kahveyeniden
Üye
- İsim
- kahveyeniden
Merhabalar; her yeni kahveseverin ilk sorusu hangi ekipmanı almalıyım oluyor. Biraz inceleme sonrasında en önemli ekipmanın değirmen olduğunu öğrenip başlıyor araştırmaya. Forumda da görüleceği üzere Comandante üzerinde genel bir ittifak var ancak bedeli fazla görülebiliyor. Bu bedel meselesi de öznel şart ve yargılardan etkilendiği için haliyle farklı tutumlar ortaya çıkıyor.
Ben de bu süreçte önceleri farklı değirmenlerle başlayıp yükseltme kararı alınca Timemore'a diktim gözümü. Hatta bu süreçte önceden Timemore kullanıp mevcutta Comandante kullanan bir arkadaş "al pişman olmazsın" deyince aliexpressten slimS (titanium burr) aldım. Hem espresso'da hem de pour over'da bugüne değin beni hiç üzmedi. Frenchpress için maalesef öğütümü kötü ancak her iki skalayı aynı anda yakalayabilen bir değirmen mevcutta pek yok zaten.
Bazı paylaşımlarda comandante'den daha iyi sonuçlar verdiği de iddia ediliyor ancak ben tecrübe etmemiş olmakla birlikte comandante'nin daha iyi olabileceğini ancak timemore'un fazlası ile iş görebileceğini düşünenlerdenim.
Kısaca Pozitif Yönleri:
- Fiyat Performans İlişkisi (Bence bu konuda en başarılı öğütücü)
- Şık tasarımı (öznel bir konu tabi)
Kısaca Negatif Yönleri:
- Tedarik sorunu
- Garanti, yedek parça sorunu (başımıza henüz gelmedi ama gelirse ne olur bilgim yok)
Ben de bu süreçte önceleri farklı değirmenlerle başlayıp yükseltme kararı alınca Timemore'a diktim gözümü. Hatta bu süreçte önceden Timemore kullanıp mevcutta Comandante kullanan bir arkadaş "al pişman olmazsın" deyince aliexpressten slimS (titanium burr) aldım. Hem espresso'da hem de pour over'da bugüne değin beni hiç üzmedi. Frenchpress için maalesef öğütümü kötü ancak her iki skalayı aynı anda yakalayabilen bir değirmen mevcutta pek yok zaten.
Bazı paylaşımlarda comandante'den daha iyi sonuçlar verdiği de iddia ediliyor ancak ben tecrübe etmemiş olmakla birlikte comandante'nin daha iyi olabileceğini ancak timemore'un fazlası ile iş görebileceğini düşünenlerdenim.
Kısaca Pozitif Yönleri:
- Fiyat Performans İlişkisi (Bence bu konuda en başarılı öğütücü)
- Şık tasarımı (öznel bir konu tabi)
Kısaca Negatif Yönleri:
- Tedarik sorunu
- Garanti, yedek parça sorunu (başımıza henüz gelmedi ama gelirse ne olur bilgim yok)