Ömer Bey, sizin kırmızı paketler alıştığımız diğer kavurucularınkinden daha ince ve daha çabuk yıpranıyor gibi hissettiriyor. Acaba bir yanılsama mı bendeki?
ipeksi dokusundan öyle...
Ömer Bey'in paketler kaliteli bence.
Ömer Bey, sizin kırmızı paketler alıştığımız diğer kavurucularınkinden daha ince ve daha çabuk yıpranıyor gibi hissettiriyor. Acaba bir yanılsama mı bendeki?
seramik ise 4-5 döküş plastik ise 2 döküş öneriyorum, blooming hariç. Saka denemedim ama sırma ile iyi sonuçlar alıyordum eskiden, bunları güncellemem gerekebilir...Teşekkür ederim. Damoyu 2. haftasından itibaren denemeye başlarım en erken. Onun için de bir tarif bekliyorum ama, youtube'da sadece cold brew tarifiniz var.
Evde Saka su Köyceğiz kaynağını kullanıyorum. Deneyimlediniz mi hiç, sizin kavrumlarınızla uyuşabilen bir su mudur, önerir misiniz?
Worka'da döküş sayısı öneriniz nedir? Ben genelde Kasuya yöntemini kullanıyorum çünkü hario olmayan (güral-kütahya-escobarista tipi) V60 demleyicimin kanalları aşağı kadar inmiyor:
Genelde 22/350 demliyorum ve 56gr blooming, 140gr-210gr-280gr-350gr şeklinde 5 döküş yapıyorum aralarda 45sn bekleyerek. 3.30-3.45 gibi bitiyor demleme. Filtre de cafec traditional bu arada.
İç kaplaması (evoh-coex) daha az malzeme ile daha fazla bariyer sağladığından daha az gramajlı paketlerdir.Ömer Bey, sizin kırmızı paketler alıştığımız diğer kavurucularınkinden daha ince ve daha çabuk yıpranıyor gibi hissettiriyor. Acaba bir yanılsama mı bendeki?
Teşekkür ederim. Damoyu 2. haftasından itibaren denemeye başlarım en erken. Onun için de bir tarif bekliyorum ama, youtube'da sadece cold brew tarifiniz var.
Evde Saka su Köyceğiz kaynağını kullanıyorum. Deneyimlediniz mi hiç, sizin kavrumlarınızla uyuşabilen bir su mudur, önerir misiniz?
Worka'da döküş sayısı öneriniz nedir? Ben genelde Kasuya yöntemini kullanıyorum çünkü hario olmayan (güral-kütahya-escobarista tipi) V60 demleyicimin kanalları aşağı kadar inmiyor:
Genelde 22/350 demliyorum ve 56gr blooming, 140gr-210gr-280gr-350gr şeklinde 5 döküş yapıyorum aralarda 45sn bekleyerek. 3.30-3.45 gibi bitiyor demleme. Filtre de cafec traditional bu arada.
Teşekkürler. Kuzeyden suyu İzmir'de bulamam. Hayat'ın hangi kaynağı (Adana-İzmir-Sakarya) tavsiye ettiğiniz?Evde damacana saka su kullanıyoruz ile uzun süre demlemeler yaptım. Sakanın hem ph hemde içerik olarak kahveye pek uygun olmadığını görüp değiştirdim. Kahveyi kuzeyden veya hayat su ile yapıyorum. Coffeenutz ın kahvelerini kuzeyden ile demlediğimde çok daha güzel sonuçlar aldım. Denemenizi tavsiye ederim.
Kuzeyden su getir den almıştım. Belki sizde de olabilir. Hayat için de Şekerpınarı olanı kullanıyorum şuan. 7,55 Ph seviyesinde.Teşekkürler. Kuzeyden suyu İzmir'de bulamam. Hayat'ın hangi kaynağı (Adana-İzmir-Sakarya) tavsiye ettiğiniz?
Merhaba @igorcirpanovic Ulusal'dan Damo'yu ekleme düşüncem vardı, şimdi ekledim, bunu espresso için de kullanabilirsin, yüksek basınçta da iyi sonuç veriyor.Omer Bey, worka espresso yorumunu da grup al’a ekleme sansiniz var mi? Hemen Guatemala ile birlikte alayim kendilerini![]()
@sinplayer Kozyatağı sizlerin sayesinde misyonunu devam ettiriyor, burası kahve içip kahve sohbeti yapabileceğiniz ender yerlerden, şu anda en azından bir süre sadece eğitim ve atölyelerde açık olacak, her ziyaretimde haber vermeye çalışacağım.Ömer Aydın inanılmaz sıcakkanlı, sektörde uzun süreler edindiği tecrübeleri başkalarıyla paylaşmaktan çekinmeyen harika birisi. Çok sık uğrayamadığı Kozyatağı’ndaki butik dükkanında bu hafta sonu şans eseri tanışma fırsatı buldum. Tanıştığım gün sohbetine doyamadım, ikinci gün tekrar geldimKreatif kimliğini oluşturmuş ve emin adımlarla ilerleyen bir firması var. Umuyorum ilerleyen zamanlarda daha farklı yerlerde göreceğiz hem kendisini hem firmasını.
Maalesef bu hafta İstanbul'dayım kavrum yok, 30 Mart'a girebilirsiniz veya bu hafta stoklarla sınırlıyız@Ömer Aydın Ömer bey iyi gunler, web sitenizde etiyopya gedeb worka hem filtre hem espresso kavrum icin stok yok ve sonraki kavurma tarihi 30 Mart gorunuyor, bu hafta ici bu kahvelerden kavuracak misiniz? 22 Mart gibi bir kavrum olucaksa ozellikle espressoda cok iyi olan worka ihtiyacim var![]()
Tamamdır teşekkürler, iyi çalışmalarMaalesef bu hafta İstanbul'dayım kavrum yok, 30 Mart'a girebilirsiniz veya bu hafta stoklarla sınırlıyız![]()
Hayat su aceleyle bulabildiğim o olduğu için almıştım ama PH 8 ve tavsiye etmiyorum, biraz önce Sırmakeş aldım, tavsiye ederim, değerlere bakınca da özellikle PH Sırmakeş'de 6.9 ile çok iyi sonuç aldık.Worka 8 Mart şimdi demledim ve yazınızı gördüm - telepati mi var aramızda bilemiyorum ama bu durum çok oluyor (hepsini yazmıyorum elbette). Kozyatağı'ndaki filtre değişimi gelmiş hiç oraya girmedim, hayat su aldım, seramik v60, 94C, 2:45 dolgun şeftali tadı, asiditeyi daha da artırabilirim ama denge noktasından şaşmadıkça artık keyfe keder, afiyet olsun...
Damo'yu lütfen daha bekleyiniz![]()