• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Temmuz Ayı Toplu Kahve Alımı ve Kahve Tadımı

Firma sadece whatapp'ı tercih etti diye yazdılar, ben de "Coffee department da ofise ve eve kahve alan bir kahve severi kaybetti o zaman." yazmışım. Burayı yeni keşfettim, üye oldum. bazı nitelikli kahvecilerde ofis indirimimiz var daha önce buradan da kahve aldım ama forumda farklı kahvecilerden alim yapmak fikri cazip gelmişti. Burayı takip etmeye başladım, alternatif bir kanaldan daha işlem yapmak ve whtspp yüklemek istemiyorum. Bunu belirttim. Bir kullanıcı tercihi olarak düşünün.
Tercihinize saygım var zaten WhatsApp kullanıp kullanmamak size kalmış. Siz yine ofis indiriminizi coffee department ile görüşebilirsiniz burada da sizi engelleyen birşey yok.

İtiraz ettiğim konu bunların hiçbiri değil, burası bir kulübe ait forum. Asıl amacı kahveseverlerin bilgi alışverişinde bulunması, bu amaç için de WhatsApp a ihtiyacınız yok her zaman gelip bilgi paylaşabilir ve bilgi alabilirsiniz, ortak ekipman alımlarına katılabilirsiniz, kulübe özel indirimlerden faydalanabilirsiniz.

İtirazım şuna, hiçbir içerik üretmeden, hiçbir paylaşım yapmadan, hiçbir değer yaratmadan parmak sallayarak gelip eğer indirimden yararlanmaz isem üyelikten de çıkarım bu firmadan alışveriş de yapmam şeklinde tehditkar yazılar yazmanız. Bu şekilde bir yaklaşım aylık kahve alımı için emek veren, uğraşan, özel zamanından forum için zaman ayıran insanlara haksızlıktır.

Sizin tek amacınız kulüp üzerinden ucuza kahve içmek miydi? Cevap hayır ise kulübün asıl değer yaratan herşeyinden WhatsApp olmadan da faydalanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben de 3x250 verdim. Aslında Etiyopya çekirdeğini çok merak ediyordum, artık dükkanda içeriz geldiğinde herkese iyi alımlar

Merhaba arkadaşlar,

5x150gr lık tadım paketimiz bitmiştir. Etiyopya Tabu burka kalmadığından dolayı tadım paketi 4x150 gr olarak coffee department internet sitesinde aktif hale gelmiştir.

Tercihinize saygım var zaten WhatsApp kullanıp kullanmamak size kalmış. Siz yine ofis indiriminizi coffee department ile görüşebilirsiniz burada da sizi engelleyen birşey yok.

İtiraz ettiğim konu bunların hiçbiri değil, burası bir kulübe ait forum. Asıl amacı kahveseverlerin bilgi alışverişinde bulunması, bu amaç için de WhatsApp a ihtiyacınız yok her zaman gelip bilgi paylaşabilir ve bilgi alabilirsiniz, ortak ekipman alımlarına katılabilirsiniz, kulübe özel indirimlerden faydalanabilirsiniz.

İtirazım şuna, hiçbir içerik üretmeden, hiçbir paylaşım yapmadan, hiçbir değer yaratmadan parmak sallayarak gelip eğer indirimden yararlanmaz isem üyelikten de çıkarım bu firmadan alışveriş de yapmam şeklinde tehditkar yazılar yazmanız. Bu şekilde bir yaklaşım aylık kahve alımı için emek veren, uğraşan, özel zamanından forum için zaman ayıran insanlara haksızlıktır.

Sizin tek amacınız kulüp üzerinden ucuza kahve içmek miydi? Cevap hayır ise kulübün asıl değer yaratan herşeyinden WhatsApp olmadan da faydalanabilirsiniz.
daha iyi özetlenemezdi 👍

Ben arkadaşı çok da eleştiremiyorum aslında...

Bu indirimli toplu alım konusu sosyal medya aracılığı ile popüler hale gelip, forum üye ve yöneticilerinin bazıları da indirim kodlarını forum üyesi olmayan eşe dosta dağıtınca son dönemde kulübe, daha doğrusu foruma üye olma konusu salt bu indirim konusu ile özdeşleşti. Nasıl olsa buraya üye olmanın hiç bir kıstası ya da yükümlülüğü yok, e kendi başıma alsam örn. 50tl.ye alacağım kahveyi ya da 300tl.lik ekipmanı iki tıklamayla üye olduğum bir forum sayesinde 35-40 ya da 250'ye alabiliyorsam neden öyle bir beklenti içinde olmayayım ki... bu konu zaten buranın en büyük açmazı... diğer yönünü, yani herkes için ulaşılabilir olamayan kahve ya da ekipmanların kulüp sayesinde ulaşılabilir olmasını, buradaki bilgi ve deneyim alışverişi sayesinde bir şeyler öğrenme fikrini elbette saygıyla karşılıyorum, ki ben de çok şey edindim ve öğrendim buradan, ancak eğer gerçek anlamda bir kulüp olunmak isteniyorsa beklentinin sadece ucuza kahve ya da ekipman edinmekle sınırlı olması, salt bu amaçla buraya üye olunabiliyor olması gibi tek taraflı bir ilişki algısını kırması gerek bu forumun...

Moderatörün son düzenlenenleri:

Bu indirimli toplu alım konusu sosyal medya aracılığı ile popüler hale gelip, forum üye ve yöneticilerinin bazıları da indirim kodlarını forum üyesi olmayan eşe dosta dağıtınca son dönemde kulübe, daha doğrusu foruma üye olma konusu salt bu indirim konusu ile özdeşleşti. Nasıl olsa buraya üye olmanın hiç bir kıstası ya da yükümlülüğü yok, e kendi başıma alsam örn. 50tl.ye alacağım kahveyi ya da 300tl.lik ekipmanı iki tıklamayla üye olduğum bir forum sayesinde 35-40 ya da 250'ye alabiliyorsam neden öyle bir beklenti içinde olmayayım ki... bu konu zaten buranın en büyük açmazı... diğer yönünü, yani herkes için ulaşılabilir olamayan kahve ya da ekipmanların kulüp sayesinde ulaşılabilir olmasını, buradaki bilgi ve deneyim alışverişi sayesinde bir şeyler öğrenme fikrini elbette saygıyla karşılıyorum, ki ben de çok şey edindim ve öğrendim buradan, ancak eğer gerçek anlamda bir kulüp olunmak isteniyorsa beklentinin sadece ucuza kahve ya da ekipman edinmekle sınırlı olması, salt bu amaçla buraya üye olunabiliyor olması gibi tek taraflı bir ilişki algısını kırması gerek bu forumun...
Sanırım forum ile kulüp kavramlarının isimleri gibi kendilerinin de ayrım çizgilerinin belirginleşmesi gerekiyor. Forum denen topluluğa bilgili bilgisiz herkes gelip paylaşım yapar veya öğrenir ki bu forumun doğasında var ama kulüp özellikle bir konuya belli bir sevgi, ilgi alaka duyup kafa yoranların toplandığı genelde daha küçük topluluklar oluyor. Burada bu iki kavram biraz belirsiz olduğu için bu tip tartışmalar olacaktır. Normaldir.

Sanırım forum ile kulüp kavramlarının isimleri gibi kendilerinin de ayrım çizgilerinin belirginleşmesi gerekiyor. Forum denen topluluğa bilgili bilgisiz herkes gelip paylaşım yapar veya öğrenir ki bu forumun doğasında var ama kulüp özellikle bir konuya belli bir sevgi, ilgi alaka duyup kafa yoranların toplandığı genelde daha küçük topluluklar oluyor. Burada bu iki kavram biraz belirsiz olduğu için bu tip tartışmalar olacaktır. Normaldir.
Yazdıklarınıza kesinlikle hak veriyorum ama şöyle bir gerçek var üye olmayan fakat sırf indirimler için formaliteden üye olan duyuru platformumuza üye olmamak için herşeyi yapan bir kesim var. Mail üzerinden newletter hazırlığı içindeyiz en azından toplu alım ekibi olarak aklımızda öyle bir düşünce mevcut sonuçta herkes whatsapp, telegram, instagram, twitter vb sosyal medya organlarını kullanmıyor ama en basitinden artık telefonların kurulumlarında bile e mail istenmekte. İleri ki dönemlerde daha profesyonel bir paylaşım ortamı olacağımıza inanıyorum. Foruma girip gezinen ve üye olan her bir arkadaştan da daha anlayışlı olmalarını bekliyorum sonuçta 6-7 ay öncesine kadar kimse uygun fiyata kahve alamıyordu bizler bişeyleri gerçekleştirirken sabır tesbihi çekiyoruz artık insanlar fazla üstten ve atmosferden bakıyor sonra şaka mı yapıyorsunuz diye yanıt veriyor. Bu durumda kırıcı ve üzücü oluyor. Ama dediğiniz gibi forum ve kulüp kavramları birbirinden ayrı bir durum.

