• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

Akışın hizlandigi her durumda ogutumu inceltmek doğru mudur? Bana biraz mantıksız geliyor.Mesela akıs hizinin onune geçilemiyorsa immers yöntem denemek daha mantıklı diye düşünüyorum.Mesela immers v60 tam bu durumlar icin bence
Akış hızlı ise daha hızlı çözebilmek için , suyun derecisi ve ppm değerini bir tık arttırmakta çözüm olabilir.

Akışın hizlandigi her durumda ogutumu inceltmek doğru mudur? Bana biraz mantıksız geliyor.Mesela akıs hizinin onune geçilemiyorsa immers yöntem denemek daha mantıklı diye düşünüyorum.Mesela immers v60 tam bu durumlar icin bence
İnceltmek sadece akış hızı ile ilgili değil. Benim ince öğütüm tavsiyem hem ekstraksiyonu artırmak hem de kahvenin ne kadar ince öğütürseniz öğütün bugüne kadar ki bildiğiniz her şeyi sil baştan değiştirecek bir performans ortaya koyması.

Arkadaşlar Rem Project'leri demlerken bugüne kadar bildiğiniz her şeyi unutmanızı rica ediyorum. Ben onlarca parametre ile deneme yaptım. Kahvenin yapısı değiştiği için suyla olan ilişkisi çok farklı.

hakan bey biraz abartmışsınız :) timemore 17-18 cmd 21-22 gibi, hem redditte hem de @campos'tan aşağı yukarı bu ayarlarda gördüm. benim c1 için 17-18 demliyosam 15'in aşağısı aşırı ince oluyor. cmd'nin klik aralığı daha az haliyle
Moka pot ve hatta espresso boyutu bile deneyebilirsiniz. Elde edeceğiniz sonuç şaşırtacak 😊

İnstagram dan takip ettiğim kadarı ile kurutma işlemine bağlı ciddi bir nem kaybı var. Sanırım bu nedenle su çok hızlı akıyor. Bunun önüne geçmek için 100 lü filtre ve ince öğütüm kullanılıyor.
Sadece nem kaybı ile ilgili değil. Fermantasyon sonucu elde ettiğim ürünün tüm yapısı değişmiş durumda. Kavurmada gösterdiği reaksiyonlarda tamamen farklı. Bu yüzden defalarca deneme yaptım. İnce öğütmenizi tavsiye etmem sadece süre ile ilgili değil.

Aslında bu kahvenin amaci ince ögütümde bile akış sorunu yaşamamasi ve farkli bir deneyim sunmasi anladigim kadariyla.O zaman inceltmekten kaçmaya veya korkmaya gerek yok zaten amaç bu :)

Kesinlikle 👍 şöyle söyleyim kahvenin su ile reaksiyonu o kadar hızlı ki yaptığım tüm denemelerde elde ettiğim sonuçlar şaşırtıcı. Bugüne kadar hiç bir kahve de böyle durumlarla karşılaşmadınız 😂

Project 5 deneyimim

Demlemeyi;
5 sn 50 gram
45 sn 75 gram
1:15 75 gram
1:50 50 gram
Kendi sitesinde belirttiği şekilde cmd-c40 18 click ile 2:10'da demleme bitecek şekilde 100lük filtrelerle demleme suyu da erikli uludağ olacak şekilde yaptım.

Bu arada işlem görmemişininde diğer işlem görmemişlere kıyasla daha hızlı bitti.
Tadım olarak bahsedecek olursam (belirtmek istiyorum naçizane amatör duyularımla); işlem göreyen kahvenin soğudukça asiditesi ortaya çıkarken başlarda başlayan bir çikolatımsı tat mevcut stabil seyirli bir tada sahipti. Şimdi diğer projelerde ki canlılık bu çekirdek için yok bence ama bu çekirdekte işlem sonrası olan değişim ilginç geldi bana. Başlarda asiditesi belirgin kakao-tütün tadını kakule gibi bir baharatımsı tad bırakıyordu ağızda.

Project deneyimlerim sonrasında önerim; mesla diğer çekirdeklerde demlenir demlenmez ağzım yanmadan kahvemi içebiliyordum, bu kahvelerde su akış hızı fazla olup ısı kaybı az olunca fincanda ki kahve sıcaklığı yüksek olabiliyor bu nedenle biraz beklenerek tüketilebilinir.

