• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben eve gidemeden dün verdiğim sipariş eve ulaşmış :).

Ekli dosyayı görüntüle 5022

Benim için çok özel bir hediye oldu bu çünkü ilk defa Carbonic Mecaration yöntemi ile işlenmiş bir kahve denemiş olacağım. Bu alışveriş epey ilke şahit oldu sanırım :D. Tekrar her iki hediye için de teşekkür ederim. Şimdi akıllarda bir soru hangi filtreyi önerirsiniz bunun için :).

Abaca :) Risksiz, sancısız. Afiyet olsun Oğuzhan! Sol omzunda beliren extraction meleğini dinleme sakın, tariften şaşma. Böylesi kahveler fazla zorlamada turşu suyu gibi çıkmaya meyilli zira :)

Merhaba @raistlin Togay Bey, ben de 44449 sipariş numarasıyla cafec kervanına katıldım yanına bir de delter press filtresi ekledim. Sample pack paketiyle de tüm filtrelerinizi deneyimleme fırsatı da yakalamış olacağım. Hep hangisini alsam ikileminde kalıyordum:) Online satışa başlamanız da gerçekten iyi olmuş hem bu hem de Tin coffee 3. yılı tekrar kutlu olsun:)

Yaklaşık 30-40dk önce tam kahve için suyu kaynatırken filtreler ulaştı elime, ben de deneme heyecanıyla medium roastun th2 olduğu gibi bir yanılgıya kapılıp hemen denedim th2'yi. Normal demleme sürem çok uzayınca sanırım bir sıkıntı var diyip kontrol edince fark ettim aslında dark roast denen versiyonu kullandığımı. Normalde 2.20-2.30 civarı süren demlemem 3 dakikaya ulaştı ama çok ilginç bir şekilde over extraction olmadı hatta gerçekten paket üzerindeki vaate uygun bir şekilde tatlı ve gövdeli çıktı kahve ama aroma olarak herhangi bir kayıp ya da acılık yoktu.

Demlemeden hemen sonra da filtrelerin dokularını teker teker inceledim, Hario filtrelerin hem iç hem dış dokularıyla kıyasladım. Gerçekten doku olarak ciddi fark varmış, özellikle th1'in dokusu diğerlerinden de oldukça farklı hissettirdi. Diğer filtreleri de denedikçe paylaşacağım sonuçları ama şu an sanki bir daha Hario filtreye dönmem kolay kolay gibi duruyor.

Hem filtreleri Türkiye getirdiğiniz hem de deneme paketi için çok teşekkürler Togay Bey @raistlin.

Yaklaşık 30-40dk önce tam kahve için suyu kaynatırken filtreler ulaştı elime, ben de deneme heyecanıyla medium roastun th2 olduğu gibi bir yanılgıya kapılıp hemen denedim th2'yi. Normal demleme sürem çok uzayınca sanırım bir sıkıntı var diyip kontrol edince fark ettim aslında dark roast denen versiyonu kullandığımı. Normalde 2.20-2.30 civarı süren demlemem 3 dakikaya ulaştı ama çok ilginç bir şekilde over extraction olmadı hatta gerçekten paket üzerindeki vaate uygun bir şekilde tatlı ve gövdeli çıktı kahve ama aroma olarak herhangi bir kayıp ya da acılık yoktu.

Demlemeden hemen sonra da filtrelerin dokularını teker teker inceledim, Hario filtrelerin hem iç hem dış dokularıyla kıyasladım. Gerçekten doku olarak ciddi fark varmış, özellikle th1'in dokusu diğerlerinden de oldukça farklı hissettirdi. Diğer filtreleri de denedikçe paylaşacağım sonuçları ama şu an sanki bir daha Hario filtreye dönmem kolay kolay gibi duruyor.

Hem filtreleri Türkiye getirdiğiniz hem de deneme paketi için çok teşekkürler Togay Bey @raistlin.

Selam Doruk,

Memnuniyetine çok sevindim.

TH-2 filtreyle ilgili isimden dolayı bir önyargı oluşmamalı. Birçok kahvede çok enteresan sonuçlar veriyor nam-ı diğer Dark Roast filtremiz. :)

TH-3, Abaca gibi filtrelerin daha hızlı olduğunu gözlemleyeceksin. Bakalım onlardan çıkan sonuçlar nasıl olacak.

Tavsiyeler verirken sizin deneyimlerinizi sonuna kadar manipüle etmeden teknik detayları verip keşif kısmında olabildiğince özgür olmaya yardımcı olmaya çalışıyorum. Total deneyimimiz esastır paylaşımlarda. :)

Sevgiler,
Togay

Elimde fazlaca hario filtre olduğu için alıp almama konusununda kararsızdım. Sample setin karar vermeyi kolaylaştırıcı bir etkisi varmış😅. Sipariş numaram 44454.

Ben de bugün ilk kez th-2 olanı denedim özellikle koyu bir kavrum seçtim zira hario 40 li ile pek iyi sonuç alamadım.

Filtre görece yavaş ancak tıkanma vs ile değil sadece bilinçli olarak yavaş yapılmış, stabil şekilde akıyor ama akış hızı eski hario40 dan daha düşük.

