• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bütün güzel fırsatların ekonomik duraklamaya girdiğim bu dönemde olması gerçekten çok talihsiz oldu. Yine de hariolarımın bitmeye çok yaklaşması sebebiyle traditional + 80li delter söyledim ben de.

Emeğinize sağlık.

Bugün Krontrop Peru Espinoza Naturel kahvesi ile Hario V60 40 lı ile 4.30 Gördüm Süre olarak 16 Gram Kahvede Moralim nasıl bozuldu anlatamam. İnş Cafec Filtreler İlaç Gibi gelecek inançlıyım bakalım ilk işim Aynı kahveyi test etmek olacak elime ulaşır ulaşmaz :)
Tabikide bende Merak ediyorum Sonucu :) Artık Gına Geldi Tıkanan Parti 40 lı Hariolardan :)

Sadece 40 lı olsa yine iyi, en son japon üretimi geniş poşet 100lu hario filtre kâğıdı aldım, bunda da tutarsizlik var gibi geldi. Psikolojik diyeceğim, kendimi mi şartliyorum diyeceğim ama 4lü dakikaları görmeye başladım🙄

Merakla CAFEC filtrelerin gelmesini ve denemeyi bekliyorum...

Son düzenleme:
Dün kargolarınızın çoğu çıktı arkadaşlar, bugün hepsi tamamlanmış olacak!

Herkese Sevgiler! :)
Merakla bekliyorum, hatta yine heyecanlandım, ama tabiki Comandante kargolandığı anki kadar değil.😃🙏😍

Üç filtre ile deneme yaptım şu ana kadar: Abaca, TH-1 ve TH-3

Üçünü de gerçekten beğendim; kendimce bir sıralama yaptım ama hepsi bittikten sonra net olarak kanaatim oluşur.

ilk izlenimim bu filtrelerin çok keyifli demlemelere imkân tanıyacağıdır.

Teşekkürler @raistlin

Bir de aynı kahveyi beş filtreyle demleyip netice almaya bakacağım. Bakalım ne çıkacak

Bugün Krontrop Peru Espinoza Naturel kahvesi ile Hario V60 40 lı ile 4.30 Gördüm Süre olarak 16 Gram Kahvede Moralim nasıl bozuldu anlatamam. İnş Cafec Filtreler İlaç Gibi gelecek inançlıyım bakalım ilk işim Aynı kahveyi test etmek olacak elime ulaşır ulaşmaz :)
@raistlin TH-3 İle denememi İstemişti gelince bende Gelir gelmez denedim Aradaki Fark 40 lı Hario ile Tam tamına 1 Dakika 5 Saniye. Birebir aynı yöntem ile demleme yaptım aynı oranlar aynı kalınlık. Hario 40 lı Filtrede 4.30 Süren Demleme Cafec TH-3 ile 3.25 Sürdü bu kahve sanırım elimdeki en ama en tıkanmaya müsait çok toz üreten naturel kahve diyebilirim :) Evet Şimdilik 1 de 1 yaptı diğer filtreleride farklı kahvelerle deneyeceğim Fincandaki sonuçta beni çok mutlu etti :)

Çekirdek Peru Espinoza Natural Krontrop
Hario 40 lı Süresi: 4.30
Cafec TH-3 Süresi: 3.25 :)

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    84.2 KB · Görüntüleme: 34
Hario İçin Şu Saatten Sonra Yorumum sanırım şu olacak: Seni hiç sevmedim zaten süt oğlan :)

Bizi Hario Tekelinden Kurtaran @raistlin 'e Teşekkür ediyorum :)

Untitled-1.png
Böyle bir demleme süresiyle bu değerleri veren bir filtre, iyi ekipmanlar ile hayal dünyalarına götürür insanı :D

Biri cafec geleneksel ile hario 40'lıyı deneyebilir mi bir de
TH-3 ile tekrar denedim. Minimum 30 saniye farketti süre. Hario ile 3 dakika civarında biten demlemem bu filtre ile 2:30'a geldi.

Bu filtre ile bir veya iki klik ince öğütmek gerek. Fakat canavar gibi maşallah. Dripper a göbek attır, bana mısın demiyor. Tıkanma vs yaşamadım.

Hario filtrem geleneksel 40'lı. Zaten hep onu kullanmıştım ben.

TH-3 ile tekrar denedim. Minimum 30 saniye farketti süre. Hario ile 3 dakika civarında biten demlemem bu filtre ile 2:30'a geldi.

Bu filtre ile bir veya iki klik ince öğütmek gerek. Fakat canavar gibi maşallah. Dripper a göbek attır, bana mısın demiyor. Tıkanma vs yaşamadım.

Hario filtrem geleneksel 40'lı. Zaten hep onu kullanmıştım ben.

Sorun yaşamamanıza sevindim ancak şu anlık th3 almak aklımda yok. Geleneksel derken cafec'in 55 liralık "traditional" filtresini kastetmiştim.

Geri