• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

Rem Project 02' yi de denemiş oldum. Project 01'i içtiğimde direkt olarak vişneli yumiyum tadı aldığımı daha önce söylemiştim. 02'de ise yine vişne tadı benim için baskın notaydı. Koku olarak, evde vişne reçeli yaptığınızda o kaynama noktasında etrafa çok güzel şekerli bir vişne kokusu yayılır ya onun aynısı vardı, çok hoşuma gitti. Tat olarak project 01'e göre daha az şekerliydi. Yine kremamsı bir vişne tadı hakimdi. Özellikle sıcakken bitter çikolata ile vişne karışımıydı (vişneli hoşbeşe benziyordu). Açıkçası hem 01 hem 02 çok hoşuma gitti, kremamsı-vişne tadına bayıldım. Bundan sonra tadım notalarında vişne gördüğüm kahveleri almama sebep olacaklar :). 01-02-05 arasında bir sıralama yapacak olursam: 02 > 01 > 05 olur benim için. Ama 02 ve 01 çok da net değil, yer değişeedebilirler. Sırada 04 var :).

Kahve: Colombia, Huila, Gigante, Doğal İşlenmiş, Ardından post fermentasyon
Varyete: Geisha
Oran: 17 gram kahve / 250 gram su
Su: 92 derece / Erikli Uludağ
Öğütme: Comandante 15 klik
Reçete: 45 sn 50 gram Blooming + 3 döküş ile...
Bitiş: 2:15

Kahvenin su tutuşu gerçekten az. Bloomingde suyu yavaş dökmenizi tavsiye ederim. Spin yapacak fırsatı zor bulabilirsiniz :) Kahve demleme ile ilgili bildiğimiz şeyler geçerli değil derken @hakanie haklıymış. :)

Üstünde yazan bir tadım notu olmadığı için, kör tadım yapıyoruz. :)

Aroma: kiraz, vişne, çikolata, ayrıca ferahlatıcı ama keskin koku var. Nane, zencefil tarzı hoş ama fermente keskin bir koku aldım. Burnu açıyor :) Soğudukça bu koku arka planda kalıyor.
Tat: kuru meyve, çikolata, hafif kırmızı meyvemsi
Asidite: Sıcakken düşük ve kırmızı meyvemsi... soğudukça narenciyemsi bir asidite aldım... Satsuma, tatlı greyfurt gibi, tatlı ama kesinlikle mayhoş.
Aftertaste: Çikolatamsı, hatta hafif bitter çikolata. Uzun kalıcı bir aftertaste var.
Gövde : Sıcakken kremamsı, soğudukça biraz daha çayımsı...

Vadedildiği gibi acı tatlar kesinlikle yok... benim damağımda içtikten sonra hafif burukluk bırakan bir fincan oldu. Sanırım demleme süresini biraz daha uzatmak gerekiyor ya da sudan kaynaklı da olabilir.

20200704_154045.jpg

Kahvenin su tutuşu gerçekten az. Bloomingde suyu yavaş dökmenizi tavsiye ederim. Spin yapacak fırsatı zor bulabilirsiniz :) Kahve demleme ile ilgili bildiğimiz şeyler geçerli değil derken @hakanie haklıymış. :)

Aroma: kiraz, vişne, çikolata, ayrıca ferahlatıcı ama keskin koku var. Nane, zencefil tarzı hoş ama fermente keskin bir koku aldım. Burnu açıyor :) Soğudukça bu koku arka planda kalıyor.
Asidite: Sıcakken düşük ve kırmızı meyvemsi... soğudukça narenciyemsi bir asidite aldım... Satsuma, tatlı greyfurt gibi, tatlı ama kesinlikle mayhoş.
Aftertaste: Çikolatamsı, hatta hafif bitter çikolata. Uzun kalıcı bir aftertaste var.