Project 1 demlemesini Coffeerem’in sitesindeki parametrelerle;
Hayat su 92 derece
17 gr
Comandante 19 click
Kulakçıklı 100’lü filtre yerine 40’lı filtre kullanarak 2 dakika içerisinde (+-2 saniye) tamamladım. Su döküşlerim son iki turda çok dengeli değildi. Koku ve damak açısından yeterli seviyede değilim. Öğütmeden önce şişeyi derin derin kokladım ve kefir mayası kokusu aldım desem komik olur mu bilmiyorum ama çok hoşuma gitti :) Öğütümle birlikte kakao-vişne ağırlıklı koku aldım. Çok daha düzgün bir demlemeyle bu çekirdeği Comandante 15-16 click seviyesinde, 40’lı filtreyle deneyebilirim. Kaç clikte tıkanacağı merak konusu :) İlk yudumla birlikte tanımlayamadığım bir çiçek kokusu ve hafif bir esmer şeker tadı aldım. Soğudukça çiçek kokusu kendini daha çok gösterdi ancak esmer şeker arka planda silikleşmedi. Beni en çok etkileyen, aldığım her yudumda bir şey içiyormuşum değil de bir şey yiyormuşum hissiyatı oldu. “İnsanın içtikçe içesi geliyor” şeklinde bir çekirdek oldu benim için. Fiyatını göz ardı edecek olursam, Project 1 benim için çok güzel bir deneyim oldu. Serinin geri kalanları için de umudum arttı 👍

Hayat su 92 derece
17 gr
Comandante 19 click
Kulakçıklı 100’lü filtre yerine 40’lı filtre kullanarak 2 dakika içerisinde (+-2 saniye) tamamladım. Su döküşlerim son iki turda çok dengeli değildi. Koku ve damak açısından yeterli seviyede değilim. Öğütmeden önce şişeyi derin derin kokladım ve kefir mayası kokusu aldım desem komik olur mu bilmiyorum ama çok hoşuma gitti :) Öğütümle birlikte kakao-vişne ağırlıklı koku aldım. Çok daha düzgün bir demlemeyle bu çekirdeği Comandante 15-16 click seviyesinde, 40’lı filtreyle deneyebilirim. Kaç clikte tıkanacağı merak konusu :) İlk yudumla birlikte tanımlayamadığım bir çiçek kokusu ve hafif bir esmer şeker tadı aldım. Soğudukça çiçek kokusu kendini daha çok gösterdi ancak esmer şeker arka planda silikleşmedi. Beni en çok etkileyen, aldığım her yudumda bir şey içiyormuşum değil de bir şey yiyormuşum hissiyatı oldu. “İnsanın içtikçe içesi geliyor” şeklinde bir çekirdek oldu benim için. Fiyatını göz ardı edecek olursam, Project 1 benim için çok güzel bir deneyim oldu. Serinin geri kalanları için de umudum arttı 👍
Aslında çok güzel bir yorum. Tadım notları bilerek yazmadık. Her deneyenin kendi yorumunu merak ediyoruz. Demlenmesindeki farklılıklardan, içerkenki ilk yudumdan son yuduma kadar değişen karakteri ile son derece farklı bir deneyim. Bir şey içiyormuşum gibi değil de yiyormuşum hissiyatı aslında harika bir tespit. Biz bugüne kadar kahvelerde bazı tat ve aromaları ufak nüanslar ile deneyimledik. Rem Project'ler ise tamamen farklı, bayağı dolu dolu tat ve aroma hissiyatı sunuyor 😊 sanki meyve nüansları değil de olgun bir meyvenin kendisini yer gibi tatlı, ekşi ve mayhoş. Acılık ise sıfır 😉

Hayat su 92 derece
17 gr
Comandante 19 click

O tanımlayamadığınız tadı ben de aldım ben de tanımlayamadım, ama çok değişik gerçekten, keşke daha çok olsada anlayabilsem diyor insan. Şahsen bu deneme paketlerinin yaygın bir şekilde deneyimlenebilmesi daha uygun bir fiyatla sağlanılabilir yalnız bunun için daha bir seri üretim, daha büyük bir üretim miktarı gerekiyordur bilmiyorum. Her yudumda, hissettiğim his şu aşağıdaki resimle benzer nitelikte. (bunu özellikle project 1 için söyleyebilirim)

