• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

William's Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan clkusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aeropress'im yanımda yok maalesef. Bu kahveden V60 ile verim alan olmadı mı hiç?

Colombia El Rubi paketin yarısı bitti hala güzel bir fincan içemedim. Farklı sıcaklıklar, farklı reçeteler bir sürü şey denedim ama tüm demlemelerimde kurtulamadığım baharatsı rahatsız edici bir tadı var. Tadım notlarının hiçbirini de alamadım. Benim kavrumda mı sorun var acaba diye düşünmeye başladım :unsure: Bir yandan da Ethiopia Acaica ve Gedep almıştım, onlarda hiçbir sıkıntı yok ikisi de tadım notlarını veren aromatik kahveler.

Bunu benden başka yaşayan var mı?? Reçete fikirlerinize açığım
Merhaba.Bende ilk gün bitter tatlar aldım. ikinci gün öğütümü kalınlaştırdım 91 derece su ile demledim bu seferde ekşi tatlar aldım.Zor bir çekirdek gibi geldi bana.Yarın 93 derece su iki klik ince öğütüp tekrar deneyeceğim.

Merhaba arkadaşlar,
Sitemiz 3 adet yeni kahve ekledik :)
Detaylı bilgilerini sitemizde bulabilirsiniz.

2'si Togay İnay'ın getirdiği kahveler
-Kosta Rika Las Lajas (130kg mevcut) Prabotone 5 Roast
-Rwanda Muhondo (26kg mevcut) İkawa pro100 Roast
Bu tür Limited kahvelere zaman için daha çok yer vereceğiz :) arada bir değişiklik güzel olur.

Diğer kahvemiz ise Brazilya Macaubas allydan tüm lotu kapadığımız ve ithal ettiğimiz bir kahve

Yeni kahveler şerefine ufak bir indirim kodu tanımladık 19 hazirana kadar geçerli "KAHVEKULUBU" kodu ile %15 kahvelerde indirimimiz var.

Kahve:el rubi
Öğütüm :commadante 6 clik
Oran:18/42
Su:pınar madran
Basınç: 3 bar preinfision sonrası 6 bar

Filtre de aradığım verimi bir türlü alamadığım bu kahveyi bir de espresso (flair) denemek istedim fakat inanılmaz asidik bir çıktı aldım(içemeyeceğim kadar). Sonrasında americano yapmağa karar verdim ve üstüne 100g kadar 85 derece su koydum.
Sonuç : kahveyi o kadar merak ediyordum ki degassing beklerken tadım notlarındaki papayanın tadını öğrenmek için marketten kurutulmuş papaya almıştım. Espresso çıktısındaki asidite su eklenince anormal keyifli bir hal aldı ve arkadan sadece kurutulmuşunun tadını bildiğim papaya, tabiri caizse el sallıyordu. İlk defa bu kadar aromatik ve keyifli bir americano içtim.

Kahve:el rubi
Öğütüm :commadante 6 clik
Oran:18/42
Su:pınar madran
Basınç: 3 bar preinfision sonrası 6 bar

Filtre de aradığım verimi bir türlü alamadığım bu kahveyi bir de espresso (flair) denemek istedim fakat inanılmaz asidik bir çıktı aldım(içemeyeceğim kadar). Sonrasında americano yapmağa karar verdim ve üstüne 100g kadar 85 derece su koydum.
Sonuç : kahveyi o kadar merak ediyordum ki degassing beklerken tadım notlarındaki papayanın tadını öğrenmek için marketten kurutulmuş papaya almıştım. Espresso çıktısındaki asidite su eklenince anormal keyifli bir hal aldı ve arkadan sadece kurutulmuşunun tadını bildiğim papaya, tabiri caizse el sallıyordu. İlk defa bu kadar aromatik ve keyifli bir americano içtim.
Filtre de ben de verim alamadım maalesef, ama immersion yöntemle biraz daha verimli oldu benim açımdan 😊

Eved bana da @Lütfi switchde dememişti v60la arasında ciddi fark vardı fakat bu şekil bambaşka oldu aynı kahve bile demek güç😂

Festivalde El Rubi’yi aeropressle demlemişlerdi gerçekten enfesti.Bir paket satın aldım.Evde bu sabah espresso yaptım “Omni nasıl olur!İş böyle olur dedirtti”Eline saglık @William

V-60 içinde bir tarifiniz varsa alabilirmiyim.Festival de bir paket almıştım çok beğendiğim bir kahve oldu festivalde.

Yolda olan 2 kahvemiz var bu arada ufak bir sneak peak verelim :)
İstanbul festivaline malesef yetişmiyor 1-2 hafta içinde ulaşmış olucak.
Colombia Monteblanco Citric Washed Purple Caturra
190 saat boyunca narenciye püreleri ile fermente edilmiş sonrasında yıkama işlemi ve ardından 150 saat kapalı tanklarda 150 saat daha fermente ediliyor.
Costa Rica Finca El Mirador Honey Anaerobic Caturra ve Catuai
Çok heyecanladığımız 2 kahve profillemessinide yaptıktan sonra satışa çıkarmış olacağız.

Merhaba arkadaşlar,

Yeni kahvelerimizin profili oturdu 3 haftadır üstünde çalışıyoruz, son cupping yapıp tadım notalarınıda yazdık bugün :)
Yarın siteye eklemiş olacağız.

-Colombia Monteblanco
Citric washed (Purple Caturra)
Lavanta, Narenciye Püresi, Şeftali,Yasemin, Şeker Kamışı, Tropikal Meyveler

-Costa Rica El Mirador
Honey Anaerobic (Caturra - Catuai)
Cinnamon Roll, Vanilya, Şütlü Çikolata, Böğürtlen, Şampanya

Kasım sonuna - aralık ilk haftasına gelmesini beklediğimiz 2 kahvemiz var
-Brazil colibri santos 2022/2023 hasat
-Colombia Rafael Amaya La Virginia Natural Anaerobic 200h (Caturra)

Aralık ortası sonuna doğru beklediğimiz bir diğer kahvede
- Brazil Sao Pedro Red Catuai Fermented Natural (competition lot)

Son düzenleme:
Sıcak bardakta tarçın süper vuruyor. Kış ayında şifa niyetine içersin. Hatta @Eluna direkt havuçlu tarçınlı kek bu diye damaktaki tadın adını koydu

-Costa Rica El Mirador
Honey Anaerobic (Caturra - Catuai)
Cinnamon Roll, Vanilya, Şütlü Çikolata, Böğürtlen, Şampanya
@Eluna William olunca tarçınlı çörek, Issız adam izleyince havuçlu tarçınlı kek oluyor demek ki:)

Geri