Etiyopya oromia için v60 da nasıl bir tarif kullandınız ? Ben de çok beğendim ancak demlemedin sonlarına doğru 20-30 ml kahve süzülüp bardağa inmiyor demlemeye sonlandırıyorum süre çok uzamasın diye.Boxx - Burundi rusenda ve etiyopya oromia çok iyiydi tavsiye ederim
Değirmen: Baratza Encore 18.KademeEtiyopya oromia için v60 da nasıl bir tarif kullandınız ? Ben de çok beğendim ancak demlemedin sonlarına doğru 20-30 ml kahve süzülüp bardağa inmiyor demlemeye sonlandırıyorum süre çok uzamasın diye.
Bir kere sallıyorum aonrasında çok da dokunmak istemiyorum. Acılık falan olmasın diye ancak olmuyor. Aslında cmd ile 23 klik yapıyorum çok ince de değil. Bir dahakine spin sayısını arttırayımDeğirmen: Baratza Encore 18.Kademe
(75 ml 45 sn. Bloom, toplam 2 döküşte demleme 2.50 dakika bitiş.)
Oran: 1/15 345 ml.su 23gr. kahve
Filtre kağıdı: Hario Japon 40'lık
Su Sıcaklığı: 93 derece
Demleme Süresi: 2:50
natural kahve olduğu için toz üretmiştir filtre kağıdının dibinde yapışıyor bu tozlar ve demlemeyi geciktiriyor .dripperı sallayarak yada kaşıkla spin vererek hızlanır demleme diye düşünüyorum kendim öyle demledim birde öğütümü çok ince yapınca toz üretmesi artıyor bana kalırsa bu kahvenin .ben baratza encore ile öğütüyorum toz üretiyor mutlaka.
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...-yapilir-sizin-yonteminiz-nedir.195/post-8899Bir kere sallıyorum aonrasında çok da dokunmak istemiyorum. Acılık falan olmasın diye ancak olmuyor. Aslında cmd ile 23 klik yapıyorum çok ince de değil. Bir dahakine spin sayısını arttırayım
kavrum günleri bugünse eğer 1 gün dinlendirip de kargoluyorlardırHaftasonu verdiğim siparişi bugün kargoya veremediler. Bunu yaşadığım ilk kavurucu, benim açımdan ilk izlenim iyi değil.
kavrum günleri bugünse eğer 1 gün dinlendirip de kargoluyorlardır