• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu Kahve En iyi sonucu Türk Kahvesinde veriyor 60-70 Derece Su ile başlayarak 2.00-2.20 Hedef Süreli TK yapmanızı tavsiye ederim :)
Türk Kahvesi için, detaylı bir demleme reçetesi paylaşabilir misiniz acaba? Hiç hakimi değilim de, bir soy cezve edindim köşeden göz kırpıyor. :)

teşekkür ederim tavsiyeniz için. ne incelikte öğütüyorsunuz peki kahveyi? Açıkçası TK çok sevmiyorum, ame deneyeceğim :)
Pudra Kıvamından biraz daha kalın espressodan bi tık daha ince. Elime Timemore G1 ve C1 var G1 de 10 klik - C1 de 9 Click
Oran olarak 15 - 150 kullanıyorum duble boy içerim Tk yı :)
Türk Kahvesi için, detaylı bir demleme reçetesi paylaşabilir misiniz acaba? Hiç hakimi değilim de, bir soy cezve edindim köşeden göz kırpıyor. :)
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-turk-kahvesi.1460/ Konusundan bakabilirsin Tariflerime başka arkadaşların tariflerinide uygulayabilirsin :)

turk kahvesi olarak denedim gayet basarıli buldum tm nano s 8 click 2 kisilik kahve olarak 14 gr kahve 155 gr su kullandim

Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Worka Aanaerobic ve Doğal
Kavrum: 27 Ekim 2020
Yöntem: V60
Filtre: Ters çevrilmiş Hario Japon
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 21
Oran: 16/250
Bitiş: 2.32 civarı
Reçete: 11 saniyede 50 ml su dök,25 sn'ye kadar bekle. 20 saniyede 150'ye tamamla. 10 saniye bekle,55'ten 1.05'e kadar 200'e tamamla. 1:15'te 250'ye tamamla. İstenen bitiş: 2:15

Bu kahveyi bu reçete ile 3 defa denedim. İlki TM 20 klik idi. Filtre olarak Abaca kullanmıştım. Döküşlerimi çok yavaş yapmıştım,süre 3 dakikayı çok aşmıştı. Çileğin baskın olduğu lakin acılığın hissedildiği bir fincandı.

İkinci demlememde değiştirdiğim parametreler Filtre ve döküş hızı oldu. TM 20 klik,Hario Japon 100'lü filtre kullandım. Döküşlerimi elimden geldiğince daha hızlı yaptım. Burada yavaş-hızlı döküşten kastettiğim şey reçete sabitken suyu dökme süreleri. Kirpi süzgeç yüzünden 50 ml suyu 15 saniyede dökebiliyorum mesela. Kendimi zorlayıp 10 saniyelere kadar düşürdüm,ama 100 ml su yine 20 saniye sürdü. Bu demleme ile elde ettiğim kahve sanırım peak noktasıydı. Zerre acılık yoktu,çilek çok belirgindi. Ve en önemlisi "Giriş seviyesi tatlılık" vardı. Tatlı değildi ama sanki "Ben tatlıyım" çağrışımı yapıyordu. Bu ikinci demlememden sonra süreyi kısmanın iyi olabileceğini düşünüp şimdiki,üçüncü demlememi gerçekleştirdim.

Son demlememde de değiştirdiğim parametreler öğütüm ve filtre oldu. 1 klik kalına giderek TM 21 ve "İç+dış edilmiş Hario Japon filtre" kullandım. Döküşlerimi olabildiğince hızlı yaptım. En kısa süren demleme bu oldu haliyle,ama hala hedef sürenin üstündeyim. Bu fincan da güzel oldu ama ikinci demlemem daha iyiydi sanki. Bunda hafif bir sululuk var,o tatlılığa giriş hissi kaybolmuş. "Asiditemsi meyvesuyumsuluğu" gibi bir şey gelmiş,ama kahvenin gücü ve yoğun tadı azaldığı için çok zevkli değil.

Sonuç olarak,son iki demlemem ilkini tokatlayıp geçti. Fakat kazanan ufak farklarla ikinci oldu. 2. ve 3. demlemenin sonucu birleştirilebilseydi gerçekten müthiş bir fincan olacaktı. 2. fincan dolgun,yoğun ve tatlı gibi,ikinci fincan ise hafif meyvesuyumsu,asiditesi diğerlerine nazaran daha belirgin olmasına rağmen düşük yoğunlukta,aroması çok belirgin değildi.

