• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Aslinda tam aksine acik kavrum kahveler aeropresste cok iyi sonuc veriyor , derece olarak 98 - 99 derecelerde demleme yapinca , Kawanin kahvelerinde muthis sonuclar aldim yuksek sicaklikla yaptigim aeropress demlemelerinde Yurt disi kavuruculari cok acik kavuruyor , yuksek sicakliktan cekinirdim ama artik acik kavrum kahve gordugum zaman hic acimiyorum , veriyorum ayari 😅
Tercih meselesi, siz deneyiminizle çok iyi sonuç verdiğine karar vermişsiniz, ben de tam tersi. Genel prensibim hangi yöntemi kullanırsam kullanayım demlemede suyu kahve ile 92-93 derece üzerinde buluşturmamak. Kahve keyif meselesi, bazı genel geçer kurallar harici her şey kişini tercihi. Aeropress'i icat eden vatandaş Alan Adler 80 derecede demleyin diye öneriyor mesela. 70-80 ml su ile ölçmeden, tartmadan ve saniye saymadan demleme yapıyor, ister öyle içiyor, istersede üzerine su ekliyor, eminim bu forumda onun orjinal reçetesini kullanan kimse yoktur ben de dahil.

Tercih meselesi, siz deneyiminizle çok iyi sonuç verdiğine karar vermişsiniz, ben de tam tersi. Genel prensibim hangi yöntemi kullanırsam kullanayım demlemede suyu kahve ile 92-93 derece üzerinde buluşturmamak. Kahve keyif meselesi, bazı genel geçer kurallar harici her şey kişini tercihi. Aeropress'i icat eden vatandaş Alan Adler 80 derecede demleyin diye öneriyor mesela. 70-80 ml su ile ölçmeden, tartmadan ve saniye saymadan demleme yapıyor, ister öyle içiyor, istersede üzerine su ekliyor, eminim bu forumda onun orjinal reçetesini kullanan kimse yoktur ben de dahil.
Damak zevkinize veya kullandiginiz receteye yonelik bir sey soylemedim aslinda , isterseniz 80 hatta 70 derecede bile demleyebilirsiniz , bu kisisel tercih zaten Herkesin tercih ettigi belli basli receteler olabiliyor , benim de ayni sekilde sık kullandigim Tim recetesi var , hatta sureyi referans alarak ogutum ayarinda ince veya kalina giderek sicakliklarda oynamalar yaparak guzel fincanlar yakalayabiliyorum . Benim az once deginmek istedigim nokta , aeropress calisma mekanizmasindan kaynakli acik kavrum cekirdeklerde ve yuksek sicaklikla guzel sonuclar verebiliyor Acik kavrum cekirdekleri cozmek zor olabiliyor ve aeropress bu konuda baya basarili bir ekipman Siz tercih etmeyebilirsiniz o da kisisel tercihiniz tabi ki

Bence de aeropresste light kavrum pek işlemiyor. Hele yıkanmışsa iyice zor. O nedenle gagne'nin bol ajitasyonlu 9 dakikalık aeropress tarifi bile gereğinden fazla çözünmüş hissettirmiyor.

Light olup anaerobik olan kahveler belki iyi işleyebilir aeropressle, onlar az çözününce de güzel sonuçlar veriyorlar genel deneyimime göre

Daha fazla gövde ve güçlü kahve için metal filtre deneyen oldu mu? Metal filtre zengin güçlü kahve için şart mı sizce?

Bence de aeropresste light kavrum pek işlemiyor. Hele yıkanmışsa iyice zor. O nedenle gagne'nin bol ajitasyonlu 9 dakikalık aeropress tarifi bile gereğinden fazla çözünmüş hissettirmiyor.

