• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

Kasuya metodu sadece bir döküş reçetesi değil, aynı zamanda ayrı dripper gerektiriyor, zira kendi dripperı normal v60’a göre oldukça yavaşlatıyor akışı. Bu dripperınız yoksa ona göre modifiye etmeniz gerek. Daha ince öğütüm, daha yavaş filtre, daha yavaş döküş vs.

Kasuya’nın videolarını izlersen kaya tuzundan daha kalın öğütüyor.

ayrıca Warrick’in reçetesinde 65gr suyu 45sn de dökmeni istiyor, ben öğütümden çok orada zorlandım 😬. 2. Denememde Orkun Üstel’in genel reçetesini kullandım, çok daha iyi sonuç aldım zira daha hata kaldırır bir demleme reçetesi o. Çekirdeğin potansiyelini %100 çıkaramadım ama onu da elime 300gr geçince yine Orkun’un reçetesini modifiye ederek gitmeyi planlıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam Kasuya kendi metoduna özel dripper yokken geliştirmişti yöntemini. Yani tarifin orijinali standart v60'a göre tasarlanmıştı aşağıdaki videoda görüleceği üzere:

lelit ler iş görür mü

Belirlediğiniz segmentte Lelit fred iş görebilir. Ama bu değirmenin en büyük problemi kalın öğütümlerde partikül boyutlarında ciddi heterojenite ortaya çıkarıyor. Buda size dengeli yüksek gövdeli aromadan zayıf kahve olarak yansıyor maalesef.

Belirlediğiniz segmentte Lelit fred iş görebilir. Ama bu değirmenin en büyük problemi kalın öğütümlerde partikül boyutlarında ciddi heterojenite ortaya çıkarıyor. Buda size dengeli yüksek gövdeli aromadan zayıf kahve olarak yansıyor maalesef.
yalnızc espresso için tavsiye edebilir misiniz o halde

yalnızc espresso için tavsiye edebilir misiniz o halde

Başlangıç seviye için olabilir, önerme şu şekilde bu fiyat aralığında zaten başka cihaz yok. Filtrede bahsettiğim aroma kaybı Espressoda mevcut. Esp yeni başlamış 1:2 oran 30 sn tutturmaya çalışanlar için ideal cihaz içilebilir sonuçta çıkarıyor. Ama uzun zamandır Espresso için biri için bu cihaz yükseltmek için alınmaz. Yada elinde comandante varsa ve Espresso çekmek zorlamıyorsa yine bu cihaz alınmaz :)

Başlangıç seviye için olabilir, önerme şu şekilde bu fiyat aralığında zaten başka cihaz yok. Filtrede bahsettiğim aroma kaybı Espressoda mevcut. Esp yeni başlamış 1:2 oran 30 sn tutturmaya çalışanlar için ideal cihaz içilebilir sonuçta çıkarıyor. Ama uzun zamandır Espresso için biri için bu cihaz yükseltmek için alınmaz. Yada elinde comandante varsa ve Espresso çekmek zorlamıyorsa yine bu cihaz alınmaz :)
istediğim cevabı aldım :) william alternatif midir peki commandanteye

Yanlış hatırlamıyorsam Kasuya kendi metoduna özel dripper yokken geliştirmişti yöntemini. Yani tarifin orijinali standart v60'a göre tasarlanmıştı aşağıdaki videoda görüleceği üzere:

Evet, normal ekipman ile dikkat ederseniz french press kalınlığında öğütün diyor.

Warrick'in paylaştığı Kenya için Kasuya Dripper kullanmanızı tavsiye ediyor. O zaman drippera göre öğtümeniz gerekiyor. Onu da burada görebilirsiniz ki çoook daha kalın öğütüyor. Ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. Yani Kasuya dripperınız yoksa o kadar kalın öğütmeyin özetle :)

Evet, normal ekipman ile dikkat ederseniz french press kalınlığında öğütün diyor.

Warrick'in paylaştığı Kenya için Kasuya Dripper kullanmanızı tavsiye ediyor. O zaman drippera göre öğtümeniz gerekiyor. Onu da burada görebilirsiniz ki çoook daha kalın öğütüyor. Ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. Yani Kasuya dripperınız yoksa o kadar kalın öğütmeyin özetle :)

Ben Warrick'in reçetesinden bağımsız yazmıştım önceki mesajları görmeden.

Merhaba arkadaşlar Aliexpressten Timemore C2 siparişi verdim. Sanırım bir haftaya elimde olacak. Tavsiyenizi almak istiyorum. Öğütücuyu ne kadar periyotlarda temizlemek lazım?
Teşekkürler

Ben her öğütümden sonra fırça ve üfleme yoluyla yüzeysel olarak temizliyorum,kahve tozu bırakmıyorum değirmenin üstünde. 2-3 haftada bir de söküp temizliyorum.
Çok teşekkür ederim ben de böyle yapayım

istediğim cevabı aldım :) william alternatif midir peki commandanteye

William maalesef fredden daha kötü nedenlerine gelicek olursak adımlı bir ayar mekanizmasına sahip ve adımlar arası oldukça geniş Espresso gibi hassas ayar gereken demleme yöntemlerinde yetersiz kalıyor. Diğer bir sıkıntılı yanı içinde çok fazla kahe biriktiriyor kafe gibi yerlerde bu durum problem olmaz ama ev kullanıcılar için her aldığınız 17-18gr kahvenin 2-3 gr eski öğütmeden geliyor olacak.

Merhabalar. Aliexpress den 01.10.2020 de sipariş ettiğim timemore C2 grinder 14.10.2020 tarihi itibari ile elime ulaştı.
Dünya Kahve günü indirimi ve kuponlar ile 445 TL ye aldığım ürün için 55 TL vergi ödemesi çıktı. Ürün kutu üstünde 18 usd gösterilmiş.
Bilgi amaçlı paylaşmak istedim.

18 USD için vergi biraz fazla gibi. 18 USD'lik bir ürüne bana 20 lira civarında vergi çıkmıştı. Muhtemelen gümrük memuru şüphelenmiş biraz fazladan basmış. Yine iyi bazen suphelenince orijinal fiyatı doğrulamak için 40 takla attirabiliyorlar.
Hayırlı olsun.
teşekkür ederim. Ali den sürekli alışveriş yaparım vergi konusu tam bir muamma.

Bugün teslim aldım 72 TL vergi ödedim malesef IMG_20201015_120347.jpg

Arkadaşlar bugün geldi ürün. Ilk kullanımdan önce bir temizlik vs yapan oldu mu?

Geri