Kavrulma tarihi nedir sizinkinin?Colombia El Rubi 'de ayni durumu ben de yaşıyorum ayrıca kavrulma açısından çekirdekler arasında farklar da var...
Kavrulma tarihi nedir sizinkinin?Colombia El Rubi 'de ayni durumu ben de yaşıyorum ayrıca kavrulma açısından çekirdekler arasında farklar da var...
Merhaba.Bende ilk gün bitter tatlar aldım. ikinci gün öğütümü kalınlaştırdım 91 derece su ile demledim bu seferde ekşi tatlar aldım.Zor bir çekirdek gibi geldi bana.Yarın 93 derece su iki klik ince öğütüp tekrar deneyeceğim.Colombia El Rubi paketin yarısı bitti hala güzel bir fincan içemedim. Farklı sıcaklıklar, farklı reçeteler bir sürü şey denedim ama tüm demlemelerimde kurtulamadığım baharatsı rahatsız edici bir tadı var. Tadım notlarının hiçbirini de alamadım. Benim kavrumda mı sorun var acaba diye düşünmeye başladımBir yandan da Ethiopia Acaica ve Gedep almıştım, onlarda hiçbir sıkıntı yok ikisi de tadım notlarını veren aromatik kahveler.
Bunu benden başka yaşayan var mı?? Reçete fikirlerinize açığım
Filtre de ben de verim alamadım maalesef, ama immersion yöntemle biraz daha verimli oldu benim açımdanKahve:el rubi
Öğütüm :commadante 6 clik
Oran:18/42
Suınar madran
Basınç: 3 bar preinfision sonrası 6 bar
Filtre de aradığım verimi bir türlü alamadığım bu kahveyi bir de espresso (flair) denemek istedim fakat inanılmaz asidik bir çıktı aldım(içemeyeceğim kadar). Sonrasında americano yapmağa karar verdim ve üstüne 100g kadar 85 derece su koydum.
Sonuç : kahveyi o kadar merak ediyordum ki degassing beklerken tadım notlarındaki papayanın tadını öğrenmek için marketten kurutulmuş papaya almıştım. Espresso çıktısındaki asidite su eklenince anormal keyifli bir hal aldı ve arkadan sadece kurutulmuşunun tadını bildiğim papaya, tabiri caizse el sallıyordu. İlk defa bu kadar aromatik ve keyifli bir americano içtim.
Afiyet olsunFestivalde El Rubi’yi aeropressle demlemişlerdi gerçekten enfesti.Bir paket satın aldım.Evde bu sabah espresso yaptım “Omni nasıl olur!İş böyle olur dedirtti”Eline saglık @William
internet sitesindeki tarifleri güncelledik v60 tarifine oradan ulaşabilirsinizV-60 içinde bir tarifiniz varsa alabilirmiyim.Festival de bir paket almıştım çok beğendiğim bir kahve oldu festivalde.
Sıcak bardakta tarçın süper vuruyor. Kış ayında şifa niyetine içersin. Hatta @Eluna direkt havuçlu tarçınlı kek bu diye damaktaki tadın adını koydu
@Eluna William olunca tarçınlı çörek, Issız adam izleyince havuçlu tarçınlı kek oluyor demek ki-Costa Rica El Mirador
Honey Anaerobic (Caturra - Catuai)
Cinnamon Roll, Vanilya, Şütlü Çikolata, Böğürtlen, Şampanya