• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Nensebo gerçekten müthişti. Ananas tadını hem aeropresste hem switch'te çok baskın biçimde aldım. Şimdi sıra Guji'de fakat neredeyse 100 gram harcamama rağmen bir türlü tadım notalarını ortaya çıkartamadım. V60 için gooseneck kettle'ım olmadığından -ki dolayısıyla bilgi, becerim de sıfır- özellikle aeropress için tarif arıyorum. James Hoffmann'ın 11 gramlık metodu bu sefer pek istediğimi veremedi bana. Sanırım yıkanmış ve natural işlenmiş kahve çekirdekleri olması dolayısıyla aradaki farka adapte olamadım. Tarif önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum. :)
Guji benim için de hayal kırıklığı oldu V60'ta.

Nensebo gerçekten müthişti. Ananas tadını hem aeropresste hem switch'te çok baskın biçimde aldım. Şimdi sıra Guji'de fakat neredeyse 100 gram harcamama rağmen bir türlü tadım notalarını ortaya çıkartamadım. V60 için gooseneck kettle'ım olmadığından -ki dolayısıyla bilgi, becerim de sıfır- özellikle aeropress için tarif arıyorum. James Hoffmann'ın 11 gramlık metodu bu sefer pek istediğimi veremedi bana. Sanırım yıkanmış ve natural işlenmiş kahve çekirdekleri olması dolayısıyla aradaki farka adapte olamadım. Tarif önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum. :)
Bugün v60 ile iki kez demeleme yaptım ve çok memnun kaldım, klasik kullandığım yöntem ile yaptım.
16 gr çekirdek, 40ml 93 derece su(Suyu zerowater ile sertliğini sıfırlıyorum sonra az miktar kızılay erzincan katıyorum) ile 20sn blooming,ilk döküş 100ml, ikinci döküş 60. sn de 110ml.
Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Bugün v60 ile iki kez demeleme yaptım ve çok memnun kaldım, klasik kullandığım yöntem ile yaptım.
16 gr çekirdek, 40ml 93 derece su(Suyu zerowater ile sertliğini sıfırlıyorum sonra az miktar kızılay erzincan katıyorum) ile 20sn blooming,ilk döküş 100ml, ikinci döküş 60. sn de 110ml.
Afiyet olsun.
Konudan bağımsız zerowater'dan memnun musunuz? Ben ilk defa duydum. 0 ppm'e indirebiliyor mu?

Konudan bağımsız zerowater'dan memnun musunuz? Ben ilk defa duydum. 0 ppm'e indirebiliyor mu?
Evet çok memnunum sertliği sıfır yapıyor, hatta sertliği 4 olduğunda filtreyi değiştirmeyi tavsiye ediyor, ben biraz daha kullanıyorum ama.

Ben de ilk defa duydum, sertliği 0 a indiriyorsa, bunla filtre edilen suyu third Wave Water gibi şeyler ile karşılaştırmak verimli olur mu acaba? Third wave’i çok denemek istiyorum ama saf su temini falan üşendiriyor.

Filtreleri ne kadar gidiyor? @Rookie

Ben de ilk defa duydum, sertliği 0 a indiriyorsa, bunla filtre edilen suyu third Wave Water gibi şeyler ile karşılaştırmak verimli olur mu acaba? Third wave’i çok denemek istiyorum ama saf su temini falan üşendiriyor.

Filtreleri ne kadar gidiyor? @Rookie
Kullanılan suyun kalitesine göre değişiyor, eğer şebeke suyu kullanırsanız 2-3 ay gibi ama ben damacana suyunu kullanıyorum(sertliği 80 civarı) 6-7 ayı geçiyor. Third Wave Water içinde bildiğim kadarıyla mineraller var(mağnezyum sülfat, kalsiyum sitrat ve sodyum) onu kullanacağınız suda saf su olması gerekiyor, kızılay erzincan içindede benzer mineraller var ama tat olarak karşılaştırma yapmadım, denemek lazım.

Meşhur Damo'yu ilk defa demledim diğer Etiyoplardan çok farklı gelmedi iki kat fiyat fazlalığına değeceğini düşünmüyorum :)
Damo geç açılan bir kahve 1 Ay kadar beklemenizi tavsiye ederim.

ağustos toplu alımında aldığım damo’nun bir kısmını buzluğa atmıştım bugün çıkarttım. hala aynı kalmış ilk günkü gibi taze. gözüm kapalı içsem asla kahve bu demezdim, bambaşka bir şey. rom mu desem sıcak şarap mı desem bilemiyorum. herkesin en az bir bardak içmeli farklı bi deneyim.

