• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Teşekkür ederim. Damoyu 2. haftasından itibaren denemeye başlarım en erken. Onun için de bir tarif bekliyorum ama, youtube'da sadece cold brew tarifiniz var. :)

Evde Saka su Köyceğiz kaynağını kullanıyorum. Deneyimlediniz mi hiç, sizin kavrumlarınızla uyuşabilen bir su mudur, önerir misiniz?

Worka'da döküş sayısı öneriniz nedir? Ben genelde Kasuya yöntemini kullanıyorum çünkü hario olmayan (güral-kütahya-escobarista tipi) V60 demleyicimin kanalları aşağı kadar inmiyor:
Genelde 22/350 demliyorum ve 56gr blooming, 140gr-210gr-280gr-350gr şeklinde 5 döküş yapıyorum aralarda 45sn bekleyerek. 3.30-3.45 gibi bitiyor demleme. Filtre de cafec traditional bu arada.
seramik ise 4-5 döküş plastik ise 2 döküş öneriyorum, blooming hariç. Saka denemedim ama sırma ile iyi sonuçlar alıyordum eskiden, bunları güncellemem gerekebilir...

Ömer Bey, sizin kırmızı paketler alıştığımız diğer kavurucularınkinden daha ince ve daha çabuk yıpranıyor gibi hissettiriyor. Acaba bir yanılsama mı bendeki?
İç kaplaması (evoh-coex) daha az malzeme ile daha fazla bariyer sağladığından daha az gramajlı paketlerdir.

8 mart kavrum Refisa'yı şimdi v60'da demledim. 94 derece Korusu, Cafec th3 filtre, 16/260 oran, Molent g50 ile 38 klik öğütüm; demleme 2:50'de bitti. Son derece güzel kahveymiş, ilk defa tattım.

Bugün 1 Mart kavrumlu Fincamigos ve Geisha Honey demledim, ilk demlemede bile çok güzel sonuç verdi. İkisi de filtre tıkamayan, hata telafi eden kahveler bence. Almayan arkadaşlara tavsiye edebilirim. 1-2 optimizasyon daha yapıp en iyi sonucu aldığım zaman paylaşıyor olurum buradan.

Teşekkür ederim. Damoyu 2. haftasından itibaren denemeye başlarım en erken. Onun için de bir tarif bekliyorum ama, youtube'da sadece cold brew tarifiniz var. :)

Evde Saka su Köyceğiz kaynağını kullanıyorum. Deneyimlediniz mi hiç, sizin kavrumlarınızla uyuşabilen bir su mudur, önerir misiniz?

Worka'da döküş sayısı öneriniz nedir? Ben genelde Kasuya yöntemini kullanıyorum çünkü hario olmayan (güral-kütahya-escobarista tipi) V60 demleyicimin kanalları aşağı kadar inmiyor:
Genelde 22/350 demliyorum ve 56gr blooming, 140gr-210gr-280gr-350gr şeklinde 5 döküş yapıyorum aralarda 45sn bekleyerek. 3.30-3.45 gibi bitiyor demleme. Filtre de cafec traditional bu arada.

Evde damacana saka su kullanıyoruz ile uzun süre demlemeler yaptım. Sakanın hem ph hemde içerik olarak kahveye pek uygun olmadığını görüp değiştirdim. Kahveyi kuzeyden veya hayat su ile yapıyorum. Coffeenutz ın kahvelerini kuzeyden ile demlediğimde çok daha güzel sonuçlar aldım. Denemenizi tavsiye ederim.

Çekirdek: etiyopya yirgacheffe aricha washed
Yöntem: aeropress
Filtre : çift aeropress filtre
Öğütüm: molent g50 36 klik
Kahve: 16 gr
Su: 90 Derece buzdağı, 220 ml

Ters yöntemde 70 ml blooming 8-10 kez karıştır 35 sn sonra suyu 220 ml tamamla ve yavaşça 2 3 kez dipten karıştır. Piston takıp havayı al, 2. dakikada ters çevir swirl yapıp bekle akarsa havayı al, 2:20de yavaşça basmaya başla, 3. Dakikada demlemeyi bitir fıss sesimiz ile :)
Tadıma gelirsek, daha önce hem v60 hem de aeropresste limon çevresinde dönen fincanlar almıştım, hoşuma da gidiyordu o ayrı mesele ama şimdi yazmama sebep veren şey bergamot oldu. Özellikle sıcakken çok hoş bariz bergamot lezzeti aldım. Oldukça güzel bir fincandı lakin çabuk soğudu hızlı tüketmek lazım. Tekrarlamaya değer 😬

Evde damacana saka su kullanıyoruz ile uzun süre demlemeler yaptım. Sakanın hem ph hemde içerik olarak kahveye pek uygun olmadığını görüp değiştirdim. Kahveyi kuzeyden veya hayat su ile yapıyorum. Coffeenutz ın kahvelerini kuzeyden ile demlediğimde çok daha güzel sonuçlar aldım. Denemenizi tavsiye ederim.
Teşekkürler. Kuzeyden suyu İzmir'de bulamam. Hayat'ın hangi kaynağı (Adana-İzmir-Sakarya) tavsiye ettiğiniz?