Light olup anaerobik olan kahveler belki iyi işleyebilir aeropressle, onlar az çözününce de güzel sonuçlar veriyorlar genel deneyimime göre
Gagne recetesi her ne kadar demlenme suresi uzun bir recete olsa da , kahve ajitasyon olayi minimum seviyede tutuluyor , gerek karistirma şekli gerek pressleme islemiyle , pressleme islemi oldukca minimum seviyede/hizda yapiliyor Evet govdeyi biraz daha ortaya cikarip daha yuvarlak fincan sunuyor ama yuksek cozunmeye yonelik cok daha farkli receteler var

Gagne recetesi her ne kadar demlenme suresi uzun bir recete olsa da , kahve ajitasyon olayi minimum seviyede tutuluyor , gerek karistirma şekli gerek pressleme islemiyle , pressleme islemi oldukca minimum seviyede/hizda yapiliyor Evet govdeyi biraz daha ortaya cikarip daha yuvarlak fincan sunuyor ama yuksek cozunmeye yonelik cok daha farkli receteler var
Açıkçası başta karıştırması da var, 4-5 dakika olunca ve son anda birer spin attırması falan da var. Yeterince ajitasyon var bence 😁 sonda yavaş basılması kanallanmanın engellenmesi için diye anlıyorum ben, ajitasyon değil.

Aeropress çok da kullanmadım aslında. Biraz safsata olacak ama james hoffman da böyle bir şey söylediği için kolay ikna olmuş olabilirim.

Bu aralar Kalita ile zaman harcarken 2 gündür bu konu yüzünden uzun zamandır kullanmadığım aeropress go mu tekrardan sahalara geri sokturdunuz tebrik ederim:)

İlk gün;
Ters yöntem ile;
15 gr kahve cmd 15 klik sezy/Ethiopia Bombe Abore Dry
su 94 derece
50ml blooming 30 saniye sonra 180ml e tamamlamaca,
10-12 tur karıştırıp dakika 2 de press.
Yorumum: Yoğun kompleks baharat tatların keyfini sürdüm.

İkinci gün;
Ters yöntem ile;
16 gr kahve cmd 15 klik sezy/Ethiopia Bombe Abore Dry
su 96 derece
50ml blooming 30 saniye sonra 180ml e tamamlamaca,
10-12 tur karıştırıp dakika 2 de press, sonrasında 70 ml su ekleyerek işlemi bitirdim
Yorumum: Bir gün önceki 1/12 ye göre aromalar açıldı fakat sonradan bardağa eklediğim 70ml su kahveyi fazla açtı çiçeksi tatlar ön plana çıktı ve damak tadıma bir önceki güne kıyasla daha az uydu.

Son düşüncem: Sitelerde orjinal boy aeropress bakınmaya başladım:ROFLMAO: Yine bir zarar kapısı açıldı

Açıkçası başta karıştırması da var, 4-5 dakika olunca ve son anda birer spin attırması falan da var. Yeterince ajitasyon var bence 😁 sonda yavaş basılması kanallanmanın engellenmesi için diye anlıyorum ben, ajitasyon değil.

Aeropress çok da kullanmadım aslında. Biraz safsata olacak ama james hoffman da böyle bir şey söylediği için kolay ikna olmuş olabilirim.
Gagne recetesindeki karistirma seklinde pek bir ajitasyon gormuyorum ben cunku farkli recetelerde uzun sureli veya uzun turlar seklinde olan karistirma sekilleri mevcut 😁 Sonda bahsettigimiz yavas pressleme olayi kanallanmanin engellenmesi icin olsa bile basinc az olacak sekilde bir pressleme oldugu icin haliyle cozunme asamasinda da fazla bir etkisi olmuyor Gagne recetesini uzun zamandir deniyorum , benim fincanlarda aldigim sonuc bu yonde diyebilirim

Daha fazla gövde ve güçlü kahve için metal filtre deneyen oldu mu? Metal filtre zengin güçlü kahve için şart mı sizce?
Şart değil ama metal filtre gövdeyi kesinlikle yükseltiyor. Yalnız iyi bir filtre değilse partikül geçişi çok olur. Temiz bir sonuç almak zorlaşır. Bu içimi de etkiler. Kaliteli olsa bile metal filtreyi kontrol etmek zor.

Şart değil ama metal filtre gövdeyi kesinlikle yükseltiyor. Yalnız iyi bir filtre değilse partikül geçişi çok olur. Temiz bir sonuç almak zorlaşır. Bu içimi de etkiler. Kaliteli olsa bile metal filtreyi kontrol etmek zor.