8 mart kavrumlu damoyu 28'ine kadar bekletmeyi ben de çok isterdim... Kahve paketlerini koyduğum dolabı her açışımda damonun kokusu yayılmaya başladı 10-12 gün sonunda. Ben de 25'inde açıp dönüşümlü tüketiyorum, o kokuya dayanamadım. V60'ta tek döküşten 5 parçalı döküşe kadar farklı farklı demlemeler yaptım. Hepsinde de ufak nüans farklılıklarla birlikte muazzam fincanlar elde ettim. Kokusuyla bütünleşik çok güzel bir deneyim sunuyor bu kahve. Her yudumda mor tatlar alıyorum, gözümde mor rengi canlanıyor yani. Mor meyveler, koyu kırmızı meyveler, orman meyveleri. Hatta dayanamadım az önce aeropress ile de denedim. Ters yöntem G50 32 klik, suyu tek seferde dök, bolca dipten karıştır. 1:20 gibi tekrar 10 sn karıştır, 1:40ta ters çevir 2 2:05 gibi bitir. 13 gr kahve 200 ml 86⁰C su. Sonuç? Yine muazzam. Aeropress ile daha iyi recetelerle daha güzel fincanlar da alınabilir alelade bir şey uydurdum ve gayet keyifli bir sonuç aldım. Eğer kıyabilirsem bitmeden bir de cold brew denemek istiyorum.

8 mart kavrumlu damoyu 28'ine kadar bekletmeyi ben de çok isterdim... Kahve paketlerini koyduğum dolabı her açışımda damonun kokusu yayılmaya başladı 10-12 gün sonunda. Ben de 25'inde açıp dönüşümlü tüketiyorum, o kokuya dayanamadım. V60'ta tek döküşten 5 parçalı döküşe kadar farklı farklı demlemeler yaptım. Hepsinde de ufak nüans farklılıklarla birlikte muazzam fincanlar elde ettim. Kokusuyla bütünleşik çok güzel bir deneyim sunuyor bu kahve. Her yudumda mor tatlar alıyorum, gözümde mor rengi canlanıyor yani. Mor meyveler, koyu kırmızı meyveler, orman meyveleri. Hatta dayanamadım az önce aeropress ile de denedim. Ters yöntem G50 32 klik, suyu tek seferde dök, bolca dipten karıştır. 1:20 gibi tekrar 10 sn karıştır, 1:40ta ters çevir 2 2:05 gibi bitir. 13 gr kahve 200 ml 86⁰C su. Sonuç? Yine muazzam. Aeropress ile daha iyi recetelerle daha güzel fincanlar da alınabilir alelade bir şey uydurdum ve gayet keyifli bir sonuç aldım. Eğer kıyabilirsem bitmeden bir de cold brew denemek istiyorum.
Japanese Cold Brew dene daha iyi oluyor :)

#2021 world aeropress champion recipe:

18 gr kahve, double filtre, 80 C, inverted
öğütüm ayarı için şampiyon comandante 27 klik verdi
50 gr blooming 10 sn.
0.10-0.15 : 3 kez ileri geri nazikçe karıştır
0.15-0.30 : 200 grama tamamla
0.50 : 3 kez ileri geri nazikçe karıştır
1.00 : fazla havayı at, kapağı tak
1.40-2.00 press..

yarışma kahvesi yıkanmış guatemala..

Forumda hatırladığım kadarıyla @nuclearmoonrise 'ın paylaşmış olduğu bu tarifle oldukça güzel bir bardak aldım. Biraz da aeropress'in doğası gereği berrak bir bardak olmadı fakat yoğun gövdeli kahve sevenler natural gujiyi bir de böyle denesinler. Ömer Bey'e de hem kahveler hem ilgileri için teşekkür ediyorum.

Damo bekleyince çok acayip oldu. Bugün 27. günü. Kuru kokusu bile değişti. Kırmızı meyveler sardı kahveyi. Tadı şahane oldu. Bugüne kadar içmeyip pakete bugün başlasaymışım iyiymiş 😀 olsun, böyle de iyi. Elinize sağlık @Ömer Aydın

Damoları Geishaları alan arkadaşların paketleri küçük kalmasın diye düşündüm.

Büyüyen Paketlere, Etiyopya Yirgacheffe Aricha ekledim.

Son 4 Gün

Hayırlı olsun 😁

@Ömer Aydın Damo'nun 250 g satışı durdu mu? 100 g ve 1 kg seçeneklerinde sonraki kavrum tarihli sipariş verilebiliyorken 250g seçeneğinde her halükarda tükendi diyor?
Yanlışlık olmuş tüm sonraki kavrulma tükendi olacaktı, onu düzelttim, bu kahve sonlara yaklaştı, bundan sonra sadece mevcut stoktan satış olacak, bugün kavrulacak stoğu şu anda açtım.

Şuanda da sadece 250 g mevcut kavrum satışa açık diğer tüm gramaj ve tarih seçenekleri tükendi görünüyor. Tekrar kontrol etmenizde fayda var.
Evet şu anda sadece bugün kavrulacak mevcut stok ve büyüyen paketler için ayırdığım bir miktar var

Geri