• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahveyi yeni aldım ve neredeyse 100gr harcadım ancak sulu ve underextract tatlar aldım öğütme aralığım 28-16 click Comandante ve bahsedilen tatlara ulaşamadım. 93 derece Erikli su kullandım, hızlı döktüm, aşamalı döktüm yok yani olmadı o çilek tatlarını ben yakalayamadım.

Aranızda tekrar edilebilir bir demlemeyi şu parametreler ile yakaladım diye varsa daha fazla kahve ziyan etmeden açıklayabilir mi?
Türk kahvesi seviyorsanız bir de öyle deneyin.Çok daha iyi sonuçlar alacaksınız.

Kahveyi yeni aldım ve neredeyse 100gr harcadım ancak sulu ve underextract tatlar aldım öğütme aralığım 28-16 click Comandante ve bahsedilen tatlara ulaşamadım. 93 derece Erikli su kullandım, hızlı döktüm, aşamalı döktüm yok yani olmadı o çilek tatlarını ben yakalayamadım.

Aranızda tekrar edilebilir bir demlemeyi şu parametreler ile yakaladım diye varsa daha fazla kahve ziyan etmeden açıklayabilir mi?
Worka nasıl demlersen demle memnun eden bir çekirdek... niye böyle olmuş ki?
Kavrum tarihini şu an hatırlayamıyorum evde pakete bakmak gerek ama çok memnun kaldığım parametleri şöyle özetleyeyim belki yardımı olur:

CMD Red 43 Klik
Cafec Abaca Filtre
Immersion Dripper
Pınar Madran 94 Derece Su
20/300 Oran

Switch kapalı 40 gr blooming + sert spin
Switch açıp yavaş döküşle 300 gr tamamlama + hafif spin
Demleme süresi 3:00

Son düzenleme:

İmmersion demleme yapın. Varsa immers V60 1dk. swich kapalı; yoksa french press, Türk kahvesi, son olarak yüksek sıcaklık, ince öğütüm.

Şimdi demledim 25 mart kavrum. Bence bayağı çilek aromalı hatta eşim bu kahve değil şurup dedi.
Cmd 23 klik, 1/15, 13 gr kahve, orkun üstel çok parçalı döküş. Muazzam kahve daha önce denemediğim için biraz kızdım kendime.

@pacamara Nisan beyin kanalındaki tarife bakabilirsiniz, ben hep iyi sonuç aldım o tarifle, demlemesi zor bir kahve. Onunla da mutlu olamazsanız, espresso deneyin üzmez kesinlikle:)

Merhaba, 26 Nisan kavrumlu Worka'yı demlemeye başladım. Öncelikle bu kadar su tutmayan bir kahve görmemiştim. Nisan Agca'nın 19 gr-310 ml direkt döküş tarifini 1.30'a tutturmak için Molent'te 24 clik'e kadar indim :)

Fakat istediğim tadım notlarına henüz erişemedim. Degassing için biraz beklemek mi lazım?

Tadım notlarını net aldım çok güzel tarif dediğiniz tarifi de paylaşabilirsiniz çok memnun olurum. Lakin başlıkta birkaç tarif ve taş çıkma sorunu dışında bir şey bulamadım. Teşekkür ederim şimdiden :)

Merhaba, 26 Nisan kavrumlu Worka'yı demlemeye başladım. Öncelikle bu kadar su tutmayan bir kahve görmemiştim. Nisan Agca'nın 19 gr-310 ml direkt döküş tarifini 1.30'a tutturmak için Molent'te 24 clik'e kadar indim :)
Bu tip tek döküşlülerde ince kullanılması gerekiyor zaten.
Fakat istediğim tadım notlarına henüz erişemedim. Degassing için biraz beklemek mi lazım?
3-4 haftada daha iyi oluyor deneyimlediğim kadarıyla
Tadım notlarını net aldım çok güzel tarif dediğiniz tarifi de paylaşabilirsiniz çok memnun olurum.
Nisan agcanınki 🤣

Tadım notlarını net aldım çok güzel tarif dediğiniz tarifi de paylaşabilirsiniz çok memnun olurum. Lakin başlıkta birkaç tarif ve taş çıkma sorunu dışında bir şey bulamadım. Teşekkür ederim şimdiden :)
#10 gün henüz erken, bikaç gün daha bekleyin..
#kalitada cmd 18 klik, 16-240, 94 derece nestle, güzel çözündü.. çok aromatikti.. bloom 40 gr, kalan su 4x50 gr..
#v60ta 22klik, 16-250, 94 derece, nestle, tam çözünmedi, yüzde 17.2de kaldı.. 20 kliğe inip 3 döküşlü demlemeyle iyi sonuç alacağım gibi.. iyi sonuç alamazsam kalitadan devam..
#TK olarak çok keyifli ayrıca, mutlaka deneyin..

