• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hazır indirim varken set olanı almak istiyorum bilenler ya da alanlar bilgi verebilir mi? Kavrum tarihleri yakın zamanlı mı gönderiliyor, kavrum tarihlerini göremedim henüz.

Geçen sene bir Kolombiya kahvesi ile tanıştığım bir kahveci idi. O zamanlar çok severek tüketmiştim filtre kahve makinesi ile.

Bir aydır kendilerinden düzenli sipariş veriyorum. Bu seneki ilk denemem Colombia Rio Cafre Honey Process oldu.

Geldiğinde kavruk tarihi 2-3 gün öncediydi. Filtre kahve ve Delonghi öğütücü ile ilk demlememi yaptım ve o günden itibaren 1 haftada bütün paketi tükettim. Bana hitap eden inanılmaz lezzetli bir kahveydi.

O kadar beğendim ki ardından hemen ikinci siparişimi verdim. Yine çok hızlı bir şekilde ertesi gün kapımdaydı ve kavrum tarihi bu kez 1 gün öncesiydi.

Paketi hemen açtım, aynı cihazlar, aynı ayarlar ile demledim ancak çok kötü bir fincan çıktı ortaya. İlk siparişimde aldığım o frenk üzümü ve diğer tatlı aromalar yerini düz kahve tadına bırakmıştı. Üstelik tekdüze, acıya çalan zincir kahvecilerdeki gibi aşırı kavruk bir tat…

Bu arada Timemore C2 siparişim gelmişti. Bir şekilde öğütücüde bayağı ileri gittiğim için bir şekilde verim alırım, bekleme süresi de geçince orurur diye hep bekledim. Ama sonuç hüsran oldu. O ilk siparişimdeki tadı bir daha asla alamadım. Bırakın o tadı almayı, o kahveden 2-3 gömlek aşağıda fincanlar içiyordum. Buraya yazmadan önce v60 setimin, kaz boyunlu kattleıın ve bilimum daha iyi demleme için sipariş verdiğim ekipmanlarımın gelmesini bekledim hakkını tam anlamıyla verebilmek için ancak sonuç değişmedi.

Kısa süre arayla verilen iki sipariş arasında bu kadar fark olmasına hiçbir anlam veremiyorum. Bu noktada hem kavurucunun hem de sizlerin yorumlarını merak ediyorum.

Yine de Boxx tek bir olumsuz deneyim ile silip atabileceğim bir yer değildi benim için. Bu sebeple geçen perşembe biraz çekinerek de olsa bir şans daha vermek istedim ve geç saatte Guetemala Buena Vista siparişimi verdim. Yine sanki evimin altından sipariş vermişçesine haftasonu olmasına rağmen kargom kapımdaydı cumartesi.

Kavrum tarihi yanlış hatırlamıyorsam 01/12 olmalı. İlk fincanı V60 ile demledim yine ve ortaya çok sevdiğim, çarkıfelek meyvesi ve yumuşak, sulu şeftali ile birlikte karamelin dans ettiği, beni fazlasıyla etkileyen çok güzel bir kahve çıktı ilk denemem olmasına rağmen.

30gr kahve 500ml su
60>180>350>500 (döküşler 45 sn de bir)
Timemore C2 24 klik

İki sipariş arasındaki farklılık sonucu kafamda oluşan soru işaretleri bir nebze olsun giderildi böylece ama yine de kendilerine buradan yazarak bir geri bildirimde bulunmak isterim.

Kargo organizasyonunuz ve sipariş süreciniz muazzam, lütfen aynen devam edin diyerek de temenni de bulunayım.

Guetemala Bueno Vista’yı ise ısrarla öneriyorum :)

Bu deneyimin üzerine geçenlerde Colombia Rio için bir şans daha verdim kendilerine ancak beni yine hayal kırıklığına uğrattı.

Benim artık sipariş vermeye hele ki bu fiyatlarla, elim gitmiyor malesef.

Bu deneyimin üzerine geçenlerde Colombia Rio için bir şans daha verdim kendilerine ancak beni yine hayal kırıklığına uğrattı.

Benim artık sipariş vermeye hele ki bu fiyatlarla, elim gitmiyor malesef.
Bende set siparişi verdim, 1 tanesinde ekşimsi bir yoğurt tadı geliyordu sanki paketin içerisinde kalmasından dolayı böyle bir durum olmuş gibi.

Rio Cofre'nin bu kadar tutarsız olduğunu bilmiyordum şansıma aldığım 1 kilonun nasıl bittiğini anlamamıştım. Yeni bir Kenya kahvesi getirmişler hafta sonuna kadar 20% indirimli. Peru Huabal sanırım Kronotrop'un ithal ettiği Peru Huabal. Güzel kahve fantastik notları pek yok ama Türk kahvesi olarak bizim evin favorisi oldu.

Kargom dağıtıma çıkmış degassing dolar dolmaz yazarım:)

Yeni Kenyayı deneyen oldu mu acaba?
4 şubat kavrumlu Kenya ile 2 3 demleme yaptım şimdilik Kenya kahvelerine has o mükemmel asiditeyi aldım fakat bence kahve henüz en iyi seviyesinde değil Bi 5 10 gün onu rahat bırakma kararı aldım şimdilik ziyan etmemek adına. 😂

4 şubat kavrumlu Kenya ile 2 3 demleme yaptım şimdilik Kenya kahvelerine has o mükemmel asiditeyi aldım fakat bence kahve henüz en iyi seviyesinde değil Bi 5 10 gün onu rahat bırakma kararı aldım şimdilik ziyan etmemek adına. 😂
😁Afiyet olsun,şartlar malum,en ideal şartlarda tüketmeye çalışıyorum ben de artık kahvelerimi.teşekkür ederim ✋🏻

Yeni çekirdekler ile birlikte en sevdiğim Colombia-Bolivar da geri dönmüş. :)

Geri