• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ser
Ben arada 1-2 damla çamaşır suyu damlatıp üzerine su doldurup 1 gece bekletip, sonra güzelce yıkıyorum. Çelik Stanley'i bu şekilde kahveye koku vermeden kullanabiliyorum fakat yine de çelik ve kahve temasını sevmiyorum. Kahve için bence ideali seramik kaplama termos. Uygun fiyatlı çelik termoslar ise daha önceki içeceklerin kokusunu her şekilde kahveye veriyor.
amik kaplama termos için fiyat ve performans açısından bir öneriniz var mı acaba?

Ben arada 1-2 damla çamaşır suyu damlatıp üzerine su doldurup 1 gece bekletip, sonra güzelce yıkıyorum. Çelik Stanley'i bu şekilde kahveye koku vermeden kullanabiliyorum fakat yine de çelik ve kahve temasını sevmiyorum. Kahve için bence ideali seramik kaplama termos. Uygun fiyatlı çelik termoslar ise daha önceki içeceklerin kokusunu her şekilde kahveye veriyor.
noooooooo
çamaşır suyu kullanmayın derim. riskli.

pullycafe dediğiniz hangi ürün acaba link ve nasıl uyguladığınızı açıklayabilir misiniz rica etsem. bende çelik termoslarımda önceki içecekten kalan tatları temizlemek için bir ürün arıyordum.
Puly Caff Espresso Deterjanı 900 gr

En basiti bu şekilde diyebilirim. Termosumu temizlemek için 2 gram bir çay kaşığı yetiyor. Sıcak su da 10 15 dk sonra durularsın

ser

amik kaplama termos için fiyat ve performans açısından bir öneriniz var mı acaba?
Contigo Glaze kullanıyorum. Güzel bir iç kaplaması var, kapağı güzel ve termostan içmek rahat, kesğnlikle sızdırmıyor. Fakat izolasyonu anlaşılmaz şekilde zayıf. Kahve zaten 7-8 saat sıcak muhafaza edilip elbette içilmez, bu açıdan sadece kahve amaçlı kullanıyorum.

Son düzenleme:
Ethiopia Yaye (filtre ve espresso) sepette %15 indirimli ve kargo ücreti yok.

İndirimden faydalanıp deneyen herkesi ikiye ayırdığını gördüğüm için merak ettiğimden 1 paket filtre kavrumu Yaye aldım. Dün kavrulmuş, stoğum da var 14-15 gün degas yeterli midir sizce, yoksa daha uzun ya da daha kısa degas de çalışıyor mu?

İndirimden faydalanıp deneyen herkesi ikiye ayırdığını gördüğüm için merak ettiğimden 1 paket filtre kavrumu Yaye aldım. Dün kavrulmuş, stoğum da var 14-15 gün degas yeterli midir sizce, yoksa daha uzun ya da daha kısa degas de çalışıyor mu?
Kavurucu espresso için 5-7 gün dese de, iddialı olmayan tamamen kendi gözlemim üzere, uzun degass istediğini düşünüyorum.

Kavurucu espresso için 5-7 gün dese de, iddialı olmayan tamamen kendi gözlemim üzere, uzun degass istediğini düşünüyorum.
Filtrede tüketmeyi düşünüyorum ve kavurucunun 5 gün önerisini gördüm ben de ama gözüme biraz kısa geldi açıkçası. O zaman 7-8 gün gibi denemeye başlasam uzun bloominglerle falan göreceli olarak rahat izlenebilecek bir yol çizerim gibi gözüküyor.

Peki espresso için filtre kavrum mu tercih etmeli , tavsiyeniz nedir?

bu biraz sizin nasıl sevdiğinizle alakalı. espresso kavruma bal gibi diyip ayıla bayıla içen de var, çekirdeğin potansiyelini öldürmüş, filtre kavrum çok daha iyi diyen de.
Bu soruyu Ethiopia Yaye özelinde sormuştum , sizinde cevabınızı da aynı çekirdek özelinde verdiğinizi umarak filtre kavrum tercih edeceğim bu durumda.

Bu gün 1 ay önce aldığım ve dolapta (+4C) bekleyen filtre kavrumu espressoda denedim lezzet bombası idi.

ben çekirdeği daha önce aldım. 10 gün itibariyle yavaş yavaş içmeye başlayabilirsin

bu biraz sizin nasıl sevdiğinizle alakalı. espresso kavruma bal gibi diyip ayıla bayıla içen de var, çekirdeğin potansiyelini öldürmüş, filtre kavrum çok daha iyi diyen de.
Vallahi espresso kavrumdan o kadar memnun kaldım ki filtre kavrum almaya elim gitmiyor. Pişman olurum diye korkuyorum 😃

Yaye yi mokapot ile deneyen oldu mu ? Mokapot için hangi kavrumu tavsiye edersiniz ?

Klasik limon notalı Ethiyopia kahvelerden yüz çevirmişken 14 Aralıkta satın aldım Ethiyopia Yaye'yi (filtre kavrum) çok iyiydi ne vadettiyse verdi kahve, vakumlamıştım ileride içerim diye bugün aklıma geldi ve çıkardım buzluktan v60 demledim, tekrardan sevdim. Tatlılık ve asidite birbirleriyle dans ediyor biri diğerine galip gelecek derken uzun hoş bir aftertaste size diğer yudumunuza kadar eşlik ediyor. Genellikle içtiğim v60'larda gövde o kadar da öne çıkmazdı ama bu fincanda kremamsılık hissi veren bir gövde var.

Tabi gözler yaşlı, fincan sandığımdan da hızlı bitti, buzlukta ise iki demlemelik kahve var. Ethiyopia Yaye'nin yeni fiyat etiketine göz ucuyla baktıktan sonra iyi zamanlarda iyi kahveler almışız dedirtti. Bu güzel kahve için sağ ol Boxx Coffee!!

Geri