• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

Zamanla alışılır gibi yani c2de işte tamda çok toz üretmesinden ben hep hoşuma gitmeyen bi tat ve bazen acılık alıyordum chestnuta gelince bu dediğim rahatsız edici tatlar kayboldu zamanla damağınız alışabilir5 hocam kproya sonuçta kesicinin açısı commandanteye çok benziyor belki bazı demleme profillerine k proya uyarlamanız gerekebilir bence zamanla k proyu daha çok tercih edeceksiniz

1 aydır Timemore C2 yerine K-Pro kullanıyorum. Henüz C2'deki aroma ve tadı yakalayamadım. Evet doğru, yakalayamadım. Birçok kahvede inceden kalına farklı klik aralıkları denedim, detaylı bir karşılaştırma yapmadım ancak şu an C2 ile öğütülmüş Grizzly Mana Mufti içiyorum, öyle diyeyim. Henüz bu kahveyi K-Pro ile denemedim, Timemore kolayıma geliyor. Hem bu sebepten hem de daha portatif olması sebebiyle C2'yi satmaktan vazgeçtim. Denemelerim devam edecek, belki ben optimumu yakalayamamışımdır ama şu anlık C2 sahibi arkadaşlara söylemek istediğim: HODL!
Chestnut X aldığım ilk ay aynı şeyi ben de yaşadım. Nutz ayı geldi devamında. Heyecanla öğütüyorum falan değirmeni sakınıyorum ama bir türlü istediğim memnuniyet sağlanmıyor, mutlu olamıyorum falan. Bir C2 ye bakıyorum bir Chestnut X e :) Sonra baktım olmayacak. Kaldırdım gözümün önünden C2yi. Hep Chestnut X i kullanmaya başladım. Zamanla damak tadım da alıştı sanırım. Geçenlerde Chestnut pisti ve temizlemeye üşendim, C2yi kullanayım dedim. Eskiden hissettiğim tatsal fark kalmamıştı. Sanırım Chestnutın rodajı bittiği çok olmuştur. Size tavsiyem bol bol Türk kahvesi için :) Yakın zamanda değirmeni seversiniz.

Temiz tat açısından K-Pro önde. Demleme sürelerinin K-Pro'da daha kısa olmasından anladığım kadarıyla C2'ye göre daha az toz üretiyor. Ama asidite ve tat yoğunluğu anlamında geride kalıyor gibi geldi. (1 aylık kullanımım sonucu amatör görüşümdür. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.)
Kahve demlemede bir çok parametre var ve hepsi birbirine bağlı.

Değirmenleri yan yana kör tadım ile denediğim için sebep bu olabilir diye düşünüyorum. En azından benim tecrübem bu şekilde.

Büyük ihtimalle C2 daha çok toz ürettiği için, yüzey alanı daha fazla ve demleme esnasında bu ince parçalar daha hızlı çözünüyordu. Reçeteniz de belki sizin damağınıza göre ideal tat veren bir reçeteydi ve iyi çözünme alıyordunuz. Bir de ince parçalar daha çok olunca, bir kısmı fincana da geçiyordur ve daha gövdeli (yoğun) kahveler çıkıyordur.

Parçacık boyutu tutarlı oldukça ve toz oranı azaldıkça, daha ince öğütme imkanı veriyor ve demleme süresini biraz arttırmak gerekiyor. Bir de K pro gibi değirmenlerde temiz ve asiditesi parlak fincanlar çıkıyor. (tabii bu kahveye de bağlı) Tatlılık ve gövde soğudukça ortaya çıkıyor. O yüzden değirmenlerin kendine özgü tat profilleri var ama ekipman değişince ideal tadı yakalamak için ona göre bir reçete oluşturmak gerekiyor.

Bir de günün sonunda damak tadı :) Doğru ya da yanlış yok. Sadece adaptasyon var :)

Selamlar. Gelbura indirimi vesilesiyle timemore g1 plus (2000 lira civarı) almayı düşünüyorum ama ürünle ilgili inceleme bulmak çok zor, sanki piyasaya hiç çıkmamış gibi. Kullanan var mıdır, öneren var mıdır?

Ben sizin yerinizde olsam üzerine az daha koyup xlite alırdım hocam hem kesicisi daha iyi hemde öğütüm aralığı daha geniş

G1 Plus ile Slim Plus'ın kesici farkı var mı? Yok gibi görünüyor. Eğer öyleyse Slim Plus yerine %50 farkla G1 Plus almaya değer mi bilemedim.
Evet bu soruyu da sordum kendime. Sanırım sorularıma cevap bulamadığım için @muhammedbrk'a kulak verip x lite alacağım. Umarım şimdi birisi gelip "üzerine biraz daha koyup comandante al" demez...

İşte bunu ciddi şekile düşünmeye başladığım anda hiçbirini almayıp yoluma devam edeceğim demektir :cry:
Ben değirmen faktörünü elemek için aldım, hario slim plus varken yok arkadaş bir değirmene bu kadar para mı verilirle başladı iş, oradan timemore en son da bu. Şuan kafam rahat en azından başka şeylere kafa yoruyorum, ekipmani da geçtim artık.

Hocam bende chestnut x var x lite ile aynı kesici var benimkiyle tek fark ince ayar için olan ikincil ayar mekanizması yok gene siz bilirsiniz ama chestnut x ile commandante arasında çok bi fark yok ikiside ust segment değirmen xlite da orta-üst segment yanı hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız

Teyyareden kahve levent beyin YouTube kanalında chestnut x incelemesi var
Orkun bey bi zatihi 2 değirmeni test etti chestnut x ve lite modelini tatsal bir fark olmadığını belirtti yanı chestnut x hakkında incelemelere bakın tatmin olursanız litedende memnun kalırsınız birde ıstanbuldaysanız gelburanın showroomunda değirmeni test edebilirsiniz

Son düzenleme:
Commandanteyise merak ediyorsanız tin coffeye gidiğ commandateyide test edebilirsiniz

Teyyarden kahve levent beyin YouTube kanalında chestnut x incelemesi var
Orkun bey bi zatihi 2 değirmeni test etti chestnut x ve lite modelini tatsal bir fark olmadığını belirtti yanı chestnut x hakkında incelemelere bakın tatmin olursanız litedende memnun kalırsınız birde ıstanbuldaysanız gelburanın showroomunda değirmeni test edebilirsiniz
Teşekkürler oldukça faydalı bilgiler oldu bunlar. Yok ne yazık ki Türkiye'de bile değilim, Haziran'da döneceğim İstanbul'a.

Evet bu soruyu da sordum kendime. Sanırım sorularıma cevap bulamadığım için @muhammedbrk'a kulak verip x lite alacağım. Umarım şimdi birisi gelip "üzerine biraz daha koyup comandante al" demez...
Mayıs ayında comandante trail master çıkıyor , fiyat olarak comandanteye göre daha uygun olabilir.

x lite aldım hocam. biraz daha düşünsem hiçbir şey alamayacaktım...
X Lite ve Cmd 2.el arasında sıkışıp kalıp en sonunda cmd den yana hakkımı kullandım bende hayırlı olsun x lite ınız. Kullandıktan sonra yorumlarınızı merak ediyorum 🙂

Geri