• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

Herkese merhabalar, daha önce kullandığım çekirdeklerde fotoğraftaki gibi kabuk kalıntısı kalmaz ve daha homojen bir öğütüm yaparken şuanda hem homojen olmayan öğütülümler yapıyorum hem de fotoğraftaki gibi çekirdek kabuğu kalıyor. Sizce sebebi ne olabilir?Ekli dosyayı görüntüle 16864
Koyu kavrum bir çekirdek olabilir. Muhtemelen öğütme hissi de diğer çekirdeklere göre daha yumuşak gelmiştir.

Herkese merhabalar, daha önce kullandığım çekirdeklerde fotoğraftaki gibi kabuk kalıntısı kalmaz ve daha homojen bir öğütüm yaparken şuanda hem homojen olmayan öğütülümler yapıyorum hem de fotoğraftaki gibi çekirdek kabuğu kalıyor. Sizce sebebi ne olabilir?Ekli dosyayı görüntüle 16864
Sprey şişe içerisine su koyup, çekirdekleri değirmenin içine atmadan önce bir iki fısla ıslatıp, öyle öğütmeyi deneyin. Özellikle bu tarz çekirdeklerde ciddi derece azalacaktır sorununuz.

Anerobik ve natürel kahvelerde genelde yıkanmış kahvelere göre daha fazla toz çıkıyor

Çekirdek yapısı ve kavrum ile alakalı bir durum korkulacak birşey yok bazı çekirdekler daha fazla toz üretebilir kavrum veya çekirdekten kaynaklı olarak. Kimi çekirdekler bu şekilde olurken kimileri daha az kalıntı bırakabilir.

Daha önce böyle bir tablo var mıydı bilmiyorum ama Timemore'un resmi Aliexpress mağazasında görünce paylaşmak istedim. Değirmen alacaklara karar verme aşamasında yardımcı olabilir.

Benim ilgimi en çok çeken Timemore'un Chestnut X'in espresso'sunu 3/5 olarak derecelendirmesi oldu. Hız olarak Slim+ veya G1+'a göre daha yavaş olduğundan mı acaba? Ara ayar mekanizmasının özellikle espresso demleyicileri için öne çıkarıldığını düşünürsek bu derecelendirme bana düşündürücü geldi.

H997156ef36934c7ebb62c13e1df996ecp.jpg_640x640q90.jpg

Son düzenleme:
Espressoda kullananlar genel olarak memnun bende bu derecelendirmeyi anlayamadım

Daha önce böyle bir tablo var mıydı bilmiyorum ama Timemore'un resmi Aliexpress mağazasında görünce paylaşmak istedim. Değirmen alacaklara karar verme aşamasında yardımcı olabilir.

Benim ilgimi en çok çeken Timemore'un Chestnut X'in espresso'sunu 3/5 olarak derecelendirmesi oldu. Hız olarak Slim+ veya G1+'a göre daha yavaş olduğundan mı acaba? Ara ayar mekanizmasının özellikle espresso demleyicileri için öne çıkarıldığını düşünürsek bu derecelendirme bana düşündürücü geldi.

Ekli dosyayı görüntüle 16978
Firma tarafından hazırlanmamış olabilir bence. Çünkü en son çıkardığı ürünü bilerek gömüp bi öncesini uçurmaz diye düşünüyorum. Ya da aşırı şeffaflar. Ben chestnut x kullanmıyorum ancak iyi bir espresso makinesinde denemedim. Evde electroluxun dandik bir makinesini kullanıyorum, çıktılarıyla alakalı yorumum pek işe yaramaz. Yine de ben çok memnunum çıktılarından hatta çoğu zaman lamarzocco görüp espresso istediğim mekanlardan daha çok hoşuma giden çıktılar alıyorum ( biraz dandik makineyi övdüm kusura bakmayın :) ).

Edit: Bu arada chestnut x in siyah kaplamalı burr olanını yok sanırım. En azından bendeki öyle değil.

Ekli dosyayı görüntüle 16978
Konu hakkında hem Timemore Official Store'a hem de Leshu Coffee'ye sordum. Normalde böyle bir durumda Timemore'a e-posta atardım ancak pek cevap vermiyorlar.

Timemore mağazasının başındaki arkadaşın çok bilgisi yok gibi. Aynı şeyleri tekrar edip ben üsteleyince biraz bekle dedi, sonra verdiği cevap biraz ilginç:

"Chestnut X is more suitable for single-origin coffee. The efficiency of Chestnut X's Italian style will be lower, because Chestnut X is an all-round grinding core."

Leshu'nun cevapları altta:

"Hi, chestnut X with S & C burr is grinding espresso, spike the coffee beans first, then cut them later, its efficiency is not as good as E & B burr, so the overall score is 3 stars"

Sadece hız konusunda mı iyi diye sordum.

"Yes, there is no obvious difference in the consistency comparison of grinding particles between the 2"

Açıkçası sadece hızdan 2 yıldız kırdıklarını zannetmiyorum.

