• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

Az önce öğütüm testi yaptım 20 ve15 clickte te rahat bir öğütüm yaptım 10 clıck biraz daha uzun surdu ama genede çok zorlamadı 8 clıckte 10 dk uğraşmışımdır zannedersem

Ekli dosyalar

• da5aa66c-616d-4942-80f7-3a8983f6be94.jpg
    da5aa66c-616d-4942-80f7-3a8983f6be94.jpg
    137.1 KB · Görüntüleme: 42
  • affab2ba-f289-45ee-818e-b3cd785029ed.jpg
    affab2ba-f289-45ee-818e-b3cd785029ed.jpg
    119.1 KB · Görüntüleme: 42
  • cba56ed7-a0ea-4a4b-836e-b9a605cc550e.jpg
    cba56ed7-a0ea-4a4b-836e-b9a605cc550e.jpg
    92.9 KB · Görüntüleme: 40
  • 3b771f87-b9f5-4456-84ba-02894e6c5ac0.jpg
    3b771f87-b9f5-4456-84ba-02894e6c5ac0.jpg
    115.2 KB · Görüntüleme: 43
az önce 9 clıckte öğuttum 8 de 10 gr kahve kullanmıştım 9da 20 23 gr kahve kullandım 8e kıyasla daha hızlı öğüttü partikül boyuttu 8le benzerdi ama ben perişan oldum 8 le 9 clıckı tavsiye etmem 10.11 arası türk kahvesi için idelmi sizce 9 clıck 23.23 gr kahve 15 dakika cıvarı sürdü

Merhabalar,
C2 degirmenim dün ulaştı. Saat yönüne doğru çevirerek sıfır noktasını bulmaya çalıştım, kolun düşmediği yere geldim fakat biraz zorlanarakta olsa saat yönüne doğru 1 klik daha gitti.
Sıfır noktasi olarak kolun düşmediği ilk yeri mi bazalmaliyim yoksa 1 klik daha sağa mı gitmeliyim?
Bir de kolun düşmediği ilk noktada kol sabit duruyor ancak biraz sallayınca kol oynayabiliyor burası 1. Klik olduğu için mi 1 tur daha sağa dönebiliyor?

Sıfır noktasi olarak kolun düşmediği ilk yeri mi bazalmaliyim yoksa 1 klik daha sağa mı gitmeliyim?
comandante’de kolun dusmedigi (ama sallayinca oynadigi) noktayi 0, ilk cevirmede kolun kendini sabit tutamadigi yeri 1klik olarak aliyorum ben.

birazcik tecrubelenince bunlarin hiiiic onemi olmadigini anlayacak, ve bu yazdiklariniza gulumseyeceksiniz. Keyifli demlemeler

comandante’de kolun dusmedigi (ama sallayinca oynadigi) noktayi 0, ilk cevirmede kolun kendini sabit tutamadigi yeri 1klik olarak aliyorum ben.

birazcik tecrubelenince bunlarin hiiiic onemi olmadigini anlayacak, ve bu yazdiklariniza gulumseyeceksiniz. Keyifli demlemeler
Tesekkurler, sizlere de keyifli demlemeler.

Merhabalar,
C2 degirmenim dün ulaştı. Saat yönüne doğru çevirerek sıfır noktasını bulmaya çalıştım, kolun düşmediği yere geldim fakat biraz zorlanarakta olsa saat yönüne doğru 1 klik daha gitti.
Bir de kolun düşmediği ilk noktada kol sabit duruyor ancak biraz sallayınca kol oynayabiliyor burası 1. Klik olduğu için mi 1 tur daha sağa dönebiliyor?
Ben en sağa gidebildiği yere kadar çeviriyorum, en son bir noktada yarım klik gibi kalıyor. O yarımı sola çevirince oturduğu yeri 0 olarak kabul ediyorum. Böylece her seferinde kolu dönüyor mu, burası 0'mıydı 1'miydi uğraşmak zorunda kalmıyorum. Çünkü dediğin gibi, bazen sallanıyor ama tam dönmüyor. Ayrıca Timemore dişli bozulmasın diye 6 ya da 8 klik'ten önce kolu çevirmeyi önermiyor, kitapçığında yazar.

Neticede öğütümlerimi kendime göre 0'dan itibaren 30 klik vs diye hesapladığım için her seferinde aynı kalınlıkta öğütüyorum, sayması da kolay oluyor.