Biraz demleme parametreleri ile oynamak gerekiyor sanırım 1-2 click kalinlastirip, 2 döküşten 1 döküşe döndüm zira filtrenin eğilimi kahve ve suyu daha fazla bir arada tutmak yönünde. Yani daha kalın öğütmede dahi yeterli dem alınıyor.
Hario da aldığım kavruk tatlar bir miktar geriledi ve normalde kullandığım 30/500 oranımdan daha yüksek bir oran ile 28-29/500 demlememe izin verdi.

Döküş sayısını arttırıp kahve yatağındaki su hacimini düşük tutarak belki farklı sonuçlar da alınabilir diye düşünüyorum.

Elimdeki kahve vasat bir kahveydi bir muzice olur mu :) diye bekledim ama o mucize gerçekleşmedi. Yine de bu kahve özelinde hario dan iyi sonuç verdi diyebilirim.

Abaca ile TH1 arasında kaldım :) ikisini de denemiş birinden öneri var mi? Aromayı arttırmasını istiyorum ama gövdeden çok kaybetmesini istemiyorum.

Abaca ile TH1 arasında kaldım :) ikisini de denemiş birinden öneri var mi? Aromayı arttırmasını istiyorum ama gövdeden çok kaybetmesini istemiyorum.
Abaca Sweetnes'ı Ön plana çıkarıp Aromayı biraz gölgeliyor. Aromayı fincanda daha fazla Hissetmek istiyorsanız çekirdeği ve daha ince ögütümlere gidebilmek istiyorsanız TH-1

Abaca sample'ını henüz açmadım ancak th1 e ben pek ısınamadım. Genel olarak th2 ve th3 kullanıyorum cafec lerden. Th3 ün denge odaklı bir filtre olduğunu söylemişlerdi. Bence soruyu th3 mü abaca mı diye değiştirin :)

@AltayOzger Bazı kahvelerde/demlemelerde olur ya hani aroma çok yoğundur, sanki meyve suyu içiyorsunuzdur, kahveye bile benzemiyordur. İşte o tadı sevmiyorum ben :D Eğer th-1 bunu sağlıyorsa th1 e yönelmeyeyim. aroma ve kahve tadı güzel bir dengede olmalı gövdeden kayıp olmamalı. Ama en iyisi deneyip karar vermek :)

Ben bugün aynı kahveyi hem th2 hem de th1 ile denemiş oldum. Th2'de 3dk'ya gelen tarif th1'le 2.10 civarında bitti. Tat olarak sanki th1'de kısa süren demleme yüzünden aromalar yeterince belirginleşmemişti ama daha ince bir öğütüm ile tekrar deneyip potansiyelini görmek istiyorum. Açıkçası th2 biraz süpriz oldu, dark roast adı olması ve 3 dakikaya ulaşan demleme ile beni germişti ama gerçekten çok lezzetli hoş bir kahve çıkarmıştı. Düşük gövdeli ve asiditesi yüksek bir Kenya'ydı denediğim kahve. th2 kahvenin gövdesini biraz daha tatmin edici bir seviyeye çıkartıp aynı zamanda tatlılığını vurguladı.

Abaca sample'ını henüz açmadım ancak th1 e ben pek ısınamadım. Genel olarak th2 ve th3 kullanıyorum cafec lerden. Th3 ün denge odaklı bir filtre olduğunu söylemişlerdi. Bence soruyu th3 mü abaca mı diye değiştirin :)
Th-3 Bence Denge odaklı değil TH-1 den bile Hızlı bir filtre TH-3. Denge Odaklı Olan Filtre Abaca ve TH-2 :)

En hızlı filtreyi denge olarak kabul etmiyorsunuz ama en yavaş olan th2 nasıl denge oluyorsa :D
TH-2 de şöyle bir olay var evet süre uzuyor ama EXT. Konusunda Daha dengeli kalıyor yani bir Hario 40 lı dan uzun bir demleme sürse dahi fincanda acılık hissetmiyorsunuz bunu Gerekli Ekipmanı olan arkadaşlarda doğruladı ölçüm yaptıklarında onlarda aynı sonuca ulaşmışlar. Bence Filtreler Arasındaki En dengeli olanı Abaca. Biraz Kalın ögütüm isteyen ve çok toz üretmeyen kahveler içinde TH-2 Tercih edilebilir denge ve Gövde arayanlar için.

henüz filtreleri denemedim. elimde çokça 40'lı hario filtre var, tıkanma yapmayanlardan. bitince muhakkak deneyeceğim cafecleri ama isimlendirmelerin çok kötü olduğuna hem fikiriz değil mi?
th-1-2-3, abacca, light roast, dark roast, medium roast vs. gelişmeleri uzaktan takip eden biri olarak kafam karıştı. tabii bunda konsantre olup okumamam da var ama isimlendirmenin amacı bu değil mi zaten? tek kelimeyle ne yaptığını belirtmesi gerekirdi. dark roast olan light roast kavruma da gidiyor aslında, light da öyle, medium zaten orta yolcu derken kendimi 2 bilinmeyenli denklem çözer gibi hissediyorum :D

Geri