Belki 7 klik öğütürsem zenginleşir kahvem dedim olmadı. Kahve acı da değil ama yavan flat kaldı. En iyisi 12gr 200ml 10klik 10dk inverted demleme. Metal filtre alsam mı bu tarifle mi gitsem karar veremedim. Temiz olması da önemli tabi aynen hocam ama biraz tortulu hatta birazdan biraz daha yukarı tortulu pek fena değil sanki.

Benim demeyimimde metal filtrede asidite bir tık daha ön planda, bir de tortulu oluyor. Hem ims 150 mikron hem de able utlra fine filtre mevcut. Able'ı kesinlikle tavsiye ederim

Benim demeyimimde metal filtrede asidite bir tık daha ön planda, bir de tortulu oluyor. Hem ims 150 mikron hem de able utlra fine filtre mevcut. Able'ı kesinlikle tavsiye ederim

Able ile olan izleniminizi tam olarak görmek isterdim hocam. Bold, rich, strong denilen efekti kahve üzerinde yaratıyor sanırım.

Selamlar,

Soruldu mu bulamadım ama her kahveye uyacağa yakın reçetesi olanlar varsa reçetelerini paylaşabilir mi? Biliyorum birçok parametre var ama belki paylaşmak isteyen olur.

İyi demlemeler ☕

Selamlar,

Soruldu mu bulamadım ama her kahveye uyacağa yakın reçetesi olanlar varsa reçetelerini paylaşabilir mi? Biliyorum birçok parametre var ama belki paylaşmak isteyen olur.

İyi demlemeler ☕
Selamlar, onlarca tarif denedim, ara ara elimdeki kahveye göre farklı denemeler de yapıyorum,
yaklaşık 2 yıl önce Petra'dan Kaan, bi' tarif vermişti, şu ana kadar beni hiç üzmedi diyebilirim.
İşinize yarayabilir.

Düz yöntem ile;
14 g kahve cmd 23 klik
su 90 derece
230 ml su
suyu direkt kahveye ekliyoruz, plunger'ı takıp 1 dakike 15 saniyede açıyoruz.
sağdan sola yukarıdan aşağıya ikişer kere karıştırıyoruz.
tekrar plunger'ı takıp, 30 saniyede press yapıyoruz.

Selamlar,

İyi demlemeler ☕
2022 WAC şampiyon reçetesi hemen bütün denemelerimde çok iyi sonuç verdi. Ama 18 gr kahve kullandığı için biraz israf geliyor bana o nedenle ya verim alamadığım çekirdeklerde deniyorum ya da elimde çok potansiyelli bir çekirdek vardır daha ne tatlar çıkarabilirim dediğimde kullanıyorum:

Onun dışında her çekirdek ile James Hoffmann Aeropress tarifini kullanıyorum, çoğu çekirdek ile güzel sonuçlar veriyor.

Onun dışında her çekirdek ile James Hoffmann Aeropress tarifini kullanıyorum, çoğu çekirdek ile güzel sonuçlar veriyor.
kesinlikle Hoffmann tarifi güzel çalışıyor. Çoğu kahvede 11x200 tarifini kullanıyorum bende.

Arkadaşlar Sezy rwanda gatsibo için verim aldığınız aeropress tarifiniz var mıdır? Ben notaları pek alamadım denediğim tarif ile.

Aeropress XL Kahve Presi - 3'ü 1 arada demleme yöntemi, French Press, Pourover, Espresso'yu birleştirir. Tam gövdeli, kum veya acısız pürüzsüz kahve. Kamp ve seyahat için küçük taşınabilir kahve https://amzn.eu/d/9RMsZQl sonunda gelmiş cidden alasım var.

Farkındayım biraz gereksiz ama seyahatlerde aeropressi koymak için kompakt bir çanta arayışı içerisindeyim. Çanta içeriği şu şekilde olacak: Aeropress, plunger içinde bir değirmen, o değirmenin kolu ve küçük bir cep tartısı. Aklımda çok fazla fikir var ama uygulanabilir olduğundan emin olmadığım için boşa masraf yapmak istemiyorum. Buna benzer bir şey deneyen, gören, sahip olan var mı acaba?

Geri