• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

yurt dışında ki kahvelerden de taş çıkabilir elbette. ama oranlara bakarsanız bu oran kaçtır? hepimiz yurt dışı kahvesi içiyoruz. kaç tane bu kahvelere lanet okuyan çıktı bu sebepten?
ya da şöyle söyleyim. null veya başka bir yerli kavurucudan kahve alıp taş yüzünden burr'una zarar gelenin yorumları nasıl olur? ya da bu kavurucular zararı karşılar mı?
hadi cmd de @raistlin burr temini rahatça sağlıyor ve lanet olsun diyip parayı bastırıp istediğiniz kadar alırsınız.
Nichesi olan adam ne yapacak? ya da farklı ve pahalı bir değirmeni olan ne yapacak?
yurt dışı kahvelerinde ki oran ne? yerli kavurucularda ki oran ne?
bunu sorgulamak lazım.

çiğ çekirdek alırsınız taş çıkması normal. ama nitelikli çekirdek adı altında 105 lira bayılan bir kahveden bu kadar çok taş çıkmasını kabul eden kesinlikle benim gözümde iyi niyetli biri değildir net.

evet tüm kavurucuları karşıma alırım. adam gibi yapsınlar o zaman işlerini. her şu foruma girdiğimde laf etmek bende istemiyorum kavuruculara.
keriz değiliz. paramız var diye ulu orta harcama yapanlar da değiliz.

döviz kuru adam gibi düzenli bir ülke olsak 1 tane yerli çekirdek almam şuradan.
öncelikle hepimiz yurt dışından kahve almıyoruz. circulor alımına 100 kişi katıldı diye hatırlıyorum. kayıtlara geçen 10 kişide taş çıktı. %10 az bi oran mı? kaldı ki yurt dışı kavurucularından sadece biz alışveriş yapmıyoruz. reddite bakarsanız hangi kavurucularda ne çıkmış görebilirsiniz. bütün bunların oranla ne alakası var onu da çözemedim. taş çıktı mı? çıkmadı mı? yerli kavurucu da olsa yurt dışı da olsa bu taş ayıplı bir şey. kimseyi savunmayı veya kimseyi cephe almaya gerek yok. forum olarak tüketiciden yanayız zaten.
 
yurt dışında ki kahvelerden de taş çıkabilir elbette. ama oranlara bakarsanız bu oran kaçtır?
...
Nichesi olan adam ne yapacak? ya da farklı ve pahalı bir değirmeni olan ne yapacak?
yurt dışı kahvelerinde ki oran ne? yerli kavurucularda ki oran ne?
bunu sorgulamak lazım.
Oran nedir? Oran kaçtır? Sorgulamak lazım. Falan filan.

Twitter'da sürekli "araştırmanı öneririm" diyen kişiler gibi boş bir muhabbet sizinki.

Varsa elinizde bir oran siz söyleyin, yoksa havanda su dövüyorsunuz, başka bir şey değil.

Bu çapta Yurtdışı toplu alımı zaten 1 kere yapıldı onda da yurtiçi alımların 5'te biri kadar kahve alındı, onda da bir sürü taş çıktı.

Yurt içi kavurucularin çok başarılı olduğunu iddia etmiyorum, öyle bir durum da yok zaten ancak ne yaklaşımınız doğru ne de sonuca gittiğiniz örnekler.
 
Çekirdekleri inceleyerek değirmene atıyorum, neyse ki böyle bir hadise yaşamadım henüz.
Naçizane fikrim içinden taş çıkan workanin taş gibi kahve olması gerçeğini değiştirmez.. :)
Umarım kimsenin başına hasar verici bir olay gelmez 🙏🏻
 
Yumuşacık bir fincan tutturdum herşey keyifli oldu:
19.5gr kahve 330gr 94 derece su
Ilk döküş hızlıca 160gr ve ardından homojen karışana kadar bir kaç tur spin.
Beklemeden geri kalan suyu hızlıca 330a tamamladım (aslında amacım 310du fazla kaçırdım) tüm suyu döktükten sonra tekrar spin, su azalınca son bir spin daha. Bitiş 2:00 sulu olacak diye beklerken çok yumuşak ve dengeli ideal bir fincan oldu. Çok keyifli kahve çilekli goflet kakaolu süt hissiyatı verdi.
 
Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Worka Aanaerobic ve Doğal
Kavrum: 27 Ekim 2020
Yöntem: Kalitamsı V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 19
Oran: 16/250
Bitiş: 3.10 civarı
Reçete: 15 saniyede 50 ml su dök,30 sn bekle. 30 saniyede 150'ye tamamla. Biraz bekleyip 30 saniyede 250'ye tamamla.

