Yaklaşık 30-40dk önce tam kahve için suyu kaynatırken filtreler ulaştı elime, ben de deneme heyecanıyla medium roastun th2 olduğu gibi bir yanılgıya kapılıp hemen denedim th2'yi. Normal demleme sürem çok uzayınca sanırım bir sıkıntı var diyip kontrol edince fark ettim aslında dark roast denen versiyonu kullandığımı. Normalde 2.20-2.30 civarı süren demlemem 3 dakikaya ulaştı ama çok ilginç bir şekilde over extraction olmadı hatta gerçekten paket üzerindeki vaate uygun bir şekilde tatlı ve gövdeli çıktı kahve ama aroma olarak herhangi bir kayıp ya da acılık yoktu.
Demlemeden hemen sonra da filtrelerin dokularını teker teker inceledim, Hario filtrelerin hem iç hem dış dokularıyla kıyasladım. Gerçekten doku olarak ciddi fark varmış, özellikle th1'in dokusu diğerlerinden de oldukça farklı hissettirdi. Diğer filtreleri de denedikçe paylaşacağım sonuçları ama şu an sanki bir daha Hario filtreye dönmem kolay kolay gibi duruyor.
Hem filtreleri Türkiye getirdiğiniz hem de deneme paketi için çok teşekkürler Togay Bey
@raistlin.