Merhabalar 6-7 aydır kullandığım timemore c2 değirmenimle son iki haftadır aşırı şekilde tıkanma sorunu yaşıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhabalar 6-7 aydır kullandığım timemore c2 değirmenimle son iki haftadır aşırı şekilde tıkanma sorunu yaşıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kullandığınız kahvenin çok tozlu olması da olabilir, ona göre öğütümü ayarlayabilisiniz. Ya da timemore C2'le3de kalibrasyon sorunu baş gösterebiliyor, alttaki konudan kontrol edebilir çözüme ulaşabilirsiniz.

Farklı kahvelerde denedim yine tıkandı. Kalibrasyonda çelik sesi 4. Klikte kesiliyor bir sorun yok gibi.
Kullandığınız kahvenin çok tozlu olması da olabilir, ona göre öğütümü ayarlayabilisiniz. Ya da timemore C2'le3de kalibrasyon sorunu baş gösterebiliyor, alttaki konudan kontrol edebilir çözüme ulaşabilirsiniz.

Merhabalar yeni bir başlık yerine markanın başlığından sormak istediğim bir konu vardı.
Yeni edindiğim Timemore chesnut x el değirmenin de
* ilk 3 tıkta hafif sürtme sesi gelmesi
* kolun kitlendiği yer sıfır noktası değil bir tık öncesi 23 yada 0 noktasında ufak ayarın-8 alınması gerekiyor.
Forumda markayı uzun süredir kullanan arkadaşlar da durum nasıl merak ettim normal yada azda olsa bir sorun var gibi:)))

Ben yaklaşık 7 aydır Chestnut x kullanıyorum. Her espresso yaptıktan sonra söküp temizlerim. Sıfırlama bazen bende de tutmuyor ancak o kadar geride de kalmıyor, 23'e ulaşmıyor yani. 3 klike kadar sürtme sesi hiç gelmedi. Sıfırlama tutmaması konusuna da pek takılmıyorum açıkçası. Karşılaştığınız problem yayla alakalı olabilir gibi geldi. Yayın büyük olan kısmı burre temas edecek şekilde koyuyorsunuz değil mi? Birde milin üst kısmında aşağı inmesini engellemek için ufak bir somun tarzı parça var onun tam sıkılı olduğuna da dikkat etmelisiniz.

Bende chestnut x kullanıyorum ilk başta 23e kadar gidiyordu ama şimdi kullana kullana düzeldi 0 da sabıt duruyor zaten timemorun kendisi 0 ila 3 arasında kullanılmamasını tavsiye ediyor gerekte yok 4 bile tk boyutunda öğütüyor

23 ile 0 arası kitliyor yada dediğim gibi ufak ayarı -6 ,-8 gibi yaparsam 0 da kitliyor.
Sürtme sesine gelirsek 1 klikte var ama öyle abartı değil 2 klik var yok arası felan
Aslında benim açımdan sorun mu değil sonuçta o derecelerde öğütüm yapmıyoruz.
Ben sadece diğer kullanan arkadaşlar da durum nasıl onu merak ettim
Cevaplar için teşekkür ederim.

1 aydır Timemore C2 yerine K-Pro kullanıyorum. Henüz C2'deki aroma ve tadı yakalayamadım. Evet doğru, yakalayamadım. Birçok kahvede inceden kalına farklı klik aralıkları denedim, detaylı bir karşılaştırma yapmadım ancak şu an C2 ile öğütülmüş Grizzly Mana Mufti içiyorum, öyle diyeyim. Henüz bu kahveyi K-Pro ile denemedim, Timemore kolayıma geliyor. Hem bu sebepten hem de daha portatif olması sebebiyle C2'yi satmaktan vazgeçtim. Denemelerim devam edecek, belki ben optimumu yakalayamamışımdır ama şu anlık C2 sahibi arkadaşlara söylemek istediğim: HODL!

1 aydır Timemore C2 yerine K-Pro kullanıyorum. Henüz C2'deki aroma ve tadı yakalayamadım. Evet doğru, yakalayamadım. Birçok kahvede inceden kalına farklı klik aralıkları denedim, detaylı bir karşılaştırma yapmadım ancak şu an C2 ile öğütülmüş Grizzly Mana Mufti içiyorum, öyle diyeyim. Henüz bu kahveyi K-Pro ile denemedim, Timemore kolayıma geliyor. Hem bu sebepten hem de daha portatif olması sebebiyle C2'yi satmaktan vazgeçtim. Denemelerim devam edecek, belki ben optimumu yakalayamamışımdır ama şu anlık C2 sahibi arkadaşlara söylemek istediğim: HODL!
C2den chestnuta gecince bende baya fark olmuştu. Özellikle anerobic işlem kahvelerde çok fazla toz üretmesinden tam temiz bir fincan alamıyordum k pronun daha iyi performans vermesi lazım garip 😅

C2den chestnuta gecince bende baya fark olmuştu. Özellikle anerobic işlem kahvelerde çok fazla toz üretmesinden tam temiz bir fincan alamıyordum k pronun daha iyi performans vermesi lazım garip 😅
Temiz tat açısından K-Pro önde. Demleme sürelerinin K-Pro'da daha kısa olmasından anladığım kadarıyla C2'ye göre daha az toz üretiyor. Ama asidite ve tat yoğunluğu anlamında geride kalıyor gibi geldi. (1 aylık kullanımım sonucu amatör görüşümdür. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.)

Geri