• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Merhabalar,

Yepyeni bir Grup-Al kampanyası ile karşınızdayız: Büyüyen Paketler!

Dün sabah biraz fiyatlı da olsa gerçekten denemeniz gerektiğini düşündüğüm Kolombiya ve Guatemala Sucafina kampanyası iadelerini sizleri arayıp açıklama ile birlikte yapmaya başlamıştım ve açıkçası sanki elinizden bayram şekeri geri alınıyormuş gibiydi ve ikinci aramamdan sonra aklıma bu fikir geldi - ben de dayanamadım diğer kahveleri gönderdim elbette:)

Mevcut kampanya üzerinden anlatırsam:

150G kahve satın alıyorsunuz ki bu da fiyatı uygun ve cazip ama bu sefer öncekilerden farklı olarak herhangi bir miktarı yakalayamasak da ben bu kahveyi size gönderiyorum yani 1 adet bile alınsa iade yok!

Peki sizin bundan faydanız bu kadar mı derseniz - işte orada işler güzelleşiyor.

Alım artıkça sizlere her aşamada daha fazla kahve gönderiyorum.

- 50 pakete geldiğimizde paketlerin tümü artık 150G değil 175G
- 150 pakete geldiğimizde paketlerin tümü artık 175G değil 200G
- 200 pakete geldiğimizde paketlerin tümü artık 200G değil 225G olarak gönderiliyor.

250G olabilir miyiz? Artık ona da yolda karar veririz...

Kahveler, Sucafina bağlantıları ile birlikte şunlar:

Kolombiya Geisha
Kolombiya Fincamigos
Guatemala Maragogype Washed
Guatemala Maragogype - Espresso Yorumu

Bunlar çok özel kahveler ve denemeniz gerektiği konusunda ısrar ediyorum:)

Hayırlı olsun!
@Ömer Aydın Bey, geçenlerde size en yakın zamanda deneyeceğime dair söz vermiştim ve kampanyayı da görünce #28141 numaralı sipariş ile 2 tane aldım Marogogype Espresso yorumu kahvesinden :) Çok merak ediyorum. Bu arada kavrum tarihinin 6 nisan olması benim gibi elinde bol miktarda kahvesi olanlar açısından iyi oldu diye düşünüyorum. O tarihe kadar ekleme de yapabilirim kahve durumuna göre. Kolay gelsin.

@Ömer Aydın Bey, geçenlerde size en yakın zamanda deneyeceğime dair söz vermiştim ve kampanyayı da görünce #28141 numaralı sipariş ile 2 tane aldım Marogogype Espresso yorumu kahvesinden :) Çok merak ediyorum. Bu arada kavrum tarihinin 6 nisan olması benim gibi elinde bol miktarda kahvesi olanlar açısından iyi oldu diye düşünüyorum. O tarihe kadar ekleme de yapabilirim kahve durumuna göre. Kolay gelsin.
Özellikle vakit verdim hem herkesin kahvesi bol hem ben İstanbul'dayım diye ve ayrıca başı yavaş ama sonrası üssel ilerleyecek gibi bir durum da var, bakalım ;)

Öncelikle Toplu alımda topu atsak bile, kahvelerimizi gönderdiğiniz için teşekkür ederiz.

Büyüyen Paket sistemi güzel bir düşünce olmuş. Böylece kampanyadan herkes faydalanabilecek.

Öncelikle Toplu alımda topu atsak bile, kahvelerimizi gönderdiğiniz için teşekkür ederiz.

Büyüyen Paket sistemi güzel bir düşünce olmuş. Böylece kampanyadan herkes faydalanabilecek.
+1
Teşekkürler Ömer Bey.

1 Mart kavrum tarihli Damo'yu bugün açtım. 90°C sıcaklık, 15:240 oran, 2:30 süre ile demledim. Fermente tat, şurubumsu gövde, üzüm notası, bitişte hafif ve hoş bir çikolatamsı nota aldım, keyifli bir bardaktı.
Şimdi bu hâlinden zevk aldım. Hâl böyleyken, süreyi düşürerek daha tatlı bir bardak almaya çalışayım mı, yoksa böyle devam mı edeyim, öneriniz var mı?

Son düzenleme:
arkadaşlar coffenutztan siparişte kararsız kaldım,bana asiditesi yüksek (Kenya kahvelerine yakın bir tatta) bir çekirdek önerirmisiniz (V60)

1 Mart kavrum tarihli Damo'yu bugün açtım. 90°C sıcaklık, 15:240 oran, 2:30 süre ile demledim. Fermente tat, şurubumsu gövde, üzüm notası, bitişte hafif ve hoş bir çikolatamsı nota aldım, keyifli bir bardaktı.
Şimdi bu hâlinden zevk aldım. Hâl böyleyken, süreyi düşürerek daha tatlı bir bardak almaya çalışayım mı, yoksa böyle devam mı edeyim, öneriniz var mı?
Damo'da en etkili parametre degas süresi diye düşünüyorum hocam.
Dolayısıyla reçete ile oynamak yerine zamanla çok daha lezzetli çıktılar alacağınızı düşünüyorum.
Nitekim ben 40. günde zirveye ulaştığına şahidim damo'nun 😋

Bkz. Daha önce Damo için yazmış olduğum yorum

arkadaşlar coffenutztan siparişte kararsız kaldım,bana asiditesi yüksek (Kenya kahvelerine yakın bir tatta) bir çekirdek önerirmisiniz (V60)
Etiyopya Shantawene, Etiyopya Worka, Kolombiya Geisha Honey ilk akla gelenler...

Bir paket büyüyen Geisha Honey aldım umarım büyür, büyütelim arkadaşlar :)
Hep beraber büyüteceğiz bu çocuğu arkadaşlar haydi bakalım :)

@Ömer Aydın bey selamlar. 8 mart kavrumlu worka filtre ve damo için bekleme sürelerini ve v60 demleme önerilerinizi rica etsem? :)
Worka 8 Mart şimdi demledim ve yazınızı gördüm - telepati mi var aramızda bilemiyorum ama bu durum çok oluyor (hepsini yazmıyorum elbette). Kozyatağı'ndaki filtre değişimi gelmiş hiç oraya girmedim, hayat su aldım, seramik v60, 94C, 2:45 dolgun şeftali tadı, asiditeyi daha da artırabilirim ama denge noktasından şaşmadıkça artık keyfe keder, afiyet olsun...

Damo'yu lütfen daha bekleyiniz :)

Worka 8 Mart şimdi demledim ve yazınızı gördüm - telepati mi var aramızda bilemiyorum ama bu durum çok oluyor (hepsini yazmıyorum elbette). Kozyatağı'ndaki filtre değişimi gelmiş hiç oraya girmedim, hayat su aldım, seramik v60, 94C, 2:45 dolgun şeftali tadı, asiditeyi daha da artırabilirim ama denge noktasından şaşmadıkça artık keyfe keder, afiyet olsun...

Damo'yu lütfen daha bekleyiniz :)

Teşekkür ederim. Damoyu 2. haftasından itibaren denemeye başlarım en erken. Onun için de bir tarif bekliyorum ama, youtube'da sadece cold brew tarifiniz var. :)

Evde Saka su Köyceğiz kaynağını kullanıyorum. Deneyimlediniz mi hiç, sizin kavrumlarınızla uyuşabilen bir su mudur, önerir misiniz?

Worka'da döküş sayısı öneriniz nedir? Ben genelde Kasuya yöntemini kullanıyorum çünkü hario olmayan (güral-kütahya-escobarista tipi) V60 demleyicimin kanalları aşağı kadar inmiyor:
Genelde 22/350 demliyorum ve 56gr blooming, 140gr-210gr-280gr-350gr şeklinde 5 döküş yapıyorum aralarda 45sn bekleyerek. 3.30-3.45 gibi bitiyor demleme. Filtre de cafec traditional bu arada.

Bu konudaki düşüncelerimde değişiklikler var aslında, özellikle sabah 1 aylık fincamigos ve şimdi içtiğim 2 aya yakın geisha honey böyle söylüyor... Zannediyorum bu yeni kırmızı paketlerimizin iç kaplaması ve valf eski paketlere göre daha başarılı.

Kesinlikle çekirdek olarak, paketinde ve içinde hava olmaması için mümkünse havasını boşaltarak saklayın, güneş görmesin, mümkünse nemsiz ama soğuk ortamda bulunursa daha da dayanır. Ben de paketlerin bir sonraki baskısında bu tavsiye edilen süreyi yenileyeyim.
Ömer Bey, sizin kırmızı paketler alıştığımız diğer kavurucularınkinden daha ince ve daha çabuk yıpranıyor gibi hissettiriyor. Acaba bir yanılsama mı bendeki?

Geri