Vadedildiği gibi acı tatlar kesinlikle yok... benim damağımda içtikten sonra hafif burukluk bırakan bir fincan oldu. Sanırım demleme süresini biraz daha uzatmak gerekiyor ya da sudan kaynaklı da olabilir.
Bu arada kahve için çok teşekkür ederim @İNÇELİ 🙏 Sırada 04 var :)

Rem Project 02' yi de denemiş oldum. Project 01'i içtiğimde direkt olarak vişneli yumiyum tadı aldığımı daha önce söylemiştim. 02'de ise yine vişne tadı benim için baskın notaydı. Koku olarak, evde vişne reçeli yaptığınızda o kaynama noktasında etrafa çok güzel şekerli bir vişne kokusu yayılır ya onun aynısı vardı, çok hoşuma gitti. Tat olarak project 01'e göre daha az şekerliydi. Yine kremamsı bir vişne tadı hakimdi. Özellikle sıcakken bitter çikolata ile vişne karışımıydı (vişneli hoşbeşe benziyordu). Açıkçası hem 01 hem 02 çok hoşuma gitti, kremamsı-vişne tadına bayıldım. Bundan sonra tadım notalarında vişne gördüğüm kahveleri almama sebep olacaklar :). 01-02-05 arasında bir sıralama yapacak olursam: 02 > 01 > 05 olur benim için. Ama 02 ve 01 çok da net değil, yer değişeedebilirler. Sırada 04 var :).
Afiyet olsun 🙋🏽‍♂️ 04 yorumunu da bekliyorum. Sıralama bastan sona değişebilir 😊 vişne karakteri kahveye çok yakışıyor. Normal bir kahvede bu kadar yoğun vişne karakteri elde etmek zor tabi. Ancak görünce denenecekler listesine almak arada güzel sonuçlar elde edebilmeyi sağlayabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 3191
Afiyet olsun 🙋🏽‍♂️ değerlendirmeler bence son derece güzel.

Demleme süresini biraz daha uzatabilmek için döküş yavaşlatıbilir. Bu tatlılığı artırıp burukluğu azaltacaktır. 5-10 sn bile çok fark edebiliyor. Ayrıca Nestle pure life Uludağ birincil tavsiye ettiğim su 😊 Erikli de demleme performansinda arkasından geliyor. Hatta şu an Hayat Sapanca kaynağı denemelerimde son derece iyi sonuçlar sağladı.

01 denemesini chemex’te yaptım. Vişne notası zaten çok bariz, tertemiz bir bardak çıktı ortaya. Bitiresim gelmedi gerçekten. Bir an evvel stoklara tekrar girmesini bekliyoruz

01 denemesini chemex’te yaptım. Vişne notası zaten çok bariz, tertemiz bir bardak çıktı ortaya. Bitiresim gelmedi gerçekten. Bir an evvel stoklara tekrar girmesini bekliyoruz

Afiyet olsun beğenmenize sevindim. Rem project 01 için yeni bir fermentasyon gelebilir. Ya da Eylül'e kadar beklemek gibi bir opsiyon da düşünüyorum. Şu an bir miktar kendimize ayırdığımız 01 stoğu mevcut dükkana gelebilecek varsa gelip benim elimden deneyimleyebilir.

Ayrıca yeni yıkanmamış Rem project'de bu akşam itibariyle istediğim nem oranına kadar kurumuş ve kavruma hazır hale geldi. Yarın kavurup detayları Instagram'da paylaşacağım. Takipte kalabilirsiniz.

Bugün izmirde kısa bir zaman da olsa fırsat bulup Coffeerem'e uğrayıp @hakanie bey ile tanışma fırsatı buldum. Uzun zamandır forumda övülen ve takip ettiğim Ethiopia Koke kahvesinden alma bahanesiyle gittim. Sıcak bir karşılama ve bilgilendirme sohbetine ek olarak deneme amaçlı kahve ikramları için kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendime düzgün bir öğütücü aldığımda muhakkak Project serisine de eğileceğime söz vererek ayrıldım. Denediklerimi çok beğendim aklım deneyemediklerimde :) ve hoş sohbette kaldı. İnşallah daha geniş ve rahat bir zamanda tekrar gidip ziyaret edeceğim. İstanbula döndüğümde mutlaka kahveler hakkında yorumlarımı elimden geldiğince yazacağım.Tekrardan teşekkürler @hakanie .

