• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Ege Bölgesinde yaşıyorsanız Pirsu öneririm. Ben bombe Natural ve Refisa'da Pirsu + Beypazarı soda ekleyerek ppm'i 65 - 70 seviyesine çektigimde kahvelerden çok verim aldım diger sular sönük kalmıştı denemenizi tavsiye ederim.

Nensebo'nun profili bana bu sefer biraz daha farklı geldi. Daha önceki paket daha meyvemsiyken 08.03 kavrumunu ilk denememde resmen sıcak çikolata içtim. Hoşuma gitmedi değil ama önceki meyvemsiliği daha çok arıyordum. Şimdi kahve biraz daha açıldı, farklı tatlar geldi ama yine de çok meyvemsi değil. Eski paketi daha çok sevmiştim ama bakalım bu paket ileriki günlerde nasıl değişecek.

Son düzenleme:
Nensebo'nun profili bana bu sefer biraz daha farklı geldi. Daha önceki paket daha meyvemsiyken 08.03 kavrumunu ilk denememde resmen sıcak çikolata içtim. Hoşuma gitmedi değil ama önceki meyvemsiliği daha çok arıyordum. Şimdi kahve biraz daha açıldı, farklı tatlar geldi ama yine de çok meyvemsi değil. Eski paketi daha çok sevmiştim ama bakalım bu paket ileriki günlerde nasıl değişecek.
+1
ben de kendi demleme şeklimi değiştirip durdum bu histen dolayı,bunu duyduğuma sevindim :)

Yirgacheffe Aricha aeropress de 3 reçete denedim sürekli sönük kaldı hissi vardı. 2 seferdir Clever da 15/250 Hoffman usulü yapıyorum. Limonlu draje andıran, dengeli, akıp giden bir bardak çıktı.

Bugün Coffeenutz Kozyatağı Şubesine uğradım Ömer Bey ile tanışma fırsatım oldu. Gerçekten çok sıcak karşıladı. Samimiyeti ve misafirperverliği de kahve kavurmasu gibi çok başarılı. Guatemala Maragogype filtre yorumunun da tadına bakma şansım oldu. Mutlaka o kahveden de alacağım. Ben mğrdüm eriği tadı aldım. Sektörde böyle iyi niyetli insanların sayısı umarım artar. Daha önce de Coffeenutz dan kahve alırken içim rahattı ama Ömer Bey ile tanışınca cidden kahve tutkusunu gördüm.

Pek büyütememişiz sanki @Ömer Aydın hocam :( Görmeyenler için linki bırakayım tekrar, sayaç işliyor. Gesha var Damo var meraklısına :)
bi tane aricha gibi nispeten f/p seçenek eklenmesi lazım ki (100tl altı) paket büyüsün..

Yirgacheffe Aricha aeropress de 3 reçete denedim sürekli sönük kaldı hissi vardı. 2 seferdir Clever da 15/250 Hoffman usulü yapıyorum. Limonlu draje andıran, dengeli, akıp giden bir bardak çıktı.
Ters metot
Çift filtre
18gr, 80c, Buzdağı
CMD 27 klik
50gr bloom 3 kez ileri/geri hafif karıştır,
200gr'a tamamla 3 kez ileri/geri karıştır.

Bu şampiyon reçetesiyle 250 gr Aricha ilk paketi bitirdim, kötü fincan almadım Aeropress'te.

Ters metot
Çift filtre
18gr, 80c, Buzdağı
CMD 27 klik
50gr bloom 3 kez ileri/geri hafif karıştır,
200gr'a tamamla 3 kez ileri/geri karıştır.

Bu şampiyon reçetesiyle 250 gr Aricha ilk paketi bitirdim, kötü fincan almadım Aeropress'te.
Aricha’yı henüz açmadım deneyeceğim bu şekliyle. Ben de nenseboyu tamamen aeropress ile tükettim reçete farklı düz metot 15/250 ve 85 derece su ile bloom sırasında şiddetli 15 sn karıştırma tüm suyu ekleyince de ileri geri hafif 1-2 karıştırmada güzel sonuçlar aldım. Sanıyorum genel olarak aeropress için 80-90 derece arası hatta 80 civarı ideal. V60 gibi 90 üstünde iyi sonuç alamama oranı artıyor

8 mart kavrumlu worka filtreyi dün açtım. Kuru kokuda şeftali ve baharat aromaları buram buram. Demleme sırasında da son 2 döküşte kahve yatağından güzel güzel kokular yayıldı. Şeftali notası kuru kokuda, damaktakine göre daha baskın geldi bana. Damakta baharat notası şeftalinin biraz önündeydi. Blooming dahil 5 döküşlü Kasuya yöntemi ile demledim. 22/360 (56-140-210-280-360) oran. Su Saka Köyceğiz, sıcaklık ilk döküş 95 derece, filtre traditional, demleyici seramik v60. Döküş araları 45sn. 3. dk'da son döküşe başladım ve 4. dakikada demleme bitti. Gayet aromatik ve keyifli bir fincan oldu. Emeğinize sağlık @Ömer Aydın . (y)

Sevgili arkadaşlar, bu ayki 10 günlük İstanbul çıkartmamın sonuna yaklaşıyorum, haftasonu Kozyatağı’ndayım, finca var migos var :) sohbetin yanında le nez du cafe’yle oynaması bonus :)

Hepinizi beklerim.

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya-Sidamo Damo
Kavurma Tarihi: 08.03.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 3.25

Damo cidden çok güzel bir çekirdek ancak kavrulması güzel ellerde olduğu zaman tıp ki nutz da olduğu gibi.Daha önce yoğun şarabımsı tatlar acılığa geçiş yaptığı damolar da içtim .Ancak bu tecrübemde böyle bir sıkıntı yaşamadım tertemiz canlı bir fincan elde ettim. Kokusu zaten kendine çeken bir kahve.Emeğinize sağlık hem grup etkinliği hemde bu güzel kahve için.

Nensebo gerçekten müthişti. Ananas tadını hem aeropresste hem switch'te çok baskın biçimde aldım. Şimdi sıra Guji'de fakat neredeyse 100 gram harcamama rağmen bir türlü tadım notalarını ortaya çıkartamadım. V60 için gooseneck kettle'ım olmadığından -ki dolayısıyla bilgi, becerim de sıfır- özellikle aeropress için tarif arıyorum. James Hoffmann'ın 11 gramlık metodu bu sefer pek istediğimi veremedi bana. Sanırım yıkanmış ve natural işlenmiş kahve çekirdekleri olması dolayısıyla aradaki farka adapte olamadım. Tarif önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum. :)

Geri