• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Ömer bey selamlar,

Damo için japanese olarak nasıl bir oran demleyebiliriz sizce?

Kolaylıklar dilerim.
Japanese-Iced hemen her kahvemizde ama özellikle damo gibi filtrede de iyi sonuç aldıklarımızda hayli keyifli bir yöntem.

Oranı değiştirmenize gerek yok sadece koyacağınız suyun yarısını buz olarak kullanın (örnek 1:16 yerine 1:8 buz + 1:8 su)

Gigesa natural her ne kadar sönük kaldıysa Aricha ve Shantawene bir o kadar güzel çıktı. Özellikle Aricha bildiğiniz limonata, o kadar keyifli. Shantawene malumunuz tıkanıyor; ama yine de hiçbir acılık gelmiyor fincana. Pürsu ve Nestle Pure Life çok iyi sonuçlar verdi bu iki kahve için. Bir Etiyopya grup indirimi olursa bu sefer Worka kovalamaya çalışacağım :) Bu arada Guatemala hiçbir şekilde düz kahveden öteye gidemedi benim için de.

Kavurucu: CoffeeNutz
Çekirdek: Damo
Demleme Yöntemi: V60-Iced
Öğütüm: CMD 23
Kahve Miktarı: 15gram
Su Miktarı: 120ml 88°+120ml buz
Toplam Süre: 1'35"
Oran: 1/16

Ben neredeyse soğuk kahveden hiç hoşlanmıyordum fakat bu akıllı japon insanlarımızın bulduğu yöntem sıcak havalarda kurtarıcı niteliğine bürünüyor. Gayet keyifli, ağzı burnu yormayan ve keyifli bir kahve ortaya çıkarttı. Belki sıcak su sıcaklığını artırmam veyahut öğütümü küçültmem kahveyi bir tık daha açabilir.

Senden daha risksiz, her alımda aynı kalite ve standart, kahvelerinden nasıl demlersen demle aroma çıkan yok be Nutz :)

Gigesa natural her ne kadar sönük kaldıysa Aricha ve Shantawene bir o kadar güzel çıktı. Özellikle Aricha bildiğiniz limonata, o kadar keyifli. Shantawene malumunuz tıkanıyor; ama yine de hiçbir acılık gelmiyor fincana. Pürsu ve Nestle Pure Life çok iyi sonuçlar verdi bu iki kahve için. Bir Etiyopya grup indirimi olursa bu sefer Worka kovalamaya çalışacağım :) Bu arada Guatemala hiçbir şekilde düz kahveden öteye gidemedi benim için de.
Guji Gigesa Natural'i ben de deneye deneye bitirdim, istediğim lezzeti yakalayamadım. Aricha dediğiniz gibi yoğun limon kokulu, hoş ve ferah bir kahve.

Dostlar selam elimde 15 lira indirim kodu var bugün veya yarın son sanırım. Stoklarım ötürü sipariş veremeyeceğim, sipariş verecek olan varsa dm atabilir en azından işinize yarasın az da olsa :)

Dostlar selam elimde 15 lira indirim kodu var bugün veya yarın son sanırım. Stoklarım ötürü sipariş veremeyeceğim, sipariş verecek olan varsa dm atabilir en azından işinize yarasın az da olsa :)
Merhaba. Aynı şekilde benim de yarın sona erecek olan ve kullanmadığım kod var. Kullanmak isteyene verebilirim ben de.

Senden daha risksiz, her alımda aynı kalite ve standart, kahvelerinden nasıl demlersen demle aroma çıkan yok be Nutz :)
katılıyorum. Süpriz yumurta çıkmıyor hiç. daha önceki neyse o. Bu kadar tutarlı kavurabilmek ;
Çok teşekkür ederim dostlar, iki şeyi belirtmem gerek:

1 - Zaten işin en zor kısmı bu
2 - Bu konuda %100'e yaklaşmaya çalışıyorum, orada değilim ama hedefim yakınlarına varmak. Nitelikli kahvecilikte bu hiç kolay değil. Sadece kendim kavurmamın da, ikawa'da 20 parti denememin de çözüm olmadığının farkına vardım, tüm süreçlerinin de yönetilmesi gereken, tasarımsal bir durum var ama niyeti bozduk geleceğiz oralara... Yapanlara helal olsun!