Bugün izmirde kısa bir zaman da olsa fırsat bulup Coffeerem'e uğrayıp @hakanie bey ile tanışma fırsatı buldum. Uzun zamandır forumda övülen ve takip ettiğim Ethiopia Koke kahvesinden alma bahanesiyle gittim. Sıcak bir karşılama ve bilgilendirme sohbetine ek olarak deneme amaçlı kahve ikramları için kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendime düzgün bir öğütücü aldığımda muhakkak Project serisine de eğileceğime söz vererek ayrıldım. Denediklerimi çok beğendim aklım deneyemediklerimde :) ve hoş sohbette kaldı. İnşallah daha geniş ve rahat bir zamanda tekrar gidip ziyaret edeceğim. İstanbula döndüğümde mutlaka kahveler hakkında yorumlarımı elimden geldiğince yazacağım.Tekrardan teşekkürler @hakanie .
Hoş geldiniz 🙋🏽‍♂️ yolunuz düşerse yine beklerim.

@hakanie in deneysel post fermentasyon uyguladığı kahve projelerinden REM Project 04... Kullanılan kahve doğal işlenmiş bir Etiyopya Kurume, Dega, Wolisho varyetesi.

Bu kahvenin de suya direnci REM Project 01 ile benzer ve düşük. Kahve demleme ile ilgili bildiğimiz kalıpları unutmaya devam ediyoruz :)
  • Aroma: yoğun vişne ve çiçeksi (yasemin olabilir)... 01 e kıyasla baskın olmayan hoş bir koku var.
  • Tat: Vişne ve baskın olgun sarı meyveler, (kayısı, şeftali tarzı)... soğudukça soya sütünü andıran kremamsı değişik bir tat var. Ağızda kalıcılığı da sarı meyveler ağırlıklı.
  • Asidite: Sarı meyveler kaynaklı tatlı bir malik asidite aldım. Orta seviyede... Soğudukça arka planda greyfurt tarzı bir hissiyatı vardi.
  • Gövde : Sıcakken çayımsı, soğudukça biraz daha kremamsı hissettim.
rem 04.png

@hakanie in deneysel post fermentasyon uyguladığı kahve projelerinden REM Project X ve bu kahvenin post fermentasyon öncesi Indonesia Sumatra Blue Mandheling GR1 i denedim.

Öncesi ve sonrası 2 farklı kahve diyebilirim. Tat profili olarak bambaşka kahveler olmuş.

Bu kahvenin de suya direnci diğer REM Project ler gibi düşük ama biraz daha kontrollü diyebilirim.

Asıl gördüğüm şey, kahvenin 2 farklı su ile, 2 farklı tad profili vermesi oldu. @Kdundar @mimds su ile ilgili farkındalık yaratmak adına çok yazmışlardı ;)

Coffee Project X - Buzdağı + RO Blend

• Aroma,vişnemsi ve biraz da karanfilimsi, hafif fermente kokular aldım. Soğudukça azalıyor.
  • Asidite: Sıcakken düşük, ılıdıkça orta seviye tartarik/fosforik asidite gibi farklı bir asiditesi vardı.
  • Tat: Çikolatalı pudingin yoğun kremamsı tadı, bir de bana karayemişi andıran tatlar verdi. Onun tatlılığı ve ağızda bıraktığı tatlı mayhoş hissiyat vardı.
  • Gövde: Orta seviye bir gövde aldım
Çok keyifle içtiğimi söyleyemem.

Coffee Project X - Nestle Purelife
  • Aroma, Fermente bir koku ya da vişne kokusu yerini kayısı benzeri bir kokuya bıraktı.
  • Asidite: Orta seviye malik asidite vardı. Ağız sulandırıcı bir asidite buldum.
  • Tat: Yumuşak olgun olmayan, sert kayısılar vardır ya, çok tatlı değil, kıvamında tatlı ve sonunda tatlılık yerini hafifi mayhoşluğa bırakır, o tarz bir hissiyat vardı. Kremamsı gövdeyle birleşince, keyifli bir tat çıktı.
  • Gövde: Orta seviye kremamsı bir gövde aldım
Sitelerinde tavsiye edilen su ile hoş bir fincan çıktı.

