• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
25.11 kavrumu Yaye'yi biraz önce ilk defa denedim. 10g/160 ml korusu, Hario 01 filtre, CMD ile 23 klik öğütüm, 93 derece Korusu kullandığım demleme 2.20 gibi bitti. Kavurucu 5 gün degassing süresi vermiş ama ben bu kahvenin biraz daha dğnlenmesi gerek diye düşünüyorum. Önde, diğer tatları baskılayan bir bitterlik vardı fakat geride yoğun kokular, aromalar hissediliyor. 1 hafta sonra tahminim çok daha güzel olacaktır.

Bu kahveyi CMD 22 ve 88° ile 4 döküşte demliyorum. Düşük sıcaklıkta daha iyi sonuç aldım.

Bu kahveyi CMD 22 ve 88° ile 4 döküşte demliyorum. Düşük sıcaklıkta daha iyi sonuç aldım.
Yönteminizi deneyeceğim. Bu arada kavurıcunun sitede ya da burada, kahveleri için reçete önermemesini bir eksi olarak görüyorum.

Costa Rica Tarrazu termik fermante, su tutmayan bir kahve. Cmd ile 22 klik öğtürümle, Hario 01 kağıt kullandığım v60 demlemesinde 2 dk.'da akış bitti. 19-20 kliğe inerek ve sıcaklığı 90'a düşürerek deneyeceğim.

25 g No:1 Blend ve 5 g Sidama takviyesiyle Clever demlemesi yaptım. CMD 32 klik öğütüm, 30/500 oran, 94 derece Korusu, Melitta original filtre ile 4 dk demleme süresiyle çok lezzetli bir kahve elde ettim. No:1 son derece lezzetli ve floral bir blend, tam Clever demlemesi yapıp, terrmosa alıp çalışma ortamında tüketmelik.

Klolombiya bolivar cmd 20 klik öğütüm, 91derece su, üç döküşte 2.25 sürede demleme bitişiyle enfes.

Kavurucu kahve paketlerine 5 gün degassing süresi yazarak bence büyük hata yapmış. 1. Hafta demlediğim kahvelerle 3. Hafta demlediğim kahveler bambaşka. Ekşimsi/isli tatlar yok oldu ve kahvelerin gerçek aromaları yoğun olarak ortaya çıktı. Paket üstündeki bilgiye istinaden 7. Günden itibaren demleme yaparak hem kahveleri israf etmişim, hem de lezzetsiz kahveler içmişim.

Klolombiya bolivar cmd 20 klik öğütüm, 91derece su, üç döküşte 2.25 sürede demleme bitişiyle enfes.

Kavurucu kahve paketlerine 5 gün degassing süresi yazarak bence büyük hata yapmış. 1. Hafta demlediğim kahvelerle 3. Hafta demlediğim kahveler bambaşka. Ekşimsi/isli tatlar yok oldu ve kahvelerin gerçek aromaları yoğun olarak ortaya çıktı. Paket üstündeki bilgiye istinaden 7. Günden itibaren demleme yaparak hem kahveleri israf etmişim, hem de lezzetsiz kahveler içmişim.
Ben bu yüzden neredeyse tüm kahveleri 1 ay kadar dinlendiriyorum.

Ben bu yüzden neredeyse tüm kahveleri 1 ay kadar dinlendiriyorum.
Bir ay bence de çok fazla. Bence açık kavrumlar 2-6 hafta arasında zirvede oluyor, sonra bayatlıyor. Daha koyu kavrumlar için 1 hafta dinlenme yeterli.

Bu durumu Risaralda'da yaşadım. İlk hafta ne yapsam bitter isli tatlardan kurtulamamıştım baya da harcadım tabi kahveden. 16.gününde standart tarifimle demlediğimde kahve şeftali kayısı suyuna dönüştü. Tabi bu durumu son 20 gramda fark etmek üzdü.

25 g No:1 Blend ve 5 g Sidama takviyesiyle Clever demlemesi yaptım. CMD 32 klik öğütüm, 30/500 oran, 94 derece Korusu, Melitta original filtre ile 4 dk demleme süresiyle çok lezzetli bir kahve elde ettim. No:1 son derece lezzetli ve floral bir blend, tam Clever demlemesi yapıp, terrmosa alıp çalışma ortamında tüketmelik.
Bugün bolivar almak için siteye girdiğimde bu mesaj aklıma geldi ve deneme amaçlı blend no 1 aldım.
Sabahları makinede demleyip termosla işe götürmeyi düşünüyorum. :)

Bugün bolivar almak için siteye girdiğimde bu mesaj aklıma geldi ve deneme amaçlı blend no 1 aldım.
Sabahları makinede demleyip termosla işe götürmeyi düşünüyorum. :)
Kahve için çelik değil, seramik kaplama yüzeyli termos kullanıyorum. Çelik, hele ki Stanley değilse kahveyi bozuyor. Stanley çelik termosum 230 ml olduğundan 1 saati görmeden bitiyor ama farklı markalı 500 ml termosum 2. saatte kahvenin tadını bozuyor.

Bolivar uzun zamandır Petra Acme ile birlikte en sevdiğim yıkanmış oldu.

Kahve için çelik değil, seramik kaplama yüzeyli termos kullanıyorum. Çelik, hele ki Stanley değilse kahveyi bozuyor. Stanley çelik termosum 230 ml olduğundan 1 saati görmeden bitiyor ama farklı markalı 500 ml termosum 2. saatte kahvenin tadını bozuyor.
Contigo glaze kullanıyorum seramik kaplama.

Bende stanley kullanıyorum bende ise durum biraz farklı. Ben 2 haftada bir pullycafe ile temizleme yapıyorum yada farklı bir çekirdeğe geçiş yaptığımda. Bu şekilde ben kahvenin tadını 3. Saatte bile aynı alabiliyorum

Bende stanley kullanıyorum bende ise durum biraz farklı. Ben 2 haftada bir pullycafe ile temizleme yapıyorum yada farklı bir çekirdeğe geçiş yaptığımda. Bu şekilde ben kahvenin tadını 3. Saatte bile aynı alabiliyorum
Ben arada 1-2 damla çamaşır suyu damlatıp üzerine su doldurup 1 gece bekletip, sonra güzelce yıkıyorum. Çelik Stanley'i bu şekilde kahveye koku vermeden kullanabiliyorum fakat yine de çelik ve kahve temasını sevmiyorum. Kahve için bence ideali seramik kaplama termos. Uygun fiyatlı çelik termoslar ise daha önceki içeceklerin kokusunu her şekilde kahveye veriyor.

pullycafe dediğiniz hangi ürün acaba link ve nasıl uyguladığınızı açıklayabilir misiniz rica etsem. bende çelik termoslarımda önceki içecekten kalan tatları temizlemek için bir ürün arıyordum.

Geri