• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Selamlar

Gecen yaz ayindan bu yana ozellikle sicak havalarda aeropress le pratik bir sekilde hazirladigim cold brewlerden cok memnunum
Turk kahvesi veya espresso boyutunda oguterek hazirliyorum Bazen standart cekirdeklerle , cilek ve nane gibi ufak eklentilerle de keyifli fincanlar elde edebiliyorum :)
Buraya hazirladigim videoyu birakiyorum
Oneri ve tarif konusunda fikirlere de acigim Hazir havalar isiniyorken , sizlerin de varsa tarifleriniz guzel olur 😊

Filtre kavrumlar için Comandante ile 16 klik öğütüm, 12/200 oran, 92 derece su, 2 dk bekleme ve 30 sn presleme, 2 defa karıştırma ve ters metot standart demleme parametrelerim oldu diyebilrim. Düz metotta lahvenin demlenmeden akması görüntüsü beni rahatsız ediyor. 🙂

Bugün ilk denememi yaptım. Çok eğlenceli bir alet. Kullanması pek keyifli. Ortaya çıkan kahve de hiç fena değildi. Hoffmann tekniği kullandım. Montag - Copan'ı C3'te 10 klik, 13 grama 200ml 92 derece su ile denedim. Sade bir fincan oldu. Başta bitter çikolatayı alıyordum da soğudukça kahve hafif ekşidi. Şu vaat edilen "karamel, bisküvi, kuruyemiş" tatlarını, yani tatlı notaları öne çıkartan bir tarif aramaktayım.

Bu aeropress harika bir aletmiş ya.

Demlediğim kahveler özelinde v60'tan bile daha iyi ve daha tutarlı sonuçlar alıyorum, üstelik kuğu boyun kettle derdi, zamanlama derdi, döküş stabilitesi derdi yok. Suyu normal kettleda ısıt kahvenin üstüne dök, 2-3dk bekle, bas, bu kadar.

Vitus bombe aya ve Hambela ile meyve suyu gibi çıktılar aldım ve sürekli aynı çıktıyı aldım. V60ta son demlemelerde kahvenin tam çözünmediğini hissediyordum. Su olarak nestle kullandım başka şehirde olduğum için, evdeki buzdağı da bu çıktıyı verir mi bilmem.

Asker dönüşü yeni kahveler ile denemeyi sabırsızlıkla bekliyorum:D

Bu aeropress harika bir aletmiş ya.

Demlediğim kahveler özelinde v60'tan bile daha iyi ve daha tutarlı sonuçlar alıyorum, üstelik kuğu boyun kettle derdi, zamanlama derdi, döküş stabilitesi derdi yok. Suyu normal kettleda ısıt kahvenin üstüne dök, 2-3dk bekle, bas, bu kadar.

Vitus bombe aya ve Hambela ile meyve suyu gibi çıktılar aldım ve sürekli aynı çıktıyı aldım. V60ta son demlemelerde kahvenin tam çözünmediğini hissediyordum. Su olarak nestle kullandım başka şehirde olduğum için, evdeki buzdağı da bu çıktıyı verir mi bilmem.

Asker dönüşü yeni kahveler ile denemeyi sabırsızlıkla bekliyorum:D

Tek gecerim bu receteyi , kotu sonuc aldigim bir kahve olmadi Sicaklik olarak 88 -94 dereceler arasinda ogutum olarak ince - orta ayarda damak keyfine gore ayarlayabilirsin hocam

Tek gecerim bu receteyi , kotu sonuc aldigim bir kahve olmadi Sicaklik olarak 88 -94 dereceler arasinda ogutum olarak ince - orta ayarda damak keyfine gore ayarlayabilirsin hocam

Bunu ben C3 de çok fazla kullandım. Gerçekten de pırıl pırıl çıktılar veriyor. sizde CMD vardı sanırım kaç klik kullanıyorsunuz?

Bu tarif için C3'te kaç klik öneriyorsunuz?

bugün 16 ve 13 tecrübelerinden sonra ben de 14'te karar kılmıştım. Yarına nasip artık :D teşekkür ederim.

Ben kendimce filtre kavrumlarda Comandante ile 14-16, medium+ ve daha koyu kavrumlarda 16-19 gibi bir aralık belirledim, 1x16 kahve su oranıyla. 30 sn blooming, 2 dk toplam bekleme, 1 ya da 2 karıştırma ve 30 sn kadar basma süresiyle toplam 2.30'da kahvem fincanda oluyor. V60'a büyük oranda benzer bir tat profili ama gövde biraz faha ön planda gibi diyebilirim. Hatta ilk defa içeceğim bir kahveyi ilk Aeropress'de demleyerek genel bir fikir sahibi olarak v60 demlemesine devam ediyorum.

Son düzenleme:

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum fakat bu reçete şimdiye dek denediklerim arasında bana en çok hitap eden oldu. Tatlılığı ön plana çıkarıyor, su oranı da yüksek olduğundan gövde bakımından da keyifli derecede.
Tarifin baskın noktası, yüksek ekstraksiyon. Özellikle zor çözünen kahvelerde iyi sonuç veriyor.

Merhabalar. Sürekli pour-over demliyorum. V60, origami vs dripperlar. Aeropress için ne dersiniz arkadaşlar artıları, eksileri ? Özellikle V60 tarz ekipmanlarla kıyasladığımızda aldığımız çıktılardaki farklar nedir? Hep uzak durdum açıkçası pek sıcak bakamadım nedense press olayına. Deneyim ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler

Merhabalar. Sürekli pour-over demliyorum. V60, origami vs dripperlar. Aeropress için ne dersiniz arkadaşlar artıları, eksileri ? Özellikle V60 tarz ekipmanlarla kıyasladığımızda aldığımız çıktılardaki farklar nedir? Hep uzak durdum açıkçası pek sıcak bakamadım nedense press olayına. Deneyim ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler
2 aydır Aeropress sahibiyim. Dışarda içtiğim Aeropress’ler üzerine almıştım. Benim deneyimime göre daha tatlı çıktılar veriyor genel olarak. Özellikle deneysel işlem olmayan Kenya, Etiyopya tarzı kahvelerde çok keyif veriyor, meyve suyu gibi.
En büyük artısı ise çok çeşitli tarifler mevcut.Yani parametre değişikliklerine çok elverişli özellikle de by-pass olayı büyük artı bence.
Sık kahve tüketen biriyseniz evinizde almanızı öneririm, kullanması da keyifli bir ekipman.

Geri