Son düzenleme:
Shantawane'yi 14.5 g/235 ml oranla,
G50 42 klik öğütüm, 95 derece Korusu kullanarak Tchibo'nun küçük dripper'ında Melitta Gourmet kahverengi kağıt kullanarak demledim. 35 sn blooming'le başlayan demleme 2.40'ta bitti, tek döküş yaptım.
V60'la yaptığım demlemelerden daha lezzetli bir kahve oldu diyebilirim. Melitta'nın kahverengi Gourmet ve beyaz Original kağıtlarını yeni aldım, Clever'da kullanorım diye düşünmüştüm ama sanırım dripper'da kullanacağım. Çok kaliteli kağıtlarmış.

Shantawane'yi 14.5 g/235 ml oranla,
G50 42 klik öğütüm, 95 derece Korusu kullanarak Tchibo'nun küçük dripper'ında Melitta Gourmet kahverengi kağıt kullanarak demledim. 35 sn blooming'le başlayan demleme 2.40'ta bitti, tek döküş yaptım.
V60'la yaptığım demlemelerden daha lezzetli bir kahve oldu diyebilirim. Melitta'nın kahverengi Gourmet ve beyaz Original kağıtlarını yeni aldım, Clever'da kullanorım diye düşünmüştüm ama sanırım dripper'da kullanacağım. Çok kaliteli kağıtlarmış.
Alacam sonunda şu tchibo küçük dripperı ama fuzuli masraf diye erteliyorum hep. :D

Arkadaşlar, birkaç haber vereyim:

- Kavrum tarihi 1 ayın üstüne çıkan birkaç paket Geisha, Fincamigos ve Peru'yu %40 indirim ile anasayfada kahveler altında "outlet" (daha iyi isim önerisine açığım) bağlantımızda bulabilirsiniz, bu fırsatı kaçırmayın derim çünkü bunlarda hala iş var: Outlet Kahveler
- Yeni Sucafina'ları yarın 12'de sakince tatmayı planlıyorum, sosyalden duyurusunu yapmayacağım ama yarın katılmak isteyen olursa beklerim yabancı değilsiniz:) Gelmeden 02322342912 den de arayabilirsiniz...
- Karataş atölyemiz çekirdek alımları hariç artık sadece Cumartesi'leri açık ama iyi ki de açık diyeceğimiz etkinliklere az kaldı diyerek heveslendireyim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bir kaç haber vereyim:

- Kavrum tarihi 1 ayın üstüne çıkan bir kaç paket Geisha, Fincamigos ve Peru'yu %40 indirim ile anasayfada kahveler altında "outlet" (daha iyi isim önerisine açığım) bağlantımızda bulabilirsiniz, bu fırsatı kaçırmayın derim çünkü bunlarda hala iş var: Outlet Kahveler
- Yeni Sucafina'ları yarın 12'de sakince tatmayı planlıyorum, sosyalden duyurusunu yapmayacağım ama yarın katılmak isteyen olursa beklerim yabancı değilsiniz:) Gelmeden 02322342912 den de arayabilirsiniz...
- Karataş atölyemiz çekirdek alımları hariç artık sadece Cumartesi'leri açık ama iyi ki de açık diyeceğimiz etkinliklere az kaldı diyerek heveslendireyim.
İzmir'de olsak iyi olurdu şimdi. :)
@HasanSutcu

Selamlar. Kahveler için önerdiğiniz degassing süreleri nedir ?
Bir diğer sorum da Timemore değirmen kullanan arkadaşlar Kolombiya Geisha Honey ve Guatemala Maragogype Washed kahveleri için reçetelerinizi paylaşabilir misiniz ?

Arkadaşlar, bir kaç haber vereyim:

- Kavrum tarihi 1 ayın üstüne çıkan bir kaç paket Geisha, Fincamigos ve Peru'yu %40 indirim ile anasayfada kahveler altında "outlet" (daha iyi isim önerisine açığım) bağlantımızda bulabilirsiniz, bu fırsatı kaçırmayın derim çünkü bunlarda hala iş var: Outlet Kahveler
Gas Free Coffee

Evet degas çoğunda optimum büyük ihtimalle... Paketlemeyi yaparken kokular nefisti, şanslılar için sevindim resmen :)

Hızlı gitti, Kolombiya'lardan birer paket kaldı (y)

Edit: Stok bitti, teşekkürler.

Son düzenleme:
Evet degas çoğunda optimum büyük ihtimalle... Paketlemeyi yaparken kokular nefisti, şanslılar için sevindim resmen :)

Hızlı gitti, Kolombiya'lardan birer paket kaldı (y)

Edit: Stok bitti, teşekkürler.
Cumartesi sipariş verdim, bugün 11'de elime ulaştı. Çok hızlı bir alışverişti :)
geisha honey'i demledim şimdi. şimdilik aromalar ve kokuda bir kayıp yok diyebilirim.
Elinize sağlık @Ömer Aydın bey

Geri