Ömer Aydın inanılmaz sıcakkanlı, sektörde uzun süreler edindiği tecrübeleri başkalarıyla paylaşmaktan çekinmeyen harika birisi. Çok sık uğrayamadığı Kozyatağı’ndaki butik dükkanında bu hafta sonu şans eseri tanışma fırsatı buldum. Tanıştığım gün sohbetine doyamadım, ikinci gün tekrar geldim :) Kreatif kimliğini oluşturmuş ve emin adımlarla ilerleyen bir firması var. Umuyorum ilerleyen zamanlarda daha farklı yerlerde göreceğiz hem kendisini hem firmasını.

Ömer Aydın inanılmaz sıcakkanlı, sektörde uzun süreler edindiği tecrübeleri başkalarıyla paylaşmaktan çekinmeyen harika birisi. Çok sık uğrayamadığı Kozyatağı’ndaki butik dükkanında bu hafta sonu şans eseri tanışma fırsatı buldum. Tanıştığım gün sohbetine doyamadım, ikinci gün tekrar geldim :) Kreatif kimliğini oluşturmuş ve emin adımlarla ilerleyen bir firması var. Umuyorum ilerleyen zamanlarda daha farklı yerlerde göreceğiz hem kendisini hem firmasını.
@sinplayer Kozyatağı sizlerin sayesinde misyonunu devam ettiriyor, burası kahve içip kahve sohbeti yapabileceğiniz ender yerlerden, şu anda en azından bir süre sadece eğitim ve atölyelerde açık olacak, her ziyaretimde haber vermeye çalışacağım.

🙏

Grup al indirimi ile bombe ve nensebo aldım, iyikide almışım keşke daha çok alıp vakumlatsaymışım, çok beğendim ellerinize sağlık. İnşallah yakın zamanda gene bir Etiyopya indirimi olur gene alırız malum şu günlerde 70-80 tl ye 250 gr bu kalitede pek seçenek kalmadı.

Demlemelerimde origami,kalita ve v60 kullanıyorum, öyle detaylı tarifleri pek aklımda tutamıyorum yaşlılıktan olsa gerek :) timemore slim s değirmenimde 22/24 klik arası öğütüyorum, 94-95 derece arıtma suyu kullanıyorum buzdağı çok aradım çevremde bulamadım :) tüm ekipmanlarımda kullandığım kahve oranının 2/3 katı 30-45 saniye ön demleme yapıyorum. Origami ve kalitada genelde tek yada iki döküşte v60 da ise genelde üç parça halinde dönüşleri bitiriyorum, her üç ekipmanımdada demleme süresi çekirdeğin yapısına göre değişsede 3 dk yı geçmiyor 2.5 larda bitiyor. Neden bu kadar uzun yazdım derseniz, dostlar hepimiz iyi bir fincan kahve içmek için çabalıyoruz ne bir yarış içindeyiz nede jüriye kendimizi gösterme gayretindeyiz, illa bu kişi 2.35 de bitiriyor acayip hoş bir fincan çıkıyormuş diye kendinizi heba etmeyin herkesin damak zevki farklı önemli olan sizin hoşlanmanız, sabah sabah çok güzel bir bombe demledim o yüzden ağzımın tadı yerinde :) teşekkür ederim ellerinize sağlık tekrardan @Ömer Aydın

@Ömer Aydın Ömer bey iyi gunler, web sitenizde etiyopya gedeb worka hem filtre hem espresso kavrum icin stok yok ve sonraki kavurma tarihi 30 Mart gorunuyor, bu hafta ici bu kahvelerden kavuracak misiniz? 22 Mart gibi bir kavrum olucaksa ozellikle espressoda cok iyi olan worka ihtiyacim var 😊

@Ömer Aydın Ömer bey iyi gunler, web sitenizde etiyopya gedeb worka hem filtre hem espresso kavrum icin stok yok ve sonraki kavurma tarihi 30 Mart gorunuyor, bu hafta ici bu kahvelerden kavuracak misiniz? 22 Mart gibi bir kavrum olucaksa ozellikle espressoda cok iyi olan worka ihtiyacim var 😊
Maalesef bu hafta İstanbul'dayım kavrum yok, 30 Mart'a girebilirsiniz veya bu hafta stoklarla sınırlıyız:)

Bugün şekerli Türk Kahvesi dışında kahve içmeyen misafirime. Guji gigesayı sade şekilde demledim. Ön yargılıydı yaparken ama çok beğendi. J-Max 85 klikte 8 gram kahve 60 g su kullandım. 2.55 gibi demlemeyi bitirdim. Süre biraz uzadığı için fazla çözünme şekerli bir tadı öne çıkardı sanıyorum.

Worka 8 Mart şimdi demledim ve yazınızı gördüm - telepati mi var aramızda bilemiyorum ama bu durum çok oluyor (hepsini yazmıyorum elbette). Kozyatağı'ndaki filtre değişimi gelmiş hiç oraya girmedim, hayat su aldım, seramik v60, 94C, 2:45 dolgun şeftali tadı, asiditeyi daha da artırabilirim ama denge noktasından şaşmadıkça artık keyfe keder, afiyet olsun...

Damo'yu lütfen daha bekleyiniz :)
Hayat su aceleyle bulabildiğim o olduğu için almıştım ama PH 8 ve tavsiye etmiyorum, biraz önce Sırmakeş aldım, tavsiye ederim, değerlere bakınca da özellikle PH Sırmakeş'de 6.9 ile çok iyi sonuç aldık.

Geri