1592426259943.png

O tanımlayamadığınız tadı ben de aldım ben de tanımlayamadım, ama çok değişik gerçekten, keşke daha çok olsada anlayabilsem diyor insan. Şahsen bu deneme paketlerinin yaygın bir şekilde deneyimlenebilmesi daha uygun bir fiyatla sağlanılabilir yalnız bunun için daha bir seri üretim, daha büyük bir üretim miktarı gerekiyordur bilmiyorum. Her yudumda, hissettiğim his şu aşağıdaki resimle benzer nitelikte. (bunu özellikle project 1 için söyleyebilirim)

Ekli dosyayı görüntüle 2921
Görsele göre, merkezinde birincil tad ve merkezdeki birincil tadın dağılımları şeklinde de yorumlanabilir 👍

Bugün Project No:1 denedim. Erikli su 92 derece comandante 17 clik ile öğüttüm. 100 lü japon filtre v60 02 kullandım. Sitede yazan şekilde demledim toplam süre 2:20 civarı bitti düz bir yatak oluştu.

Kahvenin rengi diğer kahvelerde biraz daha farklı, biraz daha koyu ve kızıla kaçan bir görüntüsü var. Kokusuna diğer arkadaşların da bahsettiği gibi biraz maya kokusu hakim.

Tadsal olarak arkadaşların tanımlayamadığı şey sanırım nane şekeri yada okaliptus aroması arka planda damakta ortaya çıkmaya çalışan. İkincisi dilde çok creamy olarak tabir edilen bir his bırakıyor. Bana krem hissi net hangi kahve derseniz bu derim. Eğer bu tattığım çekirdek Aralıkta aldığım Cofferem den akduğım Geisha çekirdekse bambaşka bir çekirdek olmuş. İşlenmemiş hali biraz elimde kalmıştı geçen hafta içtim. İşlenmemişi daha tatlı meyvemsi bir profile sahipken, bu floral bir profile sahip.

Bugün Project No:1 denedim. Erikli su 92 derece comandante 17 clik ile öğüttüm. 100 lü japon filtre v60 02 kullandım. Sitede yazan şekilde demledim toplam süre 2:20 civarı bitti düz bir yatak oluştu.

Kahvenin rengi diğer kahvelerde biraz daha farklı, biraz daha koyu ve kızıla kaçan bir görüntüsü var. Kokusuna diğer arkadaşların da bahsettiği gibi biraz maya kokusu hakim.

Tadsal olarak arkadaşların tanımlayamadığı şey sanırım nane şekeri yada okaliptus aroması arka planda damakta ortaya çıkmaya çalışan. İkincisi dilde çok creamy olarak tabir edilen bir his bırakıyor. Bana krem hissi net hangi kahve derseniz bu derim. Eğer bu tattığım çekirdek Aralıkta aldığım Cofferem den akduğım Geisha çekirdekse bambaşka bir çekirdek olmuş. İşlenmemiş hali biraz elimde kalmıştı geçen hafta içtim. İşlenmemişi daha tatlı meyvemsi bir profile sahipken, bu floral bir profile sahip.

Afiyet olsun, sonra ki demleme yorumunuzu da merak ediyorum.

Tadsal olarak arkadaşların tanımlayamadığı şey sanırım nane şekeri yada okaliptus aroması arka planda damakta ortaya çıkmaya çalışan. İkincisi dilde çok creamy olarak tabir edilen bir his bırakıyor. Bana krem hissi net hangi kahve derseniz bu derim.
Özellikle “creamy” kısmına kesinlikle katılıyorum 👍 Geniş bir skalada kahve deneyimim olmasa bile içtiğim en “creamy” kahve oldu. Nane şekeri de mantıklı geldi 👍

Bu arada Project 01’in yatağı;

08F391D6-22A3-4F8B-A2A6-9E7E567B7F84.jpeg

Kör tadım setinden Project çıkma ihtimali? Yoktur dimi o kadar da değildir? :)

Geri