8 mart kavrumlu damoyu 28'ine kadar bekletmeyi ben de çok isterdim... Kahve paketlerini koyduğum dolabı her açışımda damonun kokusu yayılmaya başladı 10-12 gün sonunda. Ben de 25'inde açıp dönüşümlü tüketiyorum, o kokuya dayanamadım. V60'ta tek döküşten 5 parçalı döküşe kadar farklı farklı demlemeler yaptım. Hepsinde de ufak nüans farklılıklarla birlikte muazzam fincanlar elde ettim. Kokusuyla bütünleşik çok güzel bir deneyim sunuyor bu kahve. Her yudumda mor tatlar alıyorum, gözümde mor rengi canlanıyor yani. Mor meyveler, koyu kırmızı meyveler, orman meyveleri. Hatta dayanamadım az önce aeropress ile de denedim. Ters yöntem G50 32 klik, suyu tek seferde dök, bolca dipten karıştır. 1:20 gibi tekrar 10 sn karıştır, 1:40ta ters çevir 2 2:05 gibi bitir. 13 gr kahve 200 ml 86⁰C su. Sonuç? Yine muazzam. Aeropress ile daha iyi recetelerle daha güzel fincanlar da alınabilir alelade bir şey uydurdum ve gayet keyifli bir sonuç aldım. Eğer kıyabilirsem bitmeden bir de cold brew denemek istiyorum.