• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Kavurucu: Coffeenutz
Çekirdek: kolombiya-elkin-guzman-naturra-strawberry
Demleme Yöntemi: Aeropress ters yöntem
Kahve -su miktarı :12 gr - 200ml su (nestle )
Değirmen: Commandante 16 klik
(50ml 30 sn bloom + çalkalama , suyu 200ml e tamamlayıp karıştırma ,
çift filtre kağıdı takıp kapağı kapatıp ters çevirip 30 sn içinde demlemeyi bitirme
bu kahveye aeropress çok yakıştı :)

çift filtre kağıdı takıp kapağı kapatıp ters çevirip 30 sn içinde demlemeyi bitirme

8gr ile 230ml aeropress ile yakışır mı acaba

Hem ters yontem olup hem ince ogutum olmasi biraz garip geldi bana hocam , ayni kahve bende de var , fazla cozunmesi keyif vermeyebilir gibi geldi Toplam demleme suresi nedir ?

15 gram ve 14-18 click(Timemore C3) kullanıyorum. Blooming yapıyorum, köküne kadar dolduruyorum, karıştırmıyorum, bekletmiyorum, yavaş basıyorum(yaklaşık 30-40 saniyede). 92-93 derece su.

10 gramlık reçete verecek var mı? Kahve gramajını tam getirelim.:)

Son düzenleme:
17 gr kahve
240 Gr 99° su
Ters metot
1zpresso 50 klik (Espresso-Moka arası)
Tüm suyu koy hızlıca karıştır.
Çift filtreli kapağı kapat.
5 dakika sonra tekrar karıştır, tekrar kapat.
Bardağa sıcak su koyup ısıt.
10. dakika basmaya başla, 40-50 saniye bas.

Bardaktaki içeriği bir daha karıştır... Sonra da iç.

Gagne tarifinden uyarladığım bu tarif, Gardelli Kokeb Siwani'de çok güzel sonuç verdi.

17 gr kahve
240 Gr 99° su
Ters metot
1zpresso 50 klik (Espresso-Moka arası)
Tüm suyu koy hızlıca karıştır.
Çift filtreli kapağı kapat.
5 dakika sonra tekrar karıştır, tekrar kapat.
Bardağa sıcak su koyup ısıt.
10. dakika basmaya başla, 40-50 saniye bas.

Bardaktaki içeriği bir daha karıştır... Sonra da iç.

Gagne tarifinden uyarladığım bu tarif, Gardelli Kokeb Siwani'de çok güzel sonuç verdi.
Üstad seni buralarda görmek güzel :) İlginç bir tarif olmuş, mutlaka deneyeceğim.

Halen en favori demleme yöntemim ( 2014 yılında aldım aleti ) , her versiyonu denedim, en son geldiğim nokta, 14/250 , 90-92 C su, ilk 80 ML sonrası 30 saniye bekle 250 ye tamamla, plunger'ı tak 3 dakikada basmaya başla 3:30 da bitir. Timemore Slim S için 26-28 klik arası orta öğütüm. her seferinde tatlımsı , orta üzeri gövdeli , temiz bir fincan ... tek dikkat ettiğim çok açık kavrumları aeropressde demlemiyorum.

Halen en favori demleme yöntemim ( 2014 yılında aldım aleti ) , her versiyonu denedim, en son geldiğim nokta, 14/250 , 90-92 C su, ilk 80 ML sonrası 30 saniye bekle 250 ye tamamla, plunger'ı tak 3 dakikada basmaya başla 3:30 da bitir. Timemore Slim S için 26-28 klik arası orta öğütüm. her seferinde tatlımsı , orta üzeri gövdeli , temiz bir fincan ... tek dikkat ettiğim çok açık kavrumları aeropressde demlemiyorum.
Aslinda tam aksine acik kavrum kahveler aeropresste cok iyi sonuc veriyor , derece olarak 98 - 99 derecelerde demleme yapinca , Kawanin kahvelerinde muthis sonuclar aldim yuksek sicaklikla yaptigim aeropress demlemelerinde Yurt disi kavuruculari cok acik kavuruyor , yuksek sicakliktan cekinirdim ama artik acik kavrum kahve gordugum zaman hic acimiyorum , veriyorum ayari 😅

Geri