• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlk V60 demlememi dün Boxx'dan Ethiopia Hamasho ile yaptım. Eğer almayı düşünen varsa gövdesi orta asiditesi yüksek limon otu üst damakta sürekli ve kahve soğudukça yoğunluğu artıyor. 1 kere v60 demlemiş ve tatmış birine göre fazla özgüvenli oldu ama.. :D

Bugün espresso demleyenler için yararlı olabileceğini düşündüğüm Boxx Cofffe Ethiopia Yaye Microlot Espresso Kavrum kahvenin Lelit PL92t ve Eureka perfetto değirmen ile izlenim ve deneyimlerimi aktaracağım.Öncelikle yaklaşık 15 günlük bir degassing süresinin ardından ilk demlemelerime 95 derece (istenirse yakın olarak bulduğum Comandante m4 click değerini yazabilirim) ince diyebileceğim bir ayar ile 20.2 gram demlemeye başladım.Bu şekilde aldığım sonuç gerçekten kötüydü açıkçası farklı bir kahve olduğu belliydi ama fincan performansı gerçekten kötüydü.Akış stabil çözünmede herhangi bir sorun yoktu.Ondan sonra daha kalın ve 86 derece ile demlemeye başladığımda işte o zaman damakta arkadan karamel ve vanilya notaları artmaya asiditesi dengelenerek fincanın perdeli profili açılıp belirginleşmeye başladı gerçekten çok kompleks bir kahve olduğu daha çok ortaya çıktı.Açıkcası başta kavrum biraz koyu gelmişti ama bu son ayarlamalar ile gerçekten kavurma profilinin kalitesi ortaya çıktı.

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + Yarım Step [20,5]
Çekirdek Miktarı: 41 Gram
Çekirdek:Etiyopya Guji
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:13/10/2022
Su Sıcaklığı:90°C - 92°C
Su:Buzdağı 1,5 Litre
Kavurma Profili:Filtre

Demleme Notları:
Ocağın en küçük gözündeki sorun nedeniye en küçük gözün bir büyüğünde en kısık işe başlayarak ilk kahve hazneye aktıktan sonra en küçük gözde en kısık halde demlemeye devam ederek su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Filtre kavrum bir çekirdeğe göre gövdesi hiç üzmedi hatta demlenen kahvenin üzerine eklediğim suyu biraz daha az tutarsam daha tatminkar olabilir.
Bugünkü çıktıya dair ilk yudumunu aldığımda bitterlik vardı lakin içime uygun bir sıcaklık değildi zaten.Soğudukça filtre kavrumda beklenen o canlı asidite kendisini göstermeye başladı,gerçekten içimi oldukça keyifli bir fincan halini aldı.Ben bu çekirdeğin espresso kavrumunuda denedim,elbette o kavrum daha gövdeli idi ve beğenerek tüketmiştim hatta dün akşam tekrar espresso kavrumu sipariş ettim.Eğer bir kez daha sipariş verirsem konu çekirdeğin filtre kavrumu mutlak suretle sepette olacak.Kesinlikle fiyat/performans çekirdeği.

Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + Yarım Step[20,5]
Çekirdek Miktarı: 38 Gram
Çekirdek:Etiyopya Guji
Kavrum Tarihi:03/10/2022
Su:Buzdağı
Kavurma Profili:Espresso

Demleme Notları:
Ocağın en küçük gözündeki sorun nedeniye en küçük gözün bir büyüğünde en kısık işe başlayarak ilk kahve hazneye aktıktan sonra en küçük gözde en kısık halde demlemeye devam ederek su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Çekirdek ve tadıma geçmeden önce şunu söylemeliyim ki konu çekirdek ile ilk demlemem değil.İlk olarak 1,5 LT Kuzeyden,1,5 LT Buzdağı ve 5 LT Nestle Pure Life ile denemeler yaptım tabi farklı öğütüm ve gramajlar ile.Kahve yatağını düzleştirirken partikülleri sığdırmakta biraz zorlandım ve denleme esnasında da demlenen kahvenin akışı biraz sallantılı idi,çekirdek sanki biraz su tutuyor gibi.Demleme esnasındaki bu sallantıya rağmen yaptığım son demlemede her ne kadar tadım notaları oldukça yuvarlak olsada yinede gövde ve tadsal olarak en tatmin edici fincan bu parametreler ile oldu.Fiyat performans manasında bence şans verilesi bir çekirdek.

Yaye’yi aldım, daha gaz salmasını tamamlamamış. Aeropress’te vasattı fakat Timemore dripper ile (1 dk 90 gr ön demleme, 5:30 gibi bitiş) güzel bir çıktı aldım. Belli belirsiz bir acılık olsa da tatlılık onu bastırmış. Kahveler hakkında tatlı sıfatını çok kullanmam zira bir kahvenin gerçekten tatlı olmasını beklerim, bu kahve öyle çıktı.

Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + Yarım Step[20,5]
Çekirdek Miktarı: 38 Gram
Çekirdek:Kolombiya Risaralda
Kavrum Tarihi:08/11/2022
Su:Buzdağı
Kavurma Profili:Filtre

Demleme Notları:

Tadım Notları: Gerçekten bu çekirdek yüksek gramaj istiyor.Soğudukça gövdesi oturuyor,güzel bir asidite ve canlılığı var.Gerek tadımda gerekse aftertaste’te kakao var ve çok yakışıyor,özellikle gövde ile birleşince kakao içimi çok keyifli hal alıyor.Mokapotta filtre kavrumun böylesi hoş olacağını hiç beklemezdim,gerek Guji gerekse konu çekirdek gerçekten çok başarılı,muhtemelen yarın %15 oranındaki indirim ile bir kaç çekirdek temini daha yapacağım.

Yarın çekirdek gramajını yarım gram arttırarak öğütümüde yarım step kalınlaştırarak deneyeceğim.Bu denemeyi sadece çekirdeğin nasıl bir tepki vereceğini merak ediyorum,eğer konu demlemeden daha iyi bir sonuç elde edemezsem bu demledeki parametreler ile paketi bitiririm.

10x50 gr setten aldım, degassing 5 gün olarak belirtilmiş. Küçük ve zipli paketler çok güzelmiş, kahveleri denemeyi merakla bekliyorum.

Bu sabah V60 ile Kolombiya Bolivar demledim. Gaz salınım bitiş tarihi dündü, bugün dayanamadım açtım yaptım. Kuru koku ayrı bir övgüyü hakediyor, nefis bir öğütüm sonrası kuru kokusu mevcut. (y) Demlemeyi akşam bir kez de Osmotic akış prensibiyle yapacağım çünkü kahve çok taze ve direkt yastık gibi kabardı. Demleme sonrası da lezzetli (ecnebilerin 'juicy juicy' dedikleri tarzda) ve parlak bir çıktı aldım. Reçete şu şekildeydi:

Filtre: Cafec TH-1
Ekipman: Timemore kristal göz 02 plastik
Değirmen: Molent G50 - 36 klik
Oran: 22gr / 352ml
Su Sıcaklığı: 93°C Brita'dan çeşme suyu
70 ml su ile çiçeklendirme + sarsarak spin sonrası 35 sn bekleme, kalan 282ml suyu yavaş ve dairesel (ara ara zigzaglı) tek seferde döküş.
02:30 gibi bitiş

Bu şekilde İstanbulda yarı yarı almak isteyen olursa özelden mesaj atabilir. 535 TL tutuyor toplamda bölüşebiliriz.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2022-11-30 13.17.29.png
    Ekran Resmi 2022-11-30 13.17.29.png
    86.6 KB · Görüntüleme: 156
Ucuz yollulardan hangisini tavsiye edersiniz acaba. 1 kiloluk almayı düşünüyorum. Blend de olabilir.

Selamlar,

Etiyopya Guji’nin hem filtre hemde espresso kavrumunu deneyimlemiş olduğum için tam bir fiyat/performans çekirdeği,belkide bu yılın fiyat/performans çekirdeği.

Ekli dosyalar

• 5366B28B-B1F2-4EC1-B34C-9891FC7882D0.jpeg
    5366B28B-B1F2-4EC1-B34C-9891FC7882D0.jpeg
    88.5 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
Yaye de muhteşem, tatlı ve buram buram meyve...

O kadar övülünce, indirimin son saatlerinde 1 kg Bolivar siparişimi geçtim. Niji’den kalanlarla birlikte bu ayı çıkartır umarım.

O kadar övülünce, indirimin son saatlerinde 1 kg Bolivar siparişimi geçtim. Niji’den kalanlarla birlikte bu ayı çıkartır umarım.

Fiyat / Performans çekirdeği, indirimle de birleşince güzel olmuş.

25.11 kavrumu Yaye'yi biraz önce ilk defa denedim. 10g/160 ml korusu, Hario 01 filtre, CMD ile 23 klik öğütüm, 93 derece Korusu kullandığım demleme 2.20 gibi bitti. Kavurucu 5 gün degassing süresi vermiş ama ben bu kahvenin biraz daha dğnlenmesi gerek diye düşünüyorum. Önde, diğer tatları baskılayan bir bitterlik vardı fakat geride yoğun kokular, aromalar hissediliyor. 1 hafta sonra tahminim çok daha güzel olacaktır.

Geri