Bundle-2 tercih etmiştim. Probador Serra Negra kahve çekirdeğini aynı değişkenlerle TH-1-2 ve 3 ile demledim. Hario 100'lü bol paketteki filtreleri kullanırken Commandante 21 ve 22. adımlarda demlemeler yapıyordum. Bu filtreleri kullanırken kademeyi 20'ye çektim. 92-93 derece su, 15-240 oran, Saka su ve 40-100-100 şeklinde demleme yaptım.
Peşinen şunu söylemeliyim ki, paketlerin üzerinde yazan demleme vaatleri (aroma-temiz fincan, gövde-tatlılık vs.) kesinlikle gerçekçi.
TH-3 ile yaptığım demleme 3 dakikanın altında bitti ve hiçbir acılığın olmadığı, notaların hissedildiği hakikaten dengeli olarak tanımlayabileceğim bir fincan çıktı.
TH-2 esasında bir Brezilya kahvesi demlediğim için en umutlu olduğum filtreydi. Sonuçta ortada çikolata, karamel notalarının olduğu gövdesi keyifli bir çekirdek vardı. Demleme 3 dakikanın biraz üzerine çıktı. Ancak fincanda hiçbir acılık yoktu. Gövdesi ön planda, tadım sonrası damakta kalan ama sertliğin damağı yormadığı bir fincandı. Açıkçası bir Güney Amerika kahvesinden ne bekliyorsam onu almamda çok yardımcı oldu.
TH-2'den sonra TH-1 ile demleme yapmak istemedim. Çünkü bu filtreleri alırken kafamda çekirdeklerin yöresine göre bir paylaşım yapmıştım. Bir Etiyopya için TH-2 (gövde-tatlılık) kullanmam TH-1 (aroma-temiz fincan) kullanırım, aynı şekilde bir Brezilya için de TH-1 çok iş görmez, diyordum. Yine de denedim. TH-1 en ince filtre. V60'ı ısıtmak için döktüğüm suyu 1-2 saniye içinde aldı alttaki bardağa aktardı. Akışı çok hızlı fakat demlemenin sonlarına doğru yavaşlıyor ama bu kesinlikle tıkanma değil. Çünkü akış sabit bir hızla devam ediyor. TH-1'i çok uzattım. Çünkü gönderiyi onunla demlediğim kahveyi içerken yazıyorum ve kesinlikle harika. Gövdesi hafiflemiş, ne acılık ne ekşilik var. Tertemiz bir kahve oldu. Sanırım kahvenin kalanını bu filtreyle tamamlayacağım.
Kısacası ben çok memnunum. Alırken ilk başta çok kahve heba ederim, alışmam epey süre alır diye düşünüyordum ama öyle olmadı. Şüphesiz ileride filtreler üzerinde hâkimiyet arttıkça, değişkenlerle daha cesur ve mantıklı bir şekilde oynayabilirim. Aynı çekirdeğin bardaklara bu şekilde farklı lezzetlerle yansıyor oluşu kahveyi daha eğlenceli bir hâle getirdi.