Bu sefer planlar tutmadı,tatlılık alamadım. Fakat gayet aromatik ve güzel bir fincan oldu. Yine baştan sona çilek. Tek sorun acılık. Artık bypass tavsiyesine uymam gerek sanırım:)
 
Bu sefer planlar tutmadı,tatlılık alamadım. Fakat gayet aromatik ve güzel bir fincan oldu. Yine baştan sona çilek. Tek sorun acılık. Artık bypass tavsiyesine uymam gerek sanırım:)
Kullandığın filtre nedir? Onu da yazarsan iyi olur. Ben mesela kronotrop guatemala buena vista'da oldukça iyi bir tatlılık alıyordum hem kakao olarak hem de meyve asiditesi ama Cafec th2 ile.

Sonra dün Cafec traditional ile demledim her şey aynı olacak şekilde. Tabi demleme erken bitti ve ne tatlılık vardı ne doğru düzgün bir tat.

Bugün tekrar th2 kullandım ve hafif acılık dışında yine tatlılığa kavuştum. Senin süren de 3.10 aslında az değil ama yine de filtre fark edebilir.
 
Kullandığın filtre nedir? Onu da yazarsan iyi olur. Ben mesela kronotrop guatemala buena vista'da oldukça iyi bir tatlılık alıyordum hem kakao olarak hem de meyve asiditesi ama Cafec th2 ile.

Sonra dün Cafec traditional ile demledim her şey aynı olacak şekilde. Tabi demleme erken bitti ve ne tatlılık vardı ne doğru düzgün bir tat.

Bugün tekrar th2 kullandım ve hafif acılık dışında yine tatlılığa kavuştum. Senin süren de 3.10 aslında az değil ama yine de filtre fark edebilir.
Elimde Cafec Abaca ve az miktarda Hario Japon 100'lü var. Bu denemelerimde hep Abaca kullandım. Sürenin azalması ya da artması tatlılığa nasıl etki ediyor hala çözemedim.
 
bunlar değirmene kaçınca hiç dönmüyor mu? değirmen yani nasıl anlayabiliriz, kontrol ediyoruz da gözden kaçabilir sonuçta
İki ihtimal var. Birincisi çok sert bir taş değildir ve comandante öğütür geçer. İkinci ihtimal kol durur, ama hızını almışken denk geldiğinde ne olur onu bilemiyorum, burr u kıracağını zannetmiyorum ama kılcal çatlak ya da deformasyon olacaktır diye tahmin ediyorum.
 
Öğütücü ve derecesi (klik sayısı) olarak ne kullandınız? Sitede bu bilgiyi göremedim.

unutmuşum, yazayım hemen

Cmd 23 klik yaptım. Gayet dengeliydi fincan ama belki 22 daha iyi olabilir, denemek lazım

Su Peak Water kullandım, derece de 95.

Porselen dripper kullanılacaksa iyice ısıtmak lazım.

Bir de 30-1:45 arası oldukça yavaş dairelerle dökmek lazım. Yani her 10 saniyede yaklaşık 30 gr su şeklinde

Linkteki videoyu izlemek fayda sağlar

Bitiş bende 2:32 oldu. Dediğim gibi 2:40 civarı daha iyi olabilir
 
unutmuşum, yazayım hemen

Cmd 23 klik yaptım. Gayet dengeliydi fincan ama belki 22 daha iyi olabilir, denemek lazım

Su Peak Water kullandım, derece de 95.

Porselen dripper kullanılacaksa iyice ısıtmak lazım.

Bir de 30-1:45 arası oldukça yavaş dairelerle dökmek lazım. Yani her 10 saniyede yaklaşık 30 gr su şeklinde

Linkteki videoyu izlemek fayda sağlar

Bitiş bende 2:32 oldu. Dediğim gibi 2:40 civarı daha iyi olabilir
Ben de "homebrew" kalitamla deneyeyim bu tarifi:)
 
toplu alımda en çok dikkatimi çeken kahve buydu, ama o dönem elimde çok fazla kahve olduğu için, "artık yorumlara göre sonradan alırım" demiştim kendi kendime. Yorumlar gelmeye başlayınca da hemen 500 gr sipariş ettim.

taze kavrulmuş kahve aldığımda 15 günden önce tüketmemeye çalışırım genelde. benim damak zevkime göre 15 günden önce tat oturmuyor ve saçma sapan lezzetler alıyorum, worka'yı da 15 gün beklettim bu nedenle.

İlk denemelere dün başladım. Her yeni aldığım çekirdeği moka pot ile demlerim genelde, sonrasında oradaki deneyimlerime göre ne şekilde demleyeceğime karar veririm.