Ben en sağa gidebildiği yere kadar çeviriyorum, en son bir noktada yarım klik gibi kalıyor. O yarımı sola çevirince oturduğu yeri 0 olarak kabul ediyorum. Böylece her seferinde kolu dönüyor mu, burası 0'mıydı 1'miydi uğraşmak zorunda kalmıyorum. Çünkü dediğin gibi, bazen sallanıyor ama tam dönmüyor. Ayrıca Timemore dişli bozulmasın diye 6 ya da 8 klik'ten önce kolu çevirmeyi önermiyor, kitapçığında yazar.

Neticede öğütümlerimi kendime göre 0'dan itibaren 30 klik vs diye hesapladığım için her seferinde aynı kalınlıkta öğütüyorum, sayması da kolay
Sizin 0 noktasini nasıl bulduğunuz anladım teşekkürler. Benim aklıma takılan 6 ya da 8 klikte boşken onermiyor degil mi? Yoksa forumda C2 kullanıcıları 7,8 veya 9 klikte Türk kahvesi için ogutum yaptıklarını söylüyorlar.

Kitapçığa baktım şimdi, kesinliği korumak için 0-6 arasında kahve çekirdeği öğütmeyin yazıyor.

Merhaba timemore c2 'de moka pot için kaç klik gerekiyor ?

Ben Kenya çekirdekle 14 klik yaptım, su çok geç çıktı, patlayacak diye endişe ettim. 16 ideal geldi fakat Kolombiya çekirdeğe geçtiğimde 16 iyi gelmedi. Çekirdeğe göre deneme yanılma yaparak en iyi sonuca ulaşabilirsin. Referans olarak kılavuzunda
  • Espresso: 10-14 Clicks
  • Pour Over: 18-24 Clicks
yazıyor. Moka Pot da espresso ve pour over arasında olduğu için referans olarak 16'dan başlayıp 1-2 aşağı/yukarı deneyebilirsin.

Ben Kenya çekirdekle 14 klik yaptım, su çok geç çıktı, patlayacak diye endişe ettim. 16 ideal geldi fakat Kolombiya çekirdeğe geçtiğimde 16 iyi gelmedi. Çekirdeğe göre deneme yanılma yaparak en iyi sonuca ulaşabilirsin. Referans olarak kılavuzunda
  • Espresso: 10-14 Clicks
  • Pour Over: 18-24 Clicks
yazıyor. Moka Pot da espresso ve pour over arasında olduğu için referans olarak 16'dan başlayıp 1-2 aşağı/yukarı deneyebilirsin.
Teşekkürler

Timemore C2'nin öğütüm ayarlarından şüpheye düştüm. Clever Dripper kullandığım için 18-24 click arasındaki öğütümlerin fotoğraflarını çekmeye çalıştım. Sizce sorun gözüküyor mu?

selamlar timemore slim plus kullananlar varsa
filtre kahve makinesi, v60, moka pot gibi öğütüm ayarlarını yazabilirler mi?

türk kahvesi için 6 click denedim güzel oldu sanki. 5 klik daha iyi olabilir ama 6 klik altı önerilmiyormuş alette.

selamlar timemore slim plus kullananlar varsa
filtre kahve makinesi, v60, moka pot gibi öğütüm ayarlarını yazabilirler mi?

türk kahvesi için 6 click denedim güzel oldu sanki. 5 klik daha iyi olabilir ama 6 klik altı önerilmiyormuş alette.
Ben v60da 15-20 gram demlemelerde 16 klik kullanıyorum, 30 gram da genelde 17 klik ama kahveye göre 15e de indiğim oluyor tabiki. 5 kliklere inmeyin derim dişlileri aşındırmanız kaçınılmaz olur sürekli kullanımda. Mokapot ve makine öğütmüyorum ama eğer işinize yararsa clever 18-20,french press 19-21, cold brew içinde 25 klik kullanıyorum

Herkese merhabalar, daha önce kullandığım çekirdeklerde fotoğraftaki gibi kabuk kalıntısı kalmaz ve daha homojen bir öğütüm yaparken şuanda hem homojen olmayan öğütülümler yapıyorum hem de fotoğraftaki gibi çekirdek kabuğu kalıyor. Sizce sebebi ne olabilir?IMG_20211118_113854~2.jpg

Geri