mySİZ
Üye
Merhaba arkadaşlar..
Kadim ve ilk denebilecek bir kahve demleme usulünün sahibiyiz ancak yaşanan çeşitli sebeplerden ötürü küçümsenen bir demleme metoduna dönüşmüş bulunan Türk kahvesini hak ettiği görkemli yerine oturtmak adına, nitelikli kahve camiasında da yeni metodlar ve ekipmanlarla birlikte cezbedici bir şekilde el sallayıp adeta yıkılmadım, buradayım diye nida eden geleneksel usulümüze omuz vermek, katkılar sağlamak, farklı kahveler, yöntemler, oranlar vs deneyerek paylaşabilmek adına, deneyimlerimizle zenginleştireceğimiz bir sayfamız olsun istedim.
Gayet sade ve mütevazı (ve dahi ekonomik) bir demleme yönteminden bahsediyorum Türk kahvesi derken. Yabancı kelimelerle süslü, sürekli artan çeşitlilikte ekipmanlara yetişmenin görece zor olduğu, alımdan alıma koşturduğumuz )) espresso ve filtre kahve dünyasının karşısına konumlandırmak (nihayetinde içilen şey kahve) değil niyetim zaten. Belki daha ziyade kültürel bir değerimize sahip çıkmak, ondan yüksünmemek, hatta v60'a taş çıkartan, espressoyla atışan Türk kahvesine dikkatleri çekmek derdinde olarak, aktif, bol deneyimli bir başlık arzuladım. Elimden geldiğince, vaktim el verdikçe de başlık altına deneyimlerimi paylaşacağım.
Espressoyla filtre kahve arasında bir yerde durduğunu düşündüğüm Türk kahvesi, aromaların en belirgin şekilde açığa çıktığını söyleyebileceğim bir demleme metodu. Bunu son zamanlarda daha fazla tecrübe ederek gördüğümü söylemeliyim. Filtrede beğenmediğim bir kahveyi Türk kahvesinde beğendiğim çok olmuştur. Hele ki Soy gibi bir cezveyle nitelikli bir çekirdeği kötü demlemekte zorlandığımı dahi söyleyebilirim. (Lütfen reklam olarak algılanmasın) İyi çekirdek, 1,5 cm çeper kalınlığı olan gümüş kaplama bir cezve, upgrade edilmiş bir su, eşit ve dengeli ateş sağlayan mini bir ocak varsa elinizde; artık su sıcaklığı, kahve-su oranı, öğütüm kalınlığı eşliğinde geniş bir çerçevede müthiş demleme deneyimleri sizleri bekliyor olacak.
Bu müstakil başlık altında deneyimlediğimiz çekirdek ve TK tariflerimizi paylaşalım ve büyük bir arşiv olsun, ne dersiniz? Öyleyse tüm nitelikli kahveseverleri başlık altına davet ediyorum. Kalın cidarlı cezvelerden son bir kaç ay içerisinde kulüpten epey alan oldu ve bu başlığın altı şenlensin artık diyorum
Türk kahvesine pozitif bir ayrımcılık borcumuzun olduğu düşüncesiyle, daha iyi yerlere ulaşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor ve günün ilk kahvesini paylaşıyorum:
Kadim ve ilk denebilecek bir kahve demleme usulünün sahibiyiz ancak yaşanan çeşitli sebeplerden ötürü küçümsenen bir demleme metoduna dönüşmüş bulunan Türk kahvesini hak ettiği görkemli yerine oturtmak adına, nitelikli kahve camiasında da yeni metodlar ve ekipmanlarla birlikte cezbedici bir şekilde el sallayıp adeta yıkılmadım, buradayım diye nida eden geleneksel usulümüze omuz vermek, katkılar sağlamak, farklı kahveler, yöntemler, oranlar vs deneyerek paylaşabilmek adına, deneyimlerimizle zenginleştireceğimiz bir sayfamız olsun istedim.
Gayet sade ve mütevazı (ve dahi ekonomik) bir demleme yönteminden bahsediyorum Türk kahvesi derken. Yabancı kelimelerle süslü, sürekli artan çeşitlilikte ekipmanlara yetişmenin görece zor olduğu, alımdan alıma koşturduğumuz )) espresso ve filtre kahve dünyasının karşısına konumlandırmak (nihayetinde içilen şey kahve) değil niyetim zaten. Belki daha ziyade kültürel bir değerimize sahip çıkmak, ondan yüksünmemek, hatta v60'a taş çıkartan, espressoyla atışan Türk kahvesine dikkatleri çekmek derdinde olarak, aktif, bol deneyimli bir başlık arzuladım. Elimden geldiğince, vaktim el verdikçe de başlık altına deneyimlerimi paylaşacağım.
Espressoyla filtre kahve arasında bir yerde durduğunu düşündüğüm Türk kahvesi, aromaların en belirgin şekilde açığa çıktığını söyleyebileceğim bir demleme metodu. Bunu son zamanlarda daha fazla tecrübe ederek gördüğümü söylemeliyim. Filtrede beğenmediğim bir kahveyi Türk kahvesinde beğendiğim çok olmuştur. Hele ki Soy gibi bir cezveyle nitelikli bir çekirdeği kötü demlemekte zorlandığımı dahi söyleyebilirim. (Lütfen reklam olarak algılanmasın) İyi çekirdek, 1,5 cm çeper kalınlığı olan gümüş kaplama bir cezve, upgrade edilmiş bir su, eşit ve dengeli ateş sağlayan mini bir ocak varsa elinizde; artık su sıcaklığı, kahve-su oranı, öğütüm kalınlığı eşliğinde geniş bir çerçevede müthiş demleme deneyimleri sizleri bekliyor olacak.
Bu müstakil başlık altında deneyimlediğimiz çekirdek ve TK tariflerimizi paylaşalım ve büyük bir arşiv olsun, ne dersiniz? Öyleyse tüm nitelikli kahveseverleri başlık altına davet ediyorum. Kalın cidarlı cezvelerden son bir kaç ay içerisinde kulüpten epey alan oldu ve bu başlığın altı şenlensin artık diyorum
Türk kahvesine pozitif bir ayrımcılık borcumuzun olduğu düşüncesiyle, daha iyi yerlere ulaşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor ve günün ilk kahvesini paylaşıyorum:
Son düzenleme: