• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

Hem ilk kullanımdan önce bir temizlik hem de V60 için en uygun öğütüm ayarını sormak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Değirmeni 3.5 aydır kullanıyorum ve hiç sökmedim, derin bi temizlik yapmadım. Açıkçası endişeliyim ya bir şeyi yanlış yaparsam, ya ayarı bozulursa falan diye. Ama bi yandan temizlik yapmam gerekiyor. Bu temizlik için yapılmış türkçe bir video var mı?

Değirmeni 3.5 aydır kullanıyorum ve hiç sökmedim, derin bi temizlik yapmadım. Açıkçası endişeliyim ya bir şeyi yanlış yaparsam, ya ayarı bozulursa falan diye. Ama bi yandan temizlik yapmam gerekiyor. Bu temizlik için yapılmış türkçe bir video var mı?
Değirmene sökerek takarak bozamazsınız.

En son inceleme videolarıma bakabilirsiniz. Bir çok video çektim.

3,5 aydır hiç mi sökmediniz? Ben gelir gelmez söktüm,sırf meraktan:) Sökmemek sökmekten daha çok zarar verir bence.
Yok hiç sökmemiştim. Günlerdir yaşadığım kahvelerdeki odunsuluk problemini çözmek için son çarelerden biri olduğundan söküp temizlemeye karar verdim. Sonuç şu oldu. Odunsuluk tamamen gitmedi ancak bariz azaldı. Acılık da neredeyse 0 oldu. İçim çok daha temiz oldu kesinlikle. Galiba bundan sonra en azından 2 haftada 1 söküp temizleyeceğim.

Yok hiç sökmemiştim. Günlerdir yaşadığım kahvelerdeki odunsuluk problemini çözmek için son çarelerden biri olduğundan söküp temizlemeye karar verdim. Sonuç şu oldu. Odunsuluk tamamen gitmedi ancak bariz azaldı. Acılık da neredeyse 0 oldu. İçim çok daha temiz oldu kesinlikle. Galiba bundan sonra en azından 2 haftada 1 söküp temizleyeceğim.
Haftada bir söküp temizleyin derim. Koyu kavrum vs kahveler kullanıyorsanız, temizlik daha da önemli

Ekipmanları temiz tutmak önemli, alınan aciligin bir sebebi de düzgün temizlenmeyen ekipman maalesef.

Bunlar gayet iyi nitelikli kahveler (çoğu), koyu olsa üstündeki yağlardan ve zorlanmadan öğütmeden anlarsınız :)
gerçekten de çok doğru. petra acme'yi demledim dün. bügün de null'dan yandro'yu demledim. petra'yı öğütürken neredeyse 2 kat zorlanıyordum. null resmen kayıyordu fakat fincanda yine ekşimsi acı bir tat aldım. :) 20 demleme yaptım. belki de daha fazla. dökmediğim bir bardak yok şu ana kadar.

ikisini de g50, 38 klikte öğüttüm.

Peki şunu sormak istiyorum. Değirmeni söktükten sonra tüm parçaları musluğun altında sadece suyla yıkasak, hemen sonrasında havluyla kurulasak, yine çok geçmeden de düşük bir sıcaklık ayarında saç kurutma makinesiyle kurutsak, bunun bir zararı olur mu? Normalde su değdirmeyin diyorlar ancak böyle hemen kurulasak kurutsak da sorun olur mu?

Geri