Maalesef ki indirim bir şekilde ulaştırılacak, biz de firmanın isteği üzerine mesaj yolu ile ulaştırmayı uygun bulduk, dünyada milyarlarca kullanıcıya sahip WhatsApp Duyuru grubu üzerinden kodu gönderdik, ki daha az kullanıcıya hitap eden Telegram’a da geçmeye çalışmıştık önceden, başaramadık.

Arkadaşın Whatsapp kullanmadığı için indirime ulaşamaması ile interneti olmadığı için foruma girememesi benim gözümde aynı, kendi sorunudur, yoksa indirim için burayı takip etmesinde bence sakıncası yok, sadece sistemi elimizde olmayan sebepler yüzünden gereksiz eleştirilmesin yeter. Başka firmalar e-mail tanımlamayı uygun buldu, “ben niye mailimi paylaşayım, bu bilgiyle ne yapacaksınız?” diye duyar kasan vatandaşlarımız da oldu.

Son düzenleme:
Whatsapp grubuna katıldım fakat kodu tekrar mı paylaşmanız gerekiyor. Kod göremiyorum grupta.

Sorun, adı ne olursa olsun, eğer bir topluluksanız bunun için bazı kurallar koymanız ve bu kuralları işletmeniz gereğidir... yoksa herkes işine geldiği gibi davranır ve işine geldiği şekilde beklenti içinde olur, katkıda bulunmasa da hesap sorabilir hale gelir... her neyse böyle isteniyor, böyle de devam ediyor, tam türk usulü, kervan göç yolunda.........

Sorun, adı ne olursa olsun, eğer bir topluluksanız bunun için bazı kurallar koymanız ve bu kuralları işletmeniz gereğidir... yoksa herkes işine geldiği gibi davranır ve işine geldiği şekilde beklenti içinde olur, katkıda bulunmasa da hesap sorabilir hale gelir... her neyse böyle isteniyor, böyle de devam ediyor, tam türk usulü, kervan göç yolunda.........
Anam Babam Usulü Türk işi malesef Toplum olarak bu tarz kuralları bir türlü ögrenemedik bu hayatın her alanında geçerli :(

Konu ile alakalı birkaç birşey de ben yazmak istedim. Dışarıdan kulübe gelen arkadaşlar burayı aynı benim zamanında zannettiğim gibi forum havasında bir site zannediyorlar. Tek amaç kahveyi indirimli alıp gitmek yada sadece soracağı soruyu olmak için üye olup bırakmak oluyor. İnsanların bu kulübün amacını, buradaki insanların ne tarz insanlar olduklarını anlamaları için biraz zaman geçirmeleri gerekiyor. Bende ilk üye olduğumda forum zannetmiştim burayı. Bilen bilir kodu alıp sırf iyilik olsun diye de donanım haberde paylaşmıştım. Kulüp üyeleri tepki gösterdiğinde de acayip şaşırmıştım. Yani dedim nasıl olur?
Fakat vakit geçtikçe anladım ki burada dağıtılan kod başka forumdan gelinip kahve alınsın sonrada basıp gidilsin diye değil. Amaç başka..
O zamanlar bana kızan ve tepki gösteren arkadaşlar kendilerince haklılardı ama bende haklıydım çünkü gerçekten bilmiyordum konunun özünü..
Söz gelimi kulübün amacı anlaşılınca işler değişti. Burda insanlar arkadaşlık duygusu içinde birbirine yardımcı olmak için varlar.
Aylık alımın da en önemli amacı hem yeni kahve deneme imkanı doğurması hem birlikte tadım yapıp güzel bir aktivite yaratmak.
O sebeple yeni üye olup amacı indirimli kahve almak olan kişiye en başta bunu çok görmemek lazım. Çünkü öyle zannederek geliyor.
Konuyu anlatıp izah edince hala gitmek isteyen kendisi bilir, kalmak isteyen zaten kalır ve foruma iyi kötü katkı sunar ve zaman geçirir.

Yanılmıyorsam diğer forumdayken bazı ekipmanları toplu ve indirimli olarak alabilmek için whatsapp grubu kurulmuştu. Sonra da kahvekulübü kuruldu. Bence indirim kodlarının whatsapp grubunda paylaşılması çok mantıklı. Grup başka, forum başka.

Maalesef gönderi altına Wp grubuna girilmesi için bir süre verildi o süre sonrasında katılım yapan üye arkadaşlarımız bir sonraki kampanya,indirim ve duyuruları görebilecek.

Alım şu an devam etmiyor mu tam anlayamadım, devam ediyorsa kod tekrar paylaşılabilir diye düşünüyorum. Tatile denk geldi, bu ay kaçırdık anlaşılan.

Geri