Özel bir çekirdek olduğu ve toplu alımda çok memnun kaldığım için tekrar sipariş geçtik. Lakin toplu alıma nazaran daha koyu bir kavrum profili ile geldi. Bu da kahveye ciddi bir acılık olarak yansıdı haliyle. Demlemelerimde acıtasyonu minimize etmeye çalıştım fakat her seferinde aromalar acılığın gölgesinde kaldı. İkinci alımım benim için üzücü bir deneyim oldu.

Özel bir çekirdek olduğu ve toplu alımda çok memnun kaldığım için tekrar sipariş geçtik. Lakin toplu alıma nazaran daha koyu bir kavrum profili ile geldi. Bu da kahveye ciddi bir acılık olarak yansıdı haliyle. Demlemelerimde acıtasyonu minimize etmeye çalıştım fakat her seferinde aromalar acılığın gölgesinde kaldı. İkinci alımım benim için üzücü bir deneyim oldu.
Benim de benzer bir deneyimim oldu. Toplu alımdan sipariş vermemiştim, ancak gelen yorumlar üzerine bu hafta aldım. Karşılaştırma yapamam, ancak kavrum bana da koyu geldi ve acımsı tadlar baskındı. Bu haliyle benim için MAM’in çok gerisinde kaldı.

Bu siralar koyu kavrulmus kahve sorununu forumda cok fazla okumaya basladim firma farketmeksizin soyluyorum. Buda tutarsizliga isaret ediyor bu cok buyuk bir sorun bence. Tuketiciler herzaman ayni parayi veriyorsa ayni hizmeti almalidir.

Bunlar son zamanlarda neden yurtdisi alimlarin arttigini acikliyor. Yerli firmalar cozum bulmaz ise bu artacak gibi gorunuyor

Bu siralar koyu kavrulmus kahve sorununu forumda cok fazla okumaya basladim firma farketmeksizin soyluyorum. Buda tutarsizliga isaret ediyor bu cok buyuk bir sorun bence. Tuketiciler herzaman ayni parayi veriyorsa ayni hizmeti almalidir.

Bunlar son zamanlarda neden yurtdisi alimlarin arttigini acikliyor. Yerli firmalar cozum bulmaz ise bu artacak gibi gorunuyor

Benim izlenimim; genel tüketici koyu kavrum tercih ediyor, forumdaki gibi hobiciler ise açık kavrumları. Null, toplu alım için farklı bir kavrum profili çıkarmış olabilir.

Bence boyle bir durum yok olamazda genel tuketici zaten belli nerden ne aldigi (starbuck kahve dunyası nescafe gold tchibo ...) hem daha ekonomik ve oraya aliskinlar. Neden duzenini bozup daha fazla para verip nitelikli kahveciden dark roast alsinki. Ben oyle oldugunu dusunmuyorum.

Ayrica bunu yapmak isteyen, denemek isteyen firmalar, ornek olarak celsius gibi zaten medium roast secenegi koyuyorlar ayri bir secenek olarak.

Elimde 07/12'de kavrulmuş olarak mevcut ancak V60ta bir acılık problemi yaşıyorum. İlk demlemelerimde bir sorun yoktu ama bir şeyi yanlış yapıyorum galiba.

Daha önce 23klik CMD, 15 gr, 250ml 95 C su ile demlediğim kahve gayet güzelken, son demlememde hem 20gr ile hem 15gr ile acı tatlar aldım. Blooming'de mi sıkıntı yaşıyorum, açıkcası çok amatör olduğum için bilemiyorum da. Neyi farklı yapıp tekrar denemeliyim acaba?

Elimde 07/12'de kavrulmuş olarak mevcut ancak V60ta bir acılık problemi yaşıyorum. İlk demlemelerimde bir sorun yoktu ama bir şeyi yanlış yapıyorum galiba.

Daha önce 23klik CMD, 15 gr, 250ml 95 C su ile demlediğim kahve gayet güzelken, son demlememde hem 20gr ile hem 15gr ile acı tatlar aldım. Blooming'de mi sıkıntı yaşıyorum, açıkcası çok amatör olduğum için bilemiyorum da. Neyi farklı yapıp tekrar denemeliyim acaba?
15/240, Cmd 21/22 click, Kasuya tek dönüş deneyin bir de. Blooming yapmadan tek seferde 30. saniyede tüm suyu dökmüş olun. Spin ya da herhangi bir acıtasyon yapmayın. 01.30 demleme bitmiş olmalı. Bu yöntemde de acılık var ise kuvvetle muhtemel kavrum profili ile ilgilidir.