Indonesia Sumatra Blue Mandheling GR1
  • Aroma,çikolata ve tatlı kakao
  • Asidite: Düşük bir asidite. Herhangi bir meyve çağrışımı yok. Sıcak çikolata gibi yumuşak içimli bir kahveydi.
  • Tat: çikolata tatlarını baskın aldım. Arka planda başka tat varsa ben ilk denememde alamadım. sonlarda bitter çikolata tatları da vardı.
  • Gövde: Orta, hafif kremamsı
REM project lerde kahve yatağı gayet düz ve filtre temiz oluyor :) Tam görsellik :)

20200720_122612.jpg

@hakanie in deneysel post fermentasyon uyguladığı kahve projelerinden REM Project X ve bu kahvenin post fermentasyon öncesi Indonesia Sumatra Blue Mandheling GR1 i denedim.

Öncesi ve sonrası 2 farklı kahve diyebilirim. Tat profili olarak bambaşka kahveler olmuş.

Bu kahvenin de suya direnci diğer REM Project ler gibi düşük ama biraz daha kontrollü diyebilirim.

Asıl gördüğüm şey, kahvenin 2 farklı su ile, 2 farklı tad profili vermesi oldu. @Kdundar @mimds su ile ilgili farkındalık yaratmak adına çok yazmışlardı ;)

• Aroma,vişnemsi ve biraz da karanfilimsi, hafif fermente kokular aldım. Soğudukça azalıyor.
  • Asidite: Sıcakken düşük, ılıdıkça orta seviye tartarik/fosforik asidite gibi farklı bir asiditesi vardı.
  • Tat: Çikolatalı pudingin yoğun kremamsı tadı, bir de bana karayemişi andıran tatlar verdi. Onun tatlılığı ve ağızda bıraktığı tatlı mayhoş hissiyat vardı.

• Aroma, Fermente bir koku ya da vişne kokusu yerini kayısı benzeri bir kokuya bıraktı.
  • Asidite: Orta seviye malik asidite vardı. Ağız sulandırıcı bir asidite buldum.
  • Tat: Yumuşak olgun olmayan, sert kayısılar vardır ya, çok tatlı değil, kıvamında tatlı ve sonunda tatlılık yerini hafifi mayhoşluğa bırakır, o tarz bir hissiyat vardı. Kremamsı gövdeyle birleşince, keyifli bir tat çıktı.

• Asidite: Düşük bir asidite. Herhangi bir meyve çağrışımı yok. Sıcak çikolata gibi yumuşak içimli bir kahveydi.
  • Tat: çikolata tatlarını baskın aldım. Arka planda başka tat varsa ben ilk denememde alamadım. sonlarda bitter çikolata tatları da vardı.
REM project lerde kahve yatağı gayet düz ve filtre temiz oluyor :) Tam görsellik :)

Ekli dosyayı görüntüle 3446
Filtre 01 filtresi mi yoksa kestiniz mi hocam?

Ekli dosyayı görüntüle 3446
Afiyet olsun 🙋🏽‍♂️ suyun kahvede önemi çok fazla. Her demleme ve her reçete de tatsal karakterin ortaya çıkmasında farklılıklar gösterebiliyor. Bence kahvenin en güzel yanı da bu. Belki normal bir demleyici bizim yaptıklarımızın daha ötesine bile geçebilir 😊

Ben @hakanie beyin iletişim tarzına bayıldım. Buradan da övmek istiyorum yarım saattir sorduğum her şeyi uzun uzun açıkladı <3
Rem Project-X2'yi deneyen oldu mu merak ediyorum? Kimse yorum yapmamış :)

Ben @hakanie beyin iletişim tarzına bayıldım. Buradan da övmek istiyorum yarım saattir sorduğum her şeyi uzun uzun açıkladı <3
Rem Project-X2'yi deneyen oldu mu merak ediyorum? Kimse yorum yapmamış :)

Hakan Bey’in iletişime ben de övgüde bulunabilirim. Ne zaman bir şey sorsam hep ayrıntılı cevap veriyor. Gerçekten insan memnun oluyor.

kendisi whatsapp ta en sık görüştüklerim arasında 😀😀uygulama öyle diyor.

Hakan Bey’in ilgili tutumuna, müthiş iletişimine benden de bir teşekkürler :)

Teşekkürler arkadaşlar 🙏 açıkcası bana pek bir şey yapmıyorum gibi geliyor. Sadece herkesle kendi kahve tutkumu paylaşmaya çalışıyorum. Umarım dijital mecralarda görüştüğüm herkesle bir gün karşılıklı kahve içip kahve ve ona dair her şey hakkında uzun uzun konuşabiliriz.

Geri