Worka'yı ilk dün açtım. genel ethiopia kahveleriyle denyimim comandante 23-25 klik arası damağıma hitap eden tatlara ulaşıyordum. Bu nedenle bunda da ilk demlemelere 23 klik ile başladım.

ilk denememde hafif acılık ile yoğun tatlar ve konuda da bahsedilen kuruluk geldi. tatlar çok birbirine girmiş gibiydi, hem de acılığı azaltmak için daha kalın, 25 klikte öğüttüm bu sefer. acılık gtimişti ama bu sefer de tatların yooğunluğu azalmıştı. sıradan, hoş kokulu bri kahve olu vermişti.

bugünkü ilk denememde ise hadi dedim, bir çılgınlık yapıp daha ince öğüteyim neler yaşayacağım acaba dedim ve 22 klikte öğüttüm. sonuç dünkünden çok daha net bir kahve elde ettim. tatlar çok daha oturmuş, o kuruluk gitmişti. Muhtemelen akhve bekledikçe güzelleşiyor.

çileğimisi lezzeti ben de hafiften aldım ,sonrasında da ağzımda bıraktığı hoş bir tatlılık vardı. kahve ile arası pek olmayan eşime de denettim, toplamda iki yudum aldı (ve hiç yorum yapmamış olmama rağmen ) "aaa bunda çilek tadı var" dedi.

moka pot ile denemelere devam edeceğim. daha inceye gidince neler yaşanacak acaba? sonrasıdna da pour over ve filtre kahve makinesinde de deneyeceğim. lezet olarak pour over ve filtre kahve makinesiyle daha güzel sonuçlar elde edeceğim düşücnesindeyim.

daha denemelere devam ettiğim için henüz bir tarif paylaşmıyorum, ama ne zaman ki hah işte budur derim, o zaman tariflerimi de paylaşacağım.
 
toplu alımda en çok dikkatimi çeken kahve buydu, ama o dönem elimde çok fazla kahve olduğu için, "artık yorumlara göre sonradan alırım" demiştim kendi kendime. Yorumlar gelmeye başlayınca da hemen 500 gr sipariş ettim.

taze kavrulmuş kahve aldığımda 15 günden önce tüketmemeye çalışırım genelde. benim damak zevkime göre 15 günden önce tat oturmuyor ve saçma sapan lezzetler alıyorum, worka'yı da 15 gün beklettim bu nedenle.

İlk denemelere dün başladım. Her yeni aldığım çekirdeği moka pot ile demlerim genelde, sonrasında oradaki deneyimlerime göre ne şekilde demleyeceğime karar veririm.

Worka'yı ilk dün açtım. genel ethiopia kahveleriyle denyimim comandante 23-25 klik arası damağıma hitap eden tatlara ulaşıyordum. Bu nedenle bunda da ilk demlemelere 23 klik ile başladım.

ilk denememde hafif acılık ile yoğun tatlar ve konuda da bahsedilen kuruluk geldi. tatlar çok birbirine girmiş gibiydi, hem de acılığı azaltmak için daha kalın, 25 klikte öğüttüm bu sefer. acılık gtimişti ama bu sefer de tatların yooğunluğu azalmıştı. sıradan, hoş kokulu bri kahve olu vermişti.

bugünkü ilk denememde ise hadi dedim, bir çılgınlık yapıp daha ince öğüteyim neler yaşayacağım acaba dedim ve 22 klikte öğüttüm. sonuç dünkünden çok daha net bir kahve elde ettim. tatlar çok daha oturmuş, o kuruluk gitmişti. Muhtemelen akhve bekledikçe güzelleşiyor.

çileğimisi lezzeti ben de hafiften aldım ,sonrasında da ağzımda bıraktığı hoş bir tatlılık vardı. kahve ile arası pek olmayan eşime de denettim, toplamda iki yudum aldı (ve hiç yorum yapmamış olmama rağmen ) "aaa bunda çilek tadı var" dedi.

moka pot ile denemelere devam edeceğim. daha inceye gidince neler yaşanacak acaba? sonrasıdna da pour over ve filtre kahve makinesinde de deneyeceğim. lezet olarak pour over ve filtre kahve makinesiyle daha güzel sonuçlar elde edeceğim düşücnesindeyim.

daha denemelere devam ettiğim için henüz bir tarif paylaşmıyorum, ama ne zaman ki hah işte budur derim, o zaman tariflerimi de paylaşacağım.
Bu Kahve En iyi sonucu Türk Kahvesinde veriyor 60-70 Derece Su ile başlayarak 2.00-2.20 Hedef Süreli TK yapmanızı tavsiye ederim :)
 
Geri
Üst