Bu tip tek döküşlülerde ince kullanılması gerekiyor zaten.

3-4 haftada daha iyi oluyor deneyimlediğim kadarıyla

Nisan agcanınki 🤣

#10 gün henüz erken, bikaç gün daha bekleyin..
#kalitada cmd 18 klik, 16-240, 94 derece nestle, güzel çözündü.. çok aromatikti.. bloom 40 gr, kalan su 4x50 gr..
#v60ta 22klik, 16-250, 94 derece, nestle, tam çözünmedi, yüzde 17.2de kaldı.. 20 kliğe inip 3 döküşlü demlemeyle iyi sonuç alacağım gibi.. iyi sonuç alamazsam kalitadan devam..
#TK olarak çok keyifli ayrıca, mutlaka deneyin..
Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin :)

Türk kahvesi deneyeceklere dikkatli öğütmelerini öneririm. 19 Nisan kavrum Worka ile TK yapalım dedik, öğütücünün burr’lerini 2 kere sıkıştırdı. Taş için de kontrol etmiştim nasıl kaçırdım diye önce kendime kızdım ama taş yoktu hakikaten, çekirdekler çok sert sanırım.

Benimde tavsiyem olacak en azindan ben oyle yapiyorum eger turk kahvesi icin ögütum yapacaksaniz bir kenarda sözen el degirmeniniz olsun sadece turk kahvesi icin almistim cok faydasini gördüm

V60 ile toplamda 5-6 demleme yaptım şimdiye kadar ve hala tam olarak istediğim yere gelmedim. Artı tarafa bakacak olursak, ilk demlemeden beri aromalar inanılmaz yerinde, bazı arkadaşların parfümden kastını kesinlikle anlayabiliyorum. Gerçekten kompleks bir koku ve aroma mevcut. Çiçek midir, meyve midir o kadar yoğun ki tam tarif edemiyorum bile. 1:15 oranı bu kahveye gayet iyi gibi, gövdesi bu oran ile orta seviye diyebiliriz. Fakat başından beri tatlılığı arttırmakta güçlük çektim. Süreleri tek veya iki döküş ile yaptığım demlemelerde 3 dakikaya yakın bir zamana çektim, yine de çok iyi bir sonuç elde edemedim. Süre sonuç vermediği için ince öğütüme gitmeye karar verdim. Bugün G50 ile 32 klikte öğütüp tek döküşlü bir demleme yaptım. Bitiş 2:27 olmasına rağmen 2:45 gibi biten demlemelerden daha tatlı bir fincan çıktı. Henüz acılık veya bitterlikten bir emare olmadığı için ilerleyen günlerde daha ince öğütüme gideceğim gibi duruyor. İnce öğütüme giderken süreyi kompanse edebilmek adına TH3 kullanıyorum, Traditional ile çok iyi sonuçlar alamadım. Özetle ince öğütüm bu çekirdeğin anahtarı olabilir.

V60 ile toplamda 5-6 demleme yaptım şimdiye kadar ve hala tam olarak istediğim yere gelmedim. Artı tarafa bakacak olursak, ilk demlemeden beri aromalar inanılmaz yerinde, bazı arkadaşların parfümden kastını kesinlikle anlayabiliyorum. Gerçekten kompleks bir koku ve aroma mevcut. Çiçek midir, meyve midir o kadar yoğun ki tam tarif edemiyorum bile. 1:15 oranı bu kahveye gayet iyi gibi, gövdesi bu oran ile orta seviye diyebiliriz. Fakat başından beri tatlılığı arttırmakta güçlük çektim. Süreleri tek veya iki döküş ile yaptığım demlemelerde 3 dakikaya yakın bir zamana çektim, yine de çok iyi bir sonuç elde edemedim. Süre sonuç vermediği için ince öğütüme gitmeye karar verdim. Bugün G50 ile 32 klikte öğütüp tek döküşlü bir demleme yaptım. Bitiş 2:27 olmasına rağmen 2:45 gibi biten demlemelerden daha tatlı bir fincan çıktı. Henüz acılık veya bitterlikten bir emare olmadığı için ilerleyen günlerde daha ince öğütüme gideceğim gibi duruyor. İnce öğütüme giderken süreyi kompanse edebilmek adına TH3 kullanıyorum, Traditional ile çok iyi sonuçlar alamadım. Özetle ince öğütüm bu çekirdeğin anahtarı olabilir.
Degassing bitti mi? Bendeki bitsin diye bekliyorum hala

Geri