimde başka öneri varsa o yönde ilerleyeyim. Bu rem projectler benim için çok hoş bir keşif süreci haline geldi :).
Buzdağı İzmir'de olmadığı için hiç denemedim. Ama güzel bir sonuç ortaya çıkarmış. Kayısı cağlası ve ananas gibi sarı tropik meyve karakterleri Rem project 05 ve Rem project 04 de net hissedilebilir nuanslar. Demleme süresi 2:20 yi geçti mi tatlar ve karakter son derece olgunlaşıyor. Öğütme nasıldı?

Buzdağı İzmir'de olmadığı için hiç denemedim. Ama güzel bir sonuç ortaya çıkarmış. Kayısı cağlası ve ananas gibi sarı tropik meyve karakterleri Rem project 05 ve Rem project 04 de net hissedilebilir nuanslar. Demleme süresi 2:20 yi geçti mi tatlar ve karakter son derece olgunlaşıyor. Öğütme nasıldı?
Akış gayet hızlı daha fazla inceltip hızlı bir döküş ile ortaya daha gövdeli bir kahve mi çıkar diye düşündüm.

Aman hızlı döküş yapmayın ben denedim 😊 olabildiğince su ile temas süresini yükseltmek gerekiyor. Comandante 12 klik te bile akış hızlı 😂

Geri