Çok da abartmamak lazim diyorsun sanirim hocamBen denedim, siz denemeyin![]()
Kesinlikle üstat, hiç gerek yok. Macun kıvamında demlenmiş posayı tekrar demlemişim gibi bir tat ile karşılaştımÇok da abartmamak lazim diyorsun sanirim hocam![]()
18 gr 260 dan devam biz , ogutum inceligini 14 - 18 click arasinda ileri geri giderek denemeler yapmakta daha cok fayda var o zamanKesinlikle üstat, hiç gerek yok. Macun kıvamında demlenmiş posayı tekrar demlemişim gibi bir tat ile karşılaştım![]()
Kavurucu: Coffeenutz
Çekirdek: kolombiya-elkin-guzman-naturra-strawberry
Demleme Yöntemi: Aeropress ters yöntem
Kahve -su miktarı :12 gr - 200ml su (nestle )
Değirmen: Commandante 16 klik
(50ml 30 sn bloom + çalkalama , suyu 200ml e tamamlayıp karıştırma ,
çift filtre kağıdı takıp kapağı kapatıp ters çevirip 30 sn içinde demlemeyi bitirme
bu kahveye aeropress çok yakıştı![]()
Yakismaz hocam , tasarruflu demleme dusunuyorsan 11 gr 200 ml hoffman tarifini denemeni tavsiye ederim8gr ile 230ml aeropress ile yakışır mı acaba
Hem ters yontem olup hem ince ogutum olmasi biraz garip geldi bana hocam , ayni kahve bende de var , fazla cozunmesi keyif vermeyebilir gibi geldi Toplam demleme suresi nedir ?Kavurucu: Coffeenutz
Çekirdek: kolombiya-elkin-guzman-naturra-strawberry
Demleme Yöntemi: Aeropress ters yöntem
Kahve -su miktarı :12 gr - 200ml su (nestle )
Değirmen: Commandante 16 klik
(50ml 30 sn bloom + çalkalama , suyu 200ml e tamamlayıp karıştırma ,
çift filtre kağıdı takıp kapağı kapatıp ters çevirip 30 sn içinde demlemeyi bitirme
bu kahveye aeropress çok yakıştı![]()
8 gr çok düşük kalır bence 12 ideal8gr ile 230ml aeropress ile yakışır mı acaba
0.00-0.30 bloom (50ml su)Hem ters yontem olup hem ince ogutum olmasi biraz garip geldi bana hocam , ayni kahve bende de var , fazla cozunmesi keyif vermeyebilir gibi geldi Toplam demleme suresi nedir ?
Merak ettim , bu sekilde de deneyecegim0.00-0.30 bloom (50ml su)
0.30-.050 döküş (150 ml su)
karıştırma ve çevirip basma sonucunda 1.45 bitiş süresi olarak demledim .
Yakismaz hocam , tasarruflu demleme dusunuyorsan 11 gr 200 ml hoffman tarifini denemeni tavsiye ederim
Üstad seni buralarda görmek güzel17 gr kahve
240 Gr 99° su
Ters metot
1zpresso 50 klik (Espresso-Moka arası)
Tüm suyu koy hızlıca karıştır.
Çift filtreli kapağı kapat.
5 dakika sonra tekrar karıştır, tekrar kapat.
Bardağa sıcak su koyup ısıt.
10. dakika basmaya başla, 40-50 saniye bas.
Bardaktaki içeriği bir daha karıştır... Sonra da iç.
Gagne tarifinden uyarladığım bu tarif, Gardelli Kokeb Siwani'de çok güzel sonuç verdi.
Ben hep buralardayım.Üstad seni buralarda görmek güzelİlginç bir tarif olmuş, mutlaka deneyeceğim.
Espresso reçetesi görmeden inanmamBen hep buralardayım.![]()
Üstad seni buralarda görmek güzelİlginç bir tarif olmuş, mutlaka deneyeceğim.
Aslinda tam aksine acik kavrum kahveler aeropresste cok iyi sonuc veriyor , derece olarak 98 - 99 derecelerde demleme yapinca , Kawanin kahvelerinde muthis sonuclar aldim yuksek sicaklikla yaptigim aeropress demlemelerinde Yurt disi kavuruculari cok acik kavuruyor , yuksek sicakliktan cekinirdim ama artik acik kavrum kahve gordugum zaman hic acimiyorum , veriyorum ayariHalen en favori demleme yöntemim ( 2014 yılında aldım aleti ) , her versiyonu denedim, en son geldiğim nokta, 14/250 , 90-92 C su, ilk 80 ML sonrası 30 saniye bekle 250 ye tamamla, plunger'ı tak 3 dakikada basmaya başla 3:30 da bitir. Timemore Slim S için 26-28 klik arası orta öğütüm. her seferinde tatlımsı , orta üzeri gövdeli , temiz bir fincan ... tek dikkat ettiğim çok açık kavrumları aeropressde demlemiyorum.