Bu kahve hassas biraz,çok çözünmeye ve fazla sürelere,ince öğütümlere gelemiyor bence.

15/240, Cmd 21/22 click, Kasuya tek dönüş deneyin bir de. Blooming yapmadan tek seferde 30. saniyede tüm suyu dökmüş olun. Spin ya da herhangi bir acıtasyon yapmayın. 01.30 demleme bitmiş olmalı. Bu yöntemde de acılık var ise kuvvetle muhtemel kavrum profili ile ilgilidir.

Teşekkürler. Acılık gitti, ona eminim ve dediğiniz gibi 1:30 gibi falan bitmiş oldu (22 click) ancak bu sefer de dümdüz bir kahve içiyorum hissiyatındayım. Zaten tek seferde döküşte kenarlarda bayaa bir kahve kalmış oldu, artık onun etkisi midir bilemiyorum. Nerede o eski çilekler falan gibi oldu. Diğer bir opsiyon da benim bugün damak tadımda ciddi bir sorun var :)

Bu kahveyi 14 Aralık kavrum tarihli alan var mı? V60 ve Türk kahvesi olarak demledim ama bir türlü vadettiği notaları yakalayamadım.

Geldikten birkaç gün sonra açarken pakete zarar verdiğim için valfsiz boş bir kahve paketine aktardım. Aktardıktan sonra öncesindeki o kokuyu alamaz oldum. Yani bunun kahveye bir etkisinin olduğuna inanmamakla birlikte aklıma da başka bir şey gelmiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu kahveyi sırma su ile denedim. Tatlı ve her aşamasında çileği hissettiğim bir kahve oldu. Ancak farklı bir su önerisi olan var mı acaba?

Bugüne kadar demlediğim en güzel kahveyi demledim az önce :)

Çok beğendiğim için arka arkaya 3. kez aldığım, 11.01.2021 kavurma tarihli Null Worka çekirdeklerimin son 40-50 gr. kadar kısmını 28.02.2021 tarihinde Vacu Vin ile vakumlamıştım.

1 saat kadar önce açıp denemek istedim. 16 gr çekirdek alıp orta-ince arası bir boyutta öğüttüm. Elimde hala çok dandik Hario değirmen olduğundan klik sayısı veremeyeceğim.

Öğüttükten sonra çok güzel parfümsü bir çiçek kokusu vardı. Bayıldım.

Hario Immersion Switch' de 95 derece, 40 ml suyla 30 sn. boyunca switch kapalı konumda ön demleme yaptım. 30. sn. de switchi açarken aynı anda çok yavaş bir şekilde 1:30' a kadar su ekleyerek 256 ml' e tamamladım. Kullandığım Cafec Traditional filtreyle birlikte 2:10 - 2:15 gibi demleme bitti.

Bugüne kadar kokladığım en tatlı kahveydi. İlk defa bu kadar güzel bir kahve çıkardım.
Forumda okuduklarımın, izlediğim videolarınızın, özel mesajla sorduğum sorulara detaylı bir şekilde yanıt veren arkadaşların katkısı büyük. O yüzden hepinize teşekkür ederim.

Tadım kısmına gelecek olursam, ilk defa tadım notalarını yakaladım diyebilirim. Çiçek kokuları arasında buram buram çilek tadı. Çilek reçeli kıvamında. Baskın çilek tadıyla birlikte tropik meyve tatları. Kremamsı. Soğumaya başladıkça daha da tatlılaştı.

Bakalım kalan son porsiyonu yarın aynı şekilde yapabilecek miyim? Ardından da yeni sipariş :)

Son düzenleme:
Kahveyi yeni aldım ve neredeyse 100gr harcadım ancak sulu ve underextract tatlar aldım öğütme aralığım 28-16 click Comandante ve bahsedilen tatlara ulaşamadım. 93 derece Erikli su kullandım, hızlı döktüm, aşamalı döktüm yok yani olmadı o çilek tatlarını ben yakalayamadım.

Aranızda tekrar edilebilir bir demlemeyi şu parametreler ile yakaladım diye varsa daha fazla kahve ziyan etmeden açıklayabilir mi?

Geri