• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili @raistlin
5'li bundle'dan satın almıştım, paketi açtığımda daha önce bahsettiğin mektubunla karşılaşmayı bekliyordum ama kutudan mektup çıkmadı 🤔
Filtrelerin kullanımına ilişkin notlarını merak ediyordum açıkçası 😕

Selam, bir tanesine not koymayı unutmuş olmalıyız. Bana yazarsanız hemen dijital halini göndereyim Utku Bey :) Çok detaylı değil, hemen ilk bakışta filtre farklarını anlatan bir mektup bu, detaylı tarif ya da tam kullanım senaryoları içermiyor.

Dün TH-1 (Light Roast) ile 10 Mart kavrumlu La Cabra - El Salvador Finca Santa Rosa demledik @turkalpmd ile (vakumlu ve dondurucudaydı) , akıştan hiç ödün vermedi maşallah, çok aromatik bir sonuçla karşılaştık.

@raistlin önceki demlemelerime göre daha fazla yağ geçirdiğini düşünüyorum, filtrenin inceliğinden kaynaklı olabilir mi? Kötü bir şeymiş gibi algılamadık, içimi muazzamdı.

24g dose
365,1 yield
1.39 TDS

%21,15 ext

Afiyet olsun! :) Güzel bir nokta, şöyle açıklayalım.

Geçirgenlik ve yoğunluk arasında genellikle ters bağ kuruyor arkadaşlar zihinlerimiz. İnce kağıtların çok daha hızlı ve çok daha fazla madde geçirir yapıda olabileceğini düşünebiliyoruz. Burada baz almamız gereken daha çok kağıt dansitesi(yoğunluğu). Tabii tek faktör bu değil, aynı zamanda krepe yapısı da çok etkili.

TH-1'in daha az sediment ve yağ geçirmesini bekleyebiliriz. Kontrollü akış, yoğun aroma, ve kağıt dansitesi - krepe yapısıyla temiz fincan vaadi buradan ileri geliyor. :)

Şimdi hario filtre yerine bunu almak mı daha iyi?

Ekşi tatlar sevmeyen ve V60'a yeni başlayacak olan ben, bu yeni filtrelerden hangisini tercih etsem daha iyi olur?

Şimdi hario filtre yerine bunu almak mı daha iyi?

Ekşi tatlar sevmeyen ve V60'a yeni başlayacak olan ben, bu yeni filtrelerden hangisini tercih etsem daha iyi olur?

Merhaba,

Öncelikle kahve ve kavurma tercihinizi kendi beğeninize göre yapmalısınız. Parlak, sitrik asiditece yoğun bir kahveyi öğütmeniz, tekniğiniz, suyunuz ve filtreniz tabi ki daha dengeli bir hale getirebilir ama geceyi gündüz yapamaz. :) Tam tersi de geçerlidir.

Filtrelerin avantajı stabil, hızlı ve bazı oynamaları yapıp aynı kahveden farklı farklı enteresan sonuçları çıkarabilmesidir.

Benim tavsiyem omni-roast(her yönteme uygun) ve/veya Amerika kahveleriyle başlayıp Traditional ve TH-2 filtrelerinden seçmeniz olacaktır en hızlı ve kafa karıştırmayan yönlendirmeyle.

Sevgiler.

Birkaç tane denemelik hediye gönderilen abaca ve traditionali denemedim ancak şunu söyleyebilirim.

Hız ve stabilite anlamında Hario 40'lı ve TH-3 kapışır. Hario filtrenin ucundan kahvenin daha iyi aktığını görüyorum, TH-3'te bu kadar stabil olmayabiliyor fakat hız konusunda burun farkıyla TH-3 önde olabilir. TH-1 için belirgin bir gözlemim yok fakat ince öğütümde gayet de tıkanıyor. TH-2 baktığınız zaman daha yavaş ama onun da kullanılacak yeri vardır elbet. Gerçi onu kullanmaya biraz korkuyorum ama olsun.

Şu aralar genel olarak Hario 40'lı ve TH-3 kullanıyorum. Elimdeki 2.5 paket Hario 100'lüyü bir daha kullanacağımı sanmıyorum. Olağanüstü durumlar için saklayabilir ya da peçete yapabilirim kendisinden. Çünkü aylardır aldığım acılığı ona bağlıyorum...

Birkaç tane denemelik hediye gönderilen abaca ve traditionali denemedim ancak şunu söyleyebilirim.

Hız ve stabilite anlamında Hario 40'lı ve TH-3 kapışır. Hario filtrenin ucundan kahvenin daha iyi aktığını görüyorum, TH-3'te bu kadar stabil olmayabiliyor fakat hız konusunda burun farkıyla TH-3 önde olabilir. TH-1 için belirgin bir gözlemim yok fakat ince öğütümde gayet de tıkanıyor. TH-2 baktığınız zaman daha yavaş ama onun da kullanılacak yeri vardır elbet. Gerçi onu kullanmaya biraz korkuyorum ama olsun.

Şu aralar genel olarak Hario 40'lı ve TH-3 kullanıyorum. Elimdeki 2.5 paket Hario 100'lüyü bir daha kullanacağımı sanmıyorum. Olağanüstü durumlar için saklayabilir ya da peçete yapabilirim kendisinden. Çünkü aylardır aldığım acılığı ona bağlıyorum...

tikanma mevzusunda benim deneyimim; eski 40li hariolar th3 e gore daha hizli. 22 klikte th3 tikandi ve ben eski 40li hario ile boyle bir sorun* yasadigimi pek hatirlamiyorum.

*sorun - her demlememde 2-3 kez spin yaparim. standart demleme akisi ile bahsedilen ogutme araliginda tikanmayacagi anlamina gelmektedir.

tikanma mevzusunda benim deneyimim; eski 40li hariolar th3 e gore daha hizli. 22 klikte th3 tikandi ve ben eski 40li hario ile boyle bir sorun* yasadigimi pek hatirlamiyorum.

*sorun - her demlememde 2-3 kez spin yaparim. standart demleme akisi ile bahsedilen ogutme araliginda tikanmayacagi anlamina gelmektedir.
Klasik Trad. olan cafec'i deneyin TH-3 ten daha hızlı eski hario 40 lıya o rakip olur.

Th3 ile ilgili bende aynı deneyimi yaşadım.

Selamlar Arkadaşlar,

Güzel bir haber vereyim. Tin Coffee online satışa açıldı: www.tincoffee.net

Cafec ve Delter ürünleri an itibariyle online olarak satışta!

Online satış için ayrıca bir duyuru yapacağım zaten. Hızlıca ilk duyuru buradan olsun istedim.

SÜRPRİZ: Cafec ürünlerinden tek paket filtre dahi satın alınsa bu hafta Kahve Kulübü'nden herkese Sample Filtre Set online satışa açılışın jesti için hediye! :)

Selamlar Arkadaşlar,

Online satış için ayrıca bir duyuru yapacağım zaten. Hızlıca ilk duyuru buradan olsun istedim.

SÜRPRİZ: Cafec ürünlerinden tek paket filtre dahi satın alınsa bu hafta Kahve Kulübü'nden herkese Sample Filtre Set online satışa açılışın jesti için hediye! :)
Harika haber!

Selamlar Arkadaşlar,

hayırlı olsun Togay. Delter malzemeleri satışı olacak mı? misal altta filtreyi oturttuğumuz plastik hazne gibi. Benzeri Aeropress için var mesela.

delter üst kapak kayıp benimde. bizim kız sanırım onu çöpe attı :(

Geri