M
mimds
Guest
Bu kulüp ve Togay yüzünden yan tarafa Kahverengi Çatı Dul Kahvesever Erkek Hocamlar Kulübü kuracağız galiba
Bekar Erkekler Olarak Ziyarete geliriz aradaBu kulüp ve Togay yüzünden yan tarafa Kahverengi Çatı Dul Kahvesever Erkek Hocamlar Kulübü kuracağız galiba
Siz de Yeşil Çatı İlelebet Bekar Kalmaya Mahkum Erkek Hocamlar Kulübü kurun, acayip dayanışma içine gireriz... yalnız bu işin sonu iyi olmayabilir tabiiBekar Erkekler Olarak Ziyarete geliriz arada![]()
Muhasebeden aldigim zarfi direk @raistlin togaya vericem togayida tembihlicem hediye verdik desin die zarfida dusurdum die eve gidicemBu kulüp ve Togay yüzünden yan tarafa Kahverengi Çatı Dul Kahvesever Erkek Hocamlar Kulübü kuracağız galiba
Derneği kurma aşamasına gelirsek olan Togaya olacak bence...Italya'ya mı kaçar nereye gider bilmem artıkMuhasebeden aldigim zarfi direk togaya vericem togayida tembihlicem hediye verdik desin die zarfida dusurdum die eve gidicem![]()
Ben v60 için baya ince öğütmeye başladım 40'lıyla bile kahve yatağındaki su zor bitiyor hatta bitmeden kaldırıyorum dripperı 2.55 civarı. Ama en azından 100lüye göre yamuk yumuk akmıyor. Cafec'e ben de illa ki geçeceğim ama bakalım ne zaman...
Bro seni evlendirirsek halay başı ben olacağımArkadaşlar alemsinizİnanılmaz keyifle okudum tüm muhabbeti. Hepsine yoğunluktan cevap veremiyorum ama neden bekar olduğumu tahmin edersiniz, hanım katlanmazdı herhalde bunca acayip işe
)
Sizler filtrelerin farklı yapılarını keşfettikçe ben mest oluyorum desem yeri midir? Tam yeridir!
Bro seni evlendirirsek halay başı ben olacağım![]()
Artık Takı olarak Cafec Filtre takarızMendil diye TH-3 sallayacaksan neden olmasın cancağzım!![]()
Abaca çok farklı bir filtre mutlaka almanızı tavsiye ederimAbaca filtreyi merak ediyordum. Togay beyin mesajını görünce 3'lü seçkiden alarak Abaca'ya ihanet ettim. Günde 1 fincan içtiğimi düşününce Abaca ile bu sene yollarımız zor kesişir gibi görünüyor
Nitelikli kahvede henüz 1 yılını doldurmamış ve 100'lü bol filtreden başkasını kullanmamış bir ev demleyicisi olarak tecrübeli olanlarımızdan tarifleriyle destek bekliyorum![]()
Standart olanın bile akışı çok iyiAbaca çok farklı bir filtre mutlaka almanızı tavsiye ederim![]()
Abaca'nın Sweetness'ı arttırması mevzusunu çok beğendim 2-3 Defa denedim bariz tatlılığı arttırdığını söyleyebilirim.Standart olanın bile akışı çok iyi
Abaca çok farklı bir filtre mutlaka almanızı tavsiye ederim![]()
Belli standartın üstündeki bir ürünü kötülemek istemem. Zira o ürünü de severek, beğenerek kullanan vardır. O yüzden aşağıda yazacağım bir kötüleme veya karalama değil. Durum tespitidir.
Bean Bros aboneliği ile elime ulaşan Solberg & Hansen'in Las Rocas'ıyla toplam 5 deneme yaptım. Profilini tam olarak tutturamasam da güzel neticeler aldığım oldu. Denemelerim ise hala devam ediyor.
İlk 4 denemeyi hep Cafec TH-3 ile yaptım. Öğütüm ayarını 18 kliğe kadar çektim. Ne akışta bir problem yaşadım, ne de kahvenin karakterine zarar verdiğini düşündüm. Demleme bitişler de 2:20 ile 2:50 arasında gezindi.
Bu sabah Hario 40'lı filtreyi de denemek istedim. Yapısı farklı diye değirmen ayarını yükselttim. Yani daha kalın öğüttüm kahveyi. 20 klikte çektim.
Öncelikle, süre 3:30'ları geçti. Bunu pek problem etmem. Çünkü bu sürelerde de çok iyi kahveler içtim ama filtre tıkandı resmen. V60'ı, su tam bitmeden karaftan almak zorunda kaldım. Tat profili olarak da dümdüz bir kahve çıktı ortaya. Aroma keza hak getire. Biraz da acılık karşıladı beni. Kahvenin tamamını bitiremedim maalesef.
Şunu söyleyeyim: Hario 40'lı filtreden çok iyi neticeler aldığım oldu, muhtemelen bundan sonra da olacak. Ama işimi şansa bırakmak istemediğim zamanlarda kesinlikle Cafec'e müracaat ederim. Hario'yu da karşılaştırma yapmak için kullanırım. İyi netice aldığım kahvelerde onunla devam ederim. Diğer türlü Cafec'ten kolay vaz geçebileceğimi düşünmüyorum.
Son alımdaki v60 filtreler bir öncekilerle aynı, sıkınıtılı...40lı filtreler son kampanyada alınanlardan mı?
Son kampanya ile alan arkadaşlardan cafec standart ile karşılaştıran varsa yorumunu merak ediyorum. Şuan elimde bolca filtre olduğundan cafec filtreleri daha sonra denemeyi düşünüyorum.