• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
40lı filtreler son kampanyada alınanlardan mı?
Son kampanya ile alan arkadaşlardan cafec standart ile karşılaştıran varsa yorumunu merak ediyorum. Şuan elimde bolca filtre olduğundan cafec filtreleri daha sonra denemeyi düşünüyorum.

Yok, daha önce ayrı olarak almıştım ben.

2 Gündür Filtreleri deniyorum ve İlk İzlenimlerim şu şekilde:

TH-1: Hızlı ama TH-3 kadar değil. Fincandaki Aroma çok yüksek direk kahveyi fincana aktarıyor.
TH-2: TH-1 ve TH-3 e göre en yavaşı diyebilirim daha çok gövde ve tatlılığı arttırıyor süre TH-1 ve 3 e göre daha uzun.
TH-3: Filtreler arasındaki en hızlısı Asiditeyi ve Floralligi çoşturuyor. Florallik ve Asidite sevenlerin tartışmasız direk tercih etmesi gereken filtre ve çok hızlı oldukça ince ögütüme olanak tanıyor.
ABACA: TH-2 ye göre hızlı TH-3 e göre yavaş daha çok TH-1 ayarında bir hıza sahip. Daha Soft ve Tatlı bir fincan ön plana çıkarıyor

Bu sonuçlar değişebilir tamamen kendi görüşüm aynı anda aynı çekirdeklerle bir test metodu uygulamadım. Farklı çekirdeklerle amatör bir ev baristası olarak kişisel tecrübelerimi aktarmaya çalıştım ilerleyen zamanlarda fikrim değişebilir belki ama ilk izlenimlerim bu şekildeydi.

Ben de iki gündür Traditional ve Abaca'yı kullanıyorum, henüz TH serisinin paketleri açmadım... Abaca şüphesiz özel bir ürün ancak beni daha mutlu eden Traditional olanlar, yani 5'li arasındaki en 'düz' filtreler oldu... Akış çok rahat ve tutarlı, ilk ve son döküşlerdeki spinlere rağmen henüz hiç tıkanma ya da ön görülenden uzun demleme süresiyle karşılaşmadım, bana mısın demiyor keratalar! Doğrusu Hario 40'lıların son partileriyle aralarında çok fark var... Umarım bu çizgiyi bozmazlar...

Ben de iki gündür Traditional ve Abaca'yı kullanıyorum, henüz TH serisinin paketleri açmadım... Abaca şüphesiz özel bir ürün ancak beni daha mutlu eden Traditional olanlar, yani 5'li arasındaki en 'düz' filtreler oldu... Akış çok rahat ve tutarlı, ilk ve son döküşlerdeki spinlere rağmen henüz hiç tıkanma ya da ön görülenden uzun demleme süresiyle karşılaşmadım, bana mısın demiyor keratalar! Doğrusu Hario 40'lıların son partileriyle aralarında çok fark var... Umarım bu çizgiyi bozmazlar...

Denizhan Ağabey Selam,

İlgini çekeceğine inandığım için detay vereyim Abaca için. Olabildiğince sustainable Abaca filtreler. Kısmi ağaç selülozundan kısmi abaca liflerinden üretiliyor. Kompozisyonun ağaç kısmı FSC sertifikalı bir ormanlaştırma projesinden geliyor, sürdürülebilir üretimin bir parçası ve gereği olarak. Abaca lifleri de filtrelere hem elastikiyet hem de çok daha yüksek dayanım kazandırıyor. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim açısından Abaca'nın bu tarz güzel bir değeri de var. :)

Denizhan Ağabey Selam,

İlgini çekeceğine inandığım için detay vereyim Abaca için. Olabildiğince sustainable Abaca filtreler. Kısmi ağaç selülozundan kısmi abaca liflerinden üretiliyor. Kompozisyonun ağaç kısmı FSC sertifikalı bir ormanlaştırma projesinden geliyor, sürdürülebilir üretimin bir parçası ve gereği olarak. Abaca lifleri de filtrelere hem elastikiyet hem de çok daha yüksek dayanım kazandırıyor. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim açısından Abaca'nın bu tarz güzel bir değeri de var. :)
Selam Togaycım;
Evet Abaca'lar, çok iyi filtre kağıtları olmalarının yanında tam da bahsettiğin özellikler nedeniyle özel ürünler, ben de yukarıda 'özel' derken bu yönlerini kastetmiştim, vurgulaman çok iyi oldu! (y)(y)

Fiyat olarak en ulaşılabilir olan versiyonun da iyi performans göstermesi, tedariğin devamının sağlanması açısından da çok önemli. Nihayetinde en çok satılan bu ürün olacak ve Hario filtreye gerçek alternatif de (piyasada yerleşmesinin sağlanması açısından) aynı fiyat aralığındaki ürün olabilir sadece.

foruma girmeyince güzelim bundları kaçırıyormuşum. :) merakla beklediğim cafec TH filtreler elime geçince yorumlarımı paylaşırım. teşekkürler.

Son düzenleme:
Fiyat olarak en ulaşılabilir olan versiyonun da iyi performans göstermesi, tedariğin devamının sağlanması açısından da çok önemli. Nihayetinde en çok satılan bu ürün olacak ve Hario filtreye gerçek alternatif de (piyasada yerleşmesinin sağlanması açısından) aynı fiyat aralığındaki ürün olabilir sadece.

Hakkın var Furkan. Traditional filtreyi performansı da düşünüldüğünde şu fiyatıyla çok dengeli bir konuma oturtmaya çalıştık.

Öte yandan, işin bir de nitelik boyutu var ki en uygun fiyatlı olmasına rağmen Traditional filtre bile bu anlamda çok kuvvetli ve stabil. Abaca ve TH serisi ise bambaşka sürdürülebilir, etik, performans ve fincan değerleri sunuyor :)

Sevgili @raistlin
5'li bundle'dan satın almıştım, paketi açtığımda daha önce bahsettiğin mektubunla karşılaşmayı bekliyordum ama kutudan mektup çıkmadı 🤔
Filtrelerin kullanımına ilişkin notlarını merak ediyordum açıkçası 😕

Pandemi sürecinde 50 defa bana kargo getiren ve her seferinde zamanında ulaştıran Yurtiçi Kargo'cuğum bu sefer başaramadı. Sabahtan beri kahve içmek için filtreleri bekliyordum :D

Abaca ile traditionalin arasındaki fark nedir ?

Bende iki gündür TH-3 filtre kağıtını deniyorum. Öncesinde kullandığım 100'lü geniş paket içerisinde olan Hario filtrelere kıyasla gözle görülür şekilde daha iyi ! Naturel bir Etiyopya çekirdeğiyle yaptığım bir demlemede 3.55 dakikayı buldu :unsure: Fakat Hario ile neredeyse 5 dakikayı buluyordu. 😂

Abaca ile 4 kere deneme yaptım farklı kahveler kullanarak. Tek döküş, 2 döküş, 4-5 döküş gibi teknikler kullanarak 18 clickte öğütülmüş 16 gram kahve kullandım tüm denemelerde. Tek döküş olan 2:20 diğerleri 2:50-3:15 arasında bitti. Baştan sona hiç tıkanma olmadı filtrede. Normal filtrelerle bu sürelere ancak 24-25 click ile ulaşabilirdim sanırım. Oldukça hoşuma gitti filtreler, korkmadan reçete deneyebileceğiz artık.

Bundle-2 tercih etmiştim. Probador Serra Negra kahve çekirdeğini aynı değişkenlerle TH-1-2 ve 3 ile demledim. Hario 100'lü bol paketteki filtreleri kullanırken Commandante 21 ve 22. adımlarda demlemeler yapıyordum. Bu filtreleri kullanırken kademeyi 20'ye çektim. 92-93 derece su, 15-240 oran, Saka su ve 40-100-100 şeklinde demleme yaptım.

Peşinen şunu söylemeliyim ki, paketlerin üzerinde yazan demleme vaatleri (aroma-temiz fincan, gövde-tatlılık vs.) kesinlikle gerçekçi.

TH-3 ile yaptığım demleme 3 dakikanın altında bitti ve hiçbir acılığın olmadığı, notaların hissedildiği hakikaten dengeli olarak tanımlayabileceğim bir fincan çıktı.

TH-2 esasında bir Brezilya kahvesi demlediğim için en umutlu olduğum filtreydi. Sonuçta ortada çikolata, karamel notalarının olduğu gövdesi keyifli bir çekirdek vardı. Demleme 3 dakikanın biraz üzerine çıktı. Ancak fincanda hiçbir acılık yoktu. Gövdesi ön planda, tadım sonrası damakta kalan ama sertliğin damağı yormadığı bir fincandı. Açıkçası bir Güney Amerika kahvesinden ne bekliyorsam onu almamda çok yardımcı oldu.

TH-2'den sonra TH-1 ile demleme yapmak istemedim. Çünkü bu filtreleri alırken kafamda çekirdeklerin yöresine göre bir paylaşım yapmıştım. Bir Etiyopya için TH-2 (gövde-tatlılık) kullanmam TH-1 (aroma-temiz fincan) kullanırım, aynı şekilde bir Brezilya için de TH-1 çok iş görmez, diyordum. Yine de denedim. TH-1 en ince filtre. V60'ı ısıtmak için döktüğüm suyu 1-2 saniye içinde aldı alttaki bardağa aktardı. Akışı çok hızlı fakat demlemenin sonlarına doğru yavaşlıyor ama bu kesinlikle tıkanma değil. Çünkü akış sabit bir hızla devam ediyor. TH-1'i çok uzattım. Çünkü gönderiyi onunla demlediğim kahveyi içerken yazıyorum ve kesinlikle harika. Gövdesi hafiflemiş, ne acılık ne ekşilik var. Tertemiz bir kahve oldu. Sanırım kahvenin kalanını bu filtreyle tamamlayacağım.

Kısacası ben çok memnunum. Alırken ilk başta çok kahve heba ederim, alışmam epey süre alır diye düşünüyordum ama öyle olmadı. Şüphesiz ileride filtreler üzerinde hâkimiyet arttıkça, değişkenlerle daha cesur ve mantıklı bir şekilde oynayabilirim. Aynı çekirdeğin bardaklara bu şekilde farklı lezzetlerle yansıyor oluşu kahveyi daha eğlenceli bir hâle getirdi.

Dün TH-1 (Light Roast) ile 10 Mart kavrumlu La Cabra - El Salvador Finca Santa Rosa demledik @turkalpmd ile (vakumlu ve dondurucudaydı) , akıştan hiç ödün vermedi maşallah, çok aromatik bir sonuçla karşılaştık.

@raistlin önceki demlemelerime göre daha fazla yağ geçirdiğini düşünüyorum, filtrenin inceliğinden kaynaklı olabilir mi? Kötü bir şeymiş gibi algılamadık, içimi muazzamdı.

24g dose
365,1 yield
1.39 TDS

%21,15 ext

Th 2 de hiçbir kahvem 3.30 altına inmedi ama filtrelerden mi kahvelerden mi hep agzım da böyle tatlı bir asidite bırakıyor öncekiler gibi floral tatlar la acılık hiç olmuyor valla